24 år & gravid med NR.6 - Lykken Er Mange

PAKKE I POSTEN

 • 31.10.2015 - 14:16

For et par dager mottok vi en pakke i posten fra ei jeg har blitt kjent med via forumet jeg var medlem av da jeg gikk med Lone.
Hun tok på seg strikke oppgave for oss, og strikket dette nydelige settet til prinsessen vår.

Pakken var innpakket i gråpapir, og det gav meg virkelig følelsen av jul!
Jeg er et skikkelig jule menneske, og alt som handler om jul er virkelig inn.
Når pleier dere å pynte til jul?
Her i huset pynter Niklas og jeg hele huset klart til barna våkner 1.desember.
Vi er en typisk nisse familie. Masse nisser i alle forskjellige størrelser.VI BLIR IkKE VANDT MED DET ENDA

 • 31.10.2015 - 09:00

God lørdags morgen dere :D 
Vi trives så godt i nytt hus. Vi har enda ikke vendt oss til utsikten her, den er så fin! Vi er så klare i dag, ungene gleder seg sånn til å ha Halloween party. Vi har besøk av mine to småbrødre i dag, så gjett om guttene er i ekstase!

Jeg syntes Halloween er en ok greie. Så lenge barna oppfører seg, så ser jeg ikke problemet med Halloween.

Hva syntes dere om Halloween? :D

DAGENS ULTRALYD UNNAGJORT

 • 30.10.2015 - 12:51

For en spennende start på dagen dette har vært! Nå dagens høydepunkt unnagjort; nemlig ny ultralyd av magen :)
Nå når Lone-Leandra skal sove litt, skal jeg benytte anledningen til å ringe familien min og fortelle litt om dagens ultralyd :) Oppdaterer senere! 

DET HAR GÅTT OPP FOR MEG

 • 29.10.2015 - 20:40

Det har virkelig gått opp for meg hva som skjer i kroppen min nå om dagen. Faktisk har det ikke tatt så lang tid med de tidligere svangerskapene mine, som det har gjort denne gangen. Det er egentlig helt fantastisk, tenk at jeg skal få oppleve det å gå gravid for femte gang! -Sånn når jeg tenker bort i fra de svangerskapene vi har mistet.

Jeg ble sittende å lese i papirene fra alle fire svangerskapene mine, og jeg kan egentlig sammenligne dette svangerskapet med da jeg gikk med Lone-Leandra. Alt er på en måte likt, foruten at jeg denne gangen ikke har noe problemer med bekkenet mitt så langt. Krysser fingrene for at det varer svangerskapet ut!

I helgen har vi en del planer med barna, som jeg gleder meg til å vise frem. I dag var jeg i byen og kjøpte inn en hel masse til barna ditt Halloween party som er på lørdag.
Gjett om de tre små luringene våre er klare :D"VI KAN KLIPPE AV MAMMA SITT HÅR!"

 • 28.10.2015 - 11:15

I dag våknet jeg til hviskende stemmer. Han ene sa at de kunne tegne bart på meg, slik som Far har! Han andre fant ut at de kunne klippe håret mitt, den tredje svarte seg enig i de to andre sine forslag. Deretter en litt mørk og streng pappastemme som veiledet de tre lure oppfinnsomme guttene; Det er ikke lov å tøyse med noen når de sover!

God morgen, jeg våknet med alle fire guttene på min høyre side, og trygt på venstre siden lå det en liten jente som var blid som en sol, OG feberfri!

I dag har vi ordnet et par avtaler, blandt annet noe jeg gleder meg veldig til! Deler mer om det senere.  Nå venter Lone litt besøk fra kusinen sin, noe som begynner å bli riktig artig, etter som de har begynt å kommunisere mer sammen. 

Ønsker dere en super onsdag! :D

 

LEGEVAKTEN..

 • 27.10.2015 - 22:02

God kveld til dere.. En litt sen oppdatering herfra i kveld. Lone har nå jobbet med feber det siste døgnet, samt så har er blodkar i øyet hennes sprukket. Årsaken til at det ble sjekket var også for å få litt kontroll på blodtrykket hennes.
Hun jobber med et virus, som forhåpentligvis veldig snart gir seg.
Feberen har gått ned en del i kveld, så det er veldig positivt.

Nå skal vi prøve å få oss litt søvn.
I morgen har vi egentlig som plan å ta oss en tur på IKEA, men det ser ikke ut til at det lar seg gjøre..HVERDAGENS LILLE LØFT

 • 27.10.2015 - 15:00

Det er noe som hendte her i dag tidlig, som jeg har så lyst å dele med dere. Både Niklas og jeg ble helt rørt innerst inne, og det er ikke tvil om at slike små samtaler virkelig kan gi den travle hverdagen et lite løft.

Noah: Mamma, er du stolt av å ha meg som din eldste sønn?
Jeg: Ja selvfølgelig er jeg det. Jeg er veldig stolt over å ha både deg, Adriel, Milian og Lone.
Noah: Men mamma? Viste du at jeg er virkelig stolt over å ha deg som mamma? For du er en veldig, veldig snill mamma!HJEMMEKOS...

 • 27.10.2015 - 12:00

Adriel, Milian og Noah er levert i barnehagen, Lone og jeg har inntatt sofaen og har tenkt til å tilbringe tiden vår her i dag. Hun er ikke i noe bedre form, så da valgte jeg å avlyse dagens avtale, slik at hun får ordentlig ro rundt seg i dag. I natt har jeg vært mer eller mindre våken til en hver tid for å passe på lille jenta vår. Mannen er trossalt på jobb i dag, så da faller det seg naturlig her hjemme at jeg tar nattevåket. For ordens skyld så får jeg jo si at han er ekstremt flink til å hjelpe til, og at han mer enn gjerne nok hadde hatt Lone i natt om jeg spurte etter det, men så er det jo lettere for meg å hente meg inn på dagen når hun sover, enn det er for han som skal møte og levere på jobb :) 
Er det ikke egentlig godt å ta seg en dag på sofaen, og ikke gjøre noe?

For første gang på veldig lenge skal jeg også ta meg tid til å se lunsjtrav på tv. Ønsker dere en super tirsdag :) TRAVEL MANDAG

 • 26.10.2015 - 19:33

En travel, men kjekk mandag er nå forbi. Fikk dere med dere God Morgen Norge i dag?
Lone, jeg og ei venninne sv meg kjørte innover til Oslo i natt kl.04:30.. -Faktisk så er det er mirakel at jeg klarte å få denne gravide kroppen opp av sengen så tidlig, etter kun fire timer med søvn i natt! Turen innover gikk veldig greit, selvom vi ble stående i kø inn til Oslo.

Lone sov seg gjennom hele bilturen, noe jeg er glad for ettersom hun trenger mye søvn nå som kroppen jobber med noe rusk.
Feberen var borte i dag tidlig, men har kommet tilbake nå i ettermiddag.
Hun er så stakkarslig slik hun ligger i armene mine, så synd i henne at jeg ikke vil legge ut bilde av henne engang.

Min pappa stilte opp i dag og hentet Adriel, Milian og Noah hjemme hos oss i dag tidlig, før Niklas reiste på jobb. Planen var egentlig at han skulle kjøre de til barnehagen, men da jeg passerte Asker ringte han for å si at han ga guttene fri for å ha dem med seg i dag.
Gjett om det var tre stolte gutter jeg hentet i tolv tiden i dag.

Ettermiddagen vår har vi brukt inne, stille og rolig. Niklas var sent hjemme fra jobb, så jeg har oppriktig koset med med mine fire små skatter.OSLO I MORGEN, GOD MORGEN NORGE!

 • 25.10.2015 - 18:45

I morgen tidlig, eller egentlig i natt går turen innover til Oslo.
Lone er i litt bedre form, så jeg håper virkelig hun er feberfri i løpet av kvelden/natten.
I morgen tidlig skal vi begi oss ut på noe nytt og spennende.
Egentlig så har jeg jo vært med på dette før, da jeg var mindre.
Men denne gangen skal vår lille datter og jeg være gjester i God Morgen Norge på Tv2! Vi har med oss reisefølge i morgen, så det er ganske kjekt! :) 

 

Håper dere blir å se programmet :D 

@mammablomsten

DET VERSTE VED Å VÆRE MAMMA

 • 25.10.2015 - 13:45

Etter tre timer med gråt, og konstant byssing, har Lone sovnet i armene mine. Nok en gang kan jeg meddele at hun ikke er i form.
Det verste jeg syntes ved å være en mamma, er når barna mine er syke eller skader seg.
Jeg føler meg så hjelpesløs, det eneste jeg kan gjøre er å trøste, kose, passe på og være med barna. Jeg rakk ikke mer enn å skryte av formen hennes på kontrollen på sykehuset på onsdag, og i natt meldte sykdom seg. 

Lone har vært en del syk siden hun ble født, men utrolig nok er hun en riktig fighter som kommer seg relativt raskt igjen. Så vi krysser fingrene for at det gjelder denne gangen også.

Niklas har i dag vært ute en del med guttene, slik at Lone har hatt det helt stille rundt seg en liten periode nå.TILBAKE FRA EN HEKTISK HVERDAG

 • 25.10.2015 - 09:17

God søndags morgen :) Utrolig nok så sov ungene en time lengre i dag, tross at klokken ble snudd en time tilbake. Normalt er vi i gang senest 06:30, men i dag våknet alle fire 07:30!
Nå har vi kommet oss sånn nesten på plass i det nye huset, så nå skal jeg bli flinkere til å oppdatere her inne.

I går tok jeg meg selv noen timer alene på dagen, til å få kommet meg til frisøren for å fikse litt på håret.
Da jeg kom hjem hadde Niklas sammen med alle fire barna montert to nye vitrineskaper i stuen, ordnet til på gjesterommet og montert skoskap i gangen. Så der kan man se, menn kan gjøre flere ting på en gang.
Omsorg for fire små samtidig som det blir gjort i stand mye i hjemmet kan selv en mann klare, det er ikke kun oss mødre som klarer flere ting på en gang :)

DE FØRSTE HAR KOMMET...

 • 23.10.2015 - 13:06

God fredag dere :D
Her går tiden flittig i bruk til å komme oss på plass i det nye huset.
Det at vi har kommet på plass i et så stort, og ikke minst; et så enormt pent hus er for oss veldig, veldig deilig. Nå vokser magen min, og vi blir flere til våren, så da er det veldig kjekt å være på plass i god tid før jul :)Vet dere hva som dukket opp på denne frøkenen over natten? To tenner nede! Med guttene har de vært utilpass når tennene har kommet, men på Lone merker vi ingen endring i humøret nå ved tannutbrudd. Kjekt å se at alt ikke nødvendigvis trenger å være etter "myter og bøkene"

Håper dere får en fin fredag :)

INNSPILLING TV-SERIE

 • 22.10.2015 - 16:00

God torsdags ettermiddag dere :)
Som dere kan lese i overskriften, så stemmer det at vi skal være med på en serie som kommer på tv. Det blir veldig spennende, ettersom vi aldri har vært med på noe slikt før.
Før vi bestemte oss for dette, så var det selvklart viktig for oss å høre hva tre og fireåringen syntes om det. De syntes det hørtes moro ut, så de gleder seg også veldig. 

Selv gleder jeg meg virkelig så enormt mye til å la alle dere der ute få se hvordan vi har det hjemme. Hvordan VI har det som en familie. Ungene er kjempe klare for å la dere få se de nye soverommene sine, med tema av Frost, spiderman og pirater ;) 
Det er jo ingen hemmelighet det at det er spekulert mye på at jeg i følge noen lesere, ikke utgir hvordan vårt liv faktisk er. Og jeg kan ikke annet enn å svare klart på det. Jeg pakker ikke inn hvordan ting er, og jeg kan heller ikke sitte å lyge ved å si at vi har fire barn, et svangerskap i min mage, og at ting er så kaos og forferdelig, når det overhodet ikke er slik vi oppfatter vår hverdag som en litt større familie.

Dersom jeg hadde koblet litt fra, stelt meg på utsiden her å kikket inn vinduet. Sett på den mammaen, pappaen, de fire barna og den voksende magen, så kan jeg jo godt forstå at noen tenker at det er travelt. For det er travelt til tider. Men hadde dere virkelig kjent oss så hadde dere ikke kunnet si at det er kaos og at jeg umulig kan rekke å ha hjemmet ryddig, og klærne pent på plass i skapene her. Og selvom andre tror og mener noe, så kan ikke jeg omformulere på hvordan VI har det som en familie. Niklas, ungene og jeg. Familien Svendsen som nå er vel på plass i Skien.

Jeg gleder meg til å fortelle dere mer ang. de store planene for oss fremover. :D

GUTTENES REAKSJON PÅ FLYTTINGEN..

 • 22.10.2015 - 14:06

De første dagene i nytt hus har
gått over all forventning. De to eldste endte så klart opp med å faktisk ville ha rom sammen, ettersom de har hatt det siden de var 1 og 2 år gamle.

Adriel har begynt å sove i juniorseng nå, noe som også går utrolig bra. Jeg var egentlig litt spent på hvordan det skulle gå med han på eget rom, og i tillegg i ny seng. Men når det nærmer seg legge tid, kryper han opp i sengen sin og ligger å humrer frem til vi skal synge for han.

Guttene gir klare utrykk for at de ordentlig koser seg i det store nye huset. I 1. etg. holder jeg nå på å gjør klart et eget lekerom til barna. Samt at de får egen stue i toppetasjen her. Det er ingen tvil om at vi har mer enn nok plass nå, noe som er veldig kjekt med tanke på at vi blir flere allerede i mai :)HVEM KAN FORESLÅ NOE SLIKT?! -Er det greit?

 • 21.10.2015 - 18:30

Hvem sitt ansvar er det egentlig når man velger å sette et barn til verden?
I går kveld var vår første kveld her i det nye huset, og ungene skulle sove i nytt hus for første gang.

Eldste gutten vår på 4 år spurte oss før vi kysset han god natt; Dere skal sove her dere også?

Da falt det ned nøyaktig det jeg hørte på radioen tidligere i går.
Nattåpne barnehager?!
Jeg mener, hørte jeg virkelig riktig?

Ja, nå er både Niklas og jeg heldige å har en jobb hvor det ikke er nattskift, for det kunne vi heller ikke hatt nå som vi har små barn.
Men jeg mener at når man velger å få barn, så påtar man seg også en av livets største ansvar også.

Hvem er egentlig fortjent med nattåpne barnehager? Er det i det hele tatt foreldre om hadde fått seg til å sende barna i barnehagen for å sove der om nettene?!

Slik jeg ser det, og mine verdier som mor sier klart og tydelig at dette ikke over noen omstendigheter er greit.
Et lite barn, som faktisk er i alderen 0-6 år kan, og skal IKKE måtte sove i barnehagen!

Små barn trenger nærhet og kjærlighet. Det er greit det sies at det er "fint" i barnehagene, men det kan ikke sammenlignes med hvordan de skal ha det hjemme!
En god seng, en pute, en dyne og kosebamsen hjemme hos mamma og/eller pappaen er hva et lite barn trenger og fortjener.

Av ren nysgjerrighet spurte jeg mine barn nå ved middagsbordet. Hva dem syntes om å overnatte i barnehagen.
Det ble to klare Nei! etterfulgt sv to åringen hermende; NEI!

Igjen så spør jeg meg selv; personen(e) som har luftet et slik forslag, har dere i det hele tatt ansvar for egne barn, så dere vet hva små barn faktisk trenger?

Trykk LIKER-knappen under innlegget dersom du er enig at nattåpne barnehager ikke er greit! 

 

NY ULTRALYD I DAG - Vi er målløse!

 • 19.10.2015 - 14:30

I dag var det duket for en ny ultralyd av mitt femte svangerskap. Vi er i lykkerus over å ha få sett at det er liv i magen min, men fikk også en forbløffende nyhet som jeg tenker å dele med dere om ca. ti dager.

Trykk LIKER-knappen om dere tror dere skjønner hva dette dreier seg om. :D 

Nå er vi på full fart med flyttingen, og jeg skal nå kjøre ned ett lass før Niklas kommer hjem fra jobb :) 8.MND SIDEN ALT FORANDRET SEG

 • 18.10.2015 - 18:30

Dagen vår har gått i hundre. For øvrig hele uken, helgen og i dag har fått preg på flyttingen vi holder på med. Det er et par små ting som gjenstår nå, før vi starter livet i Skien. Nå har jeg en stor kjele med bollefrikasé på ovnen, og mannen henter hjem guttene våre som har fått være på besøk i dag, slik at de skulle slippe å være med på flytting og styret som hører med!

I dag er vår lille solstråle allerede blitt hele 8 måneder gammel. Tiden flyr, samtidig som det har vært ekstremt mye som har hendt siden denne vakre jenta meldte sin ankomst til familien Svendsen :) Vi er ekstremt glad i henne, og allerede nå kan vi se hvor glede guttene har av lillesøsteren sin, og omvendt.

For åtte måneder siden ble vi hjertebarn foreldre, noe som selvfølgelig ga oss utfordringer. Mest av alt er jeg utrolig takknemlig for å ha en mann å stå gjennom tykt og tynt med. Jeg er utrolig heldig som har Niklas som pappa til mine fire barn, og lille spiren i magen :) 

Legger ved noen bilder, blandt annet fra første gangen vi fikk holde jenta vår på Rikshospitalet.GRAVID, VERSTE PÅ LENGE!

 • 16.10.2015 - 08:02

Siste dagen før helgen hvor flytting står på agendaen! Denne uken har vært knall tøff, all tid er brukt i huset, mannen og jeg har nesten ikke sett hverandre den siste uken. Han jobber, jeg har drevet på i huset og en av oss er på huset på kveldstid.

Hver eneste dag starter jeg dagen med den verste formen jeg noen sinne har hatt! Tross hyperemesis i fire svangerskap, så ser det nå ut som jeg er i samme retning dette svangerskapet også. Beste av alt; Jeg klager ikke, for jeg syntes det virkelig er verdt det! Tenk at jeg har et svangerskap i magen som utvikler seg! fantastisk. 

Det er utrolig kjekt å snart være i land med både oppussing og flytting. Vi møter nok en litt annerledes hverdag nå som vi skal bo 2 minutter utenfor byen, kontra 25 minutter slik vi gjør i dag.
Legger ved et par bilder fra soverommet vårt som kun har igjen listing, og kjellerstuen som også nå nærmer seg ferdig. Nytt gulv og et strøk på vegger og tak nå, så blir det så bra! :)

Trykk LIKER-knappen dersom dere ønsker en video av hvordan huset er blitt :)

JEG SKAL FØDE MANGE BARN!

 • 14.10.2015 - 11:03

Travel onsdag er ønsket velkommen, og vi er klar for hva dagen møter oss med! Det nærmer seg flytting, vi kan telle dager på en hånd nå!

Som dere helt sikkert har sett i media de siste dagene, ettersom det har dukket opp artikkel på artikkel rundt om kring, så tenkte jeg at jeg skulle si min mening rundt dette.

Det er kjekt å få så mye støtte, og ikke minst ganske artig å få det svart på hvitt at det finnes ingen regel mot hvor mange barn man kan føde i Norge. Vet dere at det ikke er så forferdelig lenge siden selveste Erna Solberg oppfordret Norske mødre til å føde flere barn?

Lille meg, June-Maria. JEG overbefolker overhodet ikke verden ved å vente mitt femte barn.
Jeg kaster vel bensin på bålet ved å tydelig markere her nå; Babyen i magen er forhåpentligvis ikke det siste barnet jeg bærer frem. Jeg kommer til å føde ALLE de barna vi selv måtte ønske.

At fremmede folk skriver at jeg må sterilisere meg, eller at jeg lever på NAV. Nå skal jeg svare med akkurat like lavt mål; ta dere en real oppvask med dere selv. Jeg tar det på ingen måte innover meg det at andre mener det får holde med barn. Takk meg heller for å gi Norge nye borgere. 

Fordi jeg har en offentlig blogg så betyr ikke det at hvem som helst eier rettighetene til å uttale seg om noe så privat som det å få barn er.
JA, jeg deler barna mine og vårt liv på nett, men det åpner ikke portene til ting som ikke er akseptabelt.

Keep going! Det gjør ihvertfall vi, og vi gleder oss enormt til å bli en storfamilie! :)

Trykk LIKER-knappen dersom du er enig i at man skal kunne få de barna man selv ønsker seg!  

SEXY UNDERTØY FRA SVIGERMOR!

 • 13.10.2015 - 08:30

God morgen, jeg håper dere får en knall fin tirsdag!
Barna og jeg var oppe kvart over 6 i dag tidlig, og ettersom det er kaldt ute og barna hadde til ønske om å lage en kopp kakao med krem, for så å vekke pappaen så lot jeg dem bestemme i dag! I dag er det tid for vekst kontroll av lille jenta vår før vi bruker resten av dagen på oppussing.
Jeg er så travel om dagen, at det meste i dette innlegget måtte jeg gjøre klart i går kveld! Om få dager flytter vi, så det er så godt å stå på nå mot innspurten!

Dere lurer nok hva jeg mener med overskriften min? Og det skal jeg så absolutt fortelle dere. Akkurat slik det er.
Da jeg traff Niklas var jeg 17 år gammel. Det å skulle møte svigermor og mannen hennes for første gang var som veldig mange helt sikkert kjenner seg igjen i; drit skummelt!

Jeg ble introdusert for moren til Niklas ganske med en gang etter jeg hadde truffet Niklas.
Første gangen vi dro på besøk dit, ble jeg møtt av ei sprudlende lita dame, med masse bølgete hår. Buksen dratt høyt opp på livet, og brillene på.
Jeg tenkte faktisk "haha, så søt hun er!"... Lengre inn i gangen sto en skravlete nordlending som var pakket og klar for han skulle ut i tjeneste allerede dagen etter.
I dørkarmen inn til stuen sto det ei lita jente med langt lyst hår. Hun ni stirret på meg, før hun hvisket til mammaen sin; Oi, se på den fletten June har i håret, såå fin den er..
Den timen vi var der var en av de lengste timene jeg hadde overlevd på lenge.

Deretter gikk det en liten stund før jeg traff dem igjen. Det ble jul og min nye svigermor kom til leiligheten til Niklas med julegaver til Niklas. Og til svigerdatteren sin. Jeg fikk klump i magen da jeg leste "Klem fra Svigermor, Roger og Tara." - Jøss, så fort hun tok meg imot som svigerdatter!
Gaven ble åpnet, og jeg syntes det var sånn passe flaut å sitte fremfor henne å åpne gaven da jeg oppdaget at hun gav meg tre sorte sexy underbukser og en Mascara.
Niklas og jeg flirte godt av det etterpå, men mest av alt var vi takknemlig for at jeg ble tatt så godt i mot.

En dag mottok jeg en lang sms fra svigermor hvor det sto hvor glad hun var for at Niklas hadde truffet meg, og hvor godt det var å endelig se at han fikk oppleve ekte kjærlighet. Hun fortalte videre om hvor stolt og forelsket Niklas hadde ringt henne for å fortelle om meg allerede etter første gang han hadde truffet meg.

Fra jeg gikk gravid med hennes kommende barnebarn fikk vi et unikt forhold. Et forhold jeg aldri hadde trodd jeg kunne få til en svigermor. Vi valgte å spørre henne om hun ville være fadder for vårt første barn. Og selvklart stilte henne opp for oss som vanlig.
Det er faktisk slik at jeg er blitt så avhengig av henne at jeg må ringe henne ved den minste oppdatering her hjemme. Hver dag prates vi, og det føltes så godt å ha henne med på fødselen da Milian ble født. Hun skulle egentlig også være med da Lone ble født, men det rakk hun ikke..
Siden jeg vet at hun leser bloggen min, så håper jeg hun ikke misser dette innlegget. For det å lese at jeg skryter av henne, både som mamma, svigermor og bestemor er noe hun virkelig fortjener.

VAR LIVREDD FOR Å FÅ BARN...

 • 12.10.2015 - 19:30

Det er en ting jeg tenkte jeg skulle fortelle om, noe som dukket opp i en artikkel om oss i Varden før helgen..
Jeg har ikke nevnt det her tidligere, og jeg tror faktisk kun det var de som kjente meg aller mest før jeg traff Niklas som viste hvor noia jeg hadde for det å bi gravid og føde.
Da jeg var yngre var det uaktuelt for meg å skulle få egne biologiske barn. Jeg ville adoptere om jeg skulle få egne barn.

Fra jeg var 10 år gammel så har jeg vært tante til små barn, og jeg var ikke gamle jenta da jeg selv passet 2-3 barn helt alene.
Allikevel så var det helt uaktuelt å skulle få egne barn. Jeg var livredd for å måtte føde. Hørte jeg snakk om fødsel ble jeg uvel og ville helst bare fordufte.

Da jeg traff Niklas og de første mnd. vi var i lag så var det å ta p-pillene innstilt på alarm på telefonen kl. 07:00 hver eneste dag. Jeg glemte den aldri, og fikk panikk om det dukket opp en anledning slik at jeg ikke skulle få tatt den, så det skjedde aldri. Hver dag kl. 07:00 Hverdag som helg.

Er det ikke rart hvor fort det snudde? Den dagen vi fant ut at vi ønsket oss en baby sammen, så var det et så enormt stort skritt for meg å stoppe på prevensjon.
Jeg var jo veldig ung da jeg ble mamma for første gang. Men samtidig så føltes det ut som det å være mamma var noe jeg hadde vært i mange år den dagen jeg fikk min egen baby. Vi flirer litt av det hele litt innimellom. Det er ganske sprøtt det å gå fra å være livredd for å få barn, til det å faktisk vente sitt 5 barn på 5 år!

Tenk at neste år så er vi en familie på 5 barn og 2 voksne. Helt perfekt. For oss.

ULTRALYD AV MITT 5. SVANGERSKAP

 • 12.10.2015 - 14:00

Håper alle har hatt en fin mandag så langt! Dagen min kunne ikke startet bedre. Kos med alle fire barna før det bar av sted på ultralyd i dag tidlig.

Svangerskapet har funnet sin plass i livmoren, og alt ser foreløpig veldig, veldig fint ut! I mai 2016 blir det fødsel igjen, og jeg gleder meg enormt! Vi skal tilbake om en uke, så da håper jeg at jeg kan fortelle dere mer :D

Egentlig har jeg knapt med tid, så jeg får skynde meg å få malt ferdig husets entré nå før jeg skal hente i barnehagen.

ULTRALYD I MORGEN

 • 11.10.2015 - 19:15

Siden vi ikke aner hvor langt i svangerskapet vi er kommet, skal det bli veldig kjekt å få svar på det allerede i morgen. Kjenner jeg gruer meg litt, samtidig som jeg gleder meg enormt! Håper virkelig vi kommer til ultralyd å får se et bankende hjerte i morgen. Niklas er på huset å jobber i kveld, og jeg koser meg hjemme med barna. De tre eldste har nettopp lagt seg, og Lone ligger på sofaen og leker.

Ha en fin søndagskveld :) 

DET SOM IKKE SKULLE SKJE....

 • 11.10.2015 - 14:02

I går hadde jeg rett og slett ikke tid til å skrive noe. Så det ble en blogg-fri dag ;)
Vi holder på som bare det på det nye huset. I går ettermiddag kjørte Niklas og jeg innover til IKEA, ettersom vi manglet noe til kjøkkenet. Vi valgte å ta med oss kun Milian i går, slik at han fikk noen timer alene med mammaen og pappaen sin. Barna sin bestemor var sammen med de andre barna hjemme imens. I dag holdes det på i huset, det er i dag kun en uke igjen til flytting!! :)

Nå ser det ut til at det som ikke skulle skje nå, er i ferd med å skje. Lone får vannkopper ser det ut til, så det blir ikke bare en utfordring nå med tanke på resten av oppussingen, men også med tanke på om det kan ha noe å si for hjertet hennes. Vi vet at hun har dårligere imunforsvar, og at enkelte sykdommer kan slå henne helt ut, men samtidig er det så mye vi ikke vet..
Er det vannkopper som er i anmarsj så får vi holde oss hjemme noen dager, slik st hun får bli bra. Humøret hennes er som vanlig, på topp!

Ha en fin søndag :) 

DET ER VANSKELIG Å TRO...

 • 09.10.2015 - 12:10God formiddag, og god fredag til dere! :)
Vi hastet oss av sted til huset i dag tidlig for å få gjort unna en del nå på dagen. Senere i sag skal vi på jakt etter 17 nye lamper til huset!

De siste dagene har jeg tenkt mye på at jeg syntes det er egentlig så rart at Lone-Leandra skal bli storesøster.
Vi har jo fått barna våre tett i alder, så i den forstand er det ikke noe annerledes ved det å gå gravid når jeg har en liten baby.

Forskjellen tror jeg er det at Lone er hjertesyk, og fra den dagen hun ble født så har det vørt ekstremt mye rundt henne. Det er nok det som gjør det så vanskelig å tenke at lille skjøre, skal bli store søster om et godt halvt år!
Jeg tror det kommer til å gå veldig fint at hun får et lillesøsken, på lik linje som det har vært for guttene å fått et lillesøsken.

 

VIDEOINNLEGG! KVELDSMAT & PRAT OM FLYTTINGEN!

 • 08.10.2015 - 19:00

Nå nærmer det seg mer og mer til flyttebilen går fra Siljan til Skien.
Huset begynner å nærme seg klart, selv om jeg vet vi har en del resterende å gjøre til helgen.

Ha en fin kveld dere :) Trykk LIKER-knappen nederst i innlegget om dere ønsker å se litt bilder fra huset slik det er akkurat i morgen! :D

@Mammablomsten på instagram & www.facebook.no/lykkenermangeDET NÆRMER SEG FLYTTING

 • 08.10.2015 - 08:30

God morgen :) I går kveld fikk jeg virkelig stått på her hjemme. Det ble ikke tid for å late seg på sofaen slik jeg først tenkte meg! Jeg har fått unna en haug med pakking, og begynt å gjøre klart til flyttingen som nærmer seg mer og mer. Samtidig så er jeg super stresset ettersom jeg har utrolig mye igjen å male. Helgen min skal brukes til å virkelig stå på. Svigermor kommer ned til helgen for å være med barna, og ta dem med på lekeplassen osv. så vi får jobbet lange og effektive timer.

Den ene søsteren min kommer også på besøk for å hjelpe meg litt med malingen. Kjekt med mange gode familiemedlemmer som gir en hjelpende hånd på på innspurten!

I går kveld var Niklas på IKEA sammen med svogeren min for å hente kjøkkenet til huset, og allerede i helgen skal de to montere kjøkkenet på plass! Dette blir såå bra, og jeg gleder meg til å vise dere forandring og resultatene vi virkelig har stått på for! :)

Ha en fin dag, vi hiver oss i bilen for å få gjort unna mer på huset i dag. Legger ved et bilde fra mandag, med to av lillesøsteren mine :)  @mammablomsten på instagram. 

JEG HAR VÆRT UTRO & ANGRER IKKE!

 • 07.10.2015 - 19:15

Det verste oppi alt dette er at jeg kan si at jeg overhodet ikke angrer. Jeg eier ikke dårlig samvittighet..
Jeg er vel ikke alene om å si at det er vanskelig å stå i mot når man til stadighet blir fristet med noe uimotståelig? I hvertfall slik jeg ser det så er det veldig kjekt av og til å ikke helt bestemme selv over hva man får lyst på eller ikke. Det samme om igjen og om igjen kan i lengden bli veldig ensomt. -Og ikke minst kjedelig..

Det er ikke første gangen dette har skjedd den siste tiden. Det har dessverre gjentatt seg fem eller seks ganger bare de to siste ukene.
Jeg har ofte fått tanken nå de siste dagene; "hvem er det jeg skuffer, og hvorfor?"

Det var mine ord, og ikke minst et løfte jeg ga meg selv. Jeg skulle klare å holde meg unna, og ikke gå på den samme smellen gang på gang. For det å være utro mot badevekten og kostholdsmålene er faktisk en ganske stor deal for meg når jeg hadde nå satt meg et mål før neste graviditet.
Nå er jeg personen som mener at graviditet og slanking ikke hører sammen, så fremover blir det heller fokus på sunn og riktig mat, og begrense inntaket av søtt. 
Nå ikveld når Niklas er avgårde, barna sover og jeg sitter her alene så skal jeg med god samvittighet kose meg med en liten sjokolade is, før jeg skal gå løs på en stor haug med klær som skal strykes og brettes!

Håper dere ikke fikk som første tanke at jeg hadde vært utro mot ektemannen min, for det tror jeg faktisk aldri jeg kunne fått meg til å være. Her i huset er det null toleranse for utroskap, men man skal selvfølgelig få ha venner av det motsatte kjønnet.

Ha en fin kveld videre, jeg inntar sofaen med en serie på tv! :)

Trykk LIKER-knappen om du er enig i at slanking og graviditet ikke hører sammen.
ER DET VERDT RISIKOEN?

 • 07.10.2015 - 10:33

Nå som jeg selv går gravid med mitt femte barn, vil det altså si at jeg går igjennom forandringene for femte gang de siste fem årene.
Jeg har vært medlem av diverse forum, har mange venninner som jeg har gått gravid samtidig med, og ikke minst: egne erfaringer.

Som vordene mor er jeg selvfølgelig overbeskyttende over det som utvikles i magen min. Det vil jeg tro de aller, aller fleste kommende mødre er for sine mageskatter.
Allikevel så er det to ting som frustrerer meg; Tobakk i svangerskapet, som dere kan lese HER.
og når det kommer til kosthold.
Kosthold i den forstand av hva som faktisk anbefales å holde seg unna, men som enkelte ikke kan la være. Hvorfor?
Uansett om man venter som meg, sitt femte barn, eller om man venter sitt første barn så får man en nøye gjennomgang av hva som ikke er trygt å spise i svangerskapet.
Jeg er ufattelig klar over at det ikke var slik før, til og med da min mor gikk meg meg fantes ikke alle disse anbefalingene.


Noe av det verste jeg enten leser eller hører er mødre som sier til andre: "Du kan trygt spise det, tenk på før i tiden spiste de alt.." eller "Klart du kan spise det, se på ungen min det gikk helt fint selv om jeg stappet i meg spekemat..." - Det første som slår meg ved å høre eller lese slike kommentarer er "Gudskjelov at det gikk bra med din lille skatt", men nødvendigvis så trenger det ikke å gå like fint for fosteret til personen du prøver å berolige med at hun kan spise det samme som du våget.
Før i tiden fantes ikke samme kunnskapen som det finnes i dag, de viste faktisk ikke at spekemat, kjøtt som ikke er gjennomstekt/kokt, rå eller dårlig varmebehandlet fisk og skalldyr, enkelte typer fisk & fiskeprodukter, skalldyr, upasteurisert melk og ost av upasteurisert melk, myke og halvmyke oster, og måseegg kunne være skadelig på lik linje som de har kunnskap om den dagen i dag.

Jeg personlig mener at man går gravid i maks 9 mnd. og når man vet hvilke risiko det kan ha for den lille i magen, så fatter og begriper jeg ikke at man ikke klarer å holde seg unna denne korte perioden av livet. For meg så syntes jeg ikke det er unnskyldning nok i å ha for eksempel hyperemesis kvalme og spise "FY-mat" kun fordi det er det eneste man vist nok får i seg. Hva med sjansene for at noe kan skje med babyen? Er det verdt risikoen fordi vi som mødre "vil ha" eller ignorerer anbefalingene? 


Bildet er hentet fra Google.com

EN MANN JEG MÅ HA I LIVET MITT!

 • 06.10.2015 - 16:00

Jeg er litt usikker på om jeg har nevnt det tidligere eller ikke. Men fra jeg har vært liten jente så har jeg hatt en helt i livet mitt.
Min egen pappa. Det er ingen som er som han. Bestandig så er han der. Uansett..
Det går ikke en dag hvor jeg ikke ringer til han, jeg trenger å vite at han har det bra, hvor han er og hva han gjør.
Barna mine har selvfølgelig lagt sin elsk i morfar, som de selv kaller for "FAR". Ingen er som far for barna våre. Ingen kan spise fisk som far, ingen er så sterk som far, og ingen kan lime den knekte rallybilen slik som far kan. Far kan absolutt alt.

Niklas har også et veldig godt forhold til min pappa og hans svigerfar. Er det noe han lurer på, trenger hjelp med eller et svar på så ringer han pappa med en gang.
Hva er vel bedre enn en pappa som respekterer personen du har valgt å leve livet med? ;)


HVEM HJELPER OSS? KAOS MED FEM BARN!

 • 06.10.2015 - 12:30

Jeg vet at dette er noe det spekuleres mye om. Klarer de fem barn alene? Hvem hjelper dem? Blir dem ikke gal av å snart ha fem barn i hus? Hvordan får hun tid til alle barna, husvask, klær, matlaging osv.?

Disse spekulasjonene skal jeg pakke i en sekk og sette en knute på. Slutt å spekuler, spør og følg heller bloggen min for svar.
Jeg har kun blogget i to mnd. og noen av dere forventer å kjenne oss, eller tar dere retten til å sette svar i diverse forum osv.

Faktisk så vet jeg ikke hvor mange ganger jeg må trenge å forklare meg når det gjelder dette.
Niklas og jeg er to personer som elsker familielivet. Vi har på ingen måte noe vaskehjelp, nanny til barna eller en familie som flyr ned dørene våre. Langt der ifra.
Vi har så og si aldri barnefri, vi trenger ikke og vil ikke være borte fra våre barn. Husvasken tar som regel jeg når jeg allikevel går hjemme i permisjon. Klesvask og klesbretting er noe jeg koser meg med på formiddagen når Lone sover luren sin. Alt handler om rutiner og prioritering.
Jeg prioriterer barna, et rent og ryddig hjem, for tiden et studie, oppussing og mannen min. - Kanskje dere som leser dette prioriterer noe helt annet, og det respekterer jeg!

Selv om akkurat jeg klarer å kombinere snart fem barn, hus, hjem, dyrene, studie og en ektemann så betyr ikke det at jeg forventer at alle andre klarer det.
Vi er så forskjellige alle mann. På lik linje som at jeg respekterer at andre ikke har kapasitet til det, så ønsker jeg å vise at livet med mange barn nødvendigvis ikke trenger å være et ork, kaos og tidskrevende.

For meg å kalle meg selv trett og sliten er i aller høyeste grad noe jeg gjør når jeg virkelig er sliten. Definisjonen på sliten og trett for meg er naturligvis en annen enn for eksempel personer uten barn. Det å legge igjen gjentatte ufine kommentarer i innleggene mine hvor dere hevder at jeg fremstiller med superkrefter eller at jeg kun lyger om hverdagen vår, den er jo kaos fordi vi har fire snart fem barn. Det er hensiktsmessig bortkastet.
Jeg har tenkt en del på dette nå, og jeg vil tro at personer som legger igjen slikt er personer som kanskje ikke har lykkes selv, eller om ikke eier evne til å forstå at andre kan håndtere andre ting på en helt annerledes måte.

Ja taket her løfter seg ofte, det er latter og gråt, glede og trass. Men vet dere hva? VI ELSKER DET!

JEG HAR EN JENTE I MAGEN!!

 • 05.10.2015 - 14:15

Helt fra da vi fant ut at vi ønsket oss barn nummer fem har Niklas sagt at han tror vi får ei jente. 

Jeg har hatt følelsen på at vi får en gutt neste gang, men i dag våknet jeg med følelsen av at jeg har en jente i magen!! Dette er jo som dere vet mitt femte svangerskap, der jeg har tre gutter og en jente fra før. Svangerskapene med guttene var like, og svangerskapet med Lone var meget annerledes. Denne gangen er symptomene identisk med da jeg gikk med Lone. Morgenkvalme har jeg hatt med alle fire, så det er ikke noe nytt. Men å være akutt trett og krype til sengs kl 21:30 om kvelden er veldig likt slik jeg var når jeg gikk med Lone.. 

Fremover blir det veldig spennende, i og med at vi ikke aner hvor langt jeg er på vei enda. EFFEKTIV START PÅ DAGEN

 • 05.10.2015 - 10:15

Som jeg nevnte på i går, så begynner jeg å bli sliten av oppussing og alt som står på om dagen. Har også et helt småbruk å pakke ned og gjøre klart for flytting! I dag kan jeg si at jeg starter på nytt med full ladet batteri. En natt med søvn, er ikke mer som skal til for min del. I dag var jeg oppe halv 7, stellet barna og gjorde dem klare for dagen. Nik reiste avgårde med dem i bhg og på jobb. Da Lone sovnet i vognen heiv jeg meg rundt og har tatt en skikkelig rengjøring i hele huset. Er så deilig å være ferdig med så mye før kl. har passert 10:00!
Nå har jeg nettopp stelt meg og tatt te-koppen på badet i dag! Nå stresser vi videre til huset. Jeg skal i dag få sparket og malet den tredje og siste stuen i huset!
Mamma er på huset i dag for å hjelpe meg å passe Lone når hun er våken, så jeg får jobbet sammenhengende.
Der blir så bra!!
Ønsker dere en fin mandag :)JEG ER REDD! - GRAVID OG USIKKER....

 • 04.10.2015 - 20:00

Denne dagen har vært knall tøff. Dette svangerskapet er noe vi virkelig ønsker oss, og det blir nok mye svangerskapsprat fremover..
I dag har jeg vært på huset uten Lone, Niklas eller noen av guttene våre. Jeg har vært der sammen med et par av brødrene mine som har hjulpet meg masse!
Tankene har faret forbi, og hva er vel da bedre enn to storebrødre å få lufte tankene med. Tankene går på at jeg er redd.
Jeg er redd for å få et barn til med en hjertefeil. Selv om vi har fått et barn med hjertefeil er risikoen liten.
Den ene broren min har vært i en veldig tøff situasjon med sin datter selv, så å ha han å kunne prate med er det jeg vil kalle ekstremt godt. Jeg kan si det jeg føler rett fra levra. Det å ha noen andre enn bare ektemann, foreldre og svigermor å gnåle til er i stunder meget kjekt.
Å få ha 5 søstre og 8 brødre å kjatre og gråte litt for er veldig godt. Heldig er jeg!!

Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle bli slike oppturer og nedturer slik det har vært til nå.
For første gang på ufattelig lenge skal jeg helt ærlig fortelle at jeg er drit sliten. Det å være mamma til fire små barn, som jeg mener skal få absolutt alt til en hver tid, pusse opp en stor villa på 250 m2, og i tillegg holde hodet hevet mot negative stygge kommentarer jeg får her inne er faktisk en stilling på 170%. Jeg går på overtid.
Samtidig så er jeg blitt så ekstremt kjæreste med Niklas. Jeg trenger han mer enn noen gang nå om dagen.
Jeg kjenner det skal bli godt å få unna ultralyden som nærmer seg med stormskritt.

Jeg setter utrolig stor pris på dere lesere som er her om igjen og om igjen. Som legger igjen kommentarer som muntrer en travel mamma.

Trykk LIKER-knappen under her om dere forstår hvorfor det er få innlegg her nå om dagen.

Jeg legger ved det første kjærestebilde Niklas og jeg tok sammen for 6 år siden. Faktisk i vaskehallen på Statoil.

FEMTE BARNET: HANS REAKSJON.

 • 03.10.2015 - 20:10

Som jeg skrev i går så tenkte jeg i dag å dele Niklas sin reaksjon da vi fant ut at vi har vårt femte barn på vei.
Vi sto sammen på badet og ventet på at testen ble klar. Dette har vi gjort sammen fire ganger før, så det var akkurat like spennende denne gangen.
I det siste har jo vi spøkt om at jeg må ta en test, og han har sagt at du er så "typisk gravid"..
Da testen ble klar, og vi så tydelig to streker kikket vi på hverandre. Vi begge utbrøt for å være helt ærlig her nå: Shitt! - Hadde vi virkelig vårt femte barn på vei.
Niklas kikket ned på testen igjen, og da han kikket opp på meg hadde han tårevåte øyne. Han sto nå å gråt gledes tårer.
Vi ga hverandre en klem og var som vi er veldig klare på at dette er noe vi virkelig ønsker oss!
Han sier veldig ofte hvor takknemlig han er for å ha oss, og han har fått en følelse av at babyen i magen er ei lita jente.
Fremover skal vi glede oss sammen over hvor utrolig heldig vi er, og vi gleder oss helt ekstremt til ultralyden som nærmer seg veldig!

I ENJOY OUR NEW VIEW

 • 03.10.2015 - 15:00

For en fantastisk utsikt vi har fra vårt nye hus. Man kan bare bli stående å nyte. Jeg gleder meg slik til en deilig høstkveld med tente lys, barna våre og mannen min. Dette blir så fantastisk bra! Jeg blir så lykkelig av å drive med oppussingen, samtidig som jeg tenker på hvor utrolig herlig liv jeg har. Fire små sjarmtroll, femte barnet i magen, ektemann, og dette fantastiske hjemmet! 

 

PERFEKT PARTNER Å GÅ GRAVID MED!

 • 03.10.2015 - 10:35


Finnes det noen bedre enn en mann som virkelig elsker deg og barna og er utrolig snill og omsorgsfull når du bærer nurket hans i magen?
Jeg vil si at min mann er ekstremt bløthjertet, og får en enda mer omsorgsfull personlighet når jeg går gravid med hans barn.
Hver eneste morgen før han reier på jobb gir han både meg og magen et kyss. Det første han gjør når han kommer hjem om ettermiddagen er å gi meg et kyss og stryke meg på magen for så å spørre hvordan det går?
Jeg sliter veldig med morgenkvalme nå om dagen, og da er det så kjekt å ha en mann som kommer opp på sengen med frokost til meg. Utrolig nok så hjelper det for meg å få opp blodsukkeret litt, før jeg starter dagen.
I dag sto han opp med barna kl. 08:00, og jeg fikk sove til 09:30.. Da ble jeg vekket av frokost på sengen!

Jeg tror på at det å ha en mann som viser omsorg, og er minst er like engasjert som meg selv, er mye av årsaken til at svangerskapene våre har gått så greit, og en årsak til at jeg elsker å gå gravid. Jeg hører aldri mannen min synge, foruten "Kjære Gud" sangen til spiren i magen, og natta sang til barna om kvelden. Noe jeg syntes er ganske sjarmerende.

Vet dere hvilken overlykkelig setning jeg hørte fra badet i dag tidlig? "ÅÅ, pappa! Denne klør jo ikke!" -Jeg skjønte med en gang at Niklas hadde tatt på ungene DISSE ullklærne som kom i posten i går.
Dere husker kanskje jeg skrev om ulltøyet til barna i fra ULLTOY.NO som vi er så fornøyde med? Jeg klikket meg inn og bestilte enda mer ull til barna allerede dagen etter de hadde fått ha på seg ull fra den nye typen dems. Vi fikk kjempe skryt fra barnehagen, om at ulltøyet var så bra!
Og ekstra kjekt syntes jeg det var å få høre på postkontoret at det må være bra ull siden så mange bestiller derfra. -Da er det ikke bare vi som har denne gode erfaringen.
Ulltøy er noe familien vår absolutt ikke kan få nok av, og jeg kan vel trygt si vi har begynt å favorisere hvilket ull som er av god kvalitet både til søvn, lek, aktivitet og utelek.

Nå må jeg hive meg rundt og få kjørt til byen. Jeg skal innom å betale alt av innredning, dusj, toalett osv. som skal på plass på badet.
Deretter skal jeg sparkle, og male TV-stuen i det nye huset. Ha en fin lørdag dere også! :-D
Legger ved et bildedryss av guttene våre fra i dag!


NÅR BABYEN SLUTTER Å PUSTE

 • 02.10.2015 - 17:20

God fredag dere.. I dag har vi virkelig ikke hengt helt med her hjemme. Vi kom oss igjennom en natt som var en av de tøffeste jeg har hatt på lang, lang tid!
Lone er ikke i form, hun plages av en forkjølelse fra en annen verden. Vi var hos fastlegen med henne i går, og det ble besluttet at vi skulle ta kontakt med sykehuset om hun forverret seg, eller at vi ble engstelige. Heldigvis gikk natten greit så lenge hun fikk ligge på brystet mitt, og fikk hyppige saltvannsinhalasjoner.
Det er ikke noe som er verre enn å oppleve at det tetter seg i luftveiene til de små, og man hører de breke seg og trekke etter pust. Jeg har enda friskt i minne da Lone var en mnd. gammel og var innlagt med de de trodde var RS-viruset. Da fikk vi oppleve at hun akutt stoppet å puste flere ganger og fikk farge forandringer, og det var noe av det mest grusomme jeg har sett.
Nei fysj, det er virkelig skremmende når de små er så syke! Feberen meldte seg i løpet av natten også, men var borte i dag tidlig..
Dere kan vel egentlig tenke dere selv hvor trett man blir av å sitte våken så og si hele natten, for så å sprette opp kl 07:00. Etterfulgt av formen er hardt preget av morgenkvalme. Jaja, dette er så absolutt verdt det <3

Midt på dagen i dag laget jeg pizza horn og kjørte til barnehagen og leverte til barna der. Veldig koselig å kunne gjøre slike ting når jeg er hjemme i permisjon.
Jeg har også fått gjort unna litt husarbeid her i dag, vel og merke med en liten jente hengende i bæremeisen.
Nå skal jeg nyte ettermiddagen med alle mine fire små, og tantebarnet mitt som er på besøk hos oss.

Senere skal jeg fortelle dere om Niklas sin reaksjon da han fant ut at testen var positiv med babyen i magen! 

JEG HAR MISTET ET SVANGERSKAP!

 • 01.10.2015 - 17:30

Jeg ble tipset om å lese om en som skriver på en blogg at blant annet jeg og Mammasom16 skal HOLDE KJEFT.
Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg følte meg truffet av innlegget jeg snakker om her nå...
Dette går på at vedkommende dessverre har mistet sitt barn, og ikke tåler å lese om andre som gleder seg over sine oppturer.
Tro meg, det er en helt forferdelig opplevelse å miste et svangerskap. Selv har Niklas og jeg mistet to.
Et svangerskap før jeg ble gravid med Adriel, og et før jeg ble gravid med Lone.
Det er forferdelig at man skal oppleve noe slikt. Jeg lever hver dag med frykten av at datteren min skal trenge et nytt hjerte. Bestandig vet jeg om de to gangene vi selv har mistet. De små hjertene vi har fikk både se og høre. Vi har mange og lange uker fremfor oss til termin med dette svangerskapet.
Men jeg kunne faktisk aldri uttalt meg om å be noen om å HOLDE KJEFT fordi jeg selv har opplevd noe vanskelig.

Jeg vet at det er mange der ute som har mistet noe kjært. Og det er noe jeg personlig syntes er veldig trist at noen må oppleve.
Men hva med å kunne glede seg litt på andre sine veiene? Hva med å kunne heie på andre i stedet for å uttale seg på en slik måte.
Jeg mener det når jeg sier at det ikke er pent å be noen om å HOLDE KJEFT!

Nå sitter jeg her å ser på i sidesynet at lille Lone-Leandra ligger på lekematten på gulvet og trener nakken sin.
I magen min har jeg et lite mirakel som utvikler seg, og som dere kan se på bildet, så stiger hcg nivået mitt, noe som tilsier at svangerskapet utvikler seg videre.
Sist gang jeg testet "GRAVID 1-2" i et tidligere svangerskap var jeg hele 9 uker på vei. Dette gjør det litt ekstra spennende denne gangen.
Jeg er veldig spent på ultralyden som nærmer seg mer og mer. Vi gleder oss veldig, og jeg håper vi får se et bankende hjerte. 
Lille mirakelet får vokse seg stor og sterk, og jeg gleder meg ekstremt til å begynne å kjenne liv fra den lille."DU SKULLE SLUPPET EN FIS"

 • 01.10.2015 - 08:30


Hahaha, jeg ler godt enda. Jeg bare føler for at jeg må fortelle dere om noe artig som hendte her i går!
Jeg drev inne og la sammen klær og skulle til å vaske huset, imens 11-åringene -tantebarnet mitt og lillesøsteren til Niklas hadde med seg guttene ute i hagen og lekte.
Da det kom en ungdom syklende inn på gårdstunet her, hevdet han ovenfor jentene at han var både døv og stum. Han kunne ikke snakke eller høre, og viste barna tegne språk.
De forsto naturligvis ikke hva han mente, så han utbrøt med ord fra sin munn: Mamma. Og ba jentene hente meg.
Vel på plass i inngangsdøren fikk jeg et lurt smil om munnen da jeg oppdaget den vesle lille hvite lappen han strakte meg.

Dette luktet snuff, og jeg er ikke født i går, og tørket på ovnen i natt. - Ikke pokker om dette var en ekte syrisk døv og stum flyktning som har oppvokst alene i elendighet uten forelde som trengte penger.
Gutten gikk strålende kledd, han hadde en nyere sykkel, så ut som en nordmann/østeuropeer.
Han sto der og spilte så stakkarslig, og noe i meg sa at jeg virkelig syntes synd på flyktningene nå om dagen, og det er en grunn for at vi har donert penger til en organisasjon, men jeg fulgte magefølelsen, og hoiet NEI! Personen skvatt til og kikket på meg med store øyne. Han hørte hva jeg sa, og vel så det!
huff, jeg ler enda. Niklas kom hjem i det han skulle sykle ut fra gården her, og da han så bilen til Niklas som er markert med noe som skremmer kjeltringer fikk han fart på beina. Da han returnerte på vei tilbake forbi småbruket vårt tror jeg han glemte at han var døv, stum og en syrisk flykning. Han hadde nå en hånd på styret, og telefonen til øret imens han snakket.

Vel inne ved kveldsmaten skulle barna og jeg fortelle Niklas om denne personen vi hadde hatt på døren.
Vi alle lo litt da vi mimret tilbake på at han hørte mitt tydelige NEI, etterfulgt av ordene ha det bra. Barna forventet en forklaring å hvorfor han var her, og hva han viste oss på den hvite lappen hans. Forklaringen ble gitt om uærlige mennesker, og det ble stille ved bordet.

Da smeller det ut fra fireåringen vår.-Så kjekt og smart gjennomtenkt. Noe vi ikke i vår fjerneste fantasi kunne forestille oss at han ville tenke ut selv.  
"Du skulle sluppet en fis, da hadde han fliret høyt da mamma!"....

Trykk LIKER-knappen nederst i innlegget om du fikk deg et smil om munnen :-D

@Mammablomsten på instagram

June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 5 små barn, tre gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no