24 år & gravid med NR.6 - Lykken Er Mange

SNEAK PEEK PÅ TV-STUEN

 • 29.11.2015 - 16:15

Endelig etter lang tid har jeg tatt meg tid til å få tatt litt bilder her hjemme.
I dag har vi koset oss ordentlig med barna, og svigermor har i dag hjulpet oss med en stor haug med klær som skulle brettes. Det er ikke ofte jeg liker at andre hjelper meg med slike ting, men akkurat i dag var det veldig kjekt med litt hjelp kjente jeg. Nå skal Milian og mamma være "superkokker" og lage middag sammen! Han fikk lov til å kikke i skapene og i kjøleskapet, for og finne ut hva vi skal ha til mat. Han fikk til slutt bestemt seg for hva som skal lages, så jeg er veldig spent på planen som den vesle tre åringen vår har for middagen i dag!

Så.. Over til tv stuen som jeg legger ved bilde av. Det er langt i fra ferdig her enda, men det nærmer seg slik vi vil ha det. Nå mangler det en tapet på veggen, og litt nytt interiør. Når jeg først får pyntet litt, og satt det litt slik jeg ser for meg å ha det, så er det kanskje ikke slik jeg vil ha det dagen etterpå.
Det er virkelig ikke lett å skulle innrede et stort hus! Jeg er enda ikke ferdig å med å få orden på klesskapene til Niklas og meg. 'Vi venter blant annet på skyvedørs garderoben vi har bestilt..
En tanke jeg har hatt veldig ofte er; Blir man i det hele tatt noen gang ordentlig fornøyd? -Det har i hvert fall ikke jeg erfart å bli når det gjelder hvordan jeg vil ha det i stuene.

@Mammablomsten på instagram




FEMTE SVANGERSKAPET -Aldri vært så stor

 • 29.11.2015 - 13:45

I mine fire tidligere svangerskap har ikke magen syntes så godt som det den gjør nå. Aldri har den vært så stor i denne perioden av svangerskapet. Jeg har faktisk måtte legge bort alle mine jeans og topper, fordi de rett og slett ikke passer over magen lengre. Nå om dagen går jeg for det meste i en tykkere tights og en hverdags kjole. Så langt har jeg gått ned 6 kilo i svangerskapet, så nå håper jeg det stabiliserer seg med vekten og at jeg legger på meg fremover.Som jeg skrev her om dagen så hadde jeg en kontroll hos jordmor. Der ble det oppdaget at jeg hadde litt høyere blodtrykk enn hva som er normalt til meg å være. Men det har heldigvis ikke noe kombinasjon til svangerskapet å gjøre, mer tilknyttet stress og påkjenninger. Som dere som leser bloggen min vet, så er jeg veldig åpen og ærlig her inne, så en dag skal jeg fortelle dere hva som har foregått her den siste perioden.

Babyen i magen kjennes ut til å være en aktiv liten baby. Det er veldig mye liv å kjenne, og det blir sant som sagt bare mer og mer liv å kjenne for hver dag som går.

På tirsdag skal vi på ny ultralyd, så da håper jeg at jeg kan avsløre kjønnet på babyen! :D

Første advent og jul

 • 29.11.2015 - 10:05

God søndags morgen til dere! :) Dagen vår skal virkelig nytes med våre fire små. Vi skal pynte litt i huset og få det klart til advent her. Guttene gleder seg veldig til å tenne det første lyset i kveld. Vi har til tradisjon med å tenne lysene til barnetv til kl. 18:00.

Det blir også veldig spesielt denne julen, da dette er Lone-Leandra sin første advent og jul :)

Senere i dag tenkte jeg å komme med en liten oppdatering fra svangerskapet, samt vise frem bilde av den stadig voksende magen!








Pekepinn på kjønnet...

 • 28.11.2015 - 09:00

Etter mange dager med bekymringer, og uro var det kjekt å få kommet seg på ultralyd av den lille. Forrige fredag til søndag hadde jeg noen bekymringsfulle blødninger, som gjorde at jeg selv trodde svangerskapet var over. Men da vi kom til ultralyd av magen på torsdag fikk vi se nøyaktig hva vi ønsket oss. En perfekt liten aktiv baby, med bankende hjerte. Vi fikk til og med se den lille i 3D. Og vet dere hva? -Vi fikk en pekepinn på hvilket kjønn babyen har :D Det er ikke noe som er bedre enn å vite at alt ser bra ut med den lille babyen vår. Det var en meget stolt pappa som også fikk være med.

I dag har vi også en god del planer! ha en kjekk lørdag. 

 

VI HAR ET STORT SAVN

 • 23.11.2015 - 09:00

Gla' mandag er her, og over all forventning er alle fire små i stor slagent humør i dag! I dag har jeg en del avtaler jeg absolutt må rekke, så her var det opp kl 06:30 i dag.
Barna virkelig nyter at vi står opp alle sammen, går på badet og steller oss for så å spise en god frokost sammen.I dag var det Adriel som hadde så mye og fortelle oss, blandt annet at nå skal vi snart henge opp kalenderene til de små! Milian er i en periode nå hvor han savner oldemoren sin som gikk bort i januar 2015.. Det prates mye om henne, og guttene er veldig lei seg for at hun ikke fikk oppleve lillesøsteren dems, og babyen vi venter. -Savnet er langt i fra noe mindre hos Niklas og meg.
Niklas sin bestemor var som en ekstra mor for Niklas, og en ekstra svigermor for meg. Det går ikke en dag hvor vi ikke prater om "Nenne vår". -Det er utrolig rørende å høre på barna snakke om oldemoren sin som er i himmelen, men som allikevel alltid passer på oss. For et par helger siden kjørte vi til Valdres for at barna hadde et inderlig ønske om å pynte litt på gravplassen til "Nenne vår", så det var helt på sin plass med en liten bamse som skal sitte pent og alltid passe på. Nå må jeg hive meg rundt så jeg rekker den første avtalen jeg har i dag klokken 09:30!

Ønsker dere en ordentlig fin mandag :)

 

DE FØRSTE SPARKENE

 • 22.11.2015 - 20:22

God søndags kveld til dere alle.
Her går det virkelig i hundre om dagene. Formen er heldigvis på bedringens vei virker det som!
I går kveld la jeg meg rett ut på sofaen og håpet på å kjenne liv fra den lille. Plutselig fikk jeg kjenne de aller første sparkene. Det er ingen tvil; dette har jeg virkelig kjent en del ganger før. I går kveld da jeg skulle legge meg kom Niklas og holdt på magen min. Det er litt rart at disse sparkene skal bare jeg og lille baby dele sammen i noen uker til før pappaen også får kjenne sparkene.
For å si det slik, så er det en pappa her som gleder seg enormt til å også få kjenne det lille nurket vi venter på.Vi fortalte guttene om sparkene, og de ønsket selvklart å kjenne de også. Jeg ville ikke ekskludere dem, så jeg lot dem kjenne de også, og forklarte dem at når det blir jul, så er jeg langt nok på vei til at dem også kan kjenne babyen. Og da kom eldste gutten vår med en ordentlig skjønn kommentar. "Nå gleder jeg meg i hvertfall til jul!!"

Fremover skal jeg virkelig prøve å bli flinkere til å oppdatere her inne. Vet jeg har sagt det før, men jeg kan ikke gjøre annet enn å legge meg bak at det har hendt så mye her den siste perioden! :)

DU LÆRTE MEG Å BLI EN HJERTE-MAMMA

 • 18.11.2015 - 22:10

Så er det nok en tøff dag, men som egentlig er veldig fin, den er minnerik, og den er så absolutt verdt å feire.
Nå når klokken tikker 23:25 kom du til verden for nøyaktig 9 mnd. siden. Ikke viste vi hvordan dette skulle gå, det eneste vi viste de 30 første minuttene av ditt liv utenfor magen var kritisk.
Tiden der etter var også veldig usikker, jeg fikk kjenne på følelser jeg aldri har kjent, eller med min villeste fantasi trodde jeg ville føle noen gang.
Redselen over å miste deg, frykten over at vi to som hadde gått igjennom 34 uker i svangerskapet sammen, at vi skulle bli skilt.
Skulle jeg virkelig miste den fine jenta jeg hadde fått se på HD-live ultralyd, den lille luringen som konstant lå å presset nedover, og som danset en type "stepp" dans på ribbena mine. Heldigvis forble dette med mine verste tanker. Jeg vet at jeg ikke er alene om å "frykte det verste" når man som forelder opplever noe traumatisk når det gjelder barna sine. Beskjeden om at du er hjertesyk har aldri forandret mine morsfølelser for deg, tvert i mot! - Du er helt spesiell.

Men igjen, tusen takk for at jeg er fått bli mammaen til en så utrolig sjarmerende liten gledesspreder.
Så langt i dine 9 mnd. så har vi opplevd mye sammen, og tenk at enda mer skal det bli. Tilstanden din er per i dag utrolig fin, og du utvikler deg som andre barn på din alder.
Jeg hadde god erfaring med å være en mamma før du ble født. Men jeg må virkelig si at du har lært meg å være en hjerte-mamma.
Av alt man kan ønske seg i verden, hadde jeg aldri byttet bort det skjøre lille hjertebarnet du er. Du har truffet en plass i mammahjertet, som ingen andre kan berøre.












DET SKJEDDE NOE ANNERLEDES I KVELD!

 • 17.11.2015 - 22:30

En litt sen oppdatering herfra.. Det er helt vanvittig. Det gikk plutselig opp for meg, og kall det gjerne et hormonelt utbrudd, for det er nøyaktig hva det er! Hver eneste kveld før jeg legger meg (inkl. flere ganger tidligere på kvelden) så har jeg tvangstanke om å sjekke barna. Etterfulgt av at Niklas også må gjøre det samme!

De må sove på ryggen, og jeg må se at de har det bra :)
Men så var det i kveld da... Følelsen av å først legge Lone til å sove på rommet vårt, for så å gå runden til alle tre guttene, etterfulgt av å komme inn til en sovende jente. -Jeg kan nesten ikke beskrive det! ihvertfall ikke uten å tute en tåre eller fem ;) haha!

Livet er så dyrebart. Det er helt fantastisk. Hva er det jeg uffer meg av til tider? sliten, hva er vel det?! Se på hva jeg har skapt, og hva jeg har ansvar for! Det er så fint, det er helt utrolig!

Ønsker dere alle en god natt, nå skal jeg legge meg rett ut i sengen og kjenne etter spark fra den lille. Jeg gleder meg enormt til å kjenne liv!! kanskje første gang blir i kveld!? ;)







 

SØSKENKJÆRLIGHET

 • 17.11.2015 - 18:18

Den siste tiden etter flyttingen fra Siljan til Skien har vi sett for oss at barna kunne vise en litt annerledes oppførsel ettersom alt av rutiner, vaner osv. blir litt annerledes på nytt sted i nytt hus. Vi var begge to forberedt på å møte en periode med søsken krangel, både fordi det er vanlig for alderen, og fordi de gjerne skal sette sine "meg" i nytt hus.

Jeg er helt ærlig når jeg sier at etter flyttingen har alt blitt så mye bedre. Ikke bare for ungene, men også oss voksne. Ungene har funnet seg ordentlig til rette her. Hver eneste dag så der vi hvor mye barna har glede av hverandre, hvor mye støtte og kjærlighet de gir og tar av hverandre.

Jeg leste en ekspert som uttalte seg om at den perfekte og ideelle aldersforskjellen mellom søsken var 3 år. -Men så lurer jeg, hvem er det egentlig perfekt for?
Personlig mener jeg at en hver familie skal gjøre hva de selv mener er rett for sin egen familie. Jeg ser at den alders forskjellen vi har på våre barn er helt perfekt. For oss, og for våre barn.

OPPDATERING SVANGERSKAPET + SPØRSMÅLSRUNDE

 • 16.11.2015 - 20:49

Jeg vet det er veldig mange som lurer på hvordan det står til med den lille i magen. Tusen takk til dere alle som er her inne og leser, som følger meg på instagram og som er med på å heie på oss! :) Når det gjelder svangerskapet så går det sin vante gang. De siste fem ukene har vekten vist - 5 kg, men jeg begynner allikevel å føle meg bedre enn noen gang! I løpet av helgen sa det virkelig "plopp" her, og magen er kommet for ordentlig. Nå er det liksom ingen tvil, man ser tydelig at jeg er gravid.

Som jeg skrev på instagram i dag da jeg delte bilde av magen, så virkelig elsker jeg dette. Det å se at magen vokser, og vite at den lille har det godt, er helt utrolig.
Vi skal tilbake på ultralyd neste uke, så det er noe jeg gleder meg meget til. Det er virkelig artig å se den lille på ultralys sånn ca. hver fjortende dag, ettersom den har doblet størrelsen sin fra gang til gang. Det  å nå se en aktiv liten luring der inne gjør så klart meg mer rolig. Jeg kan ikke få sagt nok hvor mye jeg gleder meg til å kjenne liv fra huleboeren. På mange måter så er det noe "spesielt" denne gangen. Etter jeg gikk med Lone som er født med en sjelden hjertefeil, så er det veldig annerledes å nå bekymre meg over om babyen er frisk. Jeg vet selv at det er helt feil å tenke slik, men tidligere har jeg nesten tatt det litt som en selvfølge at alt er vært bra.
Denne gangen er det altså annerledes. Jeg håper, og priser meg overlykkelig for en frisk liten femtemann.
Jeg gjør i hvert fall alt jeg kan for at babyen skal få en sunt svangerskap, så jeg vet at jeg ikke gjør noe som utsetter babyen for noen fare.

Avslutter dette innlegget med å åpne for en liten spørsmålsrunde, så om det er noe dere lurer på, så fyr løs :)

Ha en fin kveld alle :)


"BLIR DU IKKE SLAPP I DÅSA?" Oppklaring!!

 • 16.11.2015 - 14:02

Jeg hadde faktisk aldri trodd selv at jeg skulle blogge om noe slikt som dette. Jeg har aldri tenkt tanken selv, verken på dette som dere skal få lese om, og heller aldri tenkt å være så åpen på nett. Mye fordi jeg vet at det er yngre lesere her inne, og fordi jeg mener at slike ting dette dreier seg om er en "privat sak".
Etter å ha sittet å lest opp og vist frem alle disse kommentarene og meldingene til to av mine nærmeste venninner, så fant jeg ut at jeg likeså kan svare på dette åpent i et eget innlegg. Tok faktisk en liten samtale med Niklas om han syntes det var greit at jeg jeg skal legge ut om mitt eget underliv her på bloggen!
Når jeg ser alle disse grisete kommentarene jeg mottar så er jeg meget takknemlig for at kommentarfeltet mitt gjennomgås før de blir godkjent.
Men, etter å ha mottatt gjentatte kommentarer, mail og til og med meldinger på min private bruker på facebook, så tenker jeg at vi kan avklare et par ting her, en gang for alle!

Jeg forstår at personene som legger igjen slike kommentarer jeg skal fortelle om er gamle nok til å tenke tanken, så det er spesielt dere jeg retter dette innlegget til.
Men så slår tanken meg, er dere gamle nok til å kunne tenke slike tanker, men er dere virkelig ikke gamle nok til å ha lært noe her i livet? - Gikk dere ikke på skolen, eller glemte dere å følge med i timene!? - Joda jeg vet at dette er et menneskelig tema som angår veldig mange, og som veldig mange lurer på.

Som jeg har skrevet tydelig på bloggen så har jeg født et barn i 2011, 2012, 2013, 2015, og nå har jeg en fødsel fremfor meg i 2016.
Jeg kan faktisk ikke annet enn å le når jeg mottar spørsmålet "blir du ikke veldig slapp i dåsa/underlivet/skrittet av å trykke ut så mange barn, og på så kort tid?"
Hva tror dere egentlig? At vi mennesker ikke er laget til å føde barn? at om du føder en baby på ja si gjennomsnittet; 3,5 kilo og en lengde på 50 cm, så er man åpen der nede for alltid? Kom igjen!! Nei, man er strengt talt ikke det. Det er ikke slik kroppen fungerer. Vi damer er laget til å kunne føde barn, det står ikke på hvor mange barn man har født om kroppen kan ordne opp selv etter fødselen.
Nå skal ikke jeg legge ut en preken om hva som foregår med kroppen etter en fødsel, men jeg skal heller svare direkte på spørsmålene rettet til meg;
Nei, jeg er ikke blitt noe slapp i underlivet av å ha født fire barn. Jeg nekter å tro at jeg kommer til å oppleve å bli "slapp" der nede etter den kommende fødselen.
Min personlig erfaring er at det trekker seg lyn-raskt sammen der nede, og skal jeg dra den så langt...? På mine seks ukers kontroller har gynekologen/fødselsoverlegen sagt til meg at man ikke kan verken se eller ved "knipeøvelsen" oppdage at jeg har gjennomgått en fødsel! Så nei, vi som har født mange barn er ikke noe "slappe" Down there!

@Mammablomsten på instagram.

NY BIL -stor nok til fem barneseter med iso-fix

 • 16.11.2015 - 12:10

Hei på dere :) Dette har vært litt av en mandag! Ungene og jeg sov faktisk til klokken var 08:00 i dag. Med andre ord, en ny rekord!
I dag skal vi bestille ny bil, ettersom den vi har i dag egentlig er litt liten når vi har fire snart fem barn som bruker bilseter. Vi kjører i dag en nyere utgave av touran, men har funnet ut at vi må opp et hakk i størrelse, så vi landet på en Vw Sharan. Det er meget viktig for oss å kjøre sikkert, med tanke på st vi kjører rundt med fem dyrebare skatter :)
Ønsker dere alle en fin mandag!

 



BESTEMT OSS FOR NAVN TIL FEMTEMANN..

 • 15.11.2015 - 18:00

Nok en søndag er forbi, og etter veldig mye om og men, og frem-tilbake har vi bestemt oss for navn til babyen i magen.
Vi har jo lenge pratet på navn vi har ønsket oss, og navn som ikke er aktuelle. Det er nok slik at man kanskje har flere navn man syntes er fine, også skal de settes sammen og passe med hverandre.
Som kjent så har jo alle fire barna navn med noe av samme betydning, og alle barna har to navn som begynner på samme bokstav.
Hvorfor det ble slik vet jeg egentlig ikke, det begynte med at de to eldste ble tilfeldig slik, og da ville vi ha tredjemann i samme stil. Da vi fikk Lone-Leandra var vi utrolig usikre på navn en god stund til å begynne med. Vi endret faktisk litt på navnet noen uker før hun kom til verden, men da vi fikk se henne var det ingen tvil, vi måtte ta det jentenavnet vi har ønsket oss sammen helt siden vi ventet Noah-Nathaniel..

Denne gangen var det faktisk barna som også var med å bestemme hva babyen skal hete. Vi har både et guttenavn som vi liker veldig godt, og et jentenavn vi virkelig liker!
Som da jeg gikk med Lone, så tok det lang tid å finne et gutte navn -vi fant det vel egentlig aldri da vi var skråsikre på at det var en Lone vi ventet.
Litt slik er det denne gangen også, jeg er egentlig litt overbevist om at det er en jente ettersom svangerskapene med guttene og Lone var så utrolig forskjellige. Dette svangerskapet er prikk likt med det jeg hadde med Lone. Utrolig spennende er det! Tenk at vi allerede vet kjønnet i løpet av et par-tre uker! ;)

Jeg har egentlig mest lyst til å vente litt med å fortelle dere navnet, til vi vet kjønnet. Vi skal i hvert fall prøve å holde det for oss selv.
Vi har jo tre små gutter som forteller alt og alle at jeg er gravid, så det forundrer meg ikke at det detter ut av dem på butikken en dag til uken, gjerne til en helt fremmed person; Mammaen min har en baby i magen og den skal hete...
Dere kjenner helt sikkert til hva jeg mener. Når barna er stolte og begeistret over noe så sier dem det gjerne til absolutt alle. Hehe :)

Håper dere får en fin søndags kveld. Selv er formen ikke helt på topp, så mannen min har tatt seg av alle fire barna så jeg skal få slappet mest mulig av resten av kvelden.
Legger ved et bilde jeg syntes er så herlig, og som ble tatt av en journalist hjemme hos oss da vi bodde i Siljan.

Trykk LIKER-knappen dersom dere ønsker at jeg skal dele navnet allerede d vi vet kjønnet på babyen! :D

(FOTO: Bjørn Hary Schønhaug, journalist- Varden.)

"IKKE AKKURAT ELSA OG ISPRINSESSE NEI.."

 • 15.11.2015 - 14:02

I dag valgte vi faktisk å legge bort parkdressene, og heller finne frem vinterdressene! Det begynner å bli kjøligere ute, og det merkes så godt!
Skal det først holde seg på disse gradene så kan det komme masse, masse snø, for så å legge seg på noen minus grader. Selv er jeg ikke veldig begeistret for bløt snø, slaps og regn på vinterstiden.

Flere som har barn som aller helst leker uten votter? Det gikk ikke lang tid før barna ville inn igjen for å hente vottene sine etter at vi kom oss i
ut.. Noah har fått for seg at vi har et problem. "Hvor skal vi ake når snøen kommer da?" Det er ikke så rart dette er noe fireåringen tenker på. Her i området er det ingen jorder eller steder å ake, så vidt meg bekjent.. Det er absolutt godt vi har bil, og er kjent på landet, for om snøen kommer så skal det tilbringes like mye tid ute denne vinteren som forrige vinter. Da skulle dere sett! utfor akebakkene med tre små gutter og en høygravid mage ;)

DERFOR ER FRYKTEN STØRRE ENN NOEN GANG!

 • 15.11.2015 - 11:00


Hvordan kunne egentlig dette skje? Jeg har aldri gruet meg til å føde tidligere. Ikke en av de fire fødslene jeg har bak meg har jeg gruet meg til.
Nå har det altså gått fra å glede seg til fødsel, til virkelig å grue seg. Men hvorfor?
Jo, det som skremmer meg er den forferdelige opplevelsen vi fikk da fjerdemann kom til verden i februar 2015.
Det er den siste tiden det har gått mer og mer opp for meg hvor ordentlig ille det hele kunne endt. Jeg er så takknemlig for at mamma og Niklas tvang meg til å sjekke opp den lille blødningen jeg fikk, drøye timen før vår lille jente ble født. -Det var avgjørende for Lone sitt liv. Hadde jeg trosset signalene kroppen min sendte, hadde jeg aldri hatt den lille vakre datteren min i live.

Etter samtalen med jordmor i begynnelsen av november har det virkelig gått opp for meg. Jeg skal nå "give birth" til mitt femte barn, om noen måneder.
Kommer jeg til å senke skuldrene de siste ukene, eller kommer jeg til å bekymre meg og grue meg over noe som mest sannsynligvis kommer til å gå veldig fint?
Jeg kjenner at det er ikke det å føde jeg gruer meg til. Langt i fra. Babyen kan bare komme ut den veien, og jeg vet jo at er det noe jeg virkelig kan så er det å føde barn.
Men det er bekymringene rundt det om alt kommer til å gå bra med babyen som tærer på psyken min nå om dagen.
Føler på mange måter at det ikke hjelper uansett hvor mye de rundt meg sier at "du har jo bevist fire ganger at du kan føde, så det går nok veldig bra denne gangen også"..
Jeg tror de siste brikkene vil falle på plass etter vi har fått vært på ultralyd på Riksen og fått sett at babyen i magen er frisk. -Det ligger nok en ørliten hjerte bekymring i bakhodet mitt, enda jeg prøver å fortrenge den.




PARTY WITH THE BOYS

 • 14.11.2015 - 15:47

I dag har jeg vært ekstremt effektiv her hjemme. Det begynner å nærme seg slik vi vil ha det..
Niklas tok med seg alle tre guttene til byen i dag, og fikk kjøpt inn ny seng, tv bord, salongbord osv. til kjellerstuen.
I kveld skal nemlig guttene i huset ha "guttekveld" i kjellerstuen, med lørdagens høydepunkt; snop og Labyrint på Nrk Super kl. 18:30! De har også kjøpt seg et nytt spill de skulle teste ut sammen i kveld. Jeg tror mannen syntes det er kjekt med tre gutter som kan gi han litt "guttetid" ;)

Nå når jeg snart nærmer meg "fornøyd" her hjemme så tenkte jeg å enten lage en house tour video, eller legge ut før/etter bilder av alle rommene her...
Vi har jo total renovert huset, så det er enormt forskjell fra da vi kjøpte det..
Hva ønsker dere, en video eller før/etter bilder? :D


HULL I ØRENE PÅ EN BABY?

 • 14.11.2015 - 08:00

En ny og fin lørdag er ankommet, og vi er mer en klare for dagens planer.
De av dere som følger meg på instagram; @mammablomsten, så kanskje at Niklas og jeg har tatt en beslutning som egentlig har ekstremt mye meninger rundt seg. Valget vi har tatt gjør oss overhodet ikke til noe dårlig foreldre, langt i fra! 

Vi har mange ganger blitt anbefalt å la Vår lille datter få hull i ørene før hun ble 1 år, fordi da kjenner de veldig lite, og det er ikke dannet brusk i øret. Av egen erfaring nå så kan jeg meddele at Lone ikke enset sine to stikk. Selv fikk jeg det før jeg fylte 1 år. Jeg skal ærlig innrømme å si at vi er den type foreldre som mener at våre barn er helt perfekte, de trenger ikke smykker for å bli pene! Langt i fra!

Men når det skal sies, så vet jeg så godt hvordan mas det ville blitt etter hull i ørene. Kanskje om fem Mnd. kanskje om et år?
Vi valgte da å undersøke blandt annet med barnelege om det er forsvarlig å ta hull i ørene til en jente på snart 9 Mnd.
Svaret var klart; det er ikke farlig, da hadde det vært ulovlig å utføre på barn i Norge. Det finnes heller ingen holdepunkter for at det kan fremkalle allergi eller ødelegge nerver i øreflippen. 

Så.. Det jeg vil frem til, og som jeg håper veldig mange andre foreldre også tar seg selv i nakken å gjør; vurder DERES situasjon, og gjør det dere mener er rett - så lenge det er forsvarlig.
Jeg syntes vi nordmenn er så A4 og skal leve etter janteloven. Det finnes ufattelig mange meninger ang. når et barn kan få hull i ørene.

Men der har jeg og Niklas sklidd ut for lengst. Vi kjører ingen stasjonsvogn og har "kun" 2-3 barn. Vi venter vårt femte barn, og kjører en syvseter. Fordelen med å ha tatt hull i ørene i denne alderen er jo også at det er enklere å holde rent. 

FRYKT FOR Å MISTE HULEBOEREN

 • 12.11.2015 - 17:20

Den siste tiden før ultralyden i dag var helt grusom! Jeg har vært så engstelig for at vi skulle komme til en ultralyd for å oppdage at det har gått
galt. Det er mitt verste mareritt nå om dagen.
MEN! slik var det altså ikke. Den lille vakre huleboeren min vinket til oss med to armer, og sparket med to små føtter. Alt ser ut til å være i sin skjønneste orden, så nå kan jeg prøve å senke skuldrene. Jeg gleder meg sånn til å kjenne liv!

VIL HA NOE IKKE "ALLE" HAR...

 • 12.11.2015 - 08:30

God morgen til dere alle :) Nå er vi klare til dagens viktige avtale; nemlig ultralyd av magenurket vårt. Det er så spennende hver eneste gang, og jeg må virkelig si at jeg gleder meg veldig til å se den lille i dag. Disse ukene hvor jeg ikke kan kjenne liv er det verste med svangerskapet syntes jeg. Alt blir så mye enklere når jeg kjenner liv, og vet at da kan jeg selv ha kontroll på at det er liv her inne.

I går kveld ble jeg svært opptatt av å planlegge julekort fotograferingen. I år har vi også ei lita nissejente i tillegg til disse nisseguttene på bildet her.
Vi er nå seks stykker som skal avbildes på julekortet, tenk at neste år er vi 7! Helt perfekt :)

Jeg trenger faktisk litt hjelp til inspirasjon; så gi meg gjerne en tilbakemelding om dere har en kjekk ide til hvordan julebildet til familien Svendsen skal bli dette året. Vil gjerne ha noe ikke "alle" bruker å gjøre på julekortene...

Ønsker dere en super dag. Følg gjerne med på instagram hvor jeg skal prøve å dele er bilde FRA ultralyden i dag ;)
@Mammablomsten



 

LIVETS STØRSTE OPPGAVE..

 • 10.11.2015 - 19:41

Hver eneste dag så får jeg høre det.. Ikke bare en gang, men utallige ganger. "Mamma?" -og det er så fint, det er spesielt, og det er like vakkert hver eneste gang. Den dag i dag har jeg fire små barn som kaller meg for mamma. Snart et barn til som også kommer til å kalle meg for ordet; Mamma.
Jeg kommer aldri fra det, jeg er blitt mamma for å være det for resten av mitt liv.

Det er et enormt stort ansvar. Jeg kan være så sliten, så lei, så oppgitt, så frustrert, engstelig og rådløs. Men jeg kunne faktisk aldri ønsket meg noe annet, jeg kunne aldri ønske meg en annen tittel en den jeg har i dag. Jeg er en mamma. Til fem små barn som trenger meg.

Trykk LIKER-knappen om du er enig i at en av livets fineste og største oppgave er å få være en mamma eller pappa.



EN EKSTREMT TØFF PERIODE

 • 09.11.2015 - 19:50

Hei på dere, håper dere alle har en fin kveld.
Jeg må virkelig beklage for manglende innlegg her inne, samtidig som vi har vært i en ekstrem tøff periode nå. Alt som har hendt rundt oss de siste dagene, samt svangerskapet har gjort at jeg har måtte holde hodet på rett sted.

Det å bære frem et lite mirakel, samtidig som jeg har fire små rundt meg 24 timer i døgnet er hva jeg vil kalle en stilling på 140%.
Jeg yter en tilværelse for barna som egentlig ingen kan begripe hvor jeg henter krefter til fra. Dagene mine består av å stå opp med de små kl 07:00 og være med barna hele dagen. Da de er i seng kl. 19, rydder jeg litt og styrer litt i huset, frem til jeg selv treffer puten kl 21:00..
Det er ikke mange som begir seg ut på det, jeg er knall fornøyd med at jeg får ha en slik rikdom i livet mitt.
Hver eneste dag har jeg en kamp med meg selv; ikke heng over doskålen i dag, og heller fokusere på å få i meg mest mulig mat.
Jeg har noe som heter hyperemesis, noe som betyr en ekstrem svangerskaps kvalme. Fra jeg ble gravid til den dag i dag så er det normalt å legge på seg 1-5 kilo. Jeg har rast ned 4 kilo de siste fire ukene.

Allikevel, uansett hvor utmattet jeg blir, uansett hvor mange hormonutbrudd jeg har i løpet av dagen, så er jeg så ufattelig stolt over den lille som vokser her inne. Det ee virkelig verdt det.
Midt oppe i dette så har jeg en mann som er ufattelig omsorgsfull mot meg, og det kommende familiemedlemmet vårt. Ikke hvem som helst kjører ut sent om kvelden etter et rødt eple, og en pepe-panda lakris stang fordi det er det eneste jeg har lyst på, forså å kaste det opp så fort det er inntatt.

Jeg lover å bli flinkere med oppdateringer her inne :)

 

KVALITETSTID

 • 04.11.2015 - 18:14

I dag har jeg hatt en herlig ettermiddag med disse tre guttene. Niklas tok med seg Lone i lekestuen, slik at jeg og guttene skulle tilbringe litt tid sammen helt alene. 



KJØNNET PÅ BABYEN..

 • 03.11.2015 - 19:37

Det er ingen tvil om at vi er veldig spente på om vi venter en lillebror eller lillesøster. Det er faktisk bare fire uker igjen til vi vet om det er en lillesøster eller lillebror. Vi har blandet følelse hele gjengen på hvilket kjønn det er. Selv tror jeg jente, Niklas tror gutt, og ungene tror både gutt og jente.
Veldig spennende er det ihvertfall.

Hva tror dere? - Gutt eller jente?
Trykk liker om dere er like spente som oss :D

FØRSTE TIME HOS JORDMOR

 • 03.11.2015 - 15:30

"Denne dagen blir nok ikke like travel" rakk jeg å si til Niklas før telefonen har ringt i ett sett i dag. Da klokken nærmet seg 11:00 var det bare å koble vekk litt, og gjøre meg klar for svangerskapets første jordmortime.
Det gikk utmerket med første time, vi fikk blandt annet snakket en del om fødselen til Lone-Leandra. I dag fikk jeg også både se og høre babyen sitt hjerte. Selvom dette er femte gangen jeg går gravid, så er det akkurat like spesielt å få høre disse tøffende slagene som banker for livet.
Jeg klarer ikke unngå å få tårer i øynene av å tenke på det. Bare det å skrive om det nå gir meg tårer i øynene. Tenk at det er et lite menneske nå, som vokser og utvikles. Jeg skrev her om dagen at det hadde gått opp for meg at jeg er gravid igjen, men sammheten er at i det ene øyeblikket så klarer jeg faktisk ikke begripe at vi skal være så heldige å få enda et lite menneske i livet vårt.

NÅR DAGLIG LEDER VIL NOE ANNET..

 • 02.11.2015 - 18:00

Barna er hjemme fra barnehagen og vi har en koselig ettermiddag sammen. Akkurat nå imens jeg fikk tid til å skrive dette, så sitter Adriel, Milian og Noah å ser på Gråtass.. Lone sitter på fanget mitt og leker med en rangle.

I dag har jeg virkelig fantasert enormt. Jeg kunne virkelig av og til ønske at jeg hadde et par ekstra armer, bare sånn innimellom.
Lone-Leandra er inne i en periode nå hvor hun kun skal sitte på mitt fang. Hun kan kun dilte med på armen, og blir oppriktig fornærmet om jeg for eksempel setter henne i lekegrinden, eller legger henne på leketeppet på gulvet i stuen.

I dag hadde jeg satt meg som mål å få ordnet ferdig stuene i første etg. slik at jeg snart kunne vise frem dem til dere. Men min dagligleder bestemte seg brått for at det var uaktuelt å gjøre noe i dag, så i dag har vi gjort alt i Lone sitt tempo. 

NYHETEN FRA ULTRALYDEN ER HER...

 • 02.11.2015 - 14:00

Som jeg vet veldig mange av dere har ventet på, tenkte jeg nå å fortelle dere litt om hva vi fikk se på ultralyden. Jeg beklager så mye for at jeg har latt dere vente med å få vite noe, men det har også vært mye fordi jeg har som jeg beskrev i går; en nedtur på lysten til å dele så mye pga. ryktene, hets og ufine kommentarer.


Den første ultralyden vi var på, så virket det som at det var tidlig i svangerskapet. Det kunne se ut til at det gjemte seg et par tvillinger her inne.

Som jeg skrev så fikk vi ny ultralyd etter 10 dager, hos han som har fulgt meg i de andre svangerskapene. En ekstremt dyktig og trygg gynekolog/fødselsoverlege. Da vi kom til han på fredag, fikk vi se EN liten, bamsemums lignende baby i magen min.
Vi er mye lengre på vei enn hva vi selv hadde forestilt oss. -Noe som gav oss en forbløffende nyhet! Jeg var altså faktisk gravid i god tid før jeg spilte inn svar til spørsmålsrunden.

Jeg føler på mange måter at jeg kommer til å skuffe dere ved å fortelle dere om nyheten vår.
Jeg har ikke under noen omstendigheter bekreftet at det er tvillinger eller trillinger.

Niklas og jeg hadde faktisk et håp i nøstet om at vi hadde truffet dobbel lykke denne gangen.
Vi ble ikke skuffet når vi nå har fått vite at det "kun" er en liten i magen, men mer overlykkelig over at det er en sprell levende liten kjærlighets baby i magen min! 

 

STARTET DAGEN MED LEGEBESØK

 • 02.11.2015 - 12:33

En fin start på mandagen med alle mine fire små. Vi var ordentlig trege her i dag, og det var veldig deilig å ikke ha noe stress på morgenen. Vi har nå vært en tur hos legen med Noah. Det gikk veldig bra, og jeg må si at jeg er så stolt over den gutten! 

Ønsker dere en fin mandag! :) 



AV OG TIL TRENGER JEG ET PUST I BAKKEN

 • 01.11.2015 - 21:15

Jeg har gitt fire små troll livet. Troll er dem i den forstand av lykketroll.
Jeg bærer noe voksende i magen min.
Til en hver tid så ønsker jeg å være en supermamma for barna, jeg ønsker å være en god kjæreste for mannen min, samtidig som jeg har støv på hjernen. Jeg mener ihvertfall at for oss så er ikke det å ha mange barn noe hinder for det å ville ha det ryddig og rent i hjemmet.
Vi er enda ikke ordentlig på plass i nytt hus, det tar mye lengre tid en hva jeg så for meg.
Denne graviditeten har satt formen min på en annen planet. Så fort jeg setter meg ned om kvelden så sovner jeg. For å ikke gjøre det i kveld begynte jeg å brette en haug med klær.Jeg føler nesten ikke at jeg tør å skrive eller si at JEG er sliten.
Det virker som at veldig mange forventer at jeg skal gå på høygir til en hver tid ettersom jeg har valgt å få mange barn.
Ordet sliten har en annen definisjon for meg, enn hva den kanskje har for noen andre. Jeg bruker det kun når jeg virkelig kjenner meg utslitt.
I kveld er en slik kveld hvor jeg vil bruke setningen.
Jeg er sliten.

HAR JEG SVIKTET SOM FORELDER?

 • 01.11.2015 - 18:00

"Hvorfor sier de andre barna at en prinsessekjole kun er for jenter?"
Han spurte meg sånn halvveis skjør i stemmen og sendte meg et blikk som var både trist og spørrende. Hvorfor hadde han nå begynt å bry seg om hva andre syntes? Gutten vår som alltid har gått i mot strømmen, og sagt klart i fra at Frost, med is-prinsessen Elsa også er for gutter!
Jo, han nærmer seg nå fire år gammel. Han har begynt å forstå hva mobbing er, og tar mer til seg nå for tiden.

I går morges kom Milian opp i sengen vår, og vi tok frem en presang vi hadde lagt i nattbordet vårt.
Han er nå ute av en ekstremt trassperiode, hvor vi valgte å belønne han med en liten overraskelse.
På Name it her om dagen fant jeg nemlig Frost pysjamas som var helt perfekt for den lille Frost-elskeren vår. Vi må definitivt bli flinkere til å filme slike små ting. Dere skulle hørt den jubelen han slapp løs her, da han innså hva som lå i pakken hans..

Senere i går var vi på lekebutikken her i nærheten, hvor ungene skulle få velge seg et par ting hver!
Milian kom ut av butikken med en Elsa barbie som synger, og en rosa prinsesse kjole. Gleden var så stor! Da vi kom hjem var det å pakke opp Elsa og få på seg kjolen det første han gjorde. Han var så stolt!

Jeg kan jo si det at vi både har fått blikk og kommentarer på at vår lille gutt får Frost som tema på soverommet sitt, og har en del frost effekter nå. Men hvem skal bestemme hva vårt barn liker å leke med? Så lenge gutten har noe han interesserer seg for, så skal han få lov til det! Nå begynner faktisk minste gutten vår også, og vise akkurat like stor interesse for Elsa. 

Svikter jeg som forelder når jeg brenner veldig for dette med å være bevist på at jenter skal få leke med "gutteting", og gutter skal få leke med typiske "jenteting"?

Så hva syntes dere, er frost bare for jenter, eller også for gutter? Trykk LIKER-Knappen om du mener at barna skal få bestemme selv, uten at vi voksne skal hindre dem i å få være barn. 

BARNAS HALLOWEEN PARTY

 • 01.11.2015 - 09:00

Gårsdagen var helt etter forventningene til ungene. Vi fikk besøk av noen av barna sine fettere og kusiner. De var faktisk ikke i seng her før klokken var 22:00.. En gang i ny og ned er det helt ok å strekke litt på rutinene syntes vi. Adriel var i kjempe humør i går. Jeg trodde at han ville vøre litt skeptisk til kostymene og andiktsmalingen, men der tok jeg veldig feil. Han stor koset seg med de andre, og har i dag igjen funnet frem kostymer sitt. Sånn egentlig så er jeg ikke sånn veldig fan av Halloween, men så fikk vi jo se i går hvor ekstremt stas det var for ungene å kle seg ut, ha gjester og gi godteri til barna som kom på døren. 

Senere i dag tenker jeg å dele litt mer fra ultralyden med dere :)
Ha en fin søndag.





June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 5 små barn, tre gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no