hits

June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

En ting jeg har lært som forelder

 • 29.12.2017 - 19:40

Er det en ting jeg har erfart som forelder, så er det at sykdom hos barn oftest kommer som lyn fra klar himmel! Jeg rakk ikke mer enn å si det til svigermor, at det var et under at alle seks barna var friske andre juledag. Vips ble vi i går kveld innlagt med hjertebarnet vårt.

Litt sykdom er en ting, en annen ting er når det går så langt at hverken mat eller drikke er aktuelt. Jeg blir rett og slett helt fra meg når barna blir syke, og jeg skulle så gjerne kunne tatt sykdommen for dem om jeg hadde kunnet. Når det gjelder Lone så er det største fokuset naturligvis på hjertet.

Søskena er heldigvis vandt med at lillesøster blir fort syk, og er oftere syk enn andre, så de tar det veldig pent at planene våre av og til må endres. Brødrene vet jo ikke hva godt de kan gjøre for lillesøsteren sin når hun ikke er i form. Søskenkjærlighet❤

Jeg får en liten baby i 2018 <3

 • 28.12.2017 - 19:45

Nå når året er helt på tampen, og vi går de siste dagene i 2017 i møte, må jeg bare si at jeg gleder meg så vanvittig mye til 2018! Jeg vet at året som kommer oss i møte vil by på utfordringer og det vil kreve mye innsats. I 2018 får jeg en ny liten baby, som jeg gleder meg til å passe kjært på. Nå er det riktig nok ikke en liten menneske-baby, men mer en jobb og en hobby for både Niklas og meg. Stay tuned, jeg oppdaterer dere mer snart! ;)

Julebukk - koselig eller et ork?

 • 27.12.2017 - 10:08

Nå som romjulen står for tur, undres jeg på hvor den gode gamle julebukken har tatt veien. Jeg kan enda kjenne følelsen av hvordan det var å kle seg ut og gå fra dør til dør. Jeg gikk alltid med naboen min som lita jente, og vi brukte hele dagen på å øve på julesanger som vi skulle synge for naboene våre. Spenningen, mørket og gleden er en følelse som enda sitter i meg. Jeg kjenner godt følelsen når vi labbet i snø og var litt kalde på nåde hendene og føttene. Fra hus til hus, fra

gård til gård. Spenningen toppet seg på utsiden av husene når vi var så nært at vi kunne se lyset var tent inne, og i de aller fleste vinduene var det advendtslys og julepynt å se. Redd for mørket var jeg, men det glemte jeg litt når vi gikk julebukk.

Nå som jeg er voksen tenker jeg «syntes de voksne der vi banket på at det var slitsomt? Eller syntes de det var koselig?». Ikke vet jeg, annet enn at jeg vet med meg selv at jeg hadde elsket å lukke opp døren for barn kledd ut som smånisser og som sang en liten julesang. Barna mine hadde elsket å få julebukker på døren, som vi kunne dele ut godteri og klementiner til. Ja kan dere til og med huske hvor stas det var å få plukke opp en liten hjemmebakt julekake fra en god gammeldags kakeboks, eller bare en liten gelé-topp?

Det har seg slik at jeg ikke en gang i mitt voksne liv har åpnet døren for en julebukk. Noe så trist! Vi gnåler om våre norske tradisjoner, men vi er de fleste veldig sløve på ivareta dem..

Trykk LIKER-knappen om dere er for den gode gamle julebukken

Pappa-post: Jeg vil dele stemningen med dere

 • 26.12.2017 - 20:02

I dag startet Lone og Noah dagen klokken 06:07 imens resten av huset dubbet videre. Vi dekket en nydelig julefrokost, og jeg har storkoset meg med alle seks barna imens June reiste avgårde på jobb i dag tidlig. Til Melion laget jeg most frukt, noe han syntes er skikkelig godt. Til middag i kveld laget jeg og de små kalkun med tilbehør til June kom hjem fra jobb.

Jeg tenkte jeg vil dele stemningen med dere. Kan dere forestille dere hvor livlig det var her på julaften? Ikke bare når 150 pakker skulle åpnes, og gavepapir, taperester og gavebånd svevde dalende i rommet imens barna ropte en etter én «Ååå, det var akkurat det jeg ønsket meg!!»

Men helt fra natt til julaften. Vi hadde to barn våkne klokken 04:00 bare for at de var så spent på om lillenissen hadde levert julestrømpene. Jeg tenker det samme hvert eneste år, men jeg klarer jo ikke holde det. Jeg tenker vi skal gi barna frokost FØR de får strømpene, men vi klarer jo ikke bryte en tradisjon! En dag i året går det vel greit at de har ladet batteriene med sukker FØR vi setter oss til frokostbordet?;)

Alt i alt hadde vi en veldig koselig julefeiring, og jeg har allerede arkivert de 814 bildene som har foreviget Melion sin første jul ❤

-Niklas

God Jul

 • 25.12.2017 - 19:28

Hei på dere, og riktig God Jul❤

Her hjemme har det gått i hundre, med presanger, julemat og alt det som hører julen til. Jeg startet dagen med tre timer på jobb i går, før det var tid for å dekke bord og lage middag. Imens tok Niklas og moren hans med seg guttene våre i kirken. De sang og danset og vær veldig fornøyde. Vi koset oss ekstremt mye i går, og jeg gleder meg allerede til neste år som Melion også forstår mer.

Jeg håper dere alle har hatt en fin julaften, og at dere koser dere resten av denne høytiden❤

God Jul

 • 25.12.2017 - 15:48

Hei på dere, og riktig God Jul❤️ 
Her hjemme har det gått i hundre, med presanger, julemat og alt det som hører julen til. Jeg startet dagen med tre timer på jobb i går, før det var tid for å dekke bord og lage middag. Imens tok Niklas og moren hans med seg guttene våre i kirken. De sang og danset og vær veldig fornøyde. Vi koset oss ekstremt mye i går, og jeg gleder meg allerede til neste år som Melion også forstår mer. 

Jeg håper dere alle har hatt en fin julaften, og at dere koser dere resten av denne høytiden❤️

Gjesteinnlegg: Hun ser meg

 • 21.12.2017 - 23:22

Selvom klokken er mye nå, ville jeg bruke noen minutter på å fortelle dere noe. June har vært på jobb i kveld, så jeg har hatt en veldig koselig ettermiddag og kveld med barna. Nå gleder de seg veldig til at i morgen starter juleferien, og vi teller ned til selveste julaften, men også til lillejulaften. June sitter i badekaret, imens Melion og jeg har pakket inn litt julegaver. Jeg fikk lyst til å fortelle dere 10 ting om hvorfor jeg elsker June-Maria.

1. Kanskje ikke noe sjokk at jeg skriver denne som det aller første? June-Maria er den beste mammaen våre barn kunne hatt.

2. Hun gir aldri opp.

3. June er min beste venn. Vi kan snakke om alt og ingenting.

4. June er ikke redd for å si ifra hvis noen blir urettferdig behandlet. Hun strekker seg alltid langt for at de hun er glad i skal ha det bra.

5. Er det noe jeg trenger hjelp med, så er June der. Sånn uansett hva.

6. Hun liker å ha rett, men kan gi etter hvis hun skjønner at det kanskje er annerledes.

7. June ser mine feil og mangler. Hun bruker det ikke mot meg, men hjelper meg med dem.

8. Hun er målbevist. Setter hun seg et mål så klarer hun ikke bare målet, hun knuser det.

9. Noen ganger trenger jeg at June passer på meg."Nå må du legge deg", eller, "Nå har du spist det du behøver". Jeg syntes det av og til kan være irriterende, men jeg tør ikke tenke tanken på om jeg ikke hadde hatt henne til å mase litt på meg.

10. June gjør meg bedre. Uten henne mangler jeg noe, hun er den delen som gjør meg hel.

Hva er grunnene til at dere elsker akkurat den dere gjør?

Det er noe å tenke på nå i høytiden.. Jeg føler i hvert fall at jeg er ufattelig heldig, som får våkne om morgen og kjenne meg så høyt elsket <3

Det er noe annerledes

 • 20.12.2017 - 22:26

Jeg lovet at jeg skulle komme med en liten oppdatering vedrørende vårt lille mirakel. Den lille jenta vår, som får en hver person hun møter til å smile. Hun er så spesiell, bestemt, unik og smart at jeg ikke får beskrevet nok hvor spesiell hun er for meg. Alle barna mine er unike på hver sin måte, og jeg elsker dem like mye. Lone rører meg på en litt annerledes måte enn de andre. Hun er liksom annerledes. Et lite sårt hjertebarn, som trenger meg på en annerledes måte også. På fredag var vi på sykehuset, for den vanlige sjekken av hjertet hennes. Hun syntes det var veldig stas at hun fikk meg til å gå med nisselue, ned på sykehuset. I bilen på vei så fortalte hun meg at jeg var nissemor, og hun var nisseungen min, for hun var et barn og jeg var en voksen mamma ;)

Hun var så avslappet under undersøkelsen, at hun sovnet liggende over meg. Vi reiste hjem fornøyde begge to, for det er ingen forandring på hjertet hennes nå. Til våren blir det oppfølging på Rikshospitalet, så ser vi det derfra!

På veien ut fra sykehuset møtte vi en eldre mann, som satt i en rullestol. Han virket egentlig veldig ensom, noe Lone raskt snudde! Hun gikk bort til han og ønsket han en God Jul. Den gleden jeg så i både Lone sine, og hans øyne er noe som varmet meg så inderlig. Han syntes Lone var aldeles nydelig, og hun stolt fortalte han at hun var en nissejente som heter Lone-Leandra Miracle, og at hun fortalte han at hun hadde vært hos hjertelegen😍

Pappapost: Jeg inkluderer meg i alt

 • 17.12.2017 - 17:00

/Inneholder samarbeid/

God søndag, og god førjulstid til dere. Jeg skal nå fortelle dere at jeg i år har fått ansvaret for å kle alle seks barna til selveste julaften, så skal June kle de til nyttårsaften. Jeg inkluderer meg i alt, så det å velge klær til julefeiringen syntes jeg faktisk kun er stas! Det er jo jentene jeg syntes er vanskeligst å kle opp, imens guttene er egentlig veldig enkelt. 

Siden vi handler så og si alt av klær til barna våre hos Knerten&Karoline, har jeg i dag lagt inn bestilling med klær. June har i samarbeid med Knerten&Karoline fått dele ut rabattkoden TILBUD50 som gir 50% rabatt på alt i DENNE julekurven. Her finner dere masse fint, og kanskje til og med noen fine julegaver? Bestiller dere i dag, sendes varene i morgen!  

Vesten Melion har på seg finner dere HER. Og Buksa finner dere HER

Juletre, julegaver og julestria

 • 16.12.2017 - 18:00

Etter en liten samtale med en kunde på jobb i dag, slo det meg plutselig hvor mye jeg har igjen før jul. Hvert år setter vi inn en nyinnkjøpt edelgran den 22.desember, men i år har vi kjøpt et stooort kunstig juletre på Feel. Grei investering, nå har vi tre i hvert fall i et par år. (Forhåpentligvis lengre, erfaringen sier at med små barn og juletrepynt varer ikke treet lenge...)

Nå har jeg nettopp lagt inn en stor bestilling på Mimmis.no med julegaver til barna. Veldig kjekt at jeg fant gaver til alle seks barna OG Niklas der. Like greit å kjøpe gaver på nettet, når det er så mye folk overalt i disse dager ;) i kveld skal jeg pynte juletreet, og prioritere og pakke inn julegavene som skal leveres bort. På tirsdag har jeg satt av noen timer til «pakkelevering».

Jaja, i julestria får jeg Jagge kjenne på hvor flink jeg som seksbarnsmor er på organisering og utnyttelse av tiden. Og ja, sove kan jeg når jeg blir gammel. HAHA!

Noe jeg aldri har gjort før

 • 16.12.2017 - 07:22

Jeg våknet kvart på syv i dag, fordi Melion var sulten så vi lå et kvarter og ammet og koset oss sammen. Niklas fylte badekaret i mens, så derfor gjør jeg nå noe jeg aldri har gjort før. Nå som jeg jobber 100%, så ser jeg at jeg må sette av tid og planlegge bedre skal jeg få til og levere innlegg til dere lesere. Men etter 2,5 år som blogger, så kjenner vel dere meg? Jeg finner tid til det jeg vil, så nå sitter jeg faktisk i badekaret og skriver. Slå den. Haha;)

(Ja jeg vet at jeg kunne tatt bort badeleken for å få et «renere» bilde. Men, hjemmet vårt har uansett spor av små barn overalt så det gadd jeg ikke)

Jeg styrer med julepresanger, og har skrevet meg en liten liste over hva som mangler og laget meg en plan på når jeg for eksempel skal handle inn julemat. Jeg skal forresten også fortelle dere noe om forholdet til meg og Niklas snart også ;) Nå skal jeg bare late meg litt, før jeg reiser på jobb om ikke lenge! Vi blogges plutselig ❤

En kalendergave vi satt pris på

 • 14.12.2017 - 20:16

Nå har jeg nettopp satt meg ned for en liten pause. Dagen startet jeg med jobb, før jeg kjørte direkte og hentet i barnehagen. Videre var det hjem for middag, før vi reise til Ælvespeilet i Porsgrunn for å se på Gråtass TraktorJul.

De tre eldste guttene fikk nemlig alenetid med mamma og billetter på første rad. Og som vi har koset oss! Ekstra stas var det at vi fikk ta bilde med Goggen og Gråtass. Nå ammer jeg minstemann før jeg har 12 pepperkakehus og sette sammen, før i morgen! Om en times tid reiser jeg til Porsgrunn for å shoppe litt julegaver. Om døgnet skulle hatt flere timer? Neida, man må bare bruke de effektivt ;)

Et riktig og viktig valg for barna mine

 • 13.12.2017 - 19:50

Nå har jeg satt med ned etter en travel og innholdsrik dag. Jeg avsluttet dagen min med å reise til barnas barnehage for å se Lone, Adriel og Milian gå Lucia. Herlighet for en nydelig gjeng, og for en barnehage! Det er faktisk vanskelig å sette ord på hvor takknemlig jeg er for at vi har fått plass i den barnehagen. Den forrige barnehagen vi hadde plasser i, gjør at jeg får frysninger på ryggen bare av å skrive om det. I dag har jeg fått kjenne på at Niklas og jeg har tatt fullstendig riktige valg for våre barn. Kristen privat barnehage, og Kristen privat barneskole.

Når klokken ble seks i kveld var vi på juleavslutning på skolen. Nok en gang satt jeg med et smil om munnen, og en varm og god følelse i magen. Vi er heldige som har fått plass til våre barn, hos noen som virkelig er med på å gi barna våre gode verdier. ❤

Den lille babyen min

 • 12.12.2017 - 18:59

De siste dagene har forkjølelse og øyebetennelse herjet her hjemme, så slik at vi skulle slippe å ta med oss fire av barna ned på helsestasjonen kom helsesøsteren like greit hjem til oss for konsultasjon av de fire minste. Adriel er nå ferdig på helsestasjon, og det kjennes både rart og godt. Han er blitt så stor, og jeg fikk så skryt av han i dag. Det gjorde jeg forøvrig av de alle fire. Adriel og Lone fikk fri fra barnehagen i dag, så jeg har virkelig koset meg med de fire minste trollene❤

I dag er minstebror blitt hele fire måneder så vi startet med en bitteliten smaksprøve med grøt til Melion-Marchelius, og han digget det. Hjelpes, hvor stor babyen min er blitt ❤

For noe herk!

 • 10.12.2017 - 20:32

På fredag var det Milian-Mattheus sin tur til å få med seg hele sin avdeling i barnehagen, hjem til oss på pepperkakehus pynting. Jeg jobbet kveld på torsdag, så klokken var vel nærmere 01:00 før jeg kunne erklære at 15 nye pepperkakehus sto støtt! Jeg syntes den derre hekkanes knekken er noe herk, så jeg kjøpte i år 10 tuber av pepperkakelim. Det var det mest talentløse jeg har kjøpt, og jeg syntes det var så bortkastet. Selvom jeg varmet tubene i varmt vann så syntes jeg det var veldig elendig. Det holder kanskje for de familiene som en voksen kan pynte huset og sette det på hyllen. Det holder i hvert fall ikke når det er barn som skal slå kreativiteten løs!

Niklas tente fakler ute, og Esthelle pyntet bordene og gjorde klar grøt sammen med meg i mens vi ventet på gjengen. Hun syntes det er så fantastisk de gangene barnehagen kommer hjem på besøk til oss. Det gleder oss alle sammen :) Til og med kom nissen på besøk til oss denne fredagen også. En stor takk til Rema1000 Gimsøy som bidro med pepperkakehus slik at den herlige gjengen med nissebarna fikk reise hjem med hvert sitt hus.❤

Mama Maggie Raggie

 • 10.12.2017 - 13:34

Nå er vi kommet hjem etter en koselig Gudstjeneste i Skien kirke. Noah og Milian sang med barnekoret i dag, og jeg syntes de var veldig flinke. Det er så rørende, og familien vår har blant annet lagt Mama Maggie sitt arbeid i søppelfjellet i Kairo, som en av våre hjertesaker. Mama maggie Raggie er en sang vi hele gjengen går og synger på. Ingen synger som Lone når hun synger i dusjen. Jeg tror kanskje naboene her kan høre henne! Haha

Nå skal jeg gjøre meg klar, for jeg skal nemlig på juleshopping sammen med naboen. Vi blogges ❤

June-Maria

Gjesteinnlegg; Pappa-følelser

 • 10.12.2017 - 08:30

June maset på meg i går igjen, siden jeg har sagt at jeg kan hjelpe henne med oppdateringer. Det er ikke den enkleste utfordringen, men jeg utfordrer meg selv allikevel. Jeg ser når June legger ut et innlegg så kan det være alt fra nøye planlegging, til bare å slenge ut et innlegg gjort på tre minutter. Jeg bruker derimot lang tid på fire setninger! Jeg har fått nøye opplæring her inne, i frykt for at jeg skal få publisert et av de «større» innleggene til June, som ligger klart til publisering.

Nå har vi opplevd noe helt nytt her hjemme, og jeg får pent si det som om June skulle sagt det «Ååå, herlighet assa! Jeg er så stolt i pappahjertet».

Det har seg nemlig slik at Esthelle har for første gang sovet i prinsesseslottet sammen med Lone. Det er bygget to identiske senger i slottet, og endelig følte vi at Esthelle er stor nok til å sove i sin seng, som har stått klar og ventet på henne.

Når vi la jentene mine i går kveld, fikk jeg en så god følelse. Tenk hvor heldige disse to er, som ikke bare har hverandre som sine bestevenninne, men de har også fire brødre som kan beskytte de i tenårene. Hver eneste kveld sjekker June og jeg ungene sammen før vi legger oss. Vi tar runden her sammen, og i går ble vi stående litt inne på jenterommet og beundre de to jentene våre som i går, stolt sovnet med en gang i hver sin del av slottet.

Det er faktisk helt fantastisk minne og lagre på hardisken. Dere skulle bare sett det stolte nydelige smilet fra Esthelle i går, når hun skjønte at hun skulle få sove i slottet. De har en åpning lignende et vindu mellom sengene, og de flirte sammen før de la seg. Jeg glemmer heller ikke det smilet og den kongelige vinkingen hun møtte meg med da jeg kom inn på rommet dems i dag.. Ja, jeg er en stolt pappa

Time alone with the ginger

 • 09.12.2017 - 21:13

God kveld til dere. I pausen til The Voice tar jeg meg tid til et lite innlegg. Vi stemmer forresten på Thomas herfra i kveld ;)

Herlighet, vi snakket om min manglende julestemning her tidligere i dag, og Vipps så var det på plass. Lone, Milian og jeg har vært på Putti Plutti Pott forestilling i Skien i kveld, og det er liksom blitt vår tradisjon. Noah og Adriel var ikke så begeistret for å reise på det i dag, så de har fått velge seg et annet arrangement før jul, som jeg også gleder meg veldig til.

Jeg har fått kost meg veldig med de to rødhåret trollene mine i dag, og det kjennes fantastisk. Det er så deilig å kunne sette litt ekstra tid til hver og en av dem, og i dag ble det Milian og Lone. Nik ble hjemme med en syk liten Melion-Marchelius 💙

Pappa-post: Grådige barn

 • 08.12.2017 - 18:09

Da er det min tur til å overta litt her inne, så jeg håper dere er klare for litt oppdateringer fra meg.

Jeg og June har funnet ut at er det en ting vi skal rette litt ekstra fokus på nå som det nærmer seg jul, så er det grådighet. Vi har barn som veldig mange andre. Vi har små barn, og dere andre foreldre kjenner dere kanskje igjen når jeg nå skal fortelle om barnas teori om at den største gaven alltid er best. Eller den største godteribiten. Eller bare, hvem fikk mest saft i glasset sitt?

Her hjemme har vi snakket en del om grådighet, og om hvor ufint det er å være grådig. Vi har for eksempel i ulike anledninger gitt barna ulike glass, bare for at de skal lære at det er ikke nødvendigvis glasset som ser mest fullt ut som inneholder mest. Vi har til og med hatt skuespill for dem, slik at de skal få se og kjenne på hva det vil si når noen Er grådige. Vi har snakket om alle de som ikke er så heldige som oss, og vi har til og med lurt barna våre i dag.

I kveld skal de få hver sin STORE kalenderpakke. De kommer til å bli overveldet over de store gavene som nissen har hengt på kalenderen. Vi gleder oss derimot veldig til å se dems reaksjon når esken kun inneholder et lite dinosaur-egg.

I morgen derimot, skal de få en liten pakke hver, med billetter til show. Det blir en veldig fin måte for de å forstå at det er ikke nødvendigvis de største pakkene som er best ;)

Niklas

Skal jeg slutte å blogge?

 • 07.12.2017 - 09:09

Hei på dere. Nå er det allerede gått en del dager siden sist jeg var her inne med livstegn fra oss! Jeg er faktisk litt mer flink på Instagram @Lykkenermange til å poste innlegg.

Jeg har nå fått spørsmål om jeg skal slutte og blogge og hva som er årsaken til at jeg ikke publiserer like ofte lengre. Svaret er for meg veldig enkelt, jeg er kun et menneske. Jeg har en jobb og gå til, og jeg har seks barn. Jeg prioriterer slik som de fleste andre gjør. Som jeg har skrevet før så blir det mye «vi gjør ditt og vi gjør datt», og det gir naturligvis litt skrivesperre.

Allikevel, når det er sagt så håper jeg nå med gode rutiner så skal dere få høre fra meg igjen. Niklas la inn et forslag her i går, om at han kan overta litt for meg når jeg er så travel. Så jeg tror jeg slår til på det tilbudet, så får dere lesere også litt pappa-poster fremover.. Jeg lover dere, det foregår mye rundt meg for tiden, og jeg gleder meg veldig til å kunne fortelle dere hva som også gjør meg så opptatt ;)

Vi har bygget nytt hus

 • 01.12.2017 - 13:06

/inneholder sponset produkt/

Hei på dere, og GOD første desember!

Min kveld i går gikk med på å pynte huset, og Niklas og jeg bygget oss nye hus. Eller rettere sagt 17 pepperkakehus! I dag startet vi dagen med et brak halv seks, og tempoet har vært der etter også. I dag var det nemlig Adriel sin tur til å få besøk av avdelingen sin i barnehagen, og vi har alle mann koset oss. Barna fikk pynte hvert sitt pepperkakehus og vi spiste grøt til lunsj. Tusen takk til Meny Saga som stilte med pepperkakehus til nissefesten vår. Mye lek har det også blitt tid til, og både Niklas og jeg har koset oss veldig :)

Den derre Rampenissen har vært på besøk hos oss i natt, og siden all pynten var forsvunnet forsto vi raskt at det er den lille skøyeren som hadde gjemt det. Heldigvis etter barna sang noen sanger så kom Nissen tilbake til oss med pynten som Rampenissen hadde tøyset vekk. Vi er så heldige som har Ole og Kristin som naboer, de stiller alltid opp om vi spør❤

June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 6 små barn, fire gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 & 2017! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no