24 år & gravid med NR.6 - Lykken Er Mange

HVEM KAN GJØRE BARN NOE SÅ VONDT?!

 • 29.06.2016 - 21:56

Jeg vil ta opp et tema her nå som jeg syntes en hver person burde tenke over. Ihvertfall de som velger å få flere enn ett barn.

Forskjell. Det å gjøre forskjell på sine egne barn, hvem er det egentlig som klarer å gjøre barna sine noe så vondt? Nå mener jeg ikke dersom for eksempel et av barna har behov for noe mer eller annerledes. Nå snakker jeg generelt sett. Forskjellsbehandling.

Jeg syntes jeg ser det så altfor ofte, og det river i mammahjertet mitt. Det er så forferdelig vondt å se på. Enten de er fire år gamle, og ikke får likt i foreksempel gaver eller oppmerksomhet. Eller når man blir eldre, så går det som oftes i penger, og hjelp.

Jeg virkelig misliker urettferdighet, og enda mer misliker jeg at personer kan ha evnen til å gjøre noen, noe så vondt som urettferdighet egentlig er. Det er ondt rett og slett. Som oftes aksepterer man forskjellsbehandling når man er barn, men når man blir eldre ser man ofte hvor sårende det er. Ikke minst kan det skape splid mellom søsken.

Jeg tror egentlig alle kan kjenne litt på den, hva om jeg og mitt søsken ble behandlet forskjellig? Hva ville det gjort med meg.

Nå snakker jeg av ren erfaring. Å bli behandlet forskjellig er enormt vondt. Ikke bare om man er den som blir skviset ut, eller satt til siden. Men også dersom man er den som får i pose og sekk. Da kommer samvittigheten og klyper en i baken. Ihvertfall gjør den det for meg. Jeg syntes det er verre å bli satt i den stikken at jeg har fått noe mer enn hva andre har, og i tillegg har jeg fått beskjed om å ikke si noe til vedkomne som opprinnelig skulle hatt det samme som jeg har fått. Man kan så klart ta valget om å ikke motta noe som helst også, men igjen så kan man da tenke seg, hvorfor blir ikke søsken i første omgang behandlet likt?

Besteforeldre er også personer som virkelig kan skape forskjell, ved for eksempel å favorisere et barnebarn fremfor resten. Hvilket jeg syntes er veldig rart lar seg gjøre.

Jeg syntes vi alle som har omsorg for barn skal tenke oss om, og være bevist på at forskjellsbehandling ikke er greit. Jeg syntes også det skal være lov å si ifra 💗

Småbarnsperioden er beintøff! Overlever man den sammen, står man sterkt!

 • 29.06.2016 - 14:04

OK, hvor skal jeg begynne?... De siste dagene har mildt sagt vært et rent mareritt. Da vi reiste avgårde til Kypros var Esthelle nok så klengete, og liker seg best tett inntil meg. Men ikke nok med det, hun har nå utviklet en form for lakenskrekk. Bokstaveligtalt.

Hun kan sove så kjekt i vognen sin, eller på meg når kvelden kommer. Da vi legger oss i sengen får hun totalt panikk. Hun gråter utrøstelig og bare kaver. Jeg bruker sånn omlag litt over en time på å få roet henne ned igjen, og det eneste aktuelle da er om jeg halv-sitter i sengen med henne på brystet og dyna over oss begge. Nevnte noen klengete?!

Uansett.. Jeg kan jo ikke akkurat legge meg ned heller. Ei heller hjelper det å klage i lengden. Hvem skulle jeg i såfall klaget til? Nei det er ingen det.

Mannen gjør sin innsats for å hjelpe meg, men det er ikke lett for han å skulle roe ned et lite bestemt mammatroll. Ja for bestemt det er hun selvom hun bare er 8 uker gammel!

Jeg bruker å motivere meg selv med at sove, det kan jeg gjøre nok av når jeg blir eldre. Nå er vi midt i småbarnsperioden, og den er beintøff til tider. Biter jeg tennene sammen, så kommer jeg seirende ut av det, med lykkelige små barn, og medalje i nattevåk ;)

Når man minst venter det, betyr det mest!

 • 27.06.2016 - 19:58

På mange måter føler jeg at Nik og jeg er et veldig romantisk kjærestepar, hvor tente stearinlys og kjærestetid blir prioritert.

Han kom gående mot meg med et lurt glis her i stad. Det smilet har jeg sett før, men rakk ikke spørre hva det var han pønsket på før han strakte ut en stor bukett med roser, og en liten presang. Innpakket lå klokken jeg for noen uker siden nevnte at jeg ønsket meg til bursdagen min i september.

Det er så enormt fint å bli overrasket med små ting i hverdagen! Ikke feirer vi noe spesielt i disse dager, og langt ifra forventet jeg at han skulle overraske meg nå. Jeg føler at det plutselig betyr så mye mer når man ikke venter det.

BLIR JEG 24 ÅR OG SEKSBARNSMOR? Får vi en lillesøster eller lillebror?

 • 27.06.2016 - 12:30

God formiddag til dere! Vi har brukt helgen til å komme oss etter reisen, og tilbake til rutinene våre igjen. I går kveld hadde jeg koselig jentekveld med fire av mine søstre. Veldig koselig!

(Foto: Se&Hør -Morten Eik.)

Siden jeg ofte får spørsmål om vi skal få flere barn, og det første en blogglesere spurte meg om da hun møtte meg med tre av barna på Kypros, tenkte jeg at jeg vil svare på det åpent i et innlegg i dag. Det er jo ingen hemmelighet, så jeg forteller mer enn gjerne om våre drømmer :)

Blir jeg 24 år og seksbarnsmor? Vel.. Det har seg slik at vi ønsker oss flere barn. Slik vi ser for oss det, så ønsker vi oss kanskje et barn til slik at vi får seks tette. Og om ti år avslutte med å få to tette. Men det er mye som skal på plass før vi eventuelt bestemmer oss for det! Det er ikke bare å få et barn til. Jeg selv har vokst opp i en stor familie, og har veldig fokus på at man skal klare å følge opp alle også. Barna våre trenger oss ikke bare når de er små. Vi skal være i livene dems nå, om 10 år, 20 år og jeg skal også klare å være den mest engasjerte bestemoren i gata ;)

Slik jeg ser det, så skal alt være på stell før man velger å få enda et barn. Jeg kan si så mye at det er noen brikker i puslespillet vårt som skal på plass før vi eventuelt prøver på å bli gravide igjen. Blant annet skal vi selge hus, kjøpe oss et nytt hus osv.. Kanskje finner vi ut at vi ikke vil få flere, og i verste scenario, hva om vi faktisk ikke kan få flere. Det er jo ikke noe selvfølge at man blir gravide.. Så nå nyter vi livet med våre fem små skatter, og gleder oss over hver eneste dag!

-Lykken er mange 💗

Bleike og vettskremte avbryter vi ferien.

 • 24.06.2016 - 11:04

I skrivende stund sitter jeg i taxien med begge jentene sovende ved siden av meg. Vi er på vei til flyplassen.. Noah sitter tent som et lys, men veldig bekymret.

Opprinnelig hadde vi hjemreise til mandagen, men etter skytedramaet på restauranten ved hotellet vårt i går kveld, valgte vi å avbryte ferien og reise rett hjem til Norge allerede i dag.

Er det noe jeg er bekymret for, så er det når slike ting skjer. Jeg har sett det på TV, og hørt om det på radioen. I går var vi i samme gate når det ble drept fire personer og to personer skadet. Folk frykter det verste, og når ballen begynner å trille så får som oftes folk panik. En russisk familie rev tak i meg og barnevognen, og ba oss løpe. Vi måtte komme oss avgårde med ungene. Som sagt, som gjort. Vi løp en mørk sti ned til hotellet vårt. Samtidig som jeg skulle være den voksne, og passe på barna mine og mine to småbrødre var jeg livredd. Jeg viste at resten av reisefølge vårt var lengre opp i gaten.

Det skal bare ikke skje. Ihvertfall har jeg vært så naiv og tenkt at vi ikke havner oppi noe lignende. Vi skulle reise hjem med gode minner fra ferien. Noah har hatt så fantastisk flotte dager her nede, men er veldig skremt etter gårsdagen. Og det er helt forståelig. En femåring skjønner dessverre mer enn hva vi skulle ønske i slike tilfeller.

Så alt i alt sitter jeg med en blandet følelse av denne ferien. Jeg reiser hjem bleik og vettskremt. Jeg kjenner at jeg faktisk har vondt i magen etter hendelsen i går. Samtidig så blir jeg så hinsides irritert over å lese kommentarfeltet på blant annet Facebook hvor tv2 har delt link om hendelsen. "Er man redd for å gå ut døra må man søke psykiatrisk hjelp".

Nei, man trenger nemlig ikke psykiatrisk hjelp fordi man blir skremt av å være tett oppå et skytedrama. Er man glad i livet sitt, så verner man om det. Og så enkelt er det bare.

Nå gleder jeg meg ufattelig mye til å overraske Adriel og Milian, ettersom at de ikke vet at vi kommer hjem tidligere enn planlagt. 💗

Late dager + UV-tøy + høy solfaktor

 • 23.06.2016 - 15:13

God ettermiddag til dere! Vi er jo en time lengre frem enn dere, så her er klokken nettopp passert fire.

Vi prøvde oss en tur på stranden i dag, men ettersom Esthelle ikke fant roen og jeg er rimelig sliten etter våken-natt, valgte vi å returnere til hotellet igjen, og heller legge oss til ved badeanlegget her. Her går det i mye skygge, uv-tøy og høy solfaktor! Noah og Lone storkoser seg, og nyter noen avslappende dager sammen med mamma og pappa. Jeg syntes det er veldig godt å koble ut av hverdagen slik vi gjør nå. Sene kvelder, late dager og ingen oppvask ;) Jeg savner Milian og Adriel ekstremt mye, og ferien blir ikke helt den samme uten alle barna merker jeg, selvom det er både godt og veldig viktig å gi barna egentid med foreldrene!

I kveld skal vi ut og spise etterfulgt av shopping! Gjett om Lone og jeg gleder oss ;)

Ja, de besteforeldrene er gode å ha.

 • 23.06.2016 - 09:06

Slik som nå når vi er på Kypros, så ser jeg hvor mye mine foreldre betyr for ungene. Hvor stort det er å få litt oppmerksomhet, og kjærlighet.

Det å alltid ha et fang å løpe til, alltid noen man kan spørre en ekstra gang dersom foreldrene først har sagt nei, en hånd å leie. En morfar som heier dem frem, og som får dem til å spise opp all maten sin. En mommo som har svar på alle de rare spørsmålene som dukker opp. En bestemor som alltid står klar med havregrøten når barna ber om den. (Skulle forresten tro at hun alltid går rundt med gryn i lomma...?) En bestefar-Roger som viser barna hvordan man skal få til ting, som for eksempel sløye en fisk. Ja disse besteforeldrene er noen gode personer i livene til barna våre.

Etter mye leting, har vi funnet en favoritt.

 • 22.06.2016 - 15:00

Nå som det er sol og sommer, og huden til både liten og stor trenger litt ekstra pleie, vil jeg tipse dere om en olje som vi bruker, og er svært fornøyde med. Bon Liquid Gold hudolje er en ekstremt god olje som pleier, og styrker huden. Den er perfekt etter for eksempel en dag i solen.
I motsetning til veldig mange andre oljer, inneholder ikke denne oljen mineralolje, hvilket som gjør den utmerket for både barn og voksne. Den er tilsatt Vitamin E og inneholder naturlige ingredienser. Denne oljen er trygg å bruke på sensitiv hud. Jeg bruker denne oljen for å pleie strekkmerkene på utsiden av lårene mine etter svangerskapet og på Lone for blant annet hennes tørre barnehud, og er veldig imponert over den! Det er nemlig ikke så artig å kjøpe en hel haug med kremer/oljer til barna, uten å bli fornøyd har jeg funnet ut. 

Oljen er å få kjøpt hos EnklereLiv, men jeg personlig bestiller fra nettbutikken til Naturalis.no

//Samarbeid// 

Surprise in paradise

 • 20.06.2016 - 18:20

Hei på dere! Her kommer en lynrask oppdatering fra Kypros. Lone fikk klar signal av lege i går om å reise til Kypros i dag, ettersom hun er blitt bedre etter hun startet på antibiotika. Utrolig nok fant vi billetter, og vi var så heldige å få booket favoritt hotellet vårt på Kypros.

Kypros er virkelig et land vi liker å reise til med barna våre. Barna våre kjenner Kypros, og Ayia napa kjenner oss igjen når vi kommer igjen år etter år. Ganske festelig er det når vi har hatt med oss en ny baby for hvert år.

Mine foreldre, tre av småsøsknene mine, og en av storebrødrene mine med sin familie var her nede, så de fikk seg en skikkelig overraskelse da vi dukker opp tre dager senere enn dem :)

Nå skal vi ut å spise, og nyte varmen. Vi blogges 💗

"Takk, du fikk meg til å amme offentlig igjen!"

 • 19.06.2016 - 10:51

Jeg vil fortelle dere om en hendelse vi hadde på Coop Obs! Bygg i Skien i forrige uke.

Hva sa du? -skal jeg ikke få maten min fordi vi er ute blant folk..?

Du kikker på meg. Ikke bare litt fortvilet, men ganske. Jeg prøver å skynde meg for alt jeg makter. Bare hold ut litt til, jeg skal bare få med meg disse to malingsspannene, penselene og en halv liter vann fra Bonaqua. Jeg kjenner faktisk at jeg blir litt svett på ryggen av dette stresset. Vi ble først stående i kø i malingsskranken inne i butikken, for så i kø ved kassene. Jeg forstår utmerket godt at du er sulten der du ligger i bilstolen og iherdig prøver å uttrykke din sult. Du kan jo ikke akkurat vite at vi er inne i en butikk, med masse mennesker. Mennesker som helt sikkert ikke hadde hatt noe i mot at jeg løftet opp babyen min, og la den til brystet for å få morsmelk, men helt sikkert mennesker som også ikke takler synet av det.

Da det endelig ble vår tur sa damen i kassen med en varm og hjertelig stemme: "om du vil, så kan du gjerne sette deg i den stolen i sittegruppen vi har utstilt der borte, om du vil mate babyen din." Jeg sank skulderene sammen, og tenkte faktisk: tusen takk! Tenk om alle kunne vært så forståelsesfulle som denne damen bak kassen på Coop Obs bygg.

Hvorfor har jeg plutselig begynt å kvie meg for å amme offentlig? Jeg som aldri har ofret det en tanke engang, og matet babyen min på stedet, hvor enn vi har vært. Det er så synd at det er begynt å bli så press på ammende kvinner, og at man faktisk blir trakassert når man helt uskyldig sitter offentlig å ammer babyene sine.

Tommel opp for denne hyggelige ansatte vi ble ekspedert av på Coop obs! Bygg i Skien. -Du gjorde at jeg fikk reflektert litt over dette med offentlig amming. Heretter kommer jeg til å amme babyen min uansett hvor vi måtte befinne oss når hun gir meg signal på at hun trenger mat. Takk💕

Er jeg for optimistisk?

 • 15.06.2016 - 12:24

Som at dagene ikke er travle nok, så fikk jeg for meg at jeg ønsker å male det nye rommet til Lone. Jeg ønsker litt mer liv i veggene, så jeg har startet på et tidskrevende prosjekt. Men jeg tror det kommer kommer til å bli skikkelig bra når jeg blir ferdig. Det blir et prosjekt jeg får jobbe med litt ettersom jeg får tid til det. Jeg er vel kanskje for optimistisk når jeg har satt meg som mål å ha rommet ferdig innen 30. Juni? Rommet er ganske stort, og det er små detaljer som tar tid. Et ordentlig prinsesserom skal det bli :)

Frøken egenrådig

 • 14.06.2016 - 14:50

Som mamma lærer man stadig noe nytt. Jeg har nå lært meg at ettårige jenter kan ha ekstremt sterke meninger når det kommer til klesvalg. Som regel så er ikke de klærne jeg har funnet frem bra nok, så frøken egenrådig finner frem selv. Favorittene nå om dagen er skjørt, og joggesko! Hehe. Herlige lille trollet vårt :) jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at hun er tidlig i to årstrassen. Makan til kvikk og bestemt frøken. Kan ikke huske at guttene mine hadde så sterke meninger da de var på den alderen..

Takk til dere!

 • 13.06.2016 - 23:43

En sen oppdatering herfra i dag. I mine travle og hektiske dager føler jeg for at jeg bare må skryte av mine nære og kjære. Jeg har så mange gode mennesker rundt meg, både familie og venner. Og ikke minst vil jeg si tusen takk til mine blogglesere som følger oss, og som heier på oss. Dere er utrolige! Hadde det ikke vært for dere som følger meg, deler innleggene mine og heier på meg, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Alle mulighetene jeg har fått den siste tiden, bærer resultat av at jeg har en av Norges mest leste mammablogger, nettopp fordi dere følger meg og mine fem små barn. Tusen takk💗

Denne uken er mildt sagt ekstrem travel, og det på grunn av flere faktorer. Jeg tripper etter å fortelle dere hva jeg er nødt til å holde hemmelig noen få dager til.. Nå skal jeg forsøke og få noen timer på øyet før det er opp i morgen tidlig. Mammatrollet ammes fire til fem ganger i løpet av natten, og skal jeg makte å holde dette tempoet må jeg skynde meg og lande på puten nå.

Det aller første møte

 • 12.06.2016 - 19:03

Nå sitter vi i bilen på vei hjem mot Skien igjen. Barna, Niklas og jeg har koset oss riktig så mye i dag. Vi overrasket oldefaren til barna med besøk, og barna hadde med seg blomster så de har fått pyntet på verandaen til oldefaren sin, som de kaller for Bebbe. Vi avsluttet ettermiddagen med middag hos barna sin bestemor, bestefar Roger og tante Tara. Jeg virkelig elsker familietid!

Jeg kjenner at det var veldig stas å få vise frem Eliana-Esthelle til Bebbe i dag. Han syntes det var riktig så stas å få sitt aller første møte med minste jenta vår. Vi er veldig heldige som har han som er så åpenbart glad i oss, og som virkelig bryr seg. Guttene og Lone hadde mye å fortelle om, og spreke Bebbe tok med seg alle fire på en liten kjøretur med el-bilen sin. Definitivt skal vi tilbringe så mye tid som mulig sammen med oldefar i sommerferien! ;)

Så feil kunne jeg ta.

 • 12.06.2016 - 17:02

Søndag er som alle andre søndager. Tid for hygge sammen, alle syv. I dag var det Adriel og Milian sin tur til å bestemme hva vi skulle finne på. Jeg regnet egentlig med at vi skulle ta oss en tur på stranden for å fiske krabber, men så feil kunne jeg ta. Vi har etter barna sitt ønske pakket piknikkurven og vendt nesen oppover til Valdres for å besøke barnas oldefar. 8 timer i bil i løpet av en dag gjør ikke noe for våre små, så lenge vi har kaptein Sabeltann på radioen, og noen stopp på veien.

Jeg er så stolt over mine fem små. Det er ganske sprøtt å tenke på at alle disse vakre skapningene er mine. Jeg får rett og slett ikke sett meg mett på dem. De forandrer seg, lærer nye ting og viser seg fra en ny side støtt og stadig.

Heldig er jeg! 💗

For en overraskelse! "Se på denne posten da mamma"

 • 12.06.2016 - 11:36

"Se på denne posten da mamma! Se se"

Sa han og strakte meg en konvolutt han hadde laget i barnehagen på fredag. Denne dagen hadde han ikke tenkt til å bli brannmann når han blir stor, men han skulle BLK postmann fordi han skal lage post til mammaen sin.

Skjønne toåringen min som er så unik. Adriel-Amadeus hadde fått hjelp i barnehagen til å lage en fin konvolutt, et brev, og et armbånd. Jeg syntes det er så utrolig stas å få ting barna har laget til oss.

Jeg har endelig klart å bestemme meg.

 • 10.06.2016 - 19:35

Hei på dere! Nå har det blitt noen dager med lite blogging. Beklager det! Vi har det veldig kjekt om dagen. Det er ekstremt mye som foregår, og jeg har veldig spennende dager fremfor meg neste uke. Dessverre får jeg ikke fortelle noe riktig enda, men i løpet av neste uke håper jeg at jeg kan fortelle dere hva som foregår for min del nå om dagen!

Dere vet vi har vært så usikre på hva vi skal gjøre i forhold til hus osv...? Det har vært vanskelig å bestemme seg, spesielt siden vi ikke har funnet oss noe nytt. Men i dag har jeg endelig bestemt meg... Jeg trives virkelig ikke her i Skien, så vi skal selge huset vårt, og forhåpentligvis finne oss noe i Siljan så raskt som mulig. Drømmen er et småbruk, slik at Noah kan få hjem ponnien sin. Huset vårt har jo blitt veldig fint, og enda mer fint blir det her i løpet av sommeren. Men hva hjelper vel det, når vi mye heller foretrekker livet på landet. Uteområdet her holder vi på å pynte og stelle, så det blir fint ute her også. Det tar virkelig tid, og lengre enn først antatt. Makan til mye ugress og møkk man kan finne i en hage altså, jeg må virkelig si jeg er meget imponert over at det har bodd mennesker her før oss. Så innsatsen vår her skal det ikke sies noe på, vi har virkelig lagt mange timer arbeid her!

Må dele dette herlige bilde av lillemor💗

Termindatoen

 • 07.06.2016 - 15:47

I dag den 7.juni 2016 er vi på Eliana-Esthelle sin termindato. Lille vakre skapningen som ville ut å hilse på verden 5 uker og 3 dager før termindatoen sin. Allerede får vi masse smil fra henne.

Hun er ikke lengre den lille skjærevingen hun var da hun ble født. Hun er riktig sterk i nakke og rygg, og har tydelig vist at dette er en frøken med ben i nesa. Å vite nøyaktig hvordan hun vil ha det, det gjør hun definitivt! Her har vi ikke tid til å bare ligge nede, vi skal opp og frem for å få med oss alt som skjer rundt oss. Vi er virkelig heldig som har fått denne lille vakre skapningen 💗

Støpt i samme form, men så ulike!

 • 07.06.2016 - 09:36

Jeg syntes det er ganske fascinerende å se på jentene mine. De er veldig like, men allikevel er kontrastene så forskjellig. Lone-Leandra har alltid vært kobber rød i fargene sine, imens Eliana-Esthelle er født mørk. I en søskenflokk på fem så er de jo alle støpt i samme form, så de er veldig søskenlike, men Adriel og Esthelle er de to som skiller seg mest ut ettersom de er så mørke i fargene sine.

Esthelle har allerede lært seg å kjenne igjen storesøsteren sin. Hun gliser hver gang Lone tar seg tid til å snakke med babyen sin. Det er nemlig ikke min baby, men ettåringen sin. Det er helt rått å se hvordan det lille menneske på ett år har inntatt rollen som storesøster. Herlige jentene mine :)

Gravid på seksukerskontrollen

 • 06.06.2016 - 19:56

"Du Niklas..? Hva om vi kommer på seksukerskontrollen hos gynekologen på mandag, og finner ut at jeg er gravid på nytt. Hva gjør du da..?" Spør jeg Niklas med et lurt glis om fjeset.. Jeg vet ærlig ikke hva slags reaksjon jeg ventet meg.

"Jeg hadde vel ikke gjort annet enn å gliset og sagt at shit, vi må ha ny bil!" Svarer han før han fortsatte å spise.

Jeg mener.. Så avslappet? Ja for tenk om jeg hadde blitt gravid så raskt etter fødsel? Niks nei, ingen ønsket situasjon.. Jeg spurte faktisk gynekologen jeg går til om det i dag, og han kunne si at det faktisk er noen som kommer gravid seks uker etter fødsel. Just wow!

Etter dagens kontroll kan jeg bekrefte at jeg har ingen spire på vei, men at ønske om en sjettemann er nok der for oss begge etterhvert :)

Lykken Er Mange🎀

 • 03.06.2016 - 22:24

Vi drev litt ute her i dag før det var tid for middag og kveldsstell. Været er jo så fantastisk fint nå om dagen, og vi koser oss veldig. Jeg må virkelig si hva dette bildet som jeg tok i dag stråler; Lykken er mange! Jeg er utrolig stolt over mine fem små.💗

Noah-Nathaniel, Milian-Mattheus, Adriel-Amadeus, Lone-Leandra og Eliana-Esthelle.

"Kjære mammaen min, ikke hør på dem. "

 • 03.06.2016 - 12:18

Kjære mammaen min. Da jeg lå trygt i magen din og du bar rundt på meg hele tiden hadde jeg det så varmt og godt. Jeg visste ikke hva klær var, jeg hadde heller ingen begrep på hva det vil si å bli lagt alene i en seng. Så ikke hør på de mamma..

Jeg syntes tante og mormor har veldig fin stemme og flinke til å holde meg de også altså, men de er ikke i nærheten av deg mamma. Du har den aller fineste stemmen, og de tryggeste armene. Selvom jeg skjønner at du stresser etter å freshe deg opp litt, så gjør det ikke noe at du tar på deg litt parfyme, for jeg kjenner igjen lukten av deg uansett mamma. Ingen lukter så godt som deg. Så mamma, ikke hør på dem. Du gjør meg ikke bortskjemt av å gi meg kjærlighet og nærhet mamma. Jeg er liten, hjelpesløs og svak. Jeg trenger akkurat deg og din tid mamma 💗

De siste to døgnene har vi ikke gjort annet enn å amme og sove. Eller, Esthelle har ikke gjort annet. Det er åpenbart økedøgn hun hadde da hun skulle ha mat hver halvtime frem til i går, og fra i går kveld til nå er -hud mot hud- det eneste som er aktuelt. Mitt triks som jeg bruker for å roe urolige babyer er å kle av dem klærne og bleien, og meg selv på overkroppen, og legge babyen inntil meg med et helseteppe over. Det går ikke lange tiden før de roer seg, og sover fredelig til lyden av pusten, hjertet og stemmen min. Når jeg kjenner hvor godt dette er, og jeg ser hvor mye babyen nyter å få nærheten til meg, har jeg bare en ting å si; babyer blir ikke bortskjemt.

Slitne små barneføtter

 • 01.06.2016 - 21:35

Vi har hatt en strålende dag, og jeg må virkelig si at jeg nyter livet. Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har i hverdagen min. Jeg sier ofte til meg selv at jeg er skammelig bortskjemt, for jeg har virkelig alt jeg kan drømme om. Jeg føler at jeg får så mye energi av dette fine været, og ikke minst så føler jeg at det blir bare mer og mer fint her hjemme om dagen. Helt utrolig hva en utvendig vask av huset kan gjøre!

Jeg delte jo her i går at jeg skulle selge vognen til Lone ettersom hun så og si aldri bruker den lengre. Hun skal enten gå selv, sitte på hofta, eller så triller vi søskenvognen. Etter vi tok oss en tur på lekeplassen ble veien hjem akutt lang for de to små og slitne barneføttene som trampet i trass hjemover. Vi var etter Lone sin mening absolutt ikke ferdig på lekeplassen, og da er det viktig å teste ut hvor høyt man kan hyle. Å være 1 år og stappet av egne meninger, uten evnen til å kunne gjøre seg forstått med ord er neimen ikke enkelt. Vi alle har vært der.

Etter 15 meter på armen bestemte hun seg for at hun ville få låne litt plass hos lillesøster i vognen. Gjett om det var stas? Hun storkoset seg, og var på nippet til å sovne trygt sammen med Esthelle som for det meste sover seg gjennom dagene..

Du er egoistisk som overbefolker verden ved å få mange barn!

 • 01.06.2016 - 13:10

Begge jentene mine ligger for ladning nå, og når jeg ser de ligge så fredfullt og trygt så får det meg til å tenke på hvor urettferdig den verden vi lever i faktisk er. Jeg får stadig spørsmål av anonyme lesere som spør meg om hvorfor jeg velger å få så mange barn selv, når det er millioner av barn i denne verden som ikke har det bra. Og det tenkte jeg å forsøke og svare litt på i et åpent innlegg.

Hva er det egentlig jeg får gjort? Hvem er disse til å slenge etter foreldre som har tre eller flere barn, at verden allerede er overbefolket? Jeg har forsøkt å tenkt litt på dette, spesielt nå etter jeg får så mange spørsmål rundt det, og til stadighet blir minnet på om hvor egoistisk jeg er.

Fullstendig klar over hvor urettferdig det er at det er små barn som har det grusomt, det er jeg. Men samtidig så tenker jeg at det er jo ikke annet jeg får gjort med det, enn det jeg allerede gjør. Vi gir penger til en organisasjon hver eneste mnd. for å bidra til å bekjempe fattigdom. Og jeg står faktisk til ansvar for de fem barna jeg har født og oppdrar. Aldri en dag har jeg bedt noen andre ta seg av dem, eller forsørge dem.

Jeg føler litt at ja, vi skal se oss over skulderen og innse hvilken verden vi lever i, men det betyr ikke at vi ikke skal få oppleve lykken og gleden livet har, så lenge man klarer det. Det blir ikke riktig at noen skal bestemme hvor mange barn man kan få, så lenge man selv står til ansvar for de barna man setter til verden tenker jeg.

Alt i alt blir jeg personlig ikke klokere av denne tenkingen. Jeg syntes det er helt forferdelig at det er så mange små barn som ikke har det godt. Men jeg føler også at jeg i min fulle rett, har gjort riktig ved å få fem barn som jeg elsker over alt. Fem små barn jeg verdsetter og tar meg veldig godt av. Så forstå meg riktig her nå! -Er det riktig at vi nordmenn da skal "dø" ut, fordi det er mye fattigdom rundt i verden? Jeg mener, om vi som får tre eller flere barn til stadighet skal få slengt etter oss at verden allerede er overbefolket, hvem er det egentlig som skal bestemme hva som er "for mange barn"? Det er ikke lenge siden vår statsminister oppfordret oss nordmenn til å føde flere barn.

En pinlig innrømmelse.

 • 01.06.2016 - 09:59

God morgen! Herlighet for en dag, og for et herlig vær! I dag er dagen jeg skal starte. Jeg har virkelig sett frem til denne dagen, samtidig som jeg bare kan le av meg selv. Det er i dag 1 mnd. siden fødsel og jeg har faktisk lagt på meg 4 kilo. Jeg ler!

Disse dagene som jeg liksom skal gå ned pga. ammingen og diverse. Men neida, jeg går ikke mye opp når jeg går gravid, men med erfaring fra hele fem ganger kan jeg si at jeg går faktisk opp i vekt når jeg ammer! Helt perfekt og få cravings på kanelsnurrer når man egentlig ønsker å gå ned i vekt. Så hva skal jeg starte med? -Nå har jeg jo spist meg opp et lager jeg skal prøve å få logistikk på, så fremover skal jeg prøve å holde meg unna søtsaker i ukedagene, og gradvis gjenoppta treningen etter svangerskapet. Klokken er ikke 10:00 engang på denne dagen som jeg har sett frem til, og jeg har allerede tapt kampen.

Håper dere alle har en fin dag, jeg setter meg ut på verandaen med et par snurrer og en iskaffe imens jeg fantaserer om en topp motivert start 01. juli i stedet ;)

June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 5 små barn, tre gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no