Forkjølelse og fortvilelse

Esthelle, Neah og Lone har dandert seg til med puter og pledd i sengen på soverommet vårt mens de ser en film. Så derfor fortet jeg meg inn her for en liten oppdatering mens jeg sitter sovevakt for Makarios og Mindel som ligger å sover og hoster.

Stopper dagene noen gang å fly i fra oss? Det føles som det var helg i går, men jeg innser at det er helg igjen i morgen! Jeg fatter ikke hvor tiden blir av, vi er jo midt i mars allerede..?
Her hjemme har vi fått forkjølelse og feber hos flere av barna den siste uken!
Niklas jobber fullt og jeg gjør så godt jeg kan mellom slagene her hjemme. Noen har feber, noen har øving til fredagssjekk, en baby skal helst bæres i bæresele dagen lang, lekser skal gjøres, 1-åringen vår skal klatre på absolutt alt, huset skal holdes i sjakk og noen skal på aktiviteter. Utrolig nok går det ganske bra, og jeg kjenner at jeg selv er blitt flink til å fokusere på nok søvn nå som det er litt ekstra hektisk. Jeg kjenner kanskje at vi er mer avhengig av våre gode rutiner nå som det er mye sykdom her hjemme. Så her går det i mye rutiner, kos og kjærlighet!

Kles-søndagen min er for tredje helgen på rad blitt nedprioritert, og det er vel kanskje noe av det som fortviler meg mest. Jeg har bare fått tatt litt nå og da.
Dere kan tro haugen med nyvasket klær bare vokser for hver dag. Og jeg tenker like herlig at «etterpå eller i kveld blir det tid til å ta den», men da har det gjerne kommet et sjarmtroll som trenger litt ekstra trøst og kos når formen er dårlig. Klærne bretter seg jo ikke selv, og de går ingen sted så det får vente til formen til barna er på bedring!
Jeg oppmuntrer meg selv med at når vi kom oss så greit gjennom korona når alle ni barna og vi voksne samtidig var syke, er dette bare barnemat i forhold.
Jeg håper ikke det går lang tid nå før vi er tilbake til normalen og jeg kan prioritere oppdateringer her inne og på Instagram @Lykkenermange

June-Maria

Travle dager

Det ble litt flere dager mellom oppdateringer her inne enn hva jeg hadde sett for meg, men som dere nok skjønner så er hverdagen travel med mange barn. Og selvom vi forsøker å ha ro over familien i helgene, ble det en helg med mye moro og full fart!
Naturligvis må oppdateringer falle litt i andre rekke for oss.

Fredagen var for oss travel først på dagen. Jeg hadde et par avtaler samt at jeg var på helsestasjon med Mindel, Esthelle og Makarios.
Det var det tid for vaksine igjen for Mindel, og det er noe av det verste jeg vet om faktisk.
Forstå meg rett, jeg er veldig glad vi har tilbud om disse vaksinene, men jeg syntes det er så hjerteskjærende å sitte med en smørblid baby som gliser og kommuniserer frem til helsesykepleieren setter vaksinen.
Den såre gråten og det forskrekket blikket syntes jeg er så grusomt. Så nei, man lærer seg ikke å bli vant med det som mamma selvom man har vært gjennom vaksinasjonsprogrammet med åtte barn før.

Likeledes har helgen faktisk bare flydd i fra oss! Esthelle hadde med seg bestevenninnen sin hjem fra barnehagen på fredag, og de to eldste guttene har hatt overnattingsbesøk av et par av sine kamerater i helgen. På lørdagen laget Niklas og jeg også en ny sittebenk til spisestuen vår, jeg skal dele mer om den senere. Men jeg ble ekstremt fornøyd med resultatet!

Søndagen var travel med febersyk baby, fotballcup og karneval!
Et par av barna hadde besøk av vennene sine, og vi fikk lekt masse ute i det fine været!
Ettersom jeg er klassekontakt for klassen til Lone har jeg sammen med noen andre flinke mødre arrangert karneval for klassen til Lone. Derfor ble Esthelle og Lone med meg å baket og styrte til Karnevalet i går. Kan mildt si at det var en utkjørt mamma som la seg tidlig i går kveld 😉

June-Maria

Makarios og Melion

I dag har jeg hatt skikkelig fokus på de to minste guttene våre, og det har egentlig vært skikkelig deilig med en lang ettermiddag med de to! Niklas og Melion kjøpte seg en is og tuslet litt i byen etter timen hos øyelegen i mens jeg fikk tatt siste «røsk» av klesvask. Været har vært så fint i Skien i dag, så når de to minste sov fikk jeg vasket puter, skiftet på alle 10 sengene i huset, og hengt alle dynene ut til lufting.

Når Niklas og Melion kom hjem bygde guttene og jeg hytte, lekte med dinosaurer og gikk på skattejakt. De dagene Niklas jobber kveld er han mye sammen med Mindel.

Melion fikk bestemme middag i dag, og ettersom hjemmelaget pizza er en stor slager for 4-åringen vår nå for tiden ble det selvfølgelig det!
Makarios virkelig elsker å være med på matlaging og ble sjef over pizzadeigen. Om han ikke er med helt fra start kommer han alltid skyvende med stolen sin og spretter opp på benken. Det morsomste er at han selv tar på seg forkleet først.

Jeg syntes det er veldig gøy å ha barna med på slike hverdagslige ting som å lage middag, og tror faktisk jeg aldri har hørt dem si nei til å ville være med. Det fine med det syntes jeg er at vi får rom for å være sammen, ha den lille samtalen og i tillegg lærer jo barna utrolig mye av det. For en dag forlater de redet, og da er det godt å vite at de har lært seg å lage sunn og god mat!
June-Maria

Forsove seg med 9 barn?

God formiddag, her har dagen allerede rukket å ha vart i mange timer! Siden vi er fullstendig avhengig av rutiner og at disse overholdes kan jeg trygt si det ble stress i dag når de levende vekkerklokkene våre sov godt og vi sov over alarmen!
Niklas har nemlig fri på dagen i dag ettersom vi har flere avtaler.
Når jeg tenker meg om undrer jeg hvordan det egentlig er mulig å forsove seg med ni barn?

Klokken 08 i dag hadde vi time hos tannlegen med et av barna, så innen den tid hadde vi gjort klar de tre barna som går i barnehagen, og skolebarna gjort seg klar for en ny dag.

Senere hadde vi time hos øyelegen med et av barna klokken 11. Utrolig nok rakk vi begge timene selvom det ble en mer stressende morgen enn vi normalt pleier å ha!
Det er ganske greit å legge slike avtaler på en og samme dag, slik at vi slipper å ta så mye fri fra jobb!

Jeg kan huske før pandemien så brukte den voksne av oss som var hjemme med de minste å ta de med seg på alt av avtaler på helsestasjon, tannlege, øyelege, legetimer osv.
Men med alle begrensningene som har vært har vi lagt oss til vane å samle avtaler på en og samme dag, slik at vi er to om alt. En har de minste, og en følger barna på avtaler. Det er alltid like spennende hvem av oss de velger å ha med seg, selvom jeg tror nok at mamma som oftes favoriseres! Eller nei, av en merkelig grunn så er pappa den beste å ha med når de skal til tannlegen. Men så er jeg den som er med de aller minste på helsestasjon.

Vi er et godt team, og jeg kan bare si at jeg aldri hadde fått så mange barn om ikke Niklas hadde vært så engasjert og flink til å stille opp på alt med barna. Niklas har begynt å skrive et innlegg om våre morgen-rutiner, så det gleder jeg med til han skal dele med dere!

June-Maria

2022

Oi, dette kjennes utrolig rart ut samtidig som dette absolutt er vanvittig spennende!
I skrivende stund kjenner jeg det kribler litt i magen. Det er den samme spenningen som for 6 år siden da jeg opprettet denne bloggen og publiserte mitt første innlegg som sendte meg direkte inn på topplisten.

(Det er nesten umulig å få alle til å se samme vei, haha!)
Det har vært en del forberedelser rundt dette med bloggen i det siste, fordi vi begge føler på formidlingsevne og lysten til å dele av vår hverdag.
Dere aner ikke hvor ofte jeg har tenkt «Åå, dette må jeg dele på bloggen!» eller bare hvor mye jeg har lyst til å skrive om men som det ikke er plass til i story på Instagram.
Både Niklas og jeg vil være aktive her inne, samtidig som de eldste barna også kommer til å dele gjesteinnlegg. Barnas bestemor har også sagt hun vil dele gjesteinnlegg av hvordan det er å være bestemor til en hel gjeng med Lykkeskatter.

For er det noe som går igjen er det alle spørsmålene vi får hver gang vi møter nye mennesker.
Hvordan er det? Hvordan gjør dere det? Hvordan få det til? Osv.
Spørsmålene er mange, og vi lever jo her og nå slik at vi kan ta dere med på reisen vår.
Vi har overhodet ingen fasit på det å være foreldre, men vi har naturligvis mye god erfaring som vi kan dele videre.

Jeg vil først som sist presisere at vi kommer til å dele bilder av barna her inne slik vi gjør på instagram profilen vår @Lykkenermange, men selvfølgelig er vi bevisst på hva som deles.
Om dere ikke følger oss på Instagram allerede, så følg oss gjerne! ♡

– June-Maria