24 år & gravid med NR.6 - Lykken Er Mange

En fantastisk onsdag

 • 30.11.2016 - 13:35

So far, so god! For en utrolig flott dag.

Jeg startet med å levere guttene i barnehagen, før jeg føk av sted for å handle mat. I dag har jeg ryddet huset, pakket bort litt pynteting og gjort klart til en real husvask i kveld. I morgen har jeg gitt Adriel, Milian og Noah fri fra barnehagen, for at vi skal bake pepperkaker og pynte til jul.

Det er så fantastisk at jeg kjenner det kribler i magen allerede. Jeg syntes det blir mer og mer stas for hvert år. Jo eldre barna blir, jo mer forstår de.

Jeg har så mange minner fra jeg selv var liten. Tiden før jul er magisk! Jeg er veldig takknemlig for at jeg nå kan gi barna mine gode minner og tradisjoner.

Slenger med et par bilder av husets lille kråkebolle! Etter Lone hadde dusjet i dag, spratt hun opp på krakken og klar for å sminke seg ;)

Hvor mange barn ønsker jeg meg?

 • 28.11.2016 - 19:00

Hei på dere!

Det er et spørsmål jeg og Niklas får veldig ofte. Egentlig alt for ofte. For oss virker det som at det er et spørsmål folk generelt er besatt av. "Hvor mange barn ønsker dere?" For å være helt ærlig så skal jeg nå svare hvordan jeg ser på det.

Selv har jeg vokst opp i en søskenflokk med 14 barn. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg ikke kommer til å få like mange barn. Selvom man har mange søsken, betyr ikke det at man selv ønsker like mange barn.

Det å skulle svare på dette spørsmålet er helt umulig. Det eneste jeg vet i dag er at jeg ønsker meg et barn til. Kanskje føler vi oss komplett dersom vi er så heldige å få et barn til. Kanskje ønsker vi oss et barn senere, kanskje flere.

Det er en ting vi har med oss hele veien, og det er at vi skal stille opp 100% innenfor alle områder når de er små, ungdom og voksne.

Jeg får stadig høre kommentarer som "tenk hvor mye kjøring til aktiviteter det blir". Og vet dere hva jeg tenker? Jeg tenker at selvom det er et ork for mange andre, og selvom det ikke passer alle, så kan jeg love dere at jeg er fullstendig klar over hva som passer for Niklas og meg.

Vi kommer til å kjøre, hente, bringe, stå på sidelinjen i solskinn og pissregn. Om ettermiddagene våre blir brukt til å hjelpe barna med lekser, kjøre til treninger og hente på treninger, så er det nøyaktig hva vi har valgt. Vi brenner for dette, barna våre er vår lidenskap. Jeg hadde aldri fått så mange barn at jeg ikke hadde klart å ta meg av dem.

Gudstjeneste og familietid

 • 27.11.2016 - 14:37

I dag sto Niklas og guttene opp en god stund før jentene og jeg kom oss opp! Guttene fikk i dag bestemme hvordan dagen vår skulle bli. Adriel, Milian og Noah var enstemt for å gå i Gudstjeneste klokken 11. Så da tok jeg med meg guttene opp til Siljan, i mens Niklas var hjemme med jentene som også skulle sove luren sin. Det var godt å ha et par timer med guttene mine i dag. Det tror jeg vi alle fire satte stor pris på.

Da vi kom hjem hadde de laget klar nissegrøt, og rød saft. Nå etterpå har vi sittet i lang tid med barna og spilt stigespillet. Slike søndager som dette er så vanvittig fine. Masse familiekos, glede og latter. Selvfølgelig litt sprell og tøys må til blant en søskenflokk på fem. Nå skal vi straks kle på oss og komme oss ut på tur.

Legger ved et bilde fra julaften 2014. Jeg gikk høygravid med Lone-Leandra da dette bilde med mine tre gutter ble tatt

Advents-kos og tradisjonell rød jul

 • 26.11.2016 - 21:29

Nå begynner det å bli riktig så koselig her hjemme. Vi har nemlig startet med å pynte litt til advent, hvilket jeg elsker. Alt som feires og markeres er for meg stas og sette preg på. Men ettersom tradisjonen er å ikke pynte for mye så lenge før jul, så skal vi prøve å følge det i år også. Selvom oddsen er stor for at julepynten kommer frem allerede til uken. For oss er julen rød, og den skal være rød. Det blir ikke nok nisser! Jeg er veldig sikker på at det er en livlig gjeng som kommer til å bli overrasket når de står opp i morgen tidlig, ettersom vi har pyntet litt mer etter de la seg for kvelden.

Utrolig nok så begynner jeg å trives mer og mer her i Skien. Ungene trives veldig godt i barnehagen også, så det er absolutt mye fint med Skien skal jeg fortelle dere. Nå går resten av kvelden til å pakke inn presanger til adventskalenderene til mine fem små skjønne. I morgen vil jeg fortelle dere litt om hvordan vi feirer jul med fem små barn. Ha en fin kveld dere ❤

Jeg trengte en datter!

 • 26.11.2016 - 13:31

Hei på dere, og god lørdag!

I går kveld hadde Niklas og jeg en etterlengtet kveld. Herlighet så forelsket jeg er igjen i dag. Er det ikke rart, man går seg gjerne litt "vandt" i en vanlig hverdag. I hvert fall, dagen var travel, men også veldig bra. Jeg og Esthelle startet dagen med å levere Adriel og Milian i barnehagen, i mens Niklas hadde med seg Lone og Noah til tannlegen, for det var tur for en sjekk for Noah sin del.

Jeg hadde time hos fastlegen min i går, noe jeg syntes gikk veldig bra. Det skal nevnes at jeg er av den typen som skal ha det beste av det beste når der gjelder helsepersonell for barna og meg, så vi har en kjøretur på rett over en time for å komme til fastlegen vår! Det er jo også en årsak til at jeg har fødselslege i Larvik og jordmor i Sandefjord ;)

Men tilbake til gårdsdagens kveld. Nik og jeg laget en bedre middag sammen, så en episode av frikjent og surret oss inn i minnebanken vår. Herlighet så mye bilder og fine minner vi har sammen. Jeg vil vise dere et bilde vi tok på Kypros i 2014. Det var den dagen vi fant ut at vi ville ha et barn til, og jeg må ærlig si at jeg heiet på at det ble en liten jente. Forstå meg rett, jeg hadde vært like takknemlig for en liten gutt!

Uansett, som sagt så gjort. 8 måneder etterpå fødte jeg Lone-Leandra. Jeg husker så godt fra den ferien at jeg syntes jeg var så "alene" i gjengen. Bare det å skylle badetøyet og henge det opp om ettermiddagen. En bikini og fire badebukser. Ute om kveldene var det aller helst racerbil kjøring, og null tid til shopping. Så ja, jeg skal ærlig innrømme at jeg ønsket meg en liten jente også. Nå som vi har tre gutter og to jenter, er jeg veldig spent på hva den neste blir :)

ENDELIG!!!

 • 23.11.2016 - 21:42

Siden jeg så og si alltid har med meg jentene når jeg tar ukeshandelen, så har jeg erfart at det ikke alltid er like lett. Vi bruker å gjøre unna slike gjøremål på dagtid, når guttene er i barnehagen. Det må egentlig nøye planlegges ettersom Lone må være i riktig humør når handleturen skal finne sted. For tro meg når jeg sier det, -det er ikke veldig artig å gå rundt på Meny og handle inn til syv mennesker med en trett frøken med spaghettiben. For jo, hun er i alderen hvor bena på et mystisk vis blir til spaghetti dersom hun ikke får viljen sin. Alltid like kjekt ;)

Derimot fikk jeg meg en skikkelig overraskelse i går, da jeg var å handlet på Meny Saga i Skien. Endelig har de fått hva jeg har ønsket meg lenge! En handlevogn som man faktisk kan ha to barn sittende i, når man handler. Jentene syntes det var skikkelig kult å sitte sammen, og ekstra stas var det å få sitte sammen og se på underholdningen de har ved meieriproduktene. Handleturen ble plutselig veldig artig for jentene også, så det syntes jeg er positivt ettersom det å gå på butikken er noe vi må ofte. Tar jeg ukeshandelen med alle fem barna, er brødrene underholdning nok for jentene. Jeg skulle virkelig ønske det fantes slike handlevogner flere steder, ettersom det er veldig mange som har behov for slike vogner. En så liten enkel ting kan jo faktisk gjøre ting mye enklere for oss småbarnsfamilier ;)

Det dummeste jeg har gjort som mamma!

 • 23.11.2016 - 19:57

Hei på dere! Jeg må virkelig bli flinkere til å komme med oppdateringer. Føler jeg har hatt en skrivesperre den siste perioden. Jeg tror det er fordi det foregår en del rundt meg nå om dagen, som jeg gleder meg til å fortelle dere om så snart jeg kan det!

Allikevel så har jeg nå lyst til å fortelle dere om hva det dummeste jeg har gjort i min karriere som mamma.. For et par uker siden, ga jeg meg selv en lekse. Kanskje det kan være et tips til andre småbarnsforeldre?

I hvert fall.. Hør nå! Når man allerede har et barn i trassalderen, eller la oss si perioden hvor barnet utforsker mer, og skal gjøre det stikk motsatte av hva en voksen sier, som er verdensmester, kan klare alt selv, har lagt ørene på hyllen, utforsker alle ord man egentlig har lært at ikke er så pent å si, så vil jeg på det sterkeste anbefale dere å styre langt, laangt unna filmene til Astrid Lingren, hvor Lotta i bråkmakergata flytter hjemmefra! Jeg mener det helt seriøst.

Den siste uken har Fireåringen vår flyttet hjemmefra, kjøpt en ny mamma, kjøpt en flybillett til Afrika, avtalt med bestemoren om et opphold på 90 dager. På toppen av det hele er barnehagen nemlig mye mer snille en mamma og pappa, så når vi har sovnet om kvelden skal MR.Trass flytte til barnehagen. Oi, forresten! jeg tror jeg glemte å fortelle om hvor utrolig "dumme mamma" jeg har vært den siste uken. Listen er lang over påfunn og kommentarer. Jeg kunne faktisk ikke tro at et barn kunne bli så påvirket av en film, som dette.

OK, som jeg skrev i går så elsker jeg å være mamma. Jeg elsker hver eneste del av det. Jeg sier bare at av og til er det også utfordrende, for uansett hvordan de små spiller på strengene og tester grenser, så skal jeg stå frem som et eksempel. Jeg skal veilede og gå frem som et godt forbilde. Uansett hvor dum og teit man får til svar at man er, så vet jeg at det er faste rutiner, og klare rammer gir trygge barn.

Så på veien i mammakarrieren min har jeg fått med meg gode erfaringer, og tips på veien. Så absolutt NEI til Lotta i bråkmakergata når man allerede har en liten krabat i trassalderen ;)

Kjærlighet, Prioriteringer, og Rutiner.

 • 21.11.2016 - 23:09

God tirsdagsmorgen til dere!
I dag har jeg lyst til å fortelle dere hvordan våre dager stort sett forløper, fra morgen til kveld. Jeg må virkelig si at de som tror at det å være hjemmeværende mamma er som å ha fri fra jobb, må tro om igjen. 

Skal jeg sette tre ord på vår hverdag, vil jeg legge vekt på kjærlighet, prioriteringer, og rutiner.
For med fem små barn i alderen 0-5 år, finnes det ingen tvil om hva som må til. Rutiner må følges, masse kjærlighet skal gies og fåes, og for oss er prioriteringene basert på våre mirakler med navn Esthelle, Lone, Adriel, Milian og Noah.
Som regel er det Milian som er oppe et sted mellom 05 og 06 om morgenen. Like etter våkner både Adriel og Noah, og sammen vekker de Lone og Esthelle.

Vi går alle sammen på badet og gjør oss klare for dagen. Deretter spiser vi frokost, og koser litt før det er tid for tannpuss og påkledning før vi går ut dørene her. Når guttene er levert i barnehagen, koser jeg meg med jentene. Som regel er det Lone som styrer dagen vår, mye ettersom hvor mye hun trenger hvile.
Jeg bruker å være effektiv når begge jentene sover, slik at jeg får unna litt husarbeid kombinert med jobb.
Jentene og jeg bruker å klargjøre middagen, før guttene og Niklas kommer hjem. Vi har stort fokus på barna i tiden etter barnehagen og frem til leggetid. Mobiltelefonene og alt annet er nærmest lagt på hyllen, og våre prioriteringer ligger på barna.

Etter kveldsstellet er tatt, bruker vi å kose litt, ta litt natta-vann og tøyse litt. Alltid er det Lone og Adriel som blir lagt først, og ca 15-20 minutter senere, etter ekstra tid med de to eldste er det Milian og Noah sin tur. Esthelle styrer kveldene våre litt enda, og legger seg til å sove alt mellom klokken 21 og 22.
I tiden etter de  fire eldste har lagt seg, bruker jeg å rydde opp og tørke over gulvene her slik at barna står opp til et ryddig og rent hjem dagen etter.
Det siste jeg gjør før jeg legger meg om kvelden er først å finne frem klær til alle fem barna, for så å se til alle fem små at de sover godt, ligger på ryggen og har det bra.

Jeg vil definitivt si at en hver mamma kan kjenne seg igjen når jeg sier at det å være mamma er en fulltidsstilling, hvor man må være på vakt 24 timer i døgnet. Har man først vært så velsignet med å få bære tittelen som mor, vil jeg aldri forestille meg at man angrer seg. For det å være mamma, syntes jeg virkelig er det fineste som finnes.

Oppdra 5 barn i en alder av 24 år

 • 18.11.2016 - 20:39

God fredagskveld til dere.
I dag startet vi dagen med kontroll av armen til Milian på sykehuset. En utrolig flink liten gutt tok røntgen og ble undersøkt av lege, og konklusjonen ble til at han er ferdig med gips. Jeg syntes det var litt på kanten, og kjenner jeg har en liten klump i magen av dette.
Vi har fått beskjed om at han må holde seg i ro i 3-4 uker for bruddet er enda veldig umodent. Som fembarnsmor kan jeg bekrefte at det er ikke lett å be et lite barn være rolig. I hvert fall, så blir det mye påminnelse de neste ukene.  Han må ikke falle på armen, klatre eller gjøre noe som kan føre til at bruddet brekker opp igjen.

Når vi var på vei hjem spurte Milian meg om hva vi skulle gjøre i dag. Jeg hadde to telefonmøter litt senere på dagen, men foruten det var dagen vår åpen.
Og da skal jeg si dere, jeg kjente raskt at atmosfæren i bilen endret seg. Jeg kikket i speilet over meg, og møtte to store, myke og nydelige øyne.
En bløt og vakker stemme sa "Du mamma, jeg vet hva vi kan gjøre! Husker du hun Wenche som er på Tv, der som vi to var vettu mamma! Kan vi vær så snill å lage en sjokoladekake i dag? Sånn som hun har laget vet du mamma!"..

Jeg tenkte først at det ikke ble aktuelt, ettersom det er hverdag. Men så fikk jeg tenkt meg litt om i det vi kjørte i mellom lyskrysset i Porsgrunn.
"Javist, Milian! i dag var du riktig så flink. Det ble mye venting på deg i dag, og jeg syntes at du var tålmodig." svarte jeg han.
Etter en forklaring på ordet "tålmodig", var vi enige om at det var helt greit å lage en kake i dag siden det er helg.
Det var veldig hyggelig å finne på noe sammen med bare Milian når jentene sov luren sin i dag. Adriel og Noah var overlykkelig over å komme hjem fra barnehagen, til middag og dessert. Hver eneste dag er en gave. Jeg føler at jeg er så utrolig heldig som får lov til å oppdra og forme fem små mennesker.


Et stort forbilde

 • 17.11.2016 - 21:50

Det er ingen tvil om at Lone er en liten papegøye. Jeg må virkelig passe språket, ettersom hun nå er i den perioden hvor hun hermer hvert eneste ord jeg sier. Jeg ble litt oppgitt her tidligere i dag, og slapp en kommentar i all hovedsak til meg selv. Det gikk ikke mange sekundene før den lille skravlebøtta virkelig viste hvordan hun var oppgitt og sa strengt; MULiG!!

For to uker siden var jo søsteren til Niklas her på besøk sammen med de to nydelige barna sine, som jeg altså er tante til. Kusinen til Lone har virkelig gitt Lone en interesse, og egentlig en veldig fin aktivitet. Kan man skjønne at Lone har hjertefeil, så er det vel egentlig kun på tempoet hennes man merker det. Hun er et veldig rolig barn, selvom hun til tider er høyt og lavt både i sprang og lyd.

Jeg syntes det er så spesielt å se Lone sammen med kusinen sin Jenny. Det finnes ingen tvil om at Jenny er for Lone et stort forbilde. Hun har blitt smittet av -samle på hårpynt og smykker- dilla, så det er liksom det nye her hjemme. Det er til en hver tid en liten veske på armen, fylt av spenner, hårbånd, smykker, strikk og slike jentesaker.

Den voksne pappaen som mobbet sønnen min på 4 år.

 • 14.11.2016 - 12:38

Det siste året har vi virkelig fått erfare at søsken er utrolig like, men også enormt ulike. Den eldste og yngste gutten vår er som andre gutter opptatt av kjøretøy, superhelter og actionfigurer. Men den mellomste har vist sin store begeistring for Prinsesse Elsa fra Frost filmen. Egentlig like mye for "jenteleker" som "gutteleker"
Ikke bare har vi måttet kjøpe prinsessedukker, kjolekostyme og klær som fra produsenten opprinnelig var laget til jenter. Vi har det siste året vært med på å styrke en fireåring sin selvsikkerhet og bekreftet overfor han en rekke ganger at det er helt greit å være glad i "jenteleker".

Jeg vil fortelle dere om en liten hendelse som hendte i inngangsdøren på Meny i Skien. Vi møtte på en annen pappa med sin sønn. Hans gutt var kledd som de fleste andre gutter, imens min lille gutt hadde på seg en lyseblå frost t-skjorte med skrift av glitter. Blikket denne mannen sendte min sønn gjorde meg så forbannet og rasende. For meg er det helt i orden at han syntes klær er mer tilpasset et bevist kjønn, men jeg forventer av andre voksne mennesker at de viser respekt og folkeskikk. Jeg undrer, er det rart barn mobber? Hadde det truffet han i pappahjertet dersom han hadde sett at min sønn hadde følt seg truffet av hans ekle blikk og oppførsel? Hadde denne pappaen som mål at min sønn skulle få med seg at HAN syntes at frost er for jenter?

Jeg hadde egentlig lyst til å si noen ord til denne pappaen som tilsynelatende kastet et stygt blikk mot min lille gutt, og som også slang med leppa til partneren sin, som også snudde seg for å se på sønnen min, etterfulgt av å håne en skrekkelig latter. Men på det tidspunktet gikk jeg med en stolt, selvsikker liten gutt, som fikk bære et plagg han virkelig elsker. Han trenger ikke se at andre voksne mobber, og han hadde heller ikke behov for at jeg skulle bemerke situasjonen. Gutten min hadde behov for at jeg hev meg over denne episoden, og fortsetter å være en god mamma. En mamma som lar barn være barn, og en mamma som lar mine barn leke med det de selv ønsker, uansett hvilket kjønn lekene opprinnelig var tiltenkt.

Bare en mamma

 • 12.11.2016 - 17:26

Den siste uken har i aller høyeste grad vært krevende. Ikke bare fordi Niklas har vært bortreist, begge jentene har vært syke, men på toppen av det hele ble jeg selv syk. Feber og en forkjølelse fra en annen verden. Det har absolutt gått utrolig bra, men jeg skal ærlig innrømme at det ble Grandiosa til middag den ene dagen. Hele uken har jeg sovet med tre av barna i min seng, en i vuggen ved siden av sengen min, og en i sprinkelseng på den andre siden av sengen min. Ved minste host eller lyd har jeg sprettet opp og stått parat. Søvn er jeg manko på, men det gjør ikke så mye for det kan hentes inn.

Det har ikke vært anledning til å oppdatere bloggen, noe jeg håper dere forstår. Barna mine kommer alltid fremfor alt, og når de er syke, tar jeg meg knapt tid til å dusje. Kunne vel egentlig kalt meg selv en Hønemor Deluxe, men jeg velger å heller å kalle meg for bare en mamma.

Fremover håper jeg vi alle holder oss friske, og ikke minst til jeg kan dele litt større nyheter med dere! :D

Med fem barn i alderen 0-5 år i hus, ER det travelt.

 • 08.11.2016 - 21:30

Jeg står egentlig på stedet hvil. I hvert fall burde jeg lagt meg ned for en hvil, men det er vel enklere sagt enn gjort. Så langt er to av fem barn syke med høy feber og forkjølelse. Vi sto utrolig nok ikke opp før i åttetiden i dag. Jeg stelte alle fem små, før jeg lagde frokost.

I dag stålsatt jeg meg slik jeg gjorde i går, og alle dager før det. "Nei, ikke syltetøy på brødskiven på en ukedag. Det er kun lov på lørdag". Og enda var det godt jeg hadde brettet opp armene og sto smøreklar på kjøkkenet. En super trassen treåring var bestemt, for i dag var det kun mamma hjemme, så kanskje han skulle klare å overtale meg. Den gang ei, søtsaker hører helgen til!

Frokosten ble inntatt, og vi snakket i dag mye om det at ikke alle er så heldig å ha et sted å bo. Jeg forsøkte å forklare barna at vi må være veldig takknemlig som har mat på bordet, og en varm seng og sove i. Guttene ble da enige om at når det blir litt mer jul, så skal vi gi grøt til de som bor ute. Erfaringsmessig så skal jeg undersøke litt dette, ettersom jeg kan vedde på at når det nærmer seg jul, så kommer spørsmålet "mamma, hva med de som bor ute, kan ikke vi gi julegrøt til dem".

Omsider var alle fem små klare her, og jeg var klar til å finne frem yttertøy, i det Noah spør meg om ikke jeg skulle skifte pysjen min. Jo-takk lillevenn, som minnet meg på at det var dags for litt tid til meg selv. Som sagt så gjort, skiftet og klar. Guttene ble levert I barnehagen, jentene og jeg reiste hjem på sofaen. Huset er vasket, og middagen ble forberedt. Begge jentene er i dårlig form, så den meste av tiden i dag er gått til amming, stell, og kos. Masse kos.

Når vi hadde hentet guttene igjen, var det tid for middag. I dag ble det kylling, salat, ris og saus. Før alle fem ble stelt for kvelden, koset vi oss med litt Barne-TV og frukt. Klær til i morgen ligger klart, og nå skal jeg henge opp en klesvask før jeg gjør meg klar til våkenatt. Interessant? Nja, det kan man kanskje si. Jeg vet at selvom hvor faste rutiner vi har, så blir aldri dagene like når vi har fem små mirakler i hus.

Jo forresten, de to siste dagene har vi prøvd å lokke inn pusen vår, uten å lykkes. Selv på natten har han ikke kommet når vi har puset etter han. Men i dag, så er han trygt hjemme. Får bare håpe det ikke er noen naboer som mater katter som har et hjem. Da er det ikke lett for de små firebeinte å vite hvor de hører til ;)

Håper dere har hatt en fin tirsdag. Foruten syke barn, har min vært travel og innholdsrik!

Vi feirer med å ta igjen det tapte!

 • 08.11.2016 - 14:49

I går kveld begynte Lone og bli litt pjusket i formen sin, og i dag har feber meldt seg igjen. I dag kjørte vi guttene i barnehagen litt sent, nærmere klokken ti. Jentene og jeg har tilbringet det meste av dagen på sofaen, ettersom Lone er slapp og ikke helt seg selv.

Når begge jentene sov luren sin litt tidligere i dag, benyttet jeg anledningen til å vaske huset, og henge opp en klesvask. Jeg kjenner at slike dager som dette, er jeg utrolig stolt over at jeg får til ammingen, og er så begavet som får til å amme to små jenter. Jeg føler at vi får tatt igjen det tapte.

(Bildet er kanskje litt på kanten for noen, men for meg er dette så naturlig skjønt, nettopp fordi jeg vet hvorfor min kropp er utstyrt med to pupper! Jeg føler også jeg som blogger kan bruke min stemme på å rette fokus på å naturalisere amming og tandemamming når vi vet hvor bra det er!)

Lone stoppet jo fullstendig å amme da hun var seks måneder, ettersom hun ikke orket anstrengelsen, og det var mye enklere for henne å ta flaske. Jeg følte på det tidspunktet meg veldig snytt, og ønsket jo mer enn alt at hun skulle ammes lengre.

Esthelle syntes forøvrig det er dritkult at Lone også spiser av meg. De ligger til hvert sitt bryst og flirer, spiser og tøyser. Esthelle er jo blitt seks måneder nå, så hun skal gradvis tilvennes annen mat også. Jeg har aldri vært noe fan av babymat på glass, så vi lager all babymat fra bunnen av, og fryser i porsjoner. Heia tandemamming!

5barn og 120 kalenderpakker til 1.desember

 • 07.11.2016 - 20:48

/annonselenker/
Adriel, Milian og Noah var fast bestemt på at lillenissen allerede har vært hjemme hos oss. Jeg levde meg inn i fantasien deres, og sammen fant vi ut at antageligvis var det lillenissen som har kommet for å se at alle barn er greie mot hverandre, og flinke til å rydde opp lekene sine slik at han vet om han skal henge presanger eller gråstein på pakkekalenderene om tre uker. Åhei, hvor raskt soverommene ble ryddet her skal jeg fortelle dere

Nå er jeg i full gang med planlegging til julekalenderen til alle fem barna. Jeg har tross alt 120 kalenderpakker som skal henge klare til den 1.desember.
Jeg bruker å finne på tegne/perle/malesaker eller en leke til hver dag, men på lørdagene får de godteri i pakkene sine. Et par av dagene får de også billetter til show og kino, bare for at vi kan finne på noe kjekt sammen.

Her er noen av mine favorittsteder som jeg har handlet litt forskjellig:
- Gobaby -leker, aktiviteter og mye mer.
- Cdon -leker, barnerom, aktiviteter og mye mer.
- Babyshop - leker, interiør og klær, utstyr og mye mer!


 

Vi prioriterer to om dagen

 • 07.11.2016 - 10:50

Det ble ikke tid til en oppdatering i går kveld, slik jeg hadde sett for meg. Adriel og jeg fikk laget en god middag, med litt hjelp fra Lone. I utgangspunktet var det Adriel sin tur til å bestemme middag på fredag, men siden ønsket hans var kalkun så måtte vi ta kalkunen opp fra fryseboksen og heller ha den til middag i går. Så da ble det poteter, gulrøtter, rosenkål, kalkun og hjemmelaget saus.

Jeg merker hvor viktig det er for barna, Niklas og meg at vi spiser faste måltider sammen, som frokost og middag. Vi prioriterer to måltider sammen, aller helst flere, men det er ikke bestandig like lett å få til det. Det er så viktig at vi sammen som en familie setter oss ned rundt spisebordet, ser hverandre og snakker om absolutt alt og ingenting. Den siste tiden har det vært ekstremt mye -bæsj og promp- snakk fra de tre eldste guttene, så det var en seirer i seg selv når vi i går satt tilbords sammen uten å høre et ord om dette. Det hører nok alderen til, men jeg syntes det er noe barna skal lære at ikke er pent å snakke om ved matbordet. Ei heller ellers ;) Jeg må jo si at det er guttene og Lone som styrer showet rundt matbordet her hjemme, ettersom de da bestandig har mye å fortelle.

En følelse jeg aldri har kjent før

 • 06.11.2016 - 13:56

Det er slike dager som dette, man virkelig vet å verdsette livet. Herlighet, jeg koser meg gløgg! 
Vi koser oss verre enn verst i dag. Vi har rukket å spise en god og treg frokost, leke med plastelina, tegne, vært ute og lekt i snøen og guttene fikk oppfylt ønske sitt ved å drikke en kopp varm kakao ute i snøen. Guttene syntes det var så kjekt med den snøen som har kommet, men vi sier ikke -neitakk- til enda mer snø! ;)

I dag har jeg fått kjenne litt på den følelsen at guttene faktisk begynner å bli store. Etter å ha vært ute med de fire eldste fikk jeg spørsmålet om jeg kunne være inne når Lone og Estelle skulle sove, så fikk guttene herje ute alene. Altså? jaja.. De har godt av litt privatliv, så jeg har fulgt med hver en bevegelse fra stuevinduet. Jeg følte meg vel på et tidspunkt som en litt overhysterisk mamma, men det er vel i realiteten det jeg er.. Det er kanskje ikke så rart å få en litt rar følelse når ungene begynner og bli så store at de ikke er like avhengig av meg.

I ettermiddag skal Adriel og jeg være kokker sammen. Slike små øyeblikk bruker jeg å sette litt ekstra stas på hver og en av barna, slik at de alle dem skal føle seg like sett, og få like mye oppmerksomhet. Som regel gjør vi det meste sammen, men vi bytter også på slik at vi gjør ting med bare en av dem av og til. Adriel har valgt middag i dag, så jeg kommer tilbake litt senere i dag med en liten oppdatering ;)Lukten av gjærbakst inne, imens sneen daler ute

 • 05.11.2016 - 20:24

Hei på dere, og god lørdagskveld!
Jeg er inne i en periode hvor det er så mye som foregår, så jeg velger å bruke all tid på mine fem små skjønne, så da har det blitt litt mindre tid til innlegg.

I dag har vi storkoset oss, baket boller og kanelsnurrer imens vi har sett på at snøen har lagt seg. Det har vært ordentlig guffent ute i dag, men i morgen har vi på agendaen å få herjet ute i snøen. Uansett om det blåser og snør! Jeg elsker denne tiden på året minst like mye som jeg liker sol og sommer.
Det er ikke noe som kan sammenlignes med innedager fylt av masse familiekjærlighet og hvor snøen daler ned ute. Fyr i peisen og lukten av gjærbakst i huset slår aldri feil ;)
Nå har alle fem små lagt seg for kvelden, og sover trygt i sengene sine. Mammalivet er virkelig helt vanvittig flott.


Jeg fikk så hatten passet i dag tidlig

 • 04.11.2016 - 16:04

I dag startet dagen vår relativt tidlig med en viljesterk Lone. Hvordan er det mulig at en jente på 1,5 år kan ha så knall sterke meninger? Selvom det kun var tid for kontroll på helsestasjonen i dag, var det i følge Lone strengt nødvendig med stjernegenser, tyllskjørt, pynt i håret og veske på armen. Det er ingen tvil om at jenta har ben i nesen. Etter å ha fått så hatten passet på et gresk språk, har jeg i dag bestemt meg for at hun skal få gå i nøyaktig hva hun vil, så lenge det er forsvarlig mengde tøy til årstidene. Samme pokker om det ikke matcher. Jeg får vel bare innfinne meg med at -frøken skal ikke- ikke vil bruke bukser eller tights så lenge hun har mulighet til heller å ha på seg et skjørt eller en kjole. Jeg får stadig nye erfaringer i morsrollen ;)

Jeg syntes vi er så heldige som får så god oppfølging hos helsesøsteren vår. Det er veldig godt å ha en person utenfra som kjenner oss og barna. En av grunnene til at jeg syntes det har vært godt å bo i Skien de siste månedene er jo fordi helsesøsteren vi hadde i Siljan har kommet hit til Skien. Helsesøsteren som har vært en enorm støtte for oss, etter at vi ble foreldre til et hjertesykt barn. Et stabeist med vilje og en stahet jeg aldri har sett maken til.

Senere i dag var vi på sykehuset for kontroll av armen til Milian. Det ser veldig bra ut, bruddet gror slik de håpet på. Nå blir det gips i to uker til, før vi skal inn på kontroll igjen. Milian var litt lei seg for at han måtte ta av den rosa gipsen sin i dag, men syntes lilla var en grei erstatter. Nå er det tid for helg her hjemme, og vi skal bare kose oss med de skjønne små gullene våre i helgen. Til uken blir det travelt, og vel så det!

En rask tur til syden

 • 02.11.2016 - 09:01

God morgen. Vi har allerede vært våkne en god stund. I går kveld var det tid for litt egentid med eldstegutten min, så da reiste Noah og jeg en rask tur til syden. Syden i 2.etasje her hjemme. Vi fylte badekaret med varmt vann, masse skum, og laget til en drink slik at han kunne leke at han var i Thailand i om lag 30 minutter ;)

Noah er en bereist liten gutt, som elsker å være på reisefot. Han har vært med til Gran Canaria, Bulgaria, Tenerife, Kypros og Thailand til sammen 14 ganger. Det er i gjennomsnitt nesten 3 reiser i året for den lille kroppen på 5 år. Hans favorittsted er definitivt Thailand og Kypros.

Jeg er veldig glad for at alle våre fem små trives så godt på reisefot, ettersom både Niklas og jeg liker så godt og reise.

Hallo, et helt halvt år!

 • 01.11.2016 - 20:04

I dag er det en helt spesiell dag her hjemme. Tenk at det allerede er et halvt år siden jeg fødte den nydelige, sjarmerende og livsglade lille Eliana-Esthelle. Er halvt år!! Fra dag én har hun sjarmert alle rundt seg med sitt blide og nydelig åsyn. Jeg er så stolt av henne, og virkelig elsker å se henne vokse. Jeg kunne skrevet uendelig mye flott, for jeg er oppriktig stolt.

I dag sa hun "mamma" for aller første gang, så jeg var heeelt i hundre her hjemme. Milian kikket meg rett i øynene og var minst like overrasket som Niklas og meg. Sa hun virkelig mamma? Det gikk hele fem minutter før hun bekrefter hva vi hørte, hun sier faktisk MAMMA og kikker på meg. Jeg får tårer i øynene bare av å skrive om det!

Jeg var en rask tur innom lekebutikken i dag, og kjøpte et par nye leker til henne, og en ny lekematte. Vi trener mye på mageleie nå om dagen, så en matte med spreke farger var kjempe artig! Jeg holder på med fødselshistorien til Esthelle i ny og ned, og tenkte jeg vil dele historien fra den helt spesielle dagen, med dere snart.

En time ekstra? Hva pokker, det er ikke sant..

 • 01.11.2016 - 18:26

Er det noe jeg har tenkt over de tre siste dagene så er det en setning jeg leste på nettet i år, som året før, og året før der igjen. "På søndag kan dere sove en time ekstra, for da stilles klokken en time tilbake." Det høres jo bare så ufattelig deilig ut, og jeg kunne så innmari ønske at det faktisk var sant!

Jeg mener, jeg kan vel umulig være den eneste forelderen som river meg litt i håret av dette -stille klokken- tullet?! En time ekstra søvn for mange, betyr også en time ekstra tidlig opp for oss småbarnsforeldre. Hvert eneste år spør jeg meg selv gang på gang hvordan EN ussel time kan tulle til så mye for søvnen til de små skjønne. EN time liksom, er det mulig?!

Jaja, jeg får bare bite tennene sammen og vende barna til det, det er tross alt bare fem måneder til vi skal forberede oss til å "miste" en time søvn igjen...

June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 5 små barn, tre gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no