24 år & gravid med NR.6 - Lykken Er Mange

Fokusere på alt hun faktisk kan

 • 27.12.2016 - 21:24

Helt siden vi fikk beskjeden om at Lone-Leandra er født med en sjelden hjertefeil, og kanskje ikke kommer til å klare like mye som "friske" barn, valgte Niklas og jeg at vi ikke en dag skal la henne føle seg begrenset. Selvfølgelig vil det være anledninger hvor hjertefeilen vil begrense henne, men vi som foreldre syntes det er så mye mer viktig å fokusere på alt hun faktisk kan og liker å gjøre, i stedet for å gå med en negativ holdning og tenke på hva hun ikke kan, eller hva hun kanskje går glipp av.

For oss med flere barn ser vi hvor forskjellige de alle er. Selvom de er støpt og formet i samme form, er det fem vidt forskjellig individer. Lone er nok noe annerledes, og har fått en egen plass i mammahjertet mitt ettersom vi fikk en tøff start, og jeg fikk kjenne på frykten for å miste henne. Forstå meg riktig her, jeg er like glad i alle fem barna mine og de er alle mine hjertebarn. Forskjellen med Lone, er bare den at jeg fikk vite av en lege at hun er et lite skjørt hjertebarn. 💗

Esthelle & Lone sitt nye prinsesserom

 • 26.12.2016 - 17:55

God kveld til dere❤

Jeg er egentlig bare innom en rask tur for å vise frem bilder av det mye rommet til Lone-Leandra og Eliana-Esthelle. Vi har flyttet om en del på soverommene her, og fortsatt oppussingen her hjemme, hvilket som også betyr at Lone på 22 mnd. og Esthelle på 8 mnd. fikk rom sammen. Eller sånn egentlig så får de ikke rom sammen før til sommeren, ettersom Esthelle selvfølgelig sover sammen med Niklas og meg frem til hun er over året gammel.

Vi spurte Lone om hvordan rom hun ville ha, så det ble ikke vanskelig avgjørelse for oss. Hun har helt selv vært med å handlet maling, hvor hun med fargekart har pekt ut fargene.

Vi har fått bygget et stort slott på jentene sitt rom, hvor de har hver sin trapp opp til hver sin seng med målene 75x180 cm. Under sengene er det lekerom, og inngang inn til alkoven, hvor vi skal ordne til en dukkestue med alt av dukkesenger, møbler og det som hører til. Slottet har jeg malt i hvitt, og Lone valgte ut en mørkere rosa farge til detaljene.

Det som er litt kjekt er at det bare er å gå løs på fantasien, så kan dette slottet raskt endres dersom jentene vil ha et annet tema 💗

Følg facebooksiden min HER, og @Lykkenermange på Instagram.

En fantastisk julefeiring

 • 25.12.2016 - 09:48

God morgen. Jeg håper alle hadde en fin feiring i går. Barna var oppspilt og helt i hundre fra de sto opp, og til de la seg for kvelden. Herlighet for en haug med presanger vi skulle igjennom i går kveld. De fikk alle fem utrolig mye fint, og Milian fikk blant annet en CD-spiller i går, så nå spilles det for full spiker i 2. Etg skal jeg fortelle dere ;)

Vi hadde med andre ord en kjempe fin feiring i går. I dag skal vi kose oss med god mat og alt det nye skal få flytte ut av emballasjen sin ;) Første juledag er så fin med tente lys, fyr i peisen og masse innekos.

Bli med inn i julestuen vår

 • 23.12.2016 - 15:06

Det er blitt jul her hjemme, og jeg elsker det!

Barna er helt i hundre, juletreet drukner av gaver og spenningen er på høyspent! Svigermor og søsteren til Niklas er på vei fra Valdres, og vi gleder oss til å motta gjestene våre litt senere i dag. Og vet dere? Niklas og jeg har satt av litt tid til litt kjærestetid i kveldingen, før jeg skal gjøre klart til i morgen. Akkurat nå leker Niklas med de fire eldste, og Esthelle ligger på magen på leketeppet. Jeg har nemlig på gang en stooor kjele med julegrøt.

Legger ved litt bilder fra oppdateringene i TV-stuen vår. Jeg begynner å elske huset vårt i Skien bare mer og mer. FOR et hus med potensiale! Det vil med andre ord også si at vi er usikre på om vi vil selge eller ikke. Alt tyder på at vi blir boende, ettersom barna trives mer og mer!

"Niklas, den er POSITIV!"

 • 23.12.2016 - 08:10

Klokken var 06:15 da jeg sto opp. Det var ganske rått ute, og en del tåke så det fristet virkelig ikke å komme seg ut av sengen. Men allikevel så følte jeg at jeg ville stå opp også, for kvelden før hadde jeg vært på apoteket og kjøpt graviditetstest. Damen på apoteket fortalte meg at jeg skulle ta testen på morgenurinen, så etter i instruksene gjorde jeg alt riktig.

Først tisset jeg på pinnen, la den oppå vaskemaskinen, vasket hendene samtidig som jeg nærmest holdt pusten. Var den positiv, eller var den negativ? Det var trossalt 14 dager siden jeg sist hadde tatt P-pillene mine, så jeg regnet vel sånn egenrlig med at den var negativ. I det jeg snudde meg og kikket på testen var det ingen tvil. Det var to streker, hvilket som betyr; GRAVID!

Jeg hastet inn på soverommet hvor Niklas fremdeles lå å sov. "Niklas, den er .....positiv!??"

Han spratt opp av sengen, skrudde på lyset og sto med et stort glis fra øre til øre. Herlighet, vi skal ha baby. Han og jeg, et lite barn. En liten mini me! En liten gutt? En jente?Tankene var mange, og det stoppet ikke med det første. Vi spiste en god frokost sammen, hvor det antageligvis så ut som vi begge reklamerte for Colgate. Det var ikke veldig enkelt å fokusere 100% på jobb denne dagen, hvor jeg hadde ansvaret alene på jobb.

Siden mange har spurt hvordan det var for oss å finne ut av at jeg var gravid den aller første gangen, ville jeg nå fortelle hvordan det var for oss i 2010 da vi fant ut at vi ventet vårt første barn. Vår lille Noah-Nathaniel som ganske snart fyller 6 år! ❤

Derfor får jeg litt panikk nå

 • 22.12.2016 - 10:03

Hei på dere! I går rakk jeg ikke få til en oppdatering ettersom jeg har altfor mye å gjøre. Den følelsen som kryper innpå meg nå kalles nok panikk. Det står pent sagt på hodet her nå både med oppussing, opprydning og det som hører med. Klokken halv åtte i dag tidlig sto transportøren på døren, for vi fikk den nye sofaen vi hadde bestilt. Det vil altså si at på dett tidspunktet er det litt ekstra kaos i stuen. På toppen av det hele er Lone i pjuskete form igjen, hvilket som naturligvis begrenser tempoet vårt.

Jeg malet til klokken 02:14 i natt, så innsatsen skal det ikke sies noe på. Jeg er litt slik at skal jeg først gjøre noe, så skal det gjøres ordentlig. Og dere vil garantert skjønne hva jeg mener med det når det er klart for å avsløre hvilket prosjekt vi styrer med nå. Nå har jeg satt meg som mål at i dag skal vi bli ferdig med det som står igjen. Forhåpentligvis får jeg tid til å få litt julestemning før jeg legger meg i kveld. I morgen er det lille julaften, og vi skal kose oss riktig så masse.

Juletreet er i år også pyntet av våre nydelige små. Jeg syntes ikke det er noe som er så fint som når barna gjør slikt med glede. Det er jo nettopp hva julen handler om. Barna, familietid og kjærlighet. Legg merke til den nederste kulen på juletreet. Minsten rakk ikke høyere opp! ❤

Stopp tiden!

 • 20.12.2016 - 20:53

Kjære vene, hvor er dette året egentlig blitt av?

Jeg ble nødt til å rydde opp litt i albumet mitt i dag, og ble sittende og kose meg når jeg så tilbake på bildene fra fødselen og nyfødt tiden med Esthelle. Alle fem barna er blitt så store, og det så plutselig. Esthelle åler seg rundt, og har tydelig gitt klar beskjed om at hun er en bestemt frøken.

Det er veldig rart å tenke tilbake på dette året ettersom det har flydd av sted. Samtidig som jeg elsker hvert minutt av det, så angrer jeg veldig på at jeg ikke koset meg mer mens jeg hadde mulighet. Jeg føler at dette året har i stor grad dreiet seg om leting av hus, oppussing og hussalg. Nå vil jeg egentlig bare at tiden skal stoppe opp litt, for dette går altfor fort! Neste år kommer til å bli minst like travelt, men vi er mer forberedt på hva vi møter oss denne gangen ;)

Legger ved noen bilder fra nyfødt tiden til Esthelle, som jeg ikke har delt før.

20 ting dere ikke visste om meg

 • 20.12.2016 - 10:10

1• Jeg burde kalles snorkfrøken, for i følge Niklas så snorker jeg.

2• Jeg MÅ ha på meg sokker når jeg føder. Ikke kan jeg forklare hvorfor, men jeg har erfart fem ganger at slik vil jeg ha det.

3• Jeg klarer ikke si EN eneste ting jeg ønsker meg til jul. Jeg er så takknemlig for det jeg har.

4•Jeg klarer ikke la være lukte på det nyvasket tøyet før jeg henger det opp. Jepp, en greie jeg har gjort hver gang jeg har gått gravid! Forresten så er Persil det beste skyllemiddelet ;)

5• Jeg legger på meg når jeg er gravid med gutter, imens når jeg er gravid med jenter raser jeg i vekt forså å gå opp litt helt på slutten av svangerskapet.

6• Jeg blir solbrent selv med solfaktor 50+

7• Jeg liker ikke å bruke bukser

8• Det går ikke en eneste dag hvor jeg ikke ser dagens episode av home and away. Uansett, jeg legger meg ikke om kvelden før jeg vet hva som har hendt i Summer Bay ;)

9• Jeg trives best når jeg har flere prosjekter på gang.

10• Jeg tar ikke buss eller tog!

11• Jeg har samiske gener

12• Eldre mennesker treffer meg i hjertet på en spesiell måte. Uansett om de er grinete eller blide, så er de skjønne på hver sin måte

13• Jeg har tvangstanke over dorullen. Neida, men jeg liker at den henger med papiret vendt utover, og ikke innover mot veggen.

14• Noe av det skjønneste jeg kan se, er eldre kjæreste/ektepar som leier hverandre i hendene

15• I løpet av det siste året har jeg blitt truet

16• Jeg drev med travhester før jeg fikk barn. Nå er jeg bare redd for å bli sparket, bitt eller tråkket på. Hønemor?

18• Når vi spiller spill, vil jeg alltid være gul brikke, for gul er favorittfargen til min pappa. Det begynte jeg med som liten jente, fordi jeg savnet pappaen min når han var i syden.

18• Jeg har bare fem ordentlig nære venninner.

19• En gang i uken må jeg skifte på alle sengene i huset

20• Jeg sover med telefonen i flymodus på nattbordet, fordi jeg er redd for å bli strålet om natten. (Logisk, eller ikke? Jeg går for flymodus ;)

Tree of life

 • 19.12.2016 - 19:56

Nå har ikke døgnet nok timer tror jeg. I såfall føles det ikke slik akkurat nå. Dagen er brukt til å gjøre klart til jul, vi har shoppet en del, men enda er det en haug som gjenstår. På toppen av det hele pusser vi opp enda litt mer, Nik er på jobb og jeg holder fortet hjemme ;)

Jeg kom over noe på nettet her om dagen, og fikk lyst til å lage mitt eget "Tree of life" av et bilde hvor jeg ammer Lone-Leandra. Det er så absolutt sant som det sies. Tenk at jeg har gitt fem mennesker livet. Ikke har jeg "bare" fostret dem opp, men jeg har også fått oppleve å bruke puppene mine til hva de er skapt for, nemlig amming.

Viste dere at om man tar en titt på morkaken etter fødselen, så ser den ut som et stort tre? Jeg husker de to første gangene jeg fødte, så ga jeg mølle i hele morkaken. Jeg var ung, og jeg syntes det bare var ekkelt. Altså blod og alt som hørte til den "greia". Derimot når jeg ble litt eldre og mer reflektert over ting generelt, viste jordmoren min meg morkaken etter min tredje fødsel, og jeg må faktisk si at jeg ble litt imponert.

Jeg tror aldri amming kan snakkes nok frem, ettersom vi alle vet hvor utrolig viktig det er for våre skjønne små. 💗

Det er ikke greit at noen rører rompa eller tissen din

 • 19.12.2016 - 11:11

I går var det tid for å ta den viktige samtalen med barna. I all hovedsak var det de to eldste som fyller både 5 og 6 år i januar, som jeg ville snakke med, ettersom de tre minste på 7 mnd, 22 mnd, og 3 år er for små til å forstå. 
Temaet var at de skulle få vite at det er ikke alle hemmeligheter som skal holdes. 
Som forelder er man gjerne litt forsiktig når det gjelder akkurat dette temaet, i så fall så var jeg det overfor mine barn. Niklas og jeg har snakket en del om hvor ekstremt viktig det er, at våre barn skal lære tidlig at ens egen rompe og tiss er noe ingen har lov til å røre. 

Jeg gjorde meg opp noen tanker rundt hvordan jeg skulle ta opp dette med barna mine. Jeg så blant annet et innslag fra God morgen Norge, hvor de hadde besøk av en som fortalte om hvordan man skal snakke med små barn om akkurat dette. Jeg har lest litt på nettet, og generelt forberedt meg på hvordan jeg på riktig måte kunne bringe dette temaet på banen, og hvordan jeg skulle forklare mine barn det på en forståelig måte.

Jeg fikk det bekreftet litt senere på kvelden, at de hadde tatt til seg hvert et eneste ord jeg hadde forklart dem, da vi var på badet for å ta kveldstellet, og Adriel på tre år klappet lillesøsteren sin på rompa. De to eldste var raskt på, for å fortelle lillebror at rompa og tissen tilhører en selv, og at man ikke skal tøyse med det. "Ja, for det er også ekkelt for man bæsjer med rompa si, og da er det bakterier" fullførte fireåringen. 

Personlig har jeg troen på at det kan gjøre en stor forskjell dersom vi voksne snakker mer med barna om dette temaet. Jeg tror at dersom alle barn får høre tidlig nok i alder, at det er ikke greit at noen gjør noe med dem, uansett hvem det er som gjør det så tror at vi kan oppdage og hjelpe mange små som dessverre opplever overgrep. Dersom barna også støttes, og får høre at det er viktig og si ifra til en voksen man stoler på, og ikke bare en venninne eller en kamerat, så tror jeg det også kan oppdages på et tidligere tidspunkt.  
Samtidig tror jeg vi voksne må åpne øynene våre litt mer, og melde i fra til politiet dersom vi får en mistanke. ÈN liten mistanke, kan forhåpentligvis være en feil, men kjære vene så utrolig avgjørende det også kan være for det barnet det gjelder.

Men nå hjelper det ikke på landsbasis at JEG forteller mine barn dette, så jeg håper og oppfordrer til at det er noe vi alle foreldre og voksne som har ansvaret for barn kan ta oss tid til. Den ene samtalen kan forebygge og hjelpe veldig mange barn. 

Husk at alle barn trenger å vite at det er ikke alle hemmeligheter som skal holdes. 


June-Maria
@Lykkenermange på instagram og facebooksiden min her

Vi gir bort masse ting til barn

 • 17.12.2016 - 20:56

God lørdag til dere alle :)

I dag har jeg stått på til den store medalje her hjemme! Jeg har fått ryddet opp i en hel masse, pusset opp et soverom, og fortsatt oppgraderingene her hjemme. Jentene har vært litt pjuskete i formen i dag, så dagen har blitt brukt inne for vår del. Noah som er den eldste gutten vår, syntes det er utrolig stas å hjelpe til med oppussing. Han forteller meg ofte at selvom han skal bli kardiolog (hjertelege) når han blir voksen, så kan han jobbe i huset sitt slik at ungene hans også kan få det så fint som han har det hjemme hos mammaen og pappaen sin. Tommel opp om han i en alder av snart seks år vet hva han vil jobbe med som voksen :)

Men dere! Siden vi har mer enn nok, og lagringsplasser som bugner av ting mine barn ikke bruker, har vi en del ting som jeg har lyst til å gi bort til noen som faktisk trenger det. Det er alt fra 1 stk. barneseng (Hoppekids 70x170 cm), klær, vogntrille, søskenbrett, nyfødt bilsete, leker osv.

Så dersom dere vet om noen som virkelig trenger det, så vil jeg gjerne motta en Mail fra dere. Merk e-posten med "barnesaker", og send meg Mail på junemaria-sr@hotmail.com

Tingene må etter avtale hentes hjemme hos oss i Skien.

Del gjerne videre.

Da jeg lot puppene få frisk luft

 • 16.12.2016 - 17:35

Ok, jeg skal nå fortelle dere om et av mine kleineste øyeblikk. Faktisk, så var det her om dagen da jeg satt i et noe formelt møte. Jeg hadde med meg begge jentene, hvor Esthelle sov i vognen og Lone satt på gulvet å puslet med noen legoklosser. Meg erfart vet jeg at skal jeg klare å kombinere jobb-møter og mammarollen, må det være effektivt og det må gjøres i en fei.

Men så var det denne ene dagen, hvor jeg hadde et møte med en mannlig representant. Vi ble sittende overfor hverandre, og diskuterte litt frem og tilbake, i det han bevisst begynte å flakke med blikket, og ikke viste helt hverken hva han skulle si eller hvor han skulle kikke. Jeg tenkte faktisk inni meg "Ånei, shit! får han et anfall eller noe, hva skjer?!" Til slutt klarte han å gi uttrykk for at... Ehh.. blusen din.. Øhm.. eee..

Haha, jeg var ikke sen med å oppdage at jeg hadde hastet meg ut dørene tidlig den dagen, og på toppen av det hele glemt å ta på meg både BH OG ammeinnlegg. Dere amme-mødre kjenner dere helt sikkert igjen, shit happens all the time! 😉

Om det ble litt kleint kan jeg signere på, og jeg tror det kommer til å gå lang, lang, laaang tid til jeg glemmer å ta på meg BH og ammeinnlegg igjen! Enda godt det er en stund til jeg skal møte vedkommende igjen ;)

Grøtfest med besøk av barnehagen hjemme på Strømdal

 • 16.12.2016 - 11:58

I dag startet dagen vår med fire små som var helt i hundre. (LES: når jeg sier helt i hundre, så er det skravling høyt og lavt, latter og jubel på høyt nivå. Sånn typ taket-på-huset-løfter-seg. Mon tro naboene her har hørt den livlige gjengen vår i dag!!)
Minste gullet vårt forsto lite om hvorfor Lone, Adriel, Milian og Noah var så oppspilt og giret på å få starte dagen. Det hadde seg nemlig slik at avdelingen i barnehagen til Noah og Milian kom på grøtfest hjemme hos oss klokken ti. Adriel fikk derfor være hjemme slik at han også kunne bli med. 

Jeg stelte i stand en stor gryte med julegrøt, med god hjelp fra Fjordland i dag. Veien inn til huset ble pyntet med fakler, og ho mor fant til og med frem nisseluen for anledningen. Helt forståelig var det at dette var noe guttene gledet seg veldig til. Siden det er en stor gjeng og temperaturen ute var perfekt så ordnet vi til slik at vi kunne være ute. En stor takk til Dag Thorbjørn på Klyvetoppen, som lånte oss høyballer, og en stor takk til Felleskjøpet i Skien som ordnet med bålpanne. 

Dette ble en dag for barna våre som de sent kommer til å glemme. Ekstra gøy var det at den ene ansatte i barnehagen møtte på julenissen på veien, slik at han kom med pakker til alle barna. Gjett om også lille Lone har storkoset seg i dag. Hun sovnet til luren sin nå, raskere enn hun noen gang har gjort. Alt i alt sitter jeg igjen med en god følelse i mammahjertet, og tenker at det er fantastisk å stelle i stand slike småting for barna, som faktisk blir opplevelser de husker fra barndommen. 
Vår lille hemmelighet

 • 15.12.2016 - 18:32

God torsdag, og hei til dere. 
Jeg er minst like klar over lite aktivitet fra min side, som hva dere er. Det foregår mye om dagen, hvilket som dessverre går utover oppdateringer fra meg. NÅ er jeg sterkere tilbake! 

Jeg vil fortelle dere om en liten hemmelighet jeg har sammen med Lone. Eller jeg kan vel si at jeg hadde.
De siste dagene har gått til å pusse opp og ordne til soverommet til meg og Niklas, så jeg hadde lyst til å overraske han når han kom hjem fra jobb i dag. Det mangler et lerret vi skal ha over sengen, og noen hjerterammer i sølv som skal stå på nattbordet.

Anyways, Lone var i dag som mange andre dager med meg på shopping. Hun forstår i en viss grad at gaver skal være en overraskelse. Jeg trodde vi hadde vår lille hemmelighet i dag, da vi handlet en liten gave som lå klar på sengen til Niklas kom hjem fra jobb. Vi snakket om det på veien hjem, og jeg fortalte henne at vi skulle overraske pappa. Jeg vet ikke helt hvor vellykket jeg kan si at det ble, når det første Lone sa når Niklas kom inn dørene her var "pappa, dress!
Joda.. På sengen lå det innpakket en ny dress fra Dressmann, så nå håper jeg hun ikke sier til brødrene sine hva de får til jul ;) 

Jeg legger ut bilde av soverommet vårt på instagram nå, så de som vil se kan sjekke det ut på @Lykkenermange

 

Vi reiser til England!

 • 08.12.2016 - 08:00

God torsdagsmorgen. Dagene mine har vært pent sagt ekstremt travle. Det er veldig koselig at dere lesere etterlyser innlegg på bloggen, det gir meg driv til å fortsette skrivingen. Jeg kunne forsøkt å dra en liten spansk'en, men er like greit ærlig med dere jeg. -Det er travelt å kombinere livet som fembarnsmor og en stor blogg-

I dag startet vi dagen litt vel tidlig her hjemme. Jeg hadde funnet frem alt av klær slik at vi alle kunne gå på badet, før vi inntok en god og treg frokost sammen. Jeg sa til Niklas før jeg la meg i går, at jeg bare var nødt til å ta meg tid til å gi lyd fra meg på bloggen. Som sagt, så gjort.
Vet dere, jeg har lyst til å dele med dere at vi nå har funnet ut at vi i februar skal ta turen til England med det lille hjertebarnet vårt. Siden kunnskapen i Norge om denne sjeldne hjertefeilen er så liten som den er, har vi funnet det betryggende å få en vurdering fra verdens dyktigste mann på akkurat denne hjertefeilen. Jeg håper (les: ekstremt mye) på at vi kommer til Birmingham, og kan få betryggende ord for fremtiden til den nydelige skatten vår.

Nå må jeg nesten skynde meg videre her ettersom jeg har et par viktige avtaler jeg må rekke. Vi blogges!

June-Maria
Vi kunne ikke gjøre forskjell på barna

 • 04.12.2016 - 18:28

For en søndag, og for en fin 2.søndag i advent. Bestemor har koset seg med barna imens Nik og jeg sov i X antall timer, og i ettermiddag tok jeg turen til Ibsenhuset med Lone-Leandra som syntes det var utrolig urettferdig at guttene hadde vært på forestilling i går og ikke henne. Det ble mye drama fra frøken Lone, som ikke hadde maken Putti Plutti pott nisselue slik som brødrene. Hun spurte etter "julniss" og skjønte åpenbart at guttene hadde hatt en gøyal opplevelse i går, som hun ikke fikk være med på, og på toppen av det hele hadde brødrene så fine nisseluer. Nik og jeg tenkte i utgangspunktet at hun var for liten til å interessere seg for eventyret.

Siden vi ikke kan gjøre forskjell på barna våre, så vi oss nødt til å ringe ned og forsøke og få billetter slik at jeg kunne ha med meg Lone på dagens siste forestilling. Vi fikk utrolig nok plass på femte rad, hvilket som var helt perfekt for oss. Lone syntes det var utrolig stas, klappet og danset til musikken.

Ettersom jeg har tre tantebarn som er med i forestillingen, fikk vi hilse på bak scenen i pausen. Jeg er så stolt tante, at jeg fikk tårer i øynene når jeg fikk se de skjønne små på scenen. Så stas og se den aller minste lille nissejenta på scenen, 6 år gammel og så utrolig flink! Lone-Leandra og jeg har storkoset oss, og Lone snakker enda om julenissene. Selv har jeg sett forestillingen mange ganger nå, men kan med hånden på hjertet si at det ikke blir nok Plotti putt i tiden før jul! ;)

Julebord og Putti Plutti pott

 • 03.12.2016 - 20:50

God lørdagskveld til dere. Jeg hadde jo egentlig satt meg som mål for en oppdatering slik jeg sa i går, men det ble dessverre ikke tid til det. Jeg ble forsinket hos stylisten som ordnet neglene mine, og håret mitt ettersom vi skulle avsted på julebord med jobben til Niklas.

Svigermor var lasset på med instrukser og ordre over hva og hvordan hun måtte passe våre fem små. Det siste Milian sa før vi reiste hjemmefra var om ikke vi kunne bli borte i 7 dager, for nå ville han ha bestemor der i mange dager. Utrolig hvor mye enklere det er å reise bort fra barna en kveld dersom de er innstilt på det, og faktisk gleder seg over å ha barnepass. Uansett, selvom jeg syntes det var litt i det tidligste laget å reise bort fra Esthelle som kun er 7 måneder, hadde vi en kjempe koselig kveld med en hyggelig gjeng!

I dag sto bestemor opp med barna, imens Nik og jeg sov til nærmer 12:00. (Les: jeg kan ikke huske sist vi kunne ligge så lenge og dra oss!!) Senere i dag tok Niklas og jeg med oss guttene våre på Putti Plutti Pott forestilling i Skien. Tre av mine tantebarn har roller i forestillingen, så jeg må virkelig få kalle meg en stolt tante. Så de tre siste årene har det vært veldig fint å ta med barna på denne forestillingen. Det er blitt et av våre "must do" for å få julestemningen snikende. Absolutt verdt å ta turen til Skien i morgen, dersom dere vil få med dere forestillingen! ;)

To timer alenetid, og gjett hva jeg skal?

 • 02.12.2016 - 14:52

Hei på dere! Dagen er vel gjennomført, med time hos helsesøster med begge jentene. Svigermor er kommet fra Valdres, for å være med oss i helgen.

Men først av alt har jeg nå litt egentid et par timer. Jeg skal ordne neglene mine, og fikse håret mitt til i kveld. Oppdaterer senere :)

Legger ved et par bilder av jentene mine fra i dag. Lone var overlykkelig over å få nye øredobber i kalenderen sin. Nå har hun nemlig endelig like som mammaen sin!

DA 10 ØYNE KIKKET PÅ MEG! Håpefulle, lykkelige og spente

 • 01.12.2016 - 18:21

Herlighet, ord kan faktisk ikke beskrive min lykke. Ja det er sikkert kliss å høre på hvor lykkelig jeg er. Men når det er nøyaktig hva jeg føler, så må jeg jo fortelle dere om livet mitt sånn jeg faktisk opplever det. Jeg kan jo ikke skrive noe som jeg ikke mener!

I dag har jeg K O S E T meg med mine fem små barn, imens Nik har vært på jobb. Vi har spilt stigespillet, lyttet på julemusikk, spist lunsj, baket pepperkaker, sett første episode av jul på månetoppen, kokt en stor gryte med julegrøt, satt ut til nissen, og generelt bare elsket barna sitt tilstedeværelse. Midt under bakingen i dag, måtte jeg be barna stoppe opp i et minutt. Da kikket det totalt 10 øyne på meg, håpefulle, lykkelige og spente. Så spurte jeg om vi kunne fortelle hverandre noe fint. Lone papegøye, gjentok det siste ordet vi sa.

Jeg håper dere har hatt en fin torsdag. I kveld skal jeg la dagens inntrykk synke inn, og nyte en kveld med kjæresten min ❤

Lei av at naboen kikker inn?

 • 01.12.2016 - 15:24

Jeg må virkelig si at jeg har testet ut noe genialt. Faktisk er jeg helt overrasket, for jeg var så usikker på om jeg i det hele tatt skulle teste ut et tips jeg fikk.

Det kom opp et tips på en gruppe jeg er medlem av, om hvordan man enkelt kan legge frost på vinduet dersom man er lei av at naboen kikker inn, eller generelt vil hindre innsikten. Det er ikke anbefalt på baderom eller rom hvor det er økt fuktighet. Trikset tar toppen fem minutter, og til min store undring, det lukter ikke i det hele tatt. Gjør så her dersom dere vil ha frost på vinduet for under 16 kroner!

1. Tørk over vinduet med en klut med vann.

2. Når det har tørket, bruk en malingsrulle og "mal" vinduet med kulturmelk.

3. Sørg for at det er et jevnt lag over hele vinduet. Ønsker man å froste bare deler av vinduet, sett av med tape.

4. La det tørke, og etter en time er det strøkent. Det kan se litt skjoldete ut under tørkeprosessen, men smør dere med litt tålmodighet, så skal dere se et flott resultat. Vil man fjerne det igjen senere, er det bare å ta en våt klut og vaske vinduet!

Del gjerne videre! :D

Genialt! Har dere hørt om Rampenissen?

 • 01.12.2016 - 10:55

I dag våknet det fem små som var mer enn begeistret for hva som møtte dem i første etg.

Har dere hørt om Rampenissen? Som flytter inn til den 1. desember, og som skal være sammen med en familie i hele desember? I såfall, han flyttet inn til oss i natt. Dere kan tro det var noen små som fikk helt hakeslep når de fikk se hvor han hadde plassert huset sitt. Og ikke minst, den første rampestreken dro virkelig frem pøbelen i barna. Den første desember ga den aller første rampestreken, nemlig å spise frokosten under bordet i dag. Adriel, Milian og Noah syntes det er skikkelig spennende, men det gjør sannelig Lone også. Uten tvil! Det beste av alt er at Rampenissen følger med på alle barna, at de er greie mot hverandre, og er man ikke det står han opp om natten og nisser vekk en kalenderpakke! For julen handler om de man er glad i.

Jeg gleder meg til hver eneste dag hvor denne Rampenissen skal finne på rampestreker, og barna skal få glede seg. I dag tilbringer jeg dagen sammen med alle fem barna, hvor vi skal bake pepperkaker og pynte til jul.

June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 5 små barn, tre gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no