June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

Uken vår + bilder av spisestuen

  • 29.10.2017 - 17:28

Jeg syntes de siste ukene flyr i fra oss, noe jeg igrunn ser veldig godt på Melion-Marchelius. Han gliser fra øret til øret og har begynt å fortelle en hel masse. Riktig nok på babyspråk, men ikke vanskelig å forstå at han ønsker kommunikasjon. Her en kveld var jeg helt gåen etter en lang ekstremt travel dag, så i det jeg traff puten var jeg overmoden for søvn. Det var derimot ikke det lille sjarmtrollet vårt som så ut som et eneste stort glis. Man kan umulig bare slukke lyset og si god natt da. Jeg klarer i hvert fall ikke det ;)

Barna har begynt på en ny aktivitet som jeg tenker å fortelle litt mer om senere. Jeg for min egen del forsøker i beste evne å legge opp tre til fire treningsøkter i løpet av uka. Rart det der når man er mamma altså.. man må faktisk rydde plass i agendaen for å sette av tid til seg selv! ;)

Denne helgen har vært mildt sagt perfekt på alle områder. Jeg har ryddet med stor R, vasket ytterklær og skiftet litt om på garderobene til oss alle åtte. Ut med sommertøyet, og inn med ull og vintertøy. I går kveld hadde vi super koselig middagsbesøk av Therese og Jan-Erik, og vi gleder oss til vi får besøk av Kristin og Ole i kveld. Jeg er så takknemlig for at vi har så gode venner❤

Jeg håper dere har hatt en fin uke, og vil takke for tålmodigheten deres. Dere lesere er gull verdt

8 år

  • 22.10.2017 - 20:33

(Bildet er fra vi var i Thailand når Noah var 2 mnd.)

Denne helgen ser jeg tilbake på med et stort glis. Jeg har koblet fra absolutt alt, og koset meg sammen med de som betyr aller mest for meg. I går «feiret» vi 8 års kjærestedag med først en fantastisk koselig frokost med barna, hvor Niklas og jeg fortalte om hvordan mamma og pappa traff hverandre, og litt om disse åtte årene. Rundt spisebordet satt det mange små med vidåpne ører og et stort glis om munnen imens vi fortalte og viste bilder. Vi avsluttet kvelden med god middag og en koselig skravling sammen med Kristin, svigermor og svigerinnen min.

I dag har vi hatt en helt alminnelig søndag her hjemme, hvor familietid har vært fokuset. Nå i kveld har jeg sammen med Kristin vært på en lang trilletur med kolikk-babyen min. Nå skal jeg faktisk på badet sammen med Nik, imens Kristin passer på Melion og de andre små som ligger og sover. Jeg kan ikke huske sist Nik og jeg kunne gå på badet sammen ;)

Håper dere har hatt en fin søndag❤

(En søt liten gave jeg fikk av Niklas i går)

Jeg skulle kanskje ikke gjort det

  • 14.10.2017 - 10:00

At jeg, Esthelle og Melion ble liggende lengre enn resten av gjengen her i dag skal jeg ærlig innrømme. I helgene er det spesielt godt å få ligge en time eller to lengre, siden Nik står opp med de fire eldste. De dagene Esthelle ikke blir vekket så sover hun gjerne til halv 10 om hun kan. Ved nærmere ettertanke skulle jeg kanskje ikke sovet lengre..

Jeg derimot våknet halv åtte i dag til at dyna ble revet av meg, og rullegardinen dratt opp. Litt etterpå ble håret mitt flettet (les:lugget i alle retninger før en strikk ble knytt i håret!) jeg ble sparket i ryggen, poket i fjeset før jeg til slutt fikk en ordentlig lekse om at jeg var en sovegris. «Pell deg opp, du skal itte sove nå. Det er itte greit, vi skal samarbeide mamma! Du er en sovegris. Det er dagen, ser du det mamma?! Halo hører du meg snakke til deg?!»

På dette tidspunktet våknet Melion, og Niklas kom opp og hentet både lillegull OG vekkerklokken min med navn Lone. Jepp, vi har en bestemt jente på to år. Til tider en litt for streng toåring. Haha! Jeg ser absolutt at hun er en liten mini-mamma som liker å holde litt kontroll både over brødrene sine, søsteren sin og gjerne oss voksne også. Hun liker i hvert fall å tro at det er hun som bestemmer her hjemme ;)

Må slenge med disse bildene av henne. Hun hadde valgt ut klær og kledd på seg selv, siden hun skulle til «Caroline min» som er ernæringsfysiologen hennes. Ikke noe er bedre enn å se at hun gleder seg til timene for oppfølging av hjertefeilen sin💗

«Ikke hør på de mamma»

  • 13.10.2017 - 13:18

Kjære mammaen min. Da jeg lå trygt i magen din og du bar rundt på meg hele tiden hadde jeg det så varmt og godt. Jeg visste ikke hva klær var, jeg hadde heller ingen begrep på hva det vil si å bli lagt alene i en seng. Så ikke hør på de mamma...

Storesøsken er en for et barn en rikdom, så tusen takk mamma. Jeg er så heldig som har fem storesøsken som kysser på meg, synger for meg, ber for meg og bryr seg om lille meg. Jeg syntes både pappa og bestemor har veldig fin stemme og flinke til å holde meg de også altså, men de er ikke i nærheten av deg mamma. Du har den aller fineste stemmen, og de tryggeste armene. Selvom jeg skjønner at du stresser etter å freshe deg opp litt, så gjør det ikke noe at du tar på deg litt parfyme, for jeg kjenner igjen lukten av deg uansett mamma. Ingen lukter så godt som deg. Så mamma, ikke hør på dem. Du gjør meg ikke bortskjemt av å gi meg kjærlighet og nærhet mamma. Jeg er liten, hjelpesløs og svak. Jeg trenger akkurat deg og din tid mamma 💗

Kan det bli bedre?

  • 12.10.2017 - 17:30

Da Adriel, Milian og Lone var levert i barnehagen i dag, og Niklas hadde reist avgårde på jobb sammen med Noah, pakket jeg stellebagen med litt yoghurt til Esthelle og tok med meg de to minste ut på en lang treningsøkt. Vi trillet i 2,5 time før vi gikk innom Montér på Kjørbekk for å kjøpe et spann med maling, bort på Meny saga og handlet lunsj før vi gikk hjemmover og innom travbanen hvor vi møtte Niklas og Noah for å se løpene. Jeg må jo bare si at denne dagen har gitt terapi for både kropp og sinn. Trim og travløp, kan det bli bedre? ;)

(Bildet er fra turen vår til Åletjern på søndag!)

Det var ganske moro å se på skrittelleren når vi kom hjem, 18780 skritt. Jeg syntes det er så deilig å ha litt alenetid med Esthelle og Melion nå, for jeg merker at Esthelle syntes det er litt kjedelig å dele mammaen sin også med en liten lillebror med kolikk.

Takket være Kristin, en god venninne vi har til nabo har motivert meg, så de siste tre ukene har jeg fått vært ordentlig aktiv både ute i naturen og inne på elipsemaskinen. Det er veldig deilig å kjenne at jeg kommer meg mer og mer i form etter svangerskap og fødsel, spesielt siden jeg alltid legger PÅ meg etter jeg har født. Håpløst! Haha

Jeg håper dere har hatt en fin torsdag, jeg kan si vi har hatt en veldig fin dag i finværet..

En tøff periode

  • 12.10.2017 - 08:37

God torsdagsmorgen, og jeg får bare starte med å beklage fraværet. Alt er bra med oss alle, det er kun jeg som har hatt en form for en skrivesperre. Beklager det, dere er gode som har ventet på meg. Som jeg har fortalt dere om tidligere så er jeg i en tøff periode, noe dere kan lese om HER.

Jeg vil nå forsøke og være mer aktiv igjen, men vil ikke love noe. Jeg har egentlig så masse jeg vil fortelle dere om, alt fra hvordan jeg har det, om baby-kolikk og til barnedåp. Dere vet jeg sa jeg skulle male spisestuen og mellomstuen her? Det prosjektet gikk rett i vasken for min del, så Niklas har malt spisestuen. Følg med litt senere i dag, så skal jeg fortelle dere om noe svært personlig ;)

June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 6 små barn, fire gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 & 2017! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no