24 år & gravid med NR.6 - Lykken Er Mange

"LILLE PUS, IKKE RØMME FRA MEG!"

 • 30.09.2015 - 21:01


/Sponset/

God kveld dere :)
Ungene elsker virkelig den lille kattungen som nå er blitt så husvarm og trygg hos oss. Han elsker barna minst like mye som de elsker han.
Pascal er en veldig fin familiekatt for oss. Han oppsøker ungene og legger seg i lekekassen bare for å få være med barna. Herlig!
I dag hentet jeg barna tidlig i barnehagen, formen min var ikke med på oppussing!
Da var det mye bedre å ta en lang ettermiddag sammen med barna mine, noe både jeg og dem setter stor pris på. Niklas jobbet sent i dag, så vi spiste middag, dusjet og gjorde oss klare for lesestund ved spisestuen. Vi skeiet litt ut og laget oss en kopp kakao til eventyrstunden vår i kveld. Det må være lov i ny og ned :)

Som mamma så har jeg fått en del erfaringer av diverse klær og sko jeg syntes er gode for barna. Jeg vil virkelig tipse dere om ulltøyet fra ULLTOY.NO
Jeg er veldig ærlig når jeg skriver at det er det desidert beste ulltøyet mine gutter har hatt på seg noen gang. -Og de favoriserer ull fremfor alt annet.
Vi har tidligere bestilt ulltøy fra dem, og er like fornøyde nå som da! De har nettopp lansert ny nettside, så den anbefaler jeg dere andre foreldre til å ta en titt på :)
Etter vi fikk inn bestillingen vår der, sendte jeg en mail for å endre på størrelsen til minste gutten og det var ingen problem, og allerede to dager etterpå hadde vi klærne hjemme hos oss. -Det vil jeg så absolutt kalle rask og meget god service. Ulltøyet guttene har på seg på bildene finner dere HER og HER.
Som jeg har nevnt på bloggen her tidligere så er jeg en mamma som har veldig fokus på klærne til barna. Jeg er ikke noe "merke fokusert", men kun opptatt av komfort for barna. Vi kler barna så å si kun i ull nå på høsten, og frem til våren igjen. Det er så utrolig godt for de små, mykt og godt å leke i, og det er varmeregulerende.
På vinteren kjører vi tre lag ull under vinterdressene.
Det mest irriterende jeg vet er å legge mye penger i ulltøy som liksom skal være så bra kun pga. de er et viss merke, mens når jeg får ungene hjem fra for eksempel barnehagen så har de ikke villet ha det på seg fordi det klør, eller rett og slett så har de raknet i sømmene eller lett blitt hull i. Det er kjedelig, og det kjenner nok mange foreldre seg igjen i. Her scorer tøyet fra ullltoy.no meget høyt syntes vi. Det er solid, og godt for barna både i aktivitet og under parkdresser og regntøy.


Trykk LIKER knappen nederst i innlegget om dere er enige at ull er godt for barna.
HELDIGVIS FINNES DET EN MULIGHET..

 • 30.09.2015 - 14:00

Det er så godt  å kunne ha muligheten til å skeie litt ut fra rutinene..
Milian og Noah kom inn og la seg mellom Niklas og meg rett over kl. 05:00, og sovnet nesten med en gang igjen.
Nå om dagen så har vi besøk av tantebarnet mitt, og lillesøsteren til Niklas, noe som innebærer at guttene er i ekstase. Det er jo trossalt utrolig kjekt å ha to jenter på 11 år som duller og steller litt ekstra med dem. Dessuten er det veldig stas at de drar dem med på skattejakt, hestelek og det som er!

Til vanlig så er det Niklas som pleier å levere guttene i barnehagen, men dette ble det unntak fra i dag. Jeg tenkte at guttene skulle få en skikkelig avslappende morgen, hvor vi koset oss hjemme, før jeg kjørte dem i barnehagen. Det er så utrolig godt å kunne ha muligheten til å starte dagen senere, hente tidligere, og tilpasse dagene etter hver dag.
Mest sannsynlig så kommer vi til å ta ungene ut av barnehagen fra nytt år, slik at jeg skal gå hjemme og kose meg med alle mine fire små.
Vi har en dagmamma tilgjengelig som vi kjenner veldig godt, og ungene er veldig glad i, som står klar til å trå til når permisjonen med Lone er ferdig og jeg forhåpentligvis rekker å jobbe en stund før neste baby kommer til våren. Det er veldig vanskelig å spå tiden fremover, men alt ligger til rette for de ønskene og drømmene Niklas og jeg har.

Det at jeg skulle levere i barnehagen i dag, var ikke like populært for minste gutten vår, Adriel. 
Det er faktisk ikke noe verre jeg vet, enn å forlate barna mine når dem gråter. Han syntes ikke det var aktuelt å skulle reise i barnehagen i dag, og satte seg på sin mening allerede før vi rakk å kle på yttertøyet i dag. Han skulle være hjemme med mamma! - Og hadde det ikke vært for at jeg henger litt etter med malingen, skulle jeg så inderlig hatt han hjemme i dag. Men jeg vet hvor utrolig bra alle tre guttene har det i barnehagen, og hvor flinke dem er med barna der, så jeg får trøste meg med det.

Ønsker dere en fin onsdags ettermiddag :)
SE HVA SOM KOM I POSTEN...

 • 30.09.2015 - 11:30

/Reklame/


I går dumpet det ned en hentelapp i postkassen vår, så jeg hentet pakken på butikken senere på kvelden..
Det sto på pakken at det var en overraskelse fra Fiskars, noe jeg syntes var ganske kjekt. I hvert fall da jeg fikk se hva pakken inneholdt.
Epledeler, smørekniver, eggdeler og en tomat kniv.

Når man er foreldre til fire små barn, så er det veldig kjekt med kjøkken redskaper som hjelper til å få matlagingen raskere gjort.
En 3-pk med smøre kniver, som jeg er ganske så sikker på at vil passe helt utmerket for barna å smøre med selv, da jeg er litt redd for spisse/skarpe kniver til ungene, så var disse tre midt i blinken for oss nå som jeg har tre små som gjerne smører maten sin selv.
En epledeler med boks til å oppbevare de oppskårede eplebitene var utrolig kjekt! Er det noe vi har ekstremt høyt forbruk av her hjemme, så er det grønnsaker. Ungene elsker salat, parika, tomat og agurk på brødskivene sine. Dessuten kan salat brukes til nesten alle middager syntes vi..- Så en tomatkniv fra Fiskars var midt i blinken.
DEN FØRSTE OVERRASKELSEN

 • 29.09.2015 - 18:45

 

Helt siden Lone ble født så har jeg fått høre at vi gjerne kunne vente oss utviklingen i litt senere temperatur. Først og fremst fordi hun er født 6 uker for tidlig, og for det andre så har hun en hjertefeil. I dag etter vi hadde vært på helsestasjonen på vektkontroll og hadde gjort oss klare for å reise til huset for oppussing, satte jeg henne ned på gulvet for å la henne hilse og kose med Birk. som tror dere ikke hun plutselig sitter helt alene nå? Helt ut av det blå så har hun lært seg å sitte helt alene. Jeg ble så stolt at jeg begynte å gråte! Lille Lone-Leandra som begynner å bli stor jente nå! Hun ble selv så stolt at hun hylte et gledeshyl og viftet med armene. Herlig, eller hva? ;) 

Håper dere har hatt en kjekk tirsdag, det har vi! Oppussingen går stadig fremover, og det begynner med stormskritt å nærme seg flytting. 

TID FOR ULTRALYD

 • 29.09.2015 - 09:00


God tirsdagsmorgen.
I går fikk jeg bestilt vår første time til ultralyd av babyen i magen, samt time hos fastlegen min.
I begynnelsen av november skal jeg ha samtale med jordmoren min ang. forrige fødsel. Jeg kjenner at jeg gleder meg til å fortelle henne at jeg nå er gravid på nytt.
Denne jordmoren fulgte blant annet min mor opp i hennes svangerskap, så hun var også min jordmor da jeg selv var foster. Hehe!
Hun har fulgt meg i alle fire svangerskapene, noe jeg føler meg veldig trygg med.
Så nå går vi å gleder oss til dagen det er tid for ul skal komme, og vi skal få hilse på den lille der inne.

Da guttene kom hjem fra barnehagen i går var babyen i magen det eneste de pratet om. Det er så herlig å se at to små bar på 3 og 4 år forstår så mye som det guttene våre gjør. Det er ingen tvil om at de vet hva som er i ferd med å skje. Noah på fire år er nå veldig påpasselig med at ingen får ligge på magen min, og ingen får hoppe på fanget mitt. Tenk på den lille babyen der inne ;)
Jeg er søren meg utrolig heldig!23 ÅR & VENTER NR.5.. -JEG ER DRIT LEI KOMMENTARENE!

 • 28.09.2015 - 18:30

Etter jeg delte her på bloggen at vi venter vårt femte barn har det virkelig tatt av.
Det har kommet inn meldinger, mail, kommentarer som mest er utrolig koselige, men også meldinger dere kan spare dere for.
Dette vil definitivt være siste gangen jeg lar slikt negative kommentarer vekke oppmerksomhet.
Synse og mene hva dere vil, men heretter vil jeg slette kommentarer som ikke hører til her, eller som virker truende og krenkende.  

Hvor mange ganger er det egentlig jeg må forklare at dette barnet som vokser i magen min er planlagt?
Trenges det å fås inn med t-skje for å forstå at verken Niklas eller jeg har tvunget den andre til å ville ha flere barn.
Kom igjen folkens! Tror dere altså to voksne mennesker i et ekteskap har ubeskyttet sex, og tror at det ikke kan bli barn av det?
Dette er faktisk nøye planlagt.
Jeg kjenner at jeg blir uvel av å motta kommentarer og meldinger hvor det står "Stakkars barn". Hvem er det egentlig det er så forferdelig synd på her?
I hvert fall ikke våre barn! De har alt de trenger, og mye mer enn det. De har kjærlighet, og to foreldre som elsker hverandre og barna over alt.
Dere legger igjen stygge kommentarer til en komplett familie som virkelig lever livet. Et lykkelig liv sammen.
Hadde en person som sto oss nært, som kjente oss, kjente oss som en familie, så jobben vi gjør med barna, og viste hva Niklas og jeg egentlig kan tilby barna våre sagt noe negativt så skulle vi hørt på det. Det er faktisk ikke en eneste person som kjenner oss som har sagt en eneste ting. Kun positiv tilbakemelding!!

Det å skrive at vi ikke vet hva det vil si, og hva barna vil trenge i fremtiden, hva er det dere seriøst tror?
Å legge igjen kommentarer her om at barnevernet en dag vil stå på døren er noe av det mest patetiske jeg har fått høre noen gang.
Alvorlig talt. Barna våre kunne faktisk ikke hatt det bedre, eller fått to foreldre som elsket dem mer. Barna er alt for oss!
Vi vet hva det vil si å ha mange barn, og vi møter utfordringene med et smil.
Det at vi får kun skryt fra legen vår, helsestasjon, tannlegen, barnehagen til ungene, personer som har noe med barna å gjøre, tror dere det er tilfeldig?
Her om dagen hadde vi en journalist hjemme hos oss. Han sa etter å ha tilbrakt en god stund hos oss at vi har så trygge og gode unger. Det kunne han uten tvil se.
Tror dere ikke at noen som er pliktet til å gi beskjed dersom barna våre ikke har det bra, hadde sagt noe om vi ikke gjorde en god nok jobb? 
Kanskje ikke dere er i stand til å ta dere av flere barn, men det er så absolutt Niklas og jeg.
Tror dere det er en annen grunn for at vi var på kurs i 2012 og hadde evaluering for å bli godkjente som fosterforeldre? Vi har bestått, og drømmen om å få ta til oss et barn som ikke har det bra har blitt lagt litt på is, da vi selv har fått barn, og har små barn som trenger en del ekstra for en periode nå. Forhåpentligvis en dag så kan vi tilby et "annet barn" et trygt og godt hjem, med mange "søsken".
Tross min unge alder, så har jeg evner veldig mange andre kanskje ikke har, eller trenger å leve 30 år for å få.
Vi er mennesker, vi er alle ulike og skal behandles ulikt. Kjenner dere til en mor på 23 som ikke har lykkes i å være foreldre til fem, så ikke dra meg under samme kam.
Dette mestrer jeg faktisk utrolig bra, og VI hadde ikke valgt å sette barn nummer fem til verden om vi ikke var klar over hva vi gjør.

"Dere overbefolker verden med å spytte ut unger, ta å knip igjen" "Dette er galskap, blir dere ikke flaue over tabbene deres?"
kom igjen dere! Jeg, lille June-Maria overbefolker overhodet ikke verden ved å vente mitt femte barn. Vi begår ikke en eneste tabbe med å sette barn til verden, vi lever vårt liv, og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme. Hold skikk på deres eget liv, før dere tar dere retten til å dømme alle andre.

Vi trenger overhodet ikke fremmede personer til å fortelle oss at vi ikke kan få flere barn når vi har en hjertesyk datter på 7 mnd.
Tror dere virkelig at det vil bli mindre fokus på henne, fordi hun får et småsøsken?
Jeg kjenner faktisk at jeg blir sint, men mest såret over at noen kan lire ut slike ord av seg.
En setning vi fikk høre av spesialistene på riksen da vi fortalte at vi var usikre på om vi skulle våge å få et barn til var: Dere må ikke gi opp drømmen med å få flere barn om dere ønsker det. Hadde dere fått neste barn like tett som dere har fått de fire første dersom dere ikke hadde fått en hjertesyk datter nå? Så anbefaler vi at dere lever akkurat som normalt. Ikke la hjertefeilen hindre dere i å leve livet, ved neste svangerskap får dere tilbud om ultralyd i svangerskapet her på Riksen.

"Du har en offentlig blogg så du må tåle kommentarene" - Ja det tåler jeg så absolutt, og jeg vet at dritt vil komme.
Nå er jeg bare så drit lei av slike negative kommentarer som til stadighet dukker opp. Jeg delte nyheten om et nytt svangerskap fordi vi er ufattelig stolte, og ville dele det med leserne mine. Jeg har mange unike lesere som følger oss, og det er jeg veldig takknemlig for.

I morgen gleder jeg meg til å dele litt mer om svangerskapet mitt med dere :)
Lik gjerne facebook siden min: www.facebook.no/lykkenermange

23 ÅR, NÅ GRAVID MED MITT 5. BARN!!

 • 27.09.2015 - 12:00Å legge inn aksjer hver dag, gav oss stort utbytte på første forsøk.
Og ja, dere leser faktisk helt riktig. Jeg har selv ikke vist om kroppen har kommet i syklus etter fødselen i februar dette året, men symptomene har meldt seg, og testen var klar!
I magen min utvikles nå en liten lillebror eller lillesøster.
Tenk noe så helt vidunderlig, vi venter vårt femte mirakel sammen. Niklas og jeg gleder oss stort!

Som jeg tidligere har sagt, så har jeg villet på ultralyd før jeg deler det med dere.
Dette har endret seg, jeg føler at jeg vil lukke opp vinduet og rope det ut til alle. Jeg er så takknemlig, og jeg er så kry. VI er så glad, spent og igjen takknemlig.
Ikke minst ungene våre er helt i hundre, de gleder seg enormt!
Det er enda tidlig i svangerskapet, så vi lever i håpet og håper vår lille spire klamrer seg fast lenge, og melder sin ankomst våren 2016.

Er det rart jeg er stolt?
Jeg er 23 år gammel, jeg har en mann som elsker meg og barna ekstremt mye, det blir bare mer og mer kjærlighet.
Sammen har vi Lone på 7 mnd, Adriel på 2 år, Milian på 3 år, og Noah på 4 år. Vi er utrolig takknemlig.

Gledet meg til å dele dette med dere helt siden testen blinket positiv fremfor oss.
Jeg ville gjøre det med en gang vi fant det ut, men ville at barna skulle få vite det først, så vi ventet på den rette anledningen.

Vær så snill å trykk LIKER-knappen under her om dere ønsker at jeg skal fortsette å dele fra svangerskapet mitt.
Jeg håper å få ha dere i ryggen til å heie på oss.

@Mammablomsten på instagram

SHOPPING TIL HJERTEBARNET VÅRT.

 • 26.09.2015 - 14:00

Har lyst til å vise frem litt nytt tøy til Lone-Leandra.
Det er ingen hemmelighet at jeg liker rosa, og at det meste går i disse typiske "jentefargene"..
Vi fikk kjøpt inn litt ull, og en nydelig kjole til henne på Barnashus. Helt klart at vi blir å velge det meste i ull fremover, ettersom vi har et hjertebarn som svetter en del, og da er ull så utrolig mye bedre for henne. Hun kan kun sove i ull, for da svetter hun ikke så mye.

Tar gjerne i mot tips om noen vet hvor de har mye rosa ull å velge i.. :D


VI FÅR BESØK I DAG! GJETT HVEM?

 • 26.09.2015 - 11:00

God morgen :)
Jeg var oppe før alle andre her hjemme i dag, faktisk før klokken var 06:00..
Vi har noe veldig stor på gang, og jeg gleder meg bare så utrolig masse til å dele det med dere.
Milian ytret et stort ønske om å få være med bare mamma i dag. Han ville at han og jeg skulle finne frem litt male saker og kose oss før jeg skal reise til byen, for så videre til huset for å jobbe. Her kan vi ikke ta helg, vi har faktisk kun 3 uker igjen til vi skal være ferdige.

I dag kommer moren til Niklas til oss sammen med lillesøsteren han, for å hjelpe oss med å male og leke med guttene. Jeg syntes barna våre er heldige som har yngre tanter og onkler som de også kan leke med. Veldig stas både for dem og for ungene våre.

Ønsker dere en god lørdag, jeg er raskt tilbake igjen i dag! :)


GAP HØYT OPP!

 • 25.09.2015 - 15:45


Vi har hatt en utrolig koselig dag, hvor vi har koset oss med barna. Intervjuet ble fullført, og jeg må si jeg ble så stolt av å høre når gjesten skulle reise i dag, så svarte Noah på fire år; Tusen takk for at du kom, det syntes vi var veldig hyggelig. Men hver mor blir vel stolt når man får se hvor vel oppdratt barna sine egentlig er, spesielt når de sier og gjør høffelige ting på eget påfunn. 

Vi har også vært en tur hos tannlegen i dag, med de to eldste guttene våre. Begge to var utrolig flinke til å sitte pent i stolen og håpe høyt opp så tannlegen fikk tatt en sjekk. Heldige to små som fikk hver sin premie. Ikke alle tre og fire åringer som forståeligvis ikke syntes det er moro å sitte still hos tannlegen. Ekstra stas for oss foreldre når vi ble fortalt at vi gjør en knall jobb med tannhelsen til barna. 

LITE MIRAKEL, NYTT KAPITTEL..

 • 25.09.2015 - 09:00

God morgen :) Her var vi oppe rett over kl. 07:00.. Ettersom vi har intervju og "lege" dag, har Niklas en dag med fedrekvote.
Det er ingenting som er bedre enn å starte dagen sammen med Niklas og barna. Perfekt familie følelse.

I går kveld brukte vi en del tid i kjelleren for å sortere ting etter det kom vann inn i den da det var flom i Telemark.
Jeg kom over et album jeg laget for snart 6 år siden.. Hvor jeg har skrevet og delt bilder om hvordan livet var for meg og Niklas før vi fikk et lite mirakel på vei sammen.
Da vi hadde vært i lag i 5 mnd. tok vi turen til Thailand - Phuket på kjærestetur, hvor Niklas fridde til meg, og vi dumpet prevensjonen. Tenk at allerede i slutten av det oppholdet i Thailand, så ble Noah skapt :)
Helt, helt fantastisk. Utrolig. Lille menneske var på vei i magen min, og vi ga oss ut på et nytt kapittel i livet.

Jeg kan med hånden på hjertet si at den største overgangen vår har vært fra å være bare "Niklas og June" til det å være "Niklas og June med barn(a)".
Når vi først fikk Noah, og hadde han hver eneste dag, så ble det helt naturlig når Milian kom. likedan med Adriel.
Poenget mitt nå var at den største overgangen med å få barna var ikke å få 2-3-4 barn, men det å få et barn.

Er det ikke utrolig hvor forelsket og fullstappet man blir av følelser når man sitter å ser tilbake på bilder og tenker på minnene man har hatt sammen?
I går satt vi å koset og så på bildene sammen, akkurat som da vi så på hverandre som nyforelsket.
Livet mitt er utrolig fint, og jeg er ufattelig heldig som har Niklas i hverdagen min.

Jeg kunne helt sikkert skrevet utrolig mye akkurat nå, for jeg er fremdeles fullstappet av hormoner og jeg blir helt rørt bare av å skrive om det, men nå må jeg skynde meg for å gjøre oss klare til intervjuet som nærmer seg.

Ha en fin fredag, jeg gleder meg til å dele bilder fra dagen vår senere i dag :)

KLARE TIL INTERVJU I MORGEN!

 • 24.09.2015 - 20:00

God kveld dere :) Vi har i ettermiddag koset oss veldig sammen, og guttene har fått klippet håret sitt. Før det var leggetid i dag skiftet jeg og ungene på alle sengene i huset, og jeg må si det er utrolig kjekt med tre små "handy" karer som med glede hjelper meg. Både Noah og Milian klarer å legge på laken selv nå, og Noah har sånn nesten lært seg å ta på dynetrekk selv, trene et par ganger til så klarer han det nok helt alene uten hjelp tenker jeg. Guttene ville ha meg meg på å bygge en stor hytte av dyner og puter i dag, så vi brukte en god time på å lage en hemmelig borg, som kun de som kan koden kan få lov til å komme inn i.. Lillesøster fikk forresten lov til å komme inn selv om hun ikke klarte å si den super hemmelige koden. ;)

I morgen har vi en dag hvor vi har en del avtaler. Blant annet har vi et intervju av hele familien vår, samt lege og tannlegetime til de to eldste.
Nå skal jeg på badet for å ta kveldstellet med Lone før vi skal legge oss på sofaen sammen med Niklas.
Vi skal se på en del forskjellige garderober så vi kan bestemme oss før Garderobemannen kommer på befaring! :)
Eldste sønnen med hodeskade + bilder fra vår kveld.

 • 23.09.2015 - 21:00

God kveld i stuen :)
Dagen vår har gått i ett sett. Da jeg kom til huset i dag fikk jeg en telefon om at Noah hadde falt av husken i barnehagen, så da heiv vi oss i bilen og fikk hentet han.
Det går veldig bra med han, og vi kommer til å vekke han hver tredje time natten igjennom for å være på den sikre siden.
Barna våre digger fisk, så det ble fisk igjen i dag. Niklas har nettopp laget noen asparges med bacon rundt, og eggerøre, så nå skal vi sette oss sammen i sofaen og se reprise fra farmen som vi ikke fikk sett på mandag da vi var på IKEA. Jeg gleder meg ekstremt til å vise dere kjøkkenet vårt som er bestilt, og som kommer i midten av oktober.

I morgen svarer jeg på spørsmålene jeg fikk på spørrerunden, på video! Så følg med! :D

Følg oss gjerne på Instagram; @mammablomsten
IKKE KJEFT PÅ MEG, VÆR SÅ SNILL!

 • 23.09.2015 - 15:44


Dere må ikke kjefte på meg, vær så snill. Jeg har ikke gjort dette for å være verken slem eller dum mot dere. Mer det at jeg ikke skjønner at hvitt, grått og sølv er fargene mamma liker å ha i interiøret hjemme. Syntes ikke dere egentlig at det var på tide at jeg hjalp dere å designe veggen der ute i gangen med en blyant, gulvet der borte med fettfargene mine, og ja! Likte dere ikke at jeg skrev oppskriften til boller på kjøkkenveggen, med den sølvfarget sprittusjen din mamma?
Eller du pappa, den stolen du liker så godt å sitte i, syntes ikke du at det var en lur ide at jeg tok spritusjen i jobb buksen din, og sørget for å skrive tydelig i stoffet på den nye stolen at den er pappa sin. Jeg skrev Niklas med ordentlig bokstaver, vil du bli med meg å se hvor fint det ble?

Lille vakre menneske. Jeg ga deg livet for at du skulle leve det. Jeg vet at det innebærer at du må vise at du er her, jeg blir ikke sint fordi du lærer, utforsker og prøver deg frem.
Det kunne ikke falt meg inn å kjefte på deg. Men jeg er mammaen din, det er riktig av meg å lære deg at å tegne på vegger, gulv, møbler og på kroppen din ikke er greit.

"Mamma, liker du ikke det jeg har gjort?" -spør du meg med de nydelige øynene dine, og det lille skjønne fjeset ditt som uttrykker et snev av fornærmelse..
Jo, lille venn. Jeg liker at du tenkte at du ville hjelpe meg. Jeg liker at du prøver deg frem, og jeg liker å se at du har evnen til å finne på ting.
Men vær så snill, ikke gjør det flere ganger. Det kan fort bli dyrt om vi skal male over veggene, eller bytte noen parkettbord på gulvene.
Dessuten så har noen andre kjøpt huset her nå, så det er ikke sikkert at de vil at noen skal tegne rundt i huset..

Blikket går fra å være ufattelig stolt, til mer skuffet..
"Men Mamma.. Syntes du ikke at jeg var flink til å tegne og skrive?"
Jo, kjære deg lille skatt. Jeg syntes du er utrolig flink til å tegne. Faktisk en av de mest flinke jeg kjenner!
Men vil du ikke heller tegne fine tegninger og skrive morsomme brev til meg? Jeg mener.. Det kan jeg ta vare på i permen vår for alltid?
Dessuten kan jeg vise det frem til alle som kommer på besøk til oss..

Som skrevet over her, så har vi hatt tre fantastisk dyktige kunstnere hjemme de siste dagene. Treåringen og fireåringen går sammen løs på oppgaven, etterfulgt av at toåringen må også prøve seg frem, det så jo så artig ut hva disse brødrene hvisket og tisket om før de gjorde noe nytt, og egentlig uvanlig..

Hva mener dere? Er det greit å kjefte på barna fordi dem prøver seg frem? Tror dere de gjør det for å være "slemme eller dumme" som de selv definerer de ikke er?
Trykk Liker-knappen nederst i innlegget om du mener barn skal få prøve seg frem, feile og få den veiledningen de trenger :-DJeg skal virkelig prøve den fine oppskriften din, jeg tror på at de smaker like godt du du mener de gjør. Tusen takk for at du gjorde oppskriften så tilgjengelig for oss.Afrika i 3 uker uten barna..

 • 23.09.2015 - 11:30


God formiddag. Vi har den siste uken funnet ut av at vi har kommet inn i et nytt utbiklingssprang for Lone-Leandra. Fredag før helgen var hun presis 7 Mnd. gammel. Tenk at hun begynner å bli en stor jente nå. 6600 gram og 63 cm lang :) Liten jente med uteolig sterke meninger tross sin unge alder. Hun har de siste dagene vist at hun ikke liker at mamma eller pappa snur henne ryggen. Hun kan ligge på gulvet og kose seg med lekene sine, men så fort hun oppdager at vi er på vei for eksempel ut på kjøkkenet hyl skriker hun det hun er god for.  Jeg kan ikke huske at guttene var like tidlig ute med akkurat dette. Lone er ei lita blid frøken som skal være med der det skjer, og skal helst ikke gå glipp av noe. Sånn som her om dagen så hadde Niklas henne inne imens jeg var i stallen med guttene, og når hun da fikk se meg ble hun så ivrig og begynte å gråte febrilsk frem til hun fikk komme i armene mine. Hun må tro jeg har vært tre uker i Afrika uten henne, men faktumet er at jeg kanskje kun har vært ute av hennes syn i 30-40 minutter :) 

Takstmann har i dag vært her og sett på kjelleren vår, og heldigvis er det ikke verre enn at vi må sette på et par vifteovner. kvelden vår skal bli brukt til å sortere hva som har blitt skadet der bede. Nå skal vi skynde oss videre, vi skal få malet ferdig Noah sitt rom i dag. 

Ha en fin dag :)  

HELSESTASJON MED LONE

 • 22.09.2015 - 15:38

I dag har vi vært en tur på helsestasjonen, noe Lone syntes er veldig kjekt. Hun har ikke noe vektoppgang å skryte av, faktisk gått ned noen gram siden forrige måling, så helsesøster ville gå videre med dette. 

Nå skal vi gjøre oss ferdig med malingen for i dag, hente guttene i barnehagen før vi skal lage torsk til middag i dag :)DØMT TIL BRÅK I EKTESKAPET..

 • 21.09.2015 - 18:30

Det er kanskje ikke en hemmelighet det jeg skal fortelle nå. For å forstå dette, så trenger man ikke å ha opplevd det hverken selv, eller bli fortalt at en tur på IKEA kan være en utfordring for mange par. Dette er fjerde gangen hvor vi reiser innover til IKEA for å bestille et kjøkken sammen, og i tillegg ta en storhandel. Min mann trives virkelig ikke i disse varehusene, så vi kan vel trygt skrive under på at en kveld her inne ikke akkurat pleier ekteskapet. haha! Finnes det i det hele tatt en mann som syntes det er moro å være med på IKEA? :-D

Ha en fin mandagskveld, vi er på vei ned til IKEA!  Trykk Liker-knappen nederst i innlegget dersom du kjenner til "par på IKEA fenomenet" jeg snakker om:-D 

TRAVEL MORGEN + SPØRSMÅLSRUNDE

 • 21.09.2015 - 08:30

Det var ikke langt i fra at Lone og jeg forsov oss i dag, da vi nemlig har et par viktige avtaler i Skien nå først på dagen!
Senere i dag reiser vi til huset for å male, og gjøre ferdig spisestuen og rommet til Noah.
I helgen bestilte jeg noe Spiderman decor til å ha på veggene hans, noe jeg gleder meg veldig til er klart for å hentes!

Som overskriften sier, så tenkte jeg å kjøre i gang en liten spørsmålsrunde, så fyr løs om det er noe dere vil spørre meg om! :D
Mulig at jeg svarer med et videoinnlegg :)

@mammablomsten på instagram om du vil følge Lone og meg i løpet av dagen! :)VIDEO- EN LILLESØSTER TIL!

 • 20.09.2015 - 19:20


Jeg har fått gjort unna en del i huset i dag, imens Niklas og barna har koset seg hjemme.
Ettermiddagen med barna har vært som vanlig, utrolig kjekk!

Tror dere det kommer en til lillesøster til oss snart?
Trykk liker-knappen nederst i innlegget om du har troen på at vi snart kan dele at vi venter enda en liten Michelly eller "skilpadde" :)
LAZY SUNDAY MORNING

 • 20.09.2015 - 10:10

Hvis jeg kunne være et barn bare for en dag, så tror jeg at jeg vet nøyaktig hva jeg ville gjort! I dag tenkte jeg det var på tide å komme ned på barna sitt nivå, se alt fra dems vinkel, og ikke minst; gjøre nøyaktig hva barna hadde lyst til. 06:24 var klokken nøyaktig da vi sto opp i dag. Hva skulle vi finne på? Lone, Adriel, Milian, Noah og mamma.
Guttene hadde veldig lyst til å ta med dynene ned i sofaen og kose oss med en film. Adriel ville ha pannekaker, så hvorfor ikke? Pannekaker ble det, på ekte vis.
Siden Noah fikk bestemme at vi skulle ta med dyner og se film, Adriel bestemte frokosten, ja da var det Milian sin tur til å bestemme hvilken film.
Kan dere gjette hva slags film som skulle snurres på tv? Ingen andre enn; Frost.

Niklas ligger fremdeles i 2.etg og sover, og det tenkte jeg å la han få gjøre en stund til. Han er så flink til å la meg sove ut i helgene, så nå var det virkelig min tur til å la han sove ut! Det å få starte dagen på denne måten, er egentlig helt uvirkelig. Tanken som slår meg veldig ofte er "Hva ville jeg gjort i dag om jeg ikke hadde truffet Niklas?"
Jeg tror ikke hverdagen min hadde vært like rik og givende!

Jeg ønsker dere en super søndag :)


BESØKT LEKEPLASSEN OG JEG HOLDER PÅ Å BLI GAL...

 • 19.09.2015 - 18:30

I dag har vi vært en tur i Skien, blant annet i det nye huset for å ta mål til kjøkkenet som skal bestilles allerede til uken.
Barna skulle få bestemme hva vi skulle finne på etter vi hadde vært i huset, så det ble å kjøpe med oss lunsj og litt kjeks for å dra på lekeplassen ved det nye huset.
Guttene stor koset seg, og Lone sov en lang og god lur i vognen sin. Det så absolutt ut som at guttene kommer til å trives på det nye området.
Livet mitt er så utrolig fantastisk! Det å sitte på benken og kose meg med en iskaffe i dag, nyte synet av L som lå ved siden av meg og sov, guttene som lekte og herjet med pappaen sin var helt fantastisk. Gud, jeg er utrolig takknemlig!

Nå har barna nettopp satt seg i stuen sammen med Niklas for å se på barne-tv, og jeg skal skynde meg for å klargjøre kveldsmaten.
Det meste av lørdagskvelden vår skal gå til å rydde opp i sakene vi fikk reddet fra kjelleren. Jeg kan faktisk si at jeg holder på å bli gal av rot!
Fra å være en mamma med halvveis støv på hjernen, til å få mye av det vi lagrer i kjelleren stablende rundt her i stuen, kjøkkenet, og til og med på badet kjenner jeg at gjør meg meget frustrert. Nei til rot! :)
Ha en fin lørdagskveld :)
PAPPA SLO HAN!

 • 19.09.2015 - 12:15God lørdagsformiddag! Lørdag betyr morgenkos med alle fire barna. Det finnes ikke bedre. Jeg tenkte jeg ville ta opp en hendelse i går som fikk meg til å ville ta opp et tema. Fra husets entré hørte jeg i går Milian på tre år rope høyt og tydelig til Noah på fire år; "Pappa slo han! Pappa slo han hardt!".. Hva er det han sier var første tanken som ramlet ned for meg. Sa han slo HAN? hvem? Deretter brøler de to eldste ut i latter. De sto med en liten sort ting i hendene sine. Helt "smikk flat" som de kalte den. Niklas hadde smekket en flue, som Milian da definerte som "han". Er det ikke egentlig litt tidlig for et barn på tre år å sette "han og hun" inn i settningene? Som mamma til fire barn født så tett i alder ser jeg så enormt mye positivt ved at de er født så tett som det dem er. Vår eldste gutt hadde ingen stimuli fra noen, men derimot vår andre gutt har ligget så og si like langt fremme som eldste. Milian begynte å snakke tidlig, han skravlet mye når han var 1,5 år gammel. Adriel som har to storebrødre er jo ekstremt langt fremme på mange områder. Han skjønner jo ikke selv at han er yngre, og der har skravla løsnet. I dag tidlig sto han ved sengekanten og hvisket "Mamma, Ned spise mat. Sjokotuler!" De fleste skjønte vel hva sjokotuler er? ;)

Nå skal vi av sted til Skien, gleder meg til å vise frem litt bilder senere i dag :)

ANGRER PÅ VALGENE MINE..

 • 18.09.2015 - 18:00

Det er ingen tvil om at jeg angrer på valgene Niklas og jeg har tatt sammen.
Faktisk hadde jeg ikke trodd at jeg skulle komme til disse ordene, men i dag har det gått virkelig opp for meg; jeg angrer ekstremt på valget jeg har tatt.
Først av alt så må jeg si at det dummeste jeg har valgt å gjøre er å ville flytte fra Siljan. Det vi har her oppe er utrolig kjekt, og ungene kunne ikke gått i en bedre barnehage enn hva de gjør i dag. Området, personalet og kameratene til ungene er noe helt eget her oppe. Vi har faktisk valgt å beholde plassene vi har i barnehagen her i Siljan, så da blir det litt kjøring for å kunne levere og hente, men det er snakk om 20 min hver vei. -Det kunne vært verre!

Det andre valget jeg har vært med på å ta var å velge å flytte fra et nydelig småbruk og inn i et boligområdet.
Plassen vi har funnet er helt enestående, og utrolig fin. Men.. Vi må sende ponniene av sted for en periode.
I dag har jeg drevet inne, ute, og hatt en god stund ute med ungene og ponniene. Dette angrer jeg virkelig på.
Noah spurte meg i dag hvorfor jeg og pappa (Niklas) hadde bestemt at han måtte sende sin bestevenn til noen andre.
Nok en gang så måtte jeg prøve å dra frem alle de gode sidene ved å flytte til Skien, men gutten er ikke dum. Dette kjøpte han med andre ord ikke.

Niklas og jeg har styret sånn på her i dag, vannet er enda ikke ute av kjelleren, og siden vi ikke kan røre vannet i springen fikk vi tilbud om å reise på hotell.
I helgen har vi en del planer med barna, blant annet et familieselskap. Jeg håper virkelig å få brukt en god del tid i huset, ettersom jeg har ufattelig mye igjen å male.
Jeg gleder meg veldig til den kommende uken, da skal jeg lære meg å tapetsere :)


VANSKELIG SITUASJON MED 4 BARN..

 • 18.09.2015 - 12:02

Det siste døgnet har vært relativ hektisk her i huset. De foregående dagene har det vært ekstremt mengder med nedbør, noe som resulterte i at kjelleren vår ble full av vann. Alt står på hode her, jeg har nettopp tatt en pause fra bildetørkingen, Lone er helt utslitt etter alt styret det siste døgnet, så hun ligger til ladning i vognen sin.
Vi har fått ryddet opp en del, men det er ekstremt mye som står under vann. Det verste av alt er at babyklærne etter guttene våre, album og bilder jeg hadde pakket ned og satt klart i pappesker til flyttingen som nærmer seg, også er rimelig vått. Vi var vel ikke i seng fr nærmere 04 i natt, så det var ekstra kjekt at alle tre guttene var klare til å starte dagen allerede 06:30 i dag!

Dagen i dag må brukes til å ordne opp i kjelleren. Det kommer et firma tilbake nå for å starte utpumpingen av vannet, så de får tørket opp i kjelleren igjen.
Drikkevannet i huset er blitt brunt, så det kan ikke drikkes eller brukes til noe. Merker det er en utfordring når Lone drikker morsmelkerstatning og flasker må vaskes og kokes..
Dette er ikke en kjekk situasjon å sitte i når vi har fire små barn..
LIVREDD FOR Å MISTE DATTEREN MIN!

 • 17.09.2015 - 12:30


Emosjonelt og rett fra levra:

Å være mamma til en hjertesyk liten jente er faktisk helt forferdelig, samtidig så føler jeg at jeg har knyttet et bånd med Lone på en helt annen måte enn jeg kanskje vill gjort om hun hadde vært "frisk". Det er enormt tøft. Det er ikke selve "hvis hun må opereres" som er den store skumle for meg, mer det at jeg er så redd for henne. Livredd for å miste henne.
I går kveld gikk det et program på TV, såkalt "Barneavdelingen". Det er normalt noe jeg ikke ville sett på, ettersom jeg får utrolig vondt av å se syke barn. Men i går fikk jeg høre at det skulle være et hjertebarn med, og bestemte meg egentlig for at jeg ikke skulle se på det. Tv sto på i stuen her som vanlig, hvor nettopp dette programmet sto på. Jeg drev å brettet klær i det jeg hørte fra andre siden av stuen at de begynte å snakke om denne skjønne jenta på tv.
Dette resulterte i at jeg satt meg ned, og ble å se dette programmet ja. Jenta på TV hadde som jeg forsto det fått nytt hjerte, men fikk senere kreft av medisinene hun måtte ta i ettertid av transplantasjonen.

Å se dette programmet skulle jeg aldri ha gjort. Jeg var og er rett og slett ikke klar for å se eller høre noe rundt hjertebarn enda. Jo jeg får sånn lykke i meg om jeg får høre om andre hjertebarn, men jeg kan ikke se det så nært som på tv enda.
Jeg ble å haste til vognen i stuen hvor vår lille Lone lå å sov. Jeg tok henne opp, og holdt henne tett inntil meg. Hun er bare så utrolig skjønn, og jo mer jeg studerer henne ,jo mer urettferdig syntes jeg det er at hun har hjertefeil. I dag er hun jo helt frisk, man kan ikke se på henne at hun er et hjertebarn.
Men allikevel så fikk jeg på en måte en frykt over meg i går, som gjorde at jeg ble sittende meg henne sovende på brystet mitt til klokken var to, forså å legge oss.
Hun sov like herlig gjennom mine bekymringer, noe jeg er veldig glad for. Jeg vil ikke at hun skal forstå at jeg er så bekymret for å miste henne.

Mye av det jeg sliter med er tillit. som jeg har nevnt her før, så ble jo Niklas og jeg betrygget om at vi ventet en frisk liten jente.
Det at hun har en så sjelden hjertefeil, gjør igjen at vi er skeptiske til om de vet nok. De har sagt det selv, at de vet ikke nok til å kunne si oss noe.
Jeg tror det ville vært litt enklere å "leve med det" dersom vi hadde vist litt hva og når vi kan forvente at ting kan skje.

Jeg er veldig innstilt på å prøve å "vende" meg til situasjonen, og det har jeg blitt mye flinkere til.
Hun er enda så liten og skjør, så jeg tror på at det vil bli litt bedre etter hvert som tiden går og vi får erfare at hun har det bra!
SÅ MANGE BARN VIL VI HA!

 • 16.09.2015 - 18:00

"Hvor mange barn ønsker dere? Er det helt sant at dere ønsker så mange barn?" -Dette er noe jeg tenkte jeg skulle gi et svar på i dag. Vi har pratet mye om akkuratt dette, uten å faktisk sette oss et tall. Vi tenker at vi skal være takknemlige for de barna vi får, og ser for oss at vi ønsker oss 8 barn sammen. Mye kan endre seg underveis, kanskje vi syntes det holder om vi er så heldige å få et barn til? Selvom vi har fire barn sammen i dag, så er det jo ikke noe selvfølge at vi skal få flere. 

Det er for oss veldig viktig å vite litt frem i tid at vi skal klare å følge opp flere barn. Og det har vi virkelig troen på at vi skal mestre, om vi ikke hadde trodd det så hadde vi heller ikke fått flere. Både Niklas og jeg er to personer som elsker familielivet. Ingenting er så fantastisk som å tilbringe tiden vår sammen alle seks.  

Nå skal skal jeg skynde meg en tur ut i stallen med de to eldste guttene våre, før vi skal gå løs på et nytt eventyr i boken vår. 

Ha en fin kveld :) SE DE NYE BARNEROMMENE I NYE HUSET?

 • 16.09.2015 - 10:00

/Annonselinker/


God morgen :) Har dere lyst til å se hvordan barnerommene i det nye huset blir? -Jeg tenkte å dele litt nå under oppussingen, og vise frem hvert av rommene etter hvert, og fortelle hva jeg har gjort med hvert av dem!
Lone og jeg har en lat morgen, en kopp te og God morgen Norge på TV er helt innenfor i dette været altså.
Det blir nok ingen trilletur nå på morgenen siden vi har en del å få gjort unna i dag, blant annet i det nye huset.
Jeg holder på å male rommet til Noah-Nathaniel nå, og regner med å bli ferdig i løpet av dagen.
I går kveld bestilte jeg litt til det nye rommet hans på LEKMER, som jeg har lyst til å vise dere.

For tiden så er det veldig populært med Spiderman for Noah, så det blir veldig moro å designe rommet hans med det han interesserer seg for :)
Jeg fant fort ut etter å ha klikket meg inn på LEKMER.NO at de har ekstremt mye salg nå om dagen og at de har en del Spidermann ting til barn!
Lampene og andre Spiderman effekter kan bestilles HER, og heisekranen kan bestilles HER.
Gleder meg veldig til å vise dere rommet til Noah når det er ferdig malt og han har fått på plass tingene på rommet sitt.

Ønsker dere en fin onsdag :)

ETTERMIDDAGEN VÅR I BILDER. 3-åring overrasket!

 • 14.09.2015 - 19:30


Vi har koset oss inne i ettermiddag. Været er så typisk høst med regn og vind, så vi koset oss med middag, puslespill, dans og eventyrlesning.
Milian hadde noe viktig å fortelle oss i dag, og det var at i dag hadde det vært noen voksne i barnehagen for å stemme! de skulle bestemme hvem voksne som skulle bestemme. Syntes egentlig det var veldig enkel og greit forklart, tydelig at barna får med seg hva som foregår i den "voksne" hverdagen med valg og det hele. Vi spurte hva han ville bestemt om det var han som skulle få bestemme, og der var ordene klare fra barnemunn; "Jeg skal bestemme at jeg kan trylle så Lone får et friskt hjerte! og at alle som ikke har mat kan komme hjem til Noah og Milian for å få mat fra oss."  Han tok ordene fra meg og jeg ble stående å undre.
-Føler man seg lykket som forelder da, når så små barn tenker slik? Jeg føler i hvert fall at vi gir barna våre gode verdier.
Legger ved litt bilder fra ettermiddagen vår, Lone fikk tygge på en brokkoli for første gang, noe hun syntes var veldig rart, men allikevel godt.

Ha en fin mandagskveld :)
NÅR MAN "BARE" HAR 1 BARN...

 • 14.09.2015 - 11:00

/Reklame/
Følelsen jeg våknet med i dag var ekstrem rar og uvant. Den er på et slags vis tom om jeg kan kalle den for det. Det er akkurat som at jeg fremdeles venter på mer liv i huset. Skal guttene våkne snart?
Guttene våre reiste av sted til barnehage og jobb rett før halv åtte i dag, så det er kun Lone og meg hjemme. Det er veldig rart å "bare" ha et barn hjemme på dagtid nå som Adriel også har begynt i barnehagen. De neste ukene som oppussingen foregår så skal vi prøve ut at Niklas leverer alle tre om morgenen, og at jeg henter dem i 14:30 tiden, ettersom jeg og Lone for det meste skal bruke tiden vår på oppussing. 

Jeg har fått nytt deklsel til mobilen min, og det var så fint at det vil jeg absolutt anbefale videre! Jeg ble suverent overrasket over hvor fint og solid dekselet er i virkeligheten. Det er bestilt fra Caseapp og hadde rask levering.
Niklas som generelt er veldig kresen på slike ting tenkte å bestille seg makent som meg, bare med bildet av alle fire på.
Dekselet kan bestilles HER.

Lone og jeg var vel ikke oppe før nærmere halv ti i dag, og skal bruke dagen til å hente oss inn litt etter forrige uke. Senere i dag har vi en avtale i Larvik.
Nå skal vi på med regntrekk på vognen, og ut å trille oss en tur.

@mammablomsten på Instagram.


FAMILIESELSKAP FOR 2-ÅRINGEN VÅR

 • 13.09.2015 - 19:05

Har dere lest SE&HØR på nett i dag? :)
Dagen vår har gått i ett her hjemme. Mannen tok med seg to av barna til Skien i det nye huset for å ordne noen ting, imens jeg var hjemme med de to andre barna. Jeg hadde lovet Milian-Mattheus at han skulle få være "bakemester" sammen med meg i dag, vi hadde nemlig en del å ordne til familieselskapet vi hadde i dag.
Adriel ble som jeg skrev her om dagen, 2 år den 10.september, så det var veldig kjekt å få feiret lille gutten vår litt med familien min.
Jeg laget hjemmelaget pizza, og to sjokoladekaker som Niklas satte sammen til en stor sjørøverskute.
Adriel har hatt en fin dag, med masse kjærlighet. Bursdag er alltid koselig :)


DEN FØRSTE GANGEN...

 • 12.09.2015 - 17:59
Det var virkelig på tide å sette av tid til å bare være Noah og mamma litt. Med tre søsken å dele mammaen sin med, så er det forståelig at det er veldig kjekt å få ha litt tid alene med meg. Det trenger ikke å være en hel dag, bare et par timer holder i massevis. Vi merker det veldig godt på guttene at de setter stor pris på når vi legger alt annet bort, setter oss ned på gulvet og blir like mye med i leken som dem. Det er så utrolig godt å kunne være en ansvarlig mamma, samtidig som jeg kan være så barnslig sammen med barna. For vi alle har vel et lekent barn i oss?

Dette var den første gangen jeg har reist fra Niklas hjemme alene med Lone, Adriel og Milian. Stort skritt å ta til meg å være!
Noah og jeg tok oss en tur til byen for å finne nye klær til Noah som har vokst veldig nå på sensommeren, så det var på tide å fylle opp garderoben. Veldig moro å se at fireåringen har fått litt egne valg når det gjelder klær, og sier i fra om hvordan klær han vil ha og ikke ha.
Jeg er veldig begeistret for Name It tøy til barna, så det ankommer også en pakke i posten en av dagene med klær vi har bestilt på nett også.
Vi var en tur innom huset i dag og fikk malt ferdig taket på rommet til Noah også, veldig moro å ha med en liten kar som mer enn gjerne hjelper til :)


That's how you know you fucked up!

 • 11.09.2015 - 12:00

Jeg bråvåknet kvart over åtte i dag, og oppdaget at hele huset fremdeles sov. Hva er odsen for det? At barna skal sove lengre enn 06:30, den dagen jeg hadde en avtale i byen kl 09:00! Når man har fire små barn å stelle, inkludert meg selv, og en kjøretur som tar 30 min, da skjønner man at man oppnår stressfaktor hundre! Heldigvis for meg ventet frisøren på at jeg ble litt forsinket. Niklas og Lone er i huset å gjør litt små ting imens jeg er hos frisøren noen timer.

Senere i dag får vi besøk av den ene søsteren min, barna sin "Tante hjerte". Vi skal drive på i huset i dag, og starte forberedelsene til bursdagsselskapet på søndag. Alltid kjekt med en søster som er en av mine nærmeste venninner :) Som dere kan se på bildet så har jeg gjort noe sprøtt i dag. Jeg har klippet håret mitt skulderkort, tatt av hele 25 cm!  Og fortsetter prossessen til å bli lys. 

@Mammablomsten på instagram.SNEAK PEEK FRA OPPUSSINGEN MED 4 BARN!

 • 10.09.2015 - 20:30

/Sponset/


Vi har de siste dagene brukt mye tid i huset. Mannen har malet og revet en del, og jeg har kun brukt tiden på å male.
Nå er vi sånn nesten helt ferdig med soverommet vårt, vi manger kun nytt gulv, så er det helt ferdig! :) Tenker at jeg kommer til å vise frem ett og ett rom ettersom vi blir ferdig med dem :) Til helgen er vi klare for å ha med oss barna imens vi pusser opp. Niklas og guttene skal drive ute i hagen med å fikse en gjengrodd hage, og Lone og jeg fortsetter malingen inne. Vi maler selvklart med sens. På søndag skal vi ha familieselskap til 2 åringen vår som har hatt en strålende bursdag i dag. 

Vil veldig gjerne få tipse dere om noe som har gjort oppussingen vår ekstremt mye enklere!
Det er ingen enkel oppgave å skulle pusse opp et hus med en baby til stede, eller for den saks skyld tre barn på 2, 3, og 4 år!
Etter å ha prøvd ut BEEMOO vognen vi bestilte fra JOLLYROOM kan jeg si den er en av mine favoritter. Lone sitter ekstremt behagelig i den, og hun får så og si full liggestilling når hun sover. Nå skal det sies at vi bruker kun sports delen nå som hun er blitt så stor. Den har tre forskjellige stillinger. Kalesjen er stor og god, så den hindrer sol i  komme oppi til babyen, samtidig som den gjør at babyen ligger lunt og godt.
Lone trives veldig godt når hun får sitte i vognen og leke litt, før vi vipper ryggen ned og hun sovner. Det eneste stede vi får henne til å sove 3-4 timer sammenhengende på dagtid. Denne vognen har vi funnet ut at er ekstremt kjekk å ta med seg, enten vi skal en tur på senteret eller en tur i skogen eller på litt mer ulendt terreng. Den er så liten og kjekk og klappe sammen, veier lite og tar liten plass bak i bilen. Vi har de to terreng hjulene liggende baki bilen til en hver tid, så ved enkle klikk bytter vi ut hjulene ettersom hvilket terreng vi skal gå i :)
Vognen er nå på tilbud og med gratis frakt, og kan kjøpes HER.
BIRTHDAY BOY

 • 10.09.2015 - 10:30


Tenk at det er hele to år siden Adriel-Amadeus ble født! Lille gutten vår som begynner å bli så stor. Tenk at jeg fikk enda en liten gutt, nå var jeg guttemamma!
Til å være en to-åring ligger han langt fremme i utviklingen sin. De siste to ukene nå har han knekt en snakke kode, så ordene og setningene bare renner ut her.
Det er så moro! Skal ikke glemme å nevne hvor viljesterk og "kan selv" han er blitt den siste tiden.
Det finnes ingen grenser for han i lek og sampspill, det brødrene på 3 og 4 år gjør, det kan Adriel også klare. Ofte ikke like fort, men han klarer det :)
Dagen vår ble startet på tradisjonelt vis her i huset, vi droppet frokosten, og gikk løs på kake!
Egentlig pleier ungene å bli vekket med kake på sengen, men Adriel ville "NED" så da spiste vi nede før vi åpnet presangene hans.
Noah og Milian var minst like spente som Adriel. Brødrene var nok like spente enda de viste hva de hadde kjøpt til han. Lone lå på leketeppet ved siden av og fulgte med, hun var nok mest fasinert av gavepapiret som krislet og hadde fine farger.
Nå er ungene en tur i barnehagen, og vi skal av sted til det nye huset for å fortsette oppussingen der. Adriel var ikke helt enig i at han skule reise fra alle de fine gavene han har fått av brødrene sine og lillesøsteren sin, men vi lovet han at de skal få stå midt på stuegulvet til han er hjemme igjen.
I ettermiddag skal vi kose oss masse med barna, og Adriel skal få gaven sin fra Niklas og meg! Kjenner at jeg er veldig spent på reaksjonen til den :)

Følg meg gjerne på instagram; @mammablomstenSUPERFAMILIE VI? JA! FAKTISK.

 • 09.09.2015 - 12:00

 
Huset står på hodet ettersom jeg driver med ommøblering. På spisestuen er det plastelina all over, både på bordet, gulvet og i vinduskarmen. Minste gutten har funnet ut at jo mer gris og søl, jo mer moro er det! Mellomste gutten har bygget tog bane over hele stuegulvet så man må gå sikksakk for å komme frem! Eldste gutten har funnet frem alle sjørøverskipene, kanoene og sverdene som alle har forskjellige lyder.
Lone ligger i lekegrinden og halvveis klager litt, for hun kunne egentlig tenkt seg å leke på gulvet med Milian.
Mannen kan jeg skimte ryggen av ute på beite, hvor han fikser gjerdet til ponniene. På kjøkkenet gjør frokosten seg klar hvor jeg har en kjele stående med havregrøt og linfrø stående på ovnen, og klokken tikker ikke med oss, men MOT oss!
Vi har ikke bare en, men flere avtaler å rekke i dag.

På toppen av det hele dukker det opp en kommentar om at jeg blogger lite til å være et overskuddsmenneske og en super mamma. Ja der leste du rett;
Jeg er en supermamma for mine barn, noe som innebærer at jeg ikke har tid til å sitte med verken mobil, nettbrett eller pc i fanget når jeg selv ønsker å ha all min oppmerksomhet og fokus på barna. Jeg vet at jeg med god samvittighet kunne koblet litt fra, og latt for eksempel mannen være litt mer alene med barna, slik at jeg fikk "alenetid" men hvorfor skal jeg det når jeg selv ikke ønsker det?
Å blogge er ikke for meg en jobb. Mer noe jeg gjør som en hobby.

Jeg måtte faktisk stoppe opp her i dag, kikke på mine fire små barn som alle drev på med sitt i stuen.
Disse fire menneskene har jeg gitt livet i en alder av 22 år som jeg var da jeg fødte fjerdemann.
Og enda har jeg et så inderlig ønske om et barn til. Er det meg det er noe "rart" med, eller er det noe rart med alle de som ikke skjønner at alle 22 åringer er A4, og heller ikke skjønner at selv om man er 22-23 år, så kan man faktisk være på et helt annet sted i livet enn hva "alle" andre er/har vært.

Legger også ved et mobil-bilde av oss på Kypros i fjor. Da jeg var "guttemamma", faktisk fra samme uke hvor Lone ble til :)

"OM ETT ÅR HAR VI ENDA ET KJÆRLIGHETSBARN"

 • 08.09.2015 - 18:00

Ettermiddagen kom i raskt tempo merket vi, tiden rant i fra oss, men vi har allikevel rukket å gjøre mye i dag.
Jeg har fått malt to strøk på soverommet til Niklas og meg, så jeg har kun igjen lister og karmer på det rommet. Også skal vi så klart legge nytt gulv.
I dag har jeg brukt mye tid på å tenke på hvor heldig jeg egentlig er.. Jeg har en mann som er utrolig snill og god, fire små sjarmtroll, eier to hus (det ene leier vi ut, det andre holder vi på å pusse opp, og det vi bor i nå har vi nettopp solgt).  Det har vært så rart å "kun" være Niklas, Lone og meg sammen i dag. Hun sov hele fire timer sammenhengende i vognen sin i dag imens vi malte, så det var veldig rart å spise lunsj med Niklas, uten noen barn som skravlet :)

Det er egentlig helt utrolig hva jeg har fått til på disse årene etter jeg traff Niklas. Uansett hva vi møter på, så er det "June og Niklas" sammen om det.
Han er min beste venn, kjæreste, ektemann og pappa til mine fire barn. 
Det kjennes så godt. Det er helt fantastisk faktisk. I dag når vi satt sammen i det nye huset, og hadde en liten pause, så sier han; "June, tenk om ett års tid, så har guttene eget rom, Lone har den prinsesse fløyen der borte, og vi antageligvis har enda et lite kjærlighetsbarn sammen, enten født eller på vei. Tenk så fint vi komme til å få det her jenta mi."
De ordene han sa der, ja de kan jeg leve lenge på. Er sånne gode ord, som betyr så mye.
Vi fikk også hilse på noen av naboene til det nye huset i dag også, og det virker som kjempe hyggelige mennesker vi vil få om naboer.

Nå står jeg på kjøkkenet å skriver her, samtidig som jeg har en stor kjele med risgrøt på ovnen. Milian ville så veldig gjerne ha nissegrøt i dag, så da lot vi han få ønske sitt oppfylt. Veldig kjekt å la dem få bestemme middag av og til.
Senere i kveldingen skal vi ta frem noe nytt male utstyr barna skal få prøve seg med, før det er tid for kveldstell og natta.

Gleder meg til å vise frem før/etter bilder av alt vi gjør i huset!
Lik siden min på facebook HER og følg oss gjerne på Instagram; @Mammablomsten

BEKYMRINGSMELDING TIL BARNEVERNET!

 • 07.09.2015 - 20:00

Jeg blir direkte det jeg vil definere om uvel. Rett og slett helt forferdelig uvel.
Ikke bare av lukten jeg kjenner på lang avstand, men mest av alt; synet jeg får av damen jeg møter fremfor meg som har en utrolig pen kul på magen, et lite liv i magen sin, men som allikevel patter på tobakken. Hun røyker.
Hvorfor..? tenker jeg samtidig som jeg blir kjempe trist. Hvordan kan et oppegående menneske som velger å bære frem et liv, også velge å utsette sitt barn for den skaden det er å røyke i svangerskapet.
I dag den 07.09.2015 så er vi så ufattelig godt opplyst. Det er ingen hemmelighet at røyking eller annen form for tobakk i svangerskapet skader fosteret.
"Ja men tenk på alle som har røyket i sine svangerskap, og det har jo gått bra..?" -Ja hva med dem? Betyr det at du er villig til å risikere risikoen for ditt eget lille ufødte barn?
Det holder absolutt ikke lengre og skylde på at det har gått bra for alle andre før, for det er nemlig ikke for alle det har gått bra.

Jeg har lenge undres over en ting som jeg har brukt som et eksempel for meg selv.
Dersom jeg, June-Maria hadde utsatt mine barn for noe skadelig den dagen i dag, så håper jeg noen hadde sagt ifra, og gjort noe med det. Det er straffbart å utsette barn for noe skadelig.
Men si meg.. Dersom jeg hadde utsatt babyen i magen for tobakk, hvorfor er det ikke noen som kan hjelpe babyen i magen da? Er det ikke straffbart å utsette den lille i magen for risikoen for skade bare fordi den lille ikke har fått puste frisk luft og sett dagens lys? - Det er et liv fra unnfangelsen!
Det er ikke lov å verken fysisk eller psykisk skade barnet når det er født, gjør en det vil det være en barnevern sak. Hvorfor er det egentlig da lov til å skade barnet sitt ved å røyke under svangerskapet? Og burde man sende bekymringsmelding til barnevernet når man ser en vordrende mor røyke?

Dette er et tema som er hårsårt for veldig mange. Jeg skriver ikke dette for å tråkke verken "Fransen eller Hansen" på tærne. Mer fordi dette engasjerer meg. Det har det alltid gjort. Spesielt etter jeg selv ble mamma.
Vi lever i 2015, man kan Google og søke seg rike på kunnskap om hvorfor tobakk i svangerskapet frarådes. Man får til og med beskjed om det fra lege og/eller jordmor på svangerskapskontrollene. Så hvorfor velge å utsette babyen for risikoen for eksempel for leppe og ganespalte, dødfødsel, krybbedød, trangere luftveier, umodne lunger, lav fødselsvekt, for tidlig fødsel, astma osv? Man kan jo nevne en hel masse som er skadelig!
Man trenger ikke gå over babyen rett etter fødsel og si at den er helt frisk, for veldig mange kommer også skadene senere i livet. Viste dere for eksempel at et jentebarn som er utsatt for tobakk i svangerskapet, også utsettes for å få kun halvparten av mengde egg i eggstokkene sine, enn hva et jentebarn av en ikke-røyker vil få?

Jeg har full forståelse for at det kan være vanskelig å slutte, den ser jeg. Men er det virkelig ikke verdt det?
Det hjelper ikke å legge til grunn at "legen har sagt at jeg ikke kan utsettes for stress, og det blir jeg om jeg prøver å slutte"
Den er SÅÅ!! ut altså. Det stemmer ikke lengre. Såpass kunnskap burde alle som er gamle nok til å bli gravide ha på baken.
Det er ingen unnskyldning til å bruke tobakk i svangerskapet. Uansett! Det finnes ikke.

Så her kommer min oppfordring, meget lik alle andre sin; Stump røyken fra positiv test, aller helst med en gang dersom man prøver å bli gravid!

Bildene er hentet fra Google.com

VANSKELIG AVGJØRELSE

 • 07.09.2015 - 15:45

 

Dagen har virkelig gått i ett for oss. Vi har fått handlet inn alt av maling og utstyr vi trenger til oppussingen. Jeg må faktisk le av meg selv. Jeg hadde bestemt meg for fargene til de forskjellige rommene i huset, men ble jo selvfølgelig å ombestemme meg i siste liten, så håper jeg blir fornøyd når vi får malet. Allerede i morgen skal vi ta malepenselene fatt, det kommer til å bli så bra! I dag tok vi også opp med barna det at vi har tatt en avgjørelse på å sette ponniene bort på for i et års tid. Det skjer mye dette året som kommer, med tanke på flytting osv. Barna er ikke veldig begeistret for avgjørelsen vi har tatt, men slik får det bli i ett års tid fremover.

 

BLIR ALENEMOR TIL FIRE..

 • 06.09.2015 - 19:20

Tiden som kommer oss i møte fremover blir veldig hektisk og krevende. Vi skal pusse opp så og si hele det nye huset.  
Vi har gjort dette et par ganger før, så vi vet hva det vil innebære å kombinere det å være småbarnsforeldre, sene kvelder til oppussing og litt våken netter.
Denne uken har Niklas fremdeles fedrekvote, så da er vi to til å holde på i mens guttene er i barnehagen på dagtid.
Etter dette skal Niklas tilbake i jobb på dagtid, for så å reise rett til huset for å jobbe videre med oppussingen der. Det vil bli sene kvelder for han, men han er veldig innstilt på det.
Jeg skal levere i barnehagen om morgenen, reise til huset og male imens Lone sover i vognen sin, for så hjem og hente i barnehagen og ta meg av barna og huset resten av kvelden. Så da får jeg prøve meg litt som "alenemor" i tiden fremover. Det går veldig kjekt det altså. Barna og jeg koset oss alene i tre uker i sommer, imens mannen bla. jobbet langveis fra. Vi har beregnet å bruke ca. seks uker på dette :)

Vi har kommet oss hjem fra sykehuset, og på vei hjem stoppet vi en tur innom huset. Guttene var så stolte når de fikk nøklene i hånden og skulle få låse seg inn helt på egenhånd i dag!
Barna har nå valgt hvilken farge de vil ha på rommene sine, så det skal bli kjekt å reise å handle maling i morgen! Lone skal ha en lys tapet, med rosa dekor på.
Det var veldig kjekt å sitte i stuevinduet sammen med barna, og se på utsikten. De har også pekt ut en plass i hagen de vil ha den nye lekehytten sin.
Gleder meg veldig nå, dette kommer til å bli veldig krevende i tiden fremover, men utrolig kjekt når vi er på plass :)


"GÅR DET BRA MAMMA..?"

 • 06.09.2015 - 10:16

Dette spørsmålet jeg fikk av gutten min på tre år i går da de var her på sykehuset å besøkte oss, har jeg tenkt veldig på i natt.. 

Går det egentlig bra, og hva gjør alle disse innleggelsene med meg? 

Jeg skal ikke legge skjul på noe som helst, og skal fortelle det døn ærlig som det er. For det er ikke noe å skulle skjule. Det er virkelig tøft! Nødvendigvis ikke det at hun er syk, og ikke har det bra, men også det å bære disse bekymringene over hjertefeilen hennes. Fra før jeg fikk barna så har jeg virkelig vært ukomfortabel med sykehus. Når jeg har vært på barsel så har det vært en lettelse at Niklas har fått være med meg, rett og slett fordi jeg ikke trives her alene. Etter Lone ble født har vi rukket å være innlagt hele 8 ganger. Selv hadde jeg troen på at jeg skulle ramle av dette for lengst. Men alikevell så henter jeg frem noen krefter fra en annen verden, står i det, og har enda ikke fått "knekken" alle sier at er helt normalt om jeg får. Jeg vet at om det hadde vært en av guttene som hadde blitt syke og innlagt hadde jeg vært like engstelig for dem.
Det er slik jeg er overfor barna mine. Full fokus, all oppmerksomhet, og jeg får meg faktisk ikke til å si "Jeg er sliten". Den dagen jeg sier det, da tror jeg selv det er brukt opp alt som er av krefter. Fra den dagen jeg ble mamma har jeg vært helt ekstremt "hønemor", overbeskyttende for mine barn. Etter Lone kom til verden med hjertefeil, har det våknet enda en høne i meg, om ikke en hane også. Bestandig tenker jeg sikkerhet først i det vi gjør. Alt skal ligge til rette for at barna skal ha det godt til en hver tid. Og hvem har egentlig rett til å prøve å overkjøre meg for mine følelser og instinkter? Det er ingen det. Så alt i alt vil jeg si at det går veldig bra med meg. Jeg skal ikke klage, jeg er takknemlig for å ha barna mine og en så utrolig god mann som jeg har i Niklas. 

I går kveld var tre av mine gode søstre her på sykehuset og besøkte Lone og meg. Det var virkelig godt å ha de tre her som bryr seg mye om Lone og meg, til å dulle litt med Lone og hjelpe meg til å få tankene på litt annet. Vi snakket litt om hvem jeg er uten barna, og at jeg skal bruke litt tid til å "koble" meg litt fra det å bare være mamma. Hvem er June da? Det skal jeg fortelle dere senere når jeg selv har svaret på det. "Jeg er jo egentlig bare en overbeskyttende mamma, ihvertfall går all tiden min til å være en god omsorgsfull mamma."

@Mammablomsten på Instagram.

GJENSYNSGLEDE PÅ SYKEHUSET

 • 05.09.2015 - 17:15

Det var så koselig å få alle fire guttene våre på besøk. Lone gliset fra øre til øre når hun fikk se igjen pappaen og brødrene sine. Er så kjekt å se den gleden og den spesielle kommunikasjonen de fire små menneskene har sammen, selvom de er veldig små enda. Vi vet ikke hvor lenge vi blir værende på sykehuset enda, så vi håper lille L kommer seg fort, slik at vi kan gå løs på oppussingen av huset nå når Niklas enda har fedrekvote :) 

"HVORFOR MÅ DET VÆRE SÅNN?"

 • 05.09.2015 - 10:45

Søvnen i natt har vært så som så, Lille Lone har ikke vært helt tilpass, så det beste var å få ligge tett inntil mammaen sin. I dag kommer storebrødrene for å besøke oss på sykehuset, noe vi gleder oss veldig til. Det er ikke noe kjekt å være borte fra guttene våre. Er veldig viktig at de får se hvor Lone og mamma er når vi sier at vi er på sykehuset. Slik at de forstår litt mer, og skjønner litt hvorfor det må være sånn at vi så ofte har vært avgårde etter Lone ble født. Vi skal ikke, og prøver heller ikke å forvente at de forstår alt dette heller, men det er viktig å la dem få vite ting hvordan det er. På den ærlige måten. Barna aksepterer sannheten og hvordan ting er, så oftes er det viktig for oss å huske på at vi ikke skal pakke noe inn. Lillesøster har en hjertefeil, hun blir oftere syk og da trenger hun å være på sykehuset. Det var så rart å se etter vi hadde en ordentlig samtale med dem for 2-3 uker siden. Ang. dette med lillesøster. Ordene "Mamma syntes ikke det er noe moro at vi må være på sykehuset hun heller, og hun skulle mye heller ønske at vi kunne vært hjemme sammen med guttene" var nok det som var med på å hjelpe guttene til å forstå at slik er det, og det at ikke jeg syntes det er moro å være på sykehus med bare Lone, hjalp nok veldig på den sjalusien som i underbevisstheten dems har spiret mer og mer.. Resultatene på prøvene viser at hun har en type infeksjon i kroppen sin. Fikk tatt et skikkelig våkent bilde av henne på lekematten i går kveld før hun fikk innlagt veneflon i hånden sin;

LILLESØSTER INNLAGT IGJEN

 • 04.09.2015 - 16:45

Endelig hadde ting begynt å roe seg. Trodde vi.. 

Har egentlig ikke overskudd til å skrive stort nå. Har så vondt i mammahjertet mitt. Lillesøster er i dårlig form, høy crp og ikke særlig flink til å spise. Legebesøket tidligere i dag endte med sjekk på sykehuset hvor hun ble innlagt. De vet ikke riktig hva dette er enda, men nå er vi i hvert fall i trygge hender. Med tanke på Lone sin situasjon så skal det ikke taes noen sjanser på noe som helst måte. Hun er liten og skjør enda. Vondt at det eneste man får gjort som forelder er å sitte å kose og trøste. Helt forferdelig når de små er syke, og det er jeg ganske sikker på at alle foreldre kan si seg enig i. Nå rører det på seg i vognen, så da må mobilen legges vekk. 

Oppdaterer senere.. 

 

SHOPPING OG LEGEBESØK

 • 04.09.2015 - 10:00


Gårsdagen var utrolig fin. Vi fikk offisielt overta nøklene på huset, og fikk vært der en stund sammen og planlagt litt farger og lagt en liten plan for tiden fremover.
Vi var en tur på senteret og fikk kjøpt litt nytt til barna våre. Nye gode luer osv. må så klart til hver høst.
Ble veldig overrasket over noen Ull-luer vi kjøpte på Name it, de virker utrolig gode for barna.
Formen til Lone ble akutt dalende i går ettermiddag. Hun fikk ganske høy feber (vet jo at feber hos barn kommer like fort som den forsvinner igjen), noe vi valgte å sjekke opp på legevakten. Har nevnt her tidligere at hun ikke er den mest stor spiste babyen, og trenger å mases litt på til vanlig. Dette har minket enda mer de siste dagene, og ettersom CRP hennes var relativt høy i går skal vi tilbake igjen på sjekk nå. Viktig å være litt ekstra var for disse hjertebarna :)

Legger ut litt bilder fra hva vi shoppet i går. Følg meg gjerne på instagram. @Mammablomsten


OUR LOVESTORY IS MY FAVORITE

 • 03.09.2015 - 08:05

God morgen dere :)
Vi har en utrolig spesiell og fin dag fremfor oss. Niklas og jeg har nemlig vært gift i 4 år i dag!
Tenk at det er så lenge siden vi sa JA til hverandre på min 19-årsdag. Tiden har gått så utrolig fort, men samtidig så har vi rukket å oppleve det veldig mange bruker mange år på! Fire barn, og ønske om ett til.
Jeg virkelig elsker å feire markeringer, og spesielt da også siden jeg er 23 år i dag!
Flirer godt for meg selv ved tanken på at alle mine fire barn har begynt på skolen det året jeg fyller 29. Utrolig, hva? Da har vi nemlig en elev i 1,2,3 OG 4 klasse! kjekt altså.

Det er veldig mange som spør meg om jeg ikke er redd for å bli sittende alene med fire små barn. Og det kan jeg fortelle litt om. Jeg er virkelig ikke redd for det.
Nå håper jo jeg så klart at vårt ekteskap skal holde livet ut, og det tror jeg på. Men en veldig viktig ting for dere nettroll som skriver, JEG hadde ikke fått flere barn enn jeg selv klarer å ta vare på. Det samme gjelder mannen min.
Vi er gift, vi elsker hverandre, vi elsker oss som familie, så hvorfor sitte å fundere på livet hver for oss?

Våre to eldste kom krypende opp i sengen vår kvart på syv i dag tidlig, kysset meg på kinnet og gratulerte meg med dagen. Etterfulgt kom Adriel også opp i sengen.
Takk Gud, jeg er heldig. Få starte dagen min med fire prinser og en prinsesse i sengen :)
Nå har vi nettopp spist litt, og er klare for det dagen har oss i møte.

 

SPENNING I HVERDAGEN

 • 02.09.2015 - 18:30

/Reklame/


Dagen vår har for det meste blitt brukt inne i dette elendige været. Mest fordi Lone-Leandra har feber og ikke er noe særlig i form stakkars.
Har veldig lyst til å tipse dere om et produkt vi har fått i hus, som har gitt Lone litt spenning i hverdagen. For det syntes vi vel alle er litt kjekt å ha?
Fra barna blir født er det ekstremt viktig å la de små ligge på magen å trene seg sterke i nakken. Ikke bare for det, men også for det motoriske i utviklingen sin er det veldig viktig at de får trent seg nok ved å ligge på magen å trene seg sterke i nakken når de er våkne. Vi har vært veldig opptatt av dette med våre små, og merker det ble en utfordring for hjertebarnet vårt.
Hun er ikke særlig glad i å ligge på magen ettersom hun blir kjempe sliten, og da skal hun ikke presses til å ligge slik å trene.
Vi kom over en Lamaze Spin & Explore dreiestol, som gjør det enkelt for babyen å ligge å leke på magen, samtidig som babyen får utrolig god trening.
Det er et leketeppe med skarpe farger og leker som gir knitrende lyd. Lone syntes denne er utrolig kjekk å ligge å trene på, så nå liker hun faktisk å ligge på magen når hun får ligge på denne lekematten fra Lamaze. Hun jobber så godt når hun ligger på den, at sikkelet renner. Hun har begynt å sprelle med bena og armene når hun ser vi gjør den klar på gulvet! Det jeg syntes var veldig kjekt er at den dreiestolen som de ligger på magen på står løst oppå leketeppet, slik at man også kan bruke det om et vanlig leketeppe når treningsøkten er ferdig.


SERIØST, FÅR DERE IKKE NOK BARN..?

 • 02.09.2015 - 14:00


Han ene satte tallerken midt på bordet og sa det smakte kattemat. Han andre gikk i fra litt for tidlig til fordel for sjørøverskutene som ble forlatt midt på stuegulvet før middagstid. Og han tredje tok god lærdom av de to andre. Maten ble forlatt og setningen var klar; Mat e æsj!
Hei Hei! Det er helt uaktuelt å forlate middagsbordet å denne måten. For det første så skal maten spises, for det blir ikke anledning til å komme om femten minutter for å spørre etter en brødskive. Og for det andre, folkeskikk gutter! Har dere spist dere mette, og ikke orker mer mat, så sier vi takk for maten, for så å spørre om å få gå ifra matbordet.
På oppfordring fra leserne mine tenkte jeg å dele hvordan rutiner vi har på ettermiddag/kveldstid her hjemme med fire små barn :)

Etter middagstid er det tid for å leke litt og la barna styre litt med hva de vil, enten det er pusling, tegning, tv-titting, maling, osv.
Vi er veldig opptatt av å bruke all vår oppmerksomhet på barna i tidsrommet etter barnehagen og frem til de har sovnet.
Når klokken har blitt 18:15 så er det tid for å gå på badet. De dusjer annenhver dag, om ikke oftere. Det spørs jo så klart hvor møkkete dem er blitt etter en dag i barnehagen.

Tennene pusser vi ordentlig på dem først, også får de pusse selv etter det.
Vi pleier å bruke ca. 20 minutter på badet før vi sitter klare i sofakroken alle sammen, og klare for å lese et eventyr før de skal være på plass i sengene sine kl. 19:00.
Her vi bor nå har guttene to soverom, hvor egentlig de to eldste deler ett, og minste har et alene. Det er en dør imellom soverommene, slik at hver eneste natt så står den døren oppe. De har selv valgt å sove alle tre inne på det største rommet. Ettersom vi gjentatte ganger prøvd å unngå at alle tre skal sove på samme rom, har vi gitt opp den kampen da minstemann uansett sniker seg inn til de to eldste hver eneste kveld. Han får ligge i fotenden til Milian, så da fant vi ut at de like gjerne skal få sove sammen da de er født så ekstremt tett i alder, og selv ønsker den tryggheten ved å sove på samme rom.
Det blir med andre ord veldig spennende å se hvordan det blir nå når vi flytter inn i det store nye huset og barna har valgt seg et soverom hver:)

Vi bruker som regel å gå opp med barna og følge dem i seng sammen, Niklas Lone og jeg. Lone får da ligge et par minutter sammen med guttene i sengene sammen med dem imens vi synger "Kjære Gud jeg har det godt".
Lone er så jo så liten enda, så hun har ikke slike rutiner som guttene.
hun sover i vognen i stuen frem til vi legger oss om kvelden. Hun sover sammen med oss. Merk; Trygg samsoving er høyt prioritert!
Barna kysses i søvn og sover godt i hver sin seng frem til neste dag.

Jeg vet at veldig mange bedrevitere kan uttale seg om hvordan det er å ha fire små barn. Og det vet jeg at det dessverre ikke er lett å vite noe om, før man sitter med samme lykke selv; favnen full av små barn. (Se mellom linjene her, for oss er lykke mange barn, for kanskje deg er det ikke det!)
"Holder det ikke med barn nå? Hvor mange skal dere egentlig få? Seriøst? Får dere ikke nok?"
Nå har jeg nettopp oppsummert med mannen min om hvordan vi egentlig opplever livet som småbarnsforeldre. Og det er vel kun et ord som kan forklare det; Fantastisk :)
LA ELDREOMSORGEN BLOMSTRE

 • 02.09.2015 - 09:00

Kjære alle eldre der ute.
Dere er grunnen til at vi har det så godt. Dere har hjulpet denne generasjonen til å få det gode samfunnet vi lever i den dagen i dag.
Hadde det ikke vært for at dere modige kvinner jobbet for likestilling, ville vi nok fortsatt hatt et mannsdominerende samfunn. For ikke å glemme dere trofaste menn som kjempet for Norge under 2 verdenskrig og som jobbet for å få bedre økonomi i landet.
Dere klarte hva dere prøvde på, vi er i dag et av verdens rikeste land, og har nulltoleranse for forskjellsbehandling. Dere har sørget for at vi dette året har kommune- og fylkesvalg, og at vi om to år har storingsvalg og kan være med å på bestemme hvordan vårt samfunn skal være. Uten deres hjelp, ville alt vært annerledes.

Dere er rett og slett våre superhelter. Når det er sagt, er det på sin plass at denne generasjonen skal sørge for at dere har det bra.
Dere skal hedres for det harde arbeidet dere har gjort. Dere fortjener å ha det godt, uansett hvilken tilstand dere er i og hvor dere bor. Vi trenger flere helsefagarbeidere som kan sørge for at de eldre ikke bare får hjelp, men at de får den omsorgen de fortjener. Slik det er i dag er det utrolig vanskelig å legge til rette for dette, tiden strekker rett og slett ikke til, med få ansatte i helseyrkene og økende antall eldre. Jeg håper vi kan hjelpe de eldre på en god måte, slik at ingen sitter igjen med en vond følelse. 

Alle fortjener å leve et godt liv, med glede, trygghet og mestring som et sentralt midtpunkt.
Gjør en forskjell, støtt eldreomsorgen.

Bildet er hentet fra nettet.

GOING BLOND

 • 01.09.2015 - 18:45Kan vel kanskje skylde på "fødselskrisen" som sendte meg selv til frisøren i dag? I hvert fall så har jeg startet prosessen med å gjøre håret mitt blondt.
Egentlig er min helt naturlige hårfarge en kobber rød farge, men så har jeg hatt det farget mørk brunt i mange år. Faktisk ble jeg positivt overrasket over resultatet vi fikk i dag, selv om det fremdeles ligger igjen en del arbeid for å få det slik lyst jeg ønsker.  
Nå skal jeg kjøre på med litt blå-sjampo og en hel masse hårkurer frem til neste fredag, da skal jeg tilbake til frisøren for å fortsette prosessen ;)

Ettermiddagen vår gikk i samme vante, og barna fikk velge middagen selv i dag, og endte opp på en havregrøt med raspet eple!
I kveld skal jeg få en overraskelse av mannen, så det gleder jeg meg veldig til. Nå skal jeg gå på badet og ta kveldsstellet med mine fire små :)

FØRSTE DAG I BARNEHAGEN

 • 01.09.2015 - 12:00


God formiddag! Barna og vi var tidlig oppe som vanlig, og vi har hatt en utrolig koselig start på dagen. Kjenner det er veldig godt at mannen har fedrekvote og kan tilbringe litt tid sammen med oss om morgenen. Veldig deilig å kunne starte en rolig hverdag sammen. Klokken var vel ikke mer enn 05:30 da alle tre guttene sto tente som lys og de to eldste hadde lært Adriel til å si; Adriel Barnehage!
Og det stemte! I dag var det Adriel-Amadeus sin første dag i barnehagen, og jeg kjente det vrenger seg i magen min. Jeg vet at Adriel blir å kose seg minst like mye som brødrene i barnehagen, for jeg vet at den barnehagen våre barn går i oser av kvalitet og kunnskap fra de ansatte. Helt enormt flinke og engasjerte de som jobber der.
Det var så snodig å ha TRE gutter som skal kjøres i barnehagen i dag. Adriel koset seg veldig, og var så blid og fornøyd da vi skulle reise hjem.
Vi blir å bruke hele uken på en lang og god tilvenning :)

@Mammablomsten


June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 5 små barn, tre gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no