24 år & gravid med NR.6 - Lykken Er Mange

4+2

 • 31.05.2016 - 22:10

I dag er dagen brukt riktig så effektiv. Vi har fått ryddet opp en del i hagen, vasket huset på utsiden og jeg har fått sortert en del i kjelleren. Utrolig hvor mye en sparer på som aldri blir tatt i bruk igjen.

I dag fant jeg også ut at jeg skal selge vognen til Lone-Leandra, ettersom vi aldri bruker den. Så da er det fryktelig synd at en så fin vogn skal stå i stuen her bare til pynt! Esthelle har jo helt lik vogn som vi kjøpte ny til henne, ettersom jeg så for meg at vi kom til å trenge vognen til Lone siden hun bare var 14 mnd. gammel da hun ble storesøster. Der tok jeg feil.

I dag er Esthelle 4 uker og 2 dager gammel. Utrolig rart å tenke på hvor fort tiden har gått. Jeg syntes hun enda forandrer utseende litt for hver dag. En liten vakker jente 💗

Forferdelig følelse å ha..

 • 30.05.2016 - 12:04

I dag var ungene og jeg oppe her før klokken syv. Esthelle har nærmest tatt hele sengen vår i natt. Både Niklas og og jeg viker unna for ikke å legge oss på henne, så Niklas ligger allerede godt ut på kanten, og jeg flytter meg lengre og lengre ut på siden ettersom sugemalen kommer etter meg. Lille mennesket!

Guttene er i barnehagen, jentene og jeg har en ryddedag hjemme. Senere i dag skal vi en tur til Tønsberg. I dag går jeg forøvrig med en følelse av at det er noe viktig jeg har glemt. En avtale, eller en time? Jeg klarer ihvertfall ikke huske hva det er jeg har glemt! En sånn følelse er forferdelig å ha, jeg føler på en måte at jeg ikke har helt kontroll. Heia ammetåken. ;)

Ha en fin mandag dere!

Skal vi være litt kjærester?

 • 29.05.2016 - 21:44

Dagen i dag har vært mildt sagt travel. Travel i den forstand at været har vært dårlig og vi har vært inne nesten hele dagen. Med fem små barn så kan man ikke bare sette seg ned og tro de aktiviserer seg selv. Så her har det gått i tegning, eventyrlesing, monster jakt med pappaen, sett på en film og laget kort til oldefar i Valdres. Når de fire eldste var i seng i kveld, og jeg drev på leketeppet med Esthelle kom Niklas og spurte meg om vi skulle legge bort alt annet og bare være kjærester i kveld. (Med unntak av at jeg tok meg tid til å oppdatere dere litt nå imens han bader Esthelle.hehe)

Vi laget oss kylling, salat og ris til kvelds, og har kikket igjennom en takstrapport på et hus vi egentlig har forelsket oss i. Det vil si at vi har funnet et hus som kan være perfekt for oss, så nå blir det spennende fremover! Håper dere har en fin søndagskveld!

Hvorfor følger jeg ikke strømmen? |23 år & fembarnsmor🙋|

 • 29.05.2016 - 16:17

Dette innlegget har jeg vært nært å publisere mer enn et par ganger. Men så har jeg følt at det fort kan vinkles så negativt, og at ved å publisere et slikt innlegg så gir jeg kritikerne og de som hetser oppmerksomhet. For det er vel det de ønsker å få?Jeg ønsker jo mye heller å skrive til de som allerede følger oss, og nye følgere som ønsker å følge oss på denne reisen, såkalt: livet med mange barn.

"Hva sa du at du sa? 23 år og født fem barn?".. Hvorfor skal det være så forbasket "wow" hele tiden? Før i tiden var dette vanlig. Å være ung mor, og det å være ung mor til mange. Hvorfor skal det være slik at det er vilt fremmede personer over nettet som henger seg opp i hva andre gjør hele tiden? Hverken Jens hattemaker eller Gro bærplukker har noe med hvordan jeg eller andre lever sitt liv. Hvorfor er det slik at om du skriver en offentlig blogg, og deler om livet ditt som fembarnsmor så forventes det også at man skal måtte forsvare at man har valgt noe annet enn det normale A4 livet. Hvorfor skal det være greit at om du har mange barn så forventes det at man legger ut om sin egen økonomi, imens om man har ett eller to barn legger ingen nesen sin opp i det?

Nå har jeg ikke det altså, men for alt ukjente vet så kunne jeg hatt en saftig arv bak meg, eller hatt grise flaks og vunnet i Lotto. Ja for da hadde vel det også vært noe å blande seg opp i?

Jeg har jobbet og stått på for å være der jeg er i dag. Jeg har rukket å fullføre videregående skole, og tatt noe utdanning som privatist. Jeg har ikke rukket noe mastergrad og pådratt meg mye studielån, men jeg har faktisk født og oppdrar fem små barn. Fem flotte barn. Jeg driver en av Norges mest leste mammablogger, og jeg har orden på livet mitt. Jeg har rukket utrolig mye i en ung alder. Mange andre trenger 40 år for å rekke det jeg har rukket å få oppleve. Hvorfor bryr jeg meg ikke om det tro, og hvorfor følger jeg ikke strømmen? Jo fordi jeg lever mitt liv, og konsentrerer meg om hvordan jeg ønsker å leve livet mitt.

Jeg har funnet hva som gjør meg lykkelig. Som 18 åring viste jeg ikke hva jeg ønsket å "bli", jeg var faktisk ikke sikker på veien videre i forhold til utdanning. Det eneste jeg viste, og som jeg står ved den dagen i dag er at jeg trives utrolig godt ved å være mamma. Nå skal jeg være småbarnsmamma i mange år fremover, og når tiden er inne for det skal jeg tilbake i jobb og ta ferdig utdanning. Jeg respekterer at andre lever livet sitt i den rekkefølgen de selv ønsker, så jeg skal be om en eneste ting; respekter at jeg lever mitt liv i den rekkefølgen som er perfekt for akkurat meg og mine.

Til sist i dette innlegget føler jeg at jeg må takke alle de fantastiske leserne mine som følger oss, og som står meg i ryggen. Takk for at dere heier på oss! Jeg setter utrolig stor pris på hver og en av dere 💗

Klar for barnefri!

 • 28.05.2016 - 19:18

Hei på dere! I dag har jeg hatt en skikkelig ryddedag hvor jeg har sortert, kastet og lagt unna ting vi ikke bruker. Altså, til sammen har jeg ryddet ut 4!! Søppelsekker med leker som barna ikke bruker. Og i og med at rommene og kassene her er mett av leketøy, så jeg meg nødt til å rydde unna en del! Noen tips til hvor jeg kan levere leker som barna ikke bruker lengre? Vil mye heller gi det til noen som trenger det, enn å kjøre det på søppeldyngen.

I kveld får jeg middagsbesøk av to fine jenter. Og barnefri..? Nei det er jeg virkelig ikke klar for enda. Jeg har aldri reist fra barna mine før de har vært rundt 9-10 måneder gamle. Og da har det maks vært to-tre timer. Babyene mine trenger meg rett og slett. Det skal bli veldig hyggelig å tilbringe en kveld sammen med to av mine gode søstre. Nå skal jeg til å lage en hjemmelaget pizza, så får jeg håpe Esthelle er villig til å ligge litt i vognen i mens. Bæresjal er bortkastet å organisere, for der gidder hun ikke å henge ;)

Jeg syntes det er vanskelig

 • 27.05.2016 - 13:44

For en herlig dag, og ikke minst for et fint vær vi har! Jeg syntes disse dagene i overgangen vår/sommer er så ekstremt vanskelig å kle barna til. Enten så er det ordentlig varmt, eller så er det som regel plutselig en sur vind.. Det blir liksom enten for mye eller for lite føler jeg. Jeg har faktisk ikke hatt en så "fersk" baby på denne tiden av året før, så det er nytt for meg. Det er veldig rart å tenke på at hun egentlig skulle bodd i magen min i 1,5 uke til. Men det hadde hun ikke tid til :)

I dag har jentene og jeg koset oss på lekeplassen her i nærheten, og imens begge jentene sov luren sin ordnet jeg en del småting her hjemme. I ettermiddag er det Adriel som skal stå for valg av middag og film!

Guttene spurte så herlig på vei til barnehagen i dag, om ikke gutta, mamma og pappa kunne se en film etter Lone hadde lagt seg. Så vi skeier litt ut av rutinene i kveld. En sjelden gang er bare bra ;)

Hva skal vi kalle femtemann?

 • 26.05.2016 - 21:29

Da vi sendte inn søknad om navnet til Eliana-Esthelle fikk vi beskjed om at navnet hennes aldri er brukt i Norge før, og siden det var så ukjent så måtte det vurderes. Vi måtte legge ved en god begrunnelse på hvorfor vi ønsket det navnet til vår lille jente født 01.05.2016.

Vi skrev det nøyaktig slik det var, og etter tre dager fikk vi til svar at det ble godkjent. Hun er den aller første i Norge som har fått navnet Eliana-Esthelle. Det finnes ingen andre som har det navnet her i Norge.

Men siden veldig mange har spurt hva vi kommer til å kalle henne har vi nå gitt det litt tid for å se ann hva som ble det riktige. For det meste har vi kalt henne for Eliana-Esthelle, ettersom det er det guttene har kalt henne. Men den siste uken har vi begynt å kalle henne det vi kalte henne for da hun lå i magen min. Esthelle 💗

JEG MÅ TISSE!!! Fare for at det oser her nå..

 • 26.05.2016 - 19:55

Her kommer en liten oppdatering fra en meget stolt mamma! For to dager tiden kom Adriel gående med bleien sin i hånden, og sa at den skulle kastes, for han har slutta. Jeg og Niklas ble begge blåst av banen og sto som to dumme brød og kikket forbauset på hverandre. Kom virkelig toåringen vår og ga OSS beskjed om at det var bleieslutt?.... Jeg trodde det skulle være omvendt, at vi som foreldre skulle motivere barnet? Bleien ble kastet og videre fikk vi informasjonen vi trengte. "Jeg bare bruke truse sånn som Milian og Noah! Lone og Eliana-Esthelle bruker bleie, ikke jeg!"

I hvertfall, det er gått to dager og den lille pjokken vår på TO år har sluttet å bruke bleie. Nå ropes det til alle tider her hjemme "jeg må tisse!", og da er det bare å gi full utrykking, og hjelpe minste gutten på toalettet! Av erfaring med tantebarn og småsøsken husket jeg at det var så viktig å la barna slutte med bleie dag som natt. -hvordan skal egentlig de små hjernene huske at på dagen skal jeg tisse i do, imens på natten kan jeg tisse i bleien... Nei, så vi gjorde som med de to eldste da de sluttet med bleie, og lot Adriel legge seg i bare trusen. Og vet dere hva? (Fare for at det oser ekstremt stolthet her nå) han har kun hatt et lite uhell! Lille gutten min som nå er blitt stor gutt og storebror til to!

"Hyler jeg høyere neste gang, får jeg det som jeg vil!"

 • 26.05.2016 - 13:58

Gleden var stor da jeg fikk vite at jeg var gravid med fjerdemann. Gleden ble spesiell da det viste seg at det var en liten jente som skjulte seg i magen min. "Hva? Skal jeg ikke få enda en gutt?!" var det jeg tenkte med en gang. Skulle jeg altså ikke være en guttemamma?

Det var veldig rart å forberede alt til en liten jente. Hvordan ville det bli og om det var noe annerledes med en liten jente kjente jeg at jeg var veldig spent på.

I dag vet jeg svaret på mye av det, men ikke alt. Jeg vet ikke hvordan årene fremover vil bli med å oppdra små jenter også. Men det jeg vet er at jeg har verdens skjønneste Lone-Leandra. Et lite rødhåret lykketroll, som gir så ufattelig mye glede. En liten jente som viser tydelig at hun er en liten bestemt pike, med egne meninger. Seirer ikke hennes ønsker, så har hun funnet ut at hun er jente med en helt eget toneleie, så om hun hyler enda høyere neste gang så får hun nok viljen sin. Og det gjør hun fra brødrene sine og som regel av pappaen sin også. De er snurret rundt lillefingeren hennes. Og så til de grader også! Jeg bestilte en del klær til henne på nettet i går, og jeg satt med følelsen av at hun faktisk ikke er en liten baby lengre. Hun er jo blitt en jente! Plutselig når de kommer opp i størrelse 80/86 så blir det mer jente og ikke baby lengre. Rart?

Jeg hadde ikke forestilt meg dette..

 • 26.05.2016 - 10:55

Huset er vasket, klærne er hengt ut til tørk, minsten sover i vognen, så nå skal Lone og jeg kose oss med litt lunsj!

Da jeg gikk gravid med Eliana-Esthelle var jeg veldig engstelig for hvordan Lone-Leandra skulle ta det å bli storesøster. Jeg har jo god erfaring med å gi barna mine småsøsken, men jeg har aldri gitt et hjertebarn som "trenger litt mer" et lite søsken.

Fra den dagen vi kom hjem med minsten har Lone virkelig tatt storesøster-rollen med storm. Si hva man vil om at så små barn liksom ikke skjønner så mye osv. men det må jeg virkelig si er tull og tøys. Lone skjønner virkelig at vi har fått en liten baby, og hun digger det!

Hun er med på å skifte bleie, hun er med på å vugge vognen, og hun er til og med også med for å amme! Det er nemlig ikke alle små som er så heldig som har en storesøster som sitter rolig ved siden av, med en hånd på puppen imens babyen drikker tenk!

Jeg hadde faktisk ikke forestilt meg at dette skulle gå så knirkefritt som det har gjort. Null sjalusi og kun en meget stolt storesøster!

Skal jeg ligge her i en kurv og sulte ihjel?!

 • 25.05.2016 - 20:42

"Seriøst... Mamma driver å skal ta bilder av meg i en kurv(?!) imens jeg kjenner at det bare er 30 min siden sist måltid, så imens jeg vil vise frem hvor sterk jeg er blitt så prøver jeg og søke opp noe mat her da!"

Ja for hvordan får man alltid så perfekte, ferdig redigerte bilder av de små? Jeg syntes jeg kun ser bilder av sovende, smilende eller våkne babyer, så jeg tenkte det ville være knall kjekt å dele et blinkskudd av hvordan det faktisk er!

Jeg er jo som dere vet ingen fotograf, men i kveld ville jeg prøve å ta litt bilder av lille Eliana-Esthelle. Jeg trengte nemlig noen bilder til dåpsinvitasjonen hennes.

Gänget och jag.

 • 24.05.2016 - 19:06

For å starte med oppdatering fra visningen i ettermiddag, så kan jeg egentlig bare si at stedet og huset vi så på er veldig fint. Det er en del som må gjøres før vi eventuelt kan flytte inn, så jeg kjenner at jeg ikke er like interessert som jeg var før visningen. Bilder kan ofte gjøre det så mye mer fint enn hva det faktisk er i virkeligheten.

Etter vi hentet i barnehagen i dag fikk guttene bestemme middag. Og selvklart ble det ikke annet enn taco som fikk stå på menyen! Det var ganske artig å dekke bordet i dag. Eliana-Esthelle skulle ha mat i det jeg nesten var ferdig med å lage middag, så hun ble koblet på og fikk gående buffé imens jeg dekket bordet med seks asjetter og seks glass. Det er spesielt i slike settinger jeg faktisk tenker over at vi er blitt en stor familie. Vi er veldig heldige som har så mange å elske og bli elsket av. Å få leve livet med så mange barn er en ekstrem lykke som jeg verdsetter over alt! 💗

Tid for visning!

 • 24.05.2016 - 08:16

God tirsdags morgen til dere! Her henger jeg skikkelig etter melkefylla i natt! Du godeste, det er ikke en spøk å ha fått ny dagligleder nei. Eller skal jeg si nattligleder?!

Nå skal guttene straks leveres i barnehagen før jentene og jeg tar oss en tur på café. Senere i dag skal vi møte Niklas for å dra på visning sammen. Denne tiden er så spennende, og jeg håper vi snart finner det perfekte huset for familien vår på syv <3

Ønsker dere en fin dag!

"Vær så snill å ikke rør meg, enten jeg sover eller ikke!"

 • 23.05.2016 - 19:21

Jeg syntes det er utrolig koselig å vise frem barna mine. Jeg er naturligvis utrolig stolt, akkurat hva andre foreldre også er av sine barn. Jeg syntes det er gjevt gromt!

Men er det noe som irriterer meg som mest på handletur, trilletur eller i det hele tatt når jeg er på farten, så er det når vilt fremmede mennesker tar seg retten til å flytte på dynen og ta på babyen min, enten hun ligger i vognen eller i bilstolen sin. Det er noe jeg faktisk ser på som et problem, som har hendt flere ganger også da de fire eldste var nyfødte og var babyer. Et problem for både meg og babyen min. For det første, jeg som mamma er hønemor og ønsker ikke at hvem som helst skal ta på babyen min. Jeg ønsker ikke å utsette babyen for smitte, ja for jeg vet ikke hva fremmede mennesker har med seg av baselusker! Og for det andre så må babyen kunne få lov til å ligge og sove i fred. Det er urovekkende for dem å bli vekket fra søvnen sin.

På toppen av det hele, så blir som oftes vedkommende forskrekket når jeg gir beskjeden "Vær så snill å ikke rør henne, hun er født for tidlig og må skjermes for smitte". Senere når jeg tenker over hendelsen, så undres jeg over hvorfor jeg må gi beskjed om noe slikt, når det faktisk er hva jeg vil definere som ren frekkhet å røre andre sine babyer. Selvom det er koselig tenkt, så vær så snill å ikke rør eller pell på små babyer, så sant foreldrene ikke gir tillatelse til det.

Jeg er på leting etter en type trygg vognpynt/bilstolpynt som det skal stå med klare bokstaver: Ikke rør meg! Så om dere har noe tips til hvor jeg kan få kjøpt det, så blir jeg veldig takknemlig for tips! :D

Trykk LIKER-knappen dersom dere er enig i at fremmede ikke har noe oppi vognen/bilstolen til babyene å gjøre.

Følg oss gjerne på facebooksiden min HER og Lykkenermange på Instagram og Snapchat.

DET ER NIKLAS SIN SKYLD!

 • 23.05.2016 - 16:12

Hei på dere! Fremover skal jeg virkelig prøve å få blitt flinkere med oppdateringer her inne. Det er en ting jeg tenkte jeg ville fortelle dere.

Jeg snakket i telefon med faren min i dag, hvor jeg fortalte at jeg hadde alle fem barna hjemme i dag. Ja det kunne han høre fikk jeg til svar. Jeg fortsatte samtalen med å fortelle at det er jo travelt med fem små, men Gud så trivelig det er. Han sa det var ikke noe han fikk gjort for at det var så travelt, det hadde jeg jo selv valgt. Og det første som slo meg var at nei, fytti rakkeren! Det er ikke min skyld, det er NIKLAS sin skyld.

Og ja, faktisk så er det Nik sin skyld at jeg har fått fem barn, og at jeg har ansvaret for så mange små. Tenk det.. Nik har skylden i at vi har fått så mange perfekte småtroll sammen, han sin skyld at jeg faktisk ønsker meg flere barn.

...Hadde han bare ikke gitt meg så fine barn, og vært en så god mann og pappa.....

Stelleplassen til Eliana-Esthelle + Eksklusiv rabattkode i HELE nettbutikken til www.Mimmis.no

 • 22.05.2016 - 15:31

Jeg har jo lovet å ta dere med rundt i hele huset vårt, litt etter litt.
I dag tenkte jeg å vise frem stelleplassen til Eliana-Esthelle. Selve stellekommoden kjøpte vi hos WWW.MIMMIS.NO
Selv om vi bor 40 minutters kjøring fra lageret dems, pleier vi som regel å be om at varene vi har bestilt derfra blir sendt i posten, ettersom vår erfaring er rask levering, og god service hos dem.

I dag har jeg i samarbeid med WWW.MIMMIS.NO fått gleden av å dele ut en rabattkode som gir 20% avslag i HELE nettbutikken dems.
Her har man altså muligheten til å gjøre en god deal, også på varer som allerede er på salg. Bruk koden: JUNEMIMMIS
Tilbudet varer til og med onsdag 25.05.2016

//samarbeid// 

For all del, det er koselig, men...

 • 21.05.2016 - 12:44

God lørdag til dere! Niklas spratt opp med de fire eldste grytidlig i dag. Eliana-Esthelle og jeg ble liggende til klokken ti. Utrolig hvor bestemt et lite menneske på snart 3 uker kan være. I natt har jeg vært brukt som smokk. Hennes egen smokk er uaktuell om dagen, da hun har funnet ut at det we mye bedre å ligge til brystet mitt. For all del, det er koselig det altså, men jeg kunne gjerne tenkt meg å få sovet de korte etappene gjennom natten. Eliana-Esthelle spiser hver halvannen time, så det går mye tid til amming i løpet av døgnet. Etter mating og stell på natten ble det lille trollet mitt lys våken og ønsket kommunikasjon med meg, så jeg hadde rett og slett ikke samvittighet til å legge henne til å sove med det første. I dag skal vi avgårde på visning, hvilket jeg gleder meg til. Søsteren til Niklas, og hennes to barn kommer på besøk til oss i dag, så ungene her er i ekstase. Besøk fra Valdres blir nok veldig koselig.

Fredagskos og dåpsplanlegging!

 • 20.05.2016 - 19:59

I kveld skal vi duke opp med taco og sette i gang med dåpsplanlegging. Det er nå ikke lenge igjen til vår lille jente skal få komme inn i den kristne tro, noe jeg ser frem til. Det er fint å ha noe å tro på. :) Gjestelisten skrev vi i går, og den er med enkle ord forklart; meget lang!

Til den store dagen inviterer vi inn 83 stk. så det er en del planlegging som skal til. Leie av lokal og kokker er i boks, så nå gjenstår det bare å få laget invitasjoner, bestilt pynt, mat og alt som hører til.

Vi har valgt at siden Eliana-Esthelle er så liten som det hun er, så skal hun døpes i den samme håndlagde dåpskjolen som Lone-Leandra ble døpt i.. Det er en strikket kjole som gode Anette har laget i størrelse babyborn. Gleder meg til å kle min lille mørkhårede prinsesse i den! :)

Hell i uhellet..

 • 20.05.2016 - 17:21

Nok en travel dag for oss. Guttene våre har vært i Larvik hos Mommo og morfaren dems, i mens Niklas og jeg har hatt med oss jentene inn til Rikshospitalet. I dag var det nok en gang tid for ultralyd av hjertet til Lone-Leandra. Lille vakre jenta vår som er så flink og tålmodig. Et ordentlig lite troll som vet akkurat hvordan hun skal sjarmere både den ene og den andre..

Hun har det jo som vi vet veldig godt pr. i dag. Vi vet jo at hun foreløpig klarer seg veldig godt med den hjertefeilen som hun har nettopp fordi hun har ganske hell i uhellet. Med det mener jeg at hun har gode utsikter til tross for den alvorlige hjertefeilen hun har. Fremover blir det å fortsette slik vi gjør. Med en kontroll i halvåret. Det eneste vi som foreldre kan gjøre er å være positive og håpe.

Jeg tror på mirakel, jeg tror at Lone-Leandra skal surfe seg gjennom et langt og godt liv med det hjertet hun har fått 💗

Vi har bestemt oss, nå skjer det!!

 • 19.05.2016 - 16:25

De siste dagene har vært travle, men utrolig kjekke. Vi hadde en kjempe koselig 17.mai feiring med barna, med tivoli og familieselskap i Larvik. I dag startet vi dagen med besøk av Se&Hør. Barna syntes det var kjekt med besøk av dem, og vi gleder oss til det kommer på trykk! :)

Jeg tenkte å fortelle dere om noen store beslutninger vi har foretatt oss i det siste. Husker dere jeg skrev om at vi har et stort ønske om å flytte tilbake til Siljan? Vi har enda ikke funnet oss noe nytt hus eller småbruk i Siljan, men vi er aktive på boligmarkedet for å si det slik. I dag har vi sagt til megleren vi skal ha i Skien, at vi nå er klare og ønsker å selge huset vårt nå i sommer.

Fremover blir det spennende å se om det dukker opp noe for oss i Siljan. Aller helst håper vi det dukker opp noe før vi selger her, slik at kontrollfreaken i meg slipper å få totalt sammenbrudd! - Ja, for det kommer den til å gjøre om vi selger her før vi har funnet oss noe nytt. Med fem barn så føler vi det er viktig å ha alt på stell, og ikke minst et sted å bo. Vi solgte jo småbruket vårt i Siljan i fjor, før vi hadde funnet dette huset, og det var rimelig nervepirrende for å si det som det var!

Jeg angrer.. |23 år & fembarnsmor|

 • 15.05.2016 - 20:29

Jeg hadde faktisk ikke forestilt meg at dette er noe jeg kom til å si bare fjorten dager etter fødsel. Men, her kommer det; Jeg angrer.

Jeg angrer innmari mye på at jeg ikke slappet mer av i svangerskapet, at jeg ikke stolte nok på legene rundt meg, og bare koset meg imens jeg hadde den lille jenta vår trygt i magen min. Hvorfor lot jeg meg bli så engstelig over at frøkena i magen valgte å sitte i seteleie.. Hvorfor lot jeg frykten for å kanskje måtte ha et keisersnitt ta overhånd? -Ja for det var faktisk det den gjorde de to siste ukene før hun turnet rundt og la seg i hodeleie.

De siste ukene, de siste dagene. Det er jo helt vanvittig, eller hva? Fjorten dager etter fødsel, og innrømme det at jeg faktisk savner og gå gravid. Jeg hadde jo som jeg delte med dere flere ganger, en form for fødselsangst etter opplevelsen vi fikk da jeg fødte Lone. Sånn helt uten videre mot slutten av svangerskapet med Eliana-Esthelle var det som at noen skrudde av en bryter hos meg, og jeg begynte å glede meg til fødselen.

Da jeg skjønte at det ble fødsel, ja at den lille etterlengtede lillesøsteren vår skulle komme til verden den 01.05.16 så gledet jeg meg. Jeg var så rolig og kontrollert under hele hendelsesforløpet. Jeg fikk en helt utrolig jordmor på Tønsberg sykehus, og faktisk rett før hun ble født kom barnepleieren som vi også hadde da Adriel ble født. Jeg følte meg så godt tatt vare på, og jeg stolte på at dette ordnet kroppen min. Jeg sitter igjen med en helt enormt god opplevelse fra min femte fødsel og kjenner at jeg gleder meg veldig til neste svangerskap og fødsel :)

Merker vi at hun har en sjelden hjertefeil?

 • 15.05.2016 - 09:34

Da vi kom hjem fra sykehuset etter fødselen med lillesøster gikk det opp for meg hvor stor Lone-Leandra faktisk er blitt. Den lille jenta mi, som egentlig er veldig liten ble plutselig så stor, selvstendig og skravlete. Hun begynner å minne meg så mye om meg selv da jeg var liten. Hun er også veldig lik meg som liten, bortsett fra at jeg aldri har hatt mørkebrune øyne.

Da jeg fikk Lone inn i livet mitt, alle bekymringene rundt det å ha et hjertesykt barn lærte jeg mye. Ikke bare om selve hjertet, ernæring osv. men faktisk mye om meg selv også.

Under graviditeten med Eliana-Esthelle hadde jeg et par tanker rundt det om jeg kom til å bli like glad i og ressurssterk for henne når jeg faktisk hadde tre gutter og en hjertesyk baby. Disse følelsene ble fort dratt i land, da Niklas minnet meg om at det er en helt naturlig tankegang. Det er faktisk rart at kjærligheten bare vokser, og for hvert barn jeg har fått så føles det som jeg får mer og mer morskjærlighet.

Tenk at lille Lone har blitt storesøster, og ikke lengre er den yngste i flokken vår. Vi får veldig ofte spørsmål rundt det om vi merker at hun har en hjertefeil, så det har jeg litt lyst til å svare på nå. Det at hun har en sjelden hjertefeil merkes ikke i hverdagen vår, annet enn at hun blir fortere sliten, hun spiser mindre, og når hun først blir syk så blir hun skikkelig dårlig. Foruten dette så er hun som andre babyer på sin alder. I forhold til alderen hennes, ligger hun faktisk langt fremme i den motoriske og psykiske utviklingen.

Jeg er veldig spent på uken som kommer nå, da vi har kontroll på Rikshospitalet med henne. Vi som foreldre har naturligvis en del spørsmål som det skal bli godt å få svar på fra en av landets dyktigste barne-hjertespesialist.

Det er ingen tvil..

 • 14.05.2016 - 21:43

I morgen er det hele to uker siden jeg fødte minste frøkna vår, og jeg klarer enda ikke stoppe studeringen av henne. Det er nesten som at hun forandrer litt utseende for hver dag som går. De første smilene har kommet, vi har god blikkontakt og det er ingen tvil om at hun vet hvem mammaen og pappaen sin er.

Det er veldig spesielt å se alle fem barna sammen nå. Så like, men allikevel så utrolig forskjellige. Hver sin personlighet og de alle trenger meg på hver sin måte. De er så utrolig sammensveiset og gode sammen! Jeg føler at jeg ikke har annet å skrive enn ren klisje nå om dagen. Kjenner meg faktisk litt forelsket på en annerledes måte. I alle fem små som jeg har gitt livet, og i mannen min. Jeg er så utrolig stolt, lykkelig og takknemlig.

Jeg har begynt å skrive på et innlegg jeg vil dele med dere snart. Hvor jeg forteller dere om hvordan jeg faktisk har det, og litt rundt hvordan det er å være fembarnsmor i så ung alder.

Vår lille hemmelighet

 • 14.05.2016 - 17:17

Dagene våre flyr jo avgårde raskere enn jeg selv henger med. Det går slag i slag, og nå er det meste klart til 17.mai feiringen i år. Som overskriften, så vil jeg fortelle dere guttene og vår sin lille hemmelighet. I følge guttene er det en hemmelighet, for vi trengte ikke si dette til alle, men de ville at jeg skulle ta litt bilder og fortelle om det på bloggen. "Lillesøster kan ikke bli ertet for at hun er så liten vettu"...

Husker dere jeg delte bilde av guttene i dems 17.mai antrekk? Vi skulle jo sy inn bunaden til Eliana-Esthelle slik at den skulle passe henne til 17.mai, men ettersom det ikke lot seg gjøre fordi hun er så liten fant vi ut at eneste muligheten var å finne ut om det fantes en festdrakt til babyborn, dersom hun også skal ha på seg festdrakt. Det fant vi med hjelp av søsteren min, så nå er Eliana-Esthelle også festklar til den store dagen ;)

Tilbake på sykehuset.

 • 13.05.2016 - 13:10

Hei på dere! I dag hadde jeg aller mest lyst til å gjemme meg godt under dynen og bare bli der. For en kald fredag! Nesten ikke til å tro at det har vært så varmt i flere dager nå..

Vi er i dag tatt turen til Tønsberg sykehus med Eliana-Esthelle. Siden hun er prematur, og vi fikk reise hjem så tidlig hadde vi avtale om å komme tilbake til sykehuset for å veie og måle henne i dag, samt for en legesjekk :) I kveld får vi gjester på middagsbesøk, noe jeg tror blir veldig koselig! Håper dere alle får en fin fredag! :)

Hjemmebesøk av helsesøster.

 • 12.05.2016 - 13:45

I dag hadde vi helsesøster på hjemmebesøk. Det var vårt aller første møte med helsesøsteren her i Skien, ettersom vi har hatt oppfølging av barna i Siljan frem til nå. Jeg var veldig spent på hva slags helsesøster vi fikk, og kan vel si vi er veldig fornøyde så langt. En blid og hyggelig dame! En av tingene i dag var å veie Eliana-Esthelle. Og vet dere hva? Hun har allerede gått opp hele 78 gram på tre dager! Lille storspiseren vår. Heia pupp, og heia amming! ;)

I dag har jeg en slik dag hvor jeg bruker tid på alle småting som fort tar tid. Niklas jobber på ute i hagen, Lone sover i vognen ute i skyggen og Eliana-Esthelle henger så og si kun tilkoblet puppene mine! Utrolig nok fikk jeg henne til å ligge 35 min alene i vognen imens jeg ryddet klær her i dag. Så et lite tips til dere andre som har små ammende babyer som skal henge i nærheten av puppen/lukten av melk, la babyen sove med ammebh'n deres ;)

Eliana-Esthelle

 • 11.05.2016 - 21:17

Her kommer noen bilder slik jeg har lovet :) bildene er fra rett etter fødsel hvor jeg fikk henne opp på brystet og til senest nå i dag. Som dere kan se på bildene er hun litt rød under øynene sine. Dette kommer av at hun ble stående over en rie under fødselen. Det er helt ufarlig, og går bort av seg selv nå snart. Vi er ekstremt stolte av vår lille vakre lillesøster, som er en god blanding av sine fire storesøsken. Hun er høyt elsket av oss alle 💗

Skal hun være hos oss for alltid?

 • 11.05.2016 - 15:06

Her går dagene virkelig slag i slag. Lille Eliana-Esthelle har bare glidd inn i gjengen, og jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at det faktisk føles ut som hun har vært hos oss i lang, lang tid allerede.

I natt har jeg vel ikke gjort annet enn å ligge med puppene på vift, ettersom vår lille frøken øker, og vet nøyaktig hvor hun vil ligge. Deilig er det at jeg kan duppe av litt når jentene sover på dagtid. Ett klapp for permisjons rettighetene vi har her i landet. Vi har det så skammelig godt, at jeg ikke begriper hvorfor enkelte av oss nordmenn klager!

Adriel-Amadeus har vært veldig stolt etter lillesøster kom hjem til oss. Han spurte oss i dag tidlig om lillesøster faktisk skal være hos oss for alltid nå, eller om vi bare låner henne.

Jeg forklarte at lille baby skal være hos oss for alltid, og at de skal vokse opp sammen frem til de blir voksne slik som mamma og pappa. Han jublet, kysset henne på kinnet og sa at han skulle kjøpe en julegave og kjeks til henne ;)

"Jeg virkelig elsker henne altså, mamma!"

 • 10.05.2016 - 08:49

God morgen :) i dag våknet jeg til en sulten Eliana-Esthelle som måtte ammes før vi sto opp 06:45. Lone sto klar som et tent lys i sengen, og spurte etter mamma. Jeg spiste en god frokost sammen med alle mine fem små, før vi gikk på badet for å stelle oss, etterfulgt av å vekke pappaen som måtte kjøre i barnehagen i dag. Han har vært så flink med barna de siste dagene, tidlig oppe og hatt hele fortet alene, så jeg syntes det var riktig å la han sove lengre enn oss andre i dag.

Noah-Nathaniel sto opp fra sengen sin i går kveld, bare fordi han ønsket å kose litt med lillesøsteren sin. Heretter har vi faktisk til avtale at han skal få være 20 minutter lengre våken enn søskena om kvelden, fordi han ønsker å få ha tid med Eliana-Esthelle helt alene. Han la seg godt til rette på sofaen her i går, og holdt trygt om lillesøsteren sin som hadde det midt i blinken. Hun koset seg på storebror sitt bryst. Plutselig snudde Noah hodet til oss og sa "Jeg virkelig elsker henne altså, mamma! Hun er så nydelig." Vel... Det varmet godt i mammahjertet :)

Barnas første møte med lillesøster.

 • 09.05.2016 - 21:01

Hei på dere! Nå er vi faktisk kommet oss hjem til Skien, noe som jeg syntes var utrolig kjekt! Vi er ekstremt fornøyd med både fødeavdelingen og nyfødtintensiv på sykehuset i Vestfold. Fire av mine fem er født der, og vi kommer definitivt til å reise tilbake dit om vi får flere barn. Tenker jeg skriver litt mer om fødselen og oppholdet vårt litt senere.

Niklas og Lone hentet oss på sykehuset i dag, før vi kjørte direkte til barnehagen for å hente guttene. Vi hadde et ammestopp på veien, og Lone fikk lov til å holde lillesøsteren for første gang. Hun dro tak i sparkebuksen hennes, og sa "MIN, takk takk!". Hun er i ekstase, og virkelig syntes om den lille dukken vi har fått hjem. Så forsiktig og engasjert på en og samme tid. Guttene visste ikke om at vi skulle komme hjem i dag, så det ble en stor overraskelse for dem da jeg kom og hentet dem. De kastet seg rundt halsen min, og lurte veldig på hvor lille Eliana-Esthelle var. Milian lurte på hvorfor den store tjukke magen min var borte. De var ekstremt stolt da de fikk se den lille søsteren sin som de har ventet sånn på. De satt og kikket på henne hele veien hjem, og avtalte rekkefølge på hvem som skulle få holde henne først.

Vi tok oss en tur ut på lekeplassen etter middag i dag, og barna storkoset seg imens bitte lille lå og sov i vognen sin. Nå er de fire største badet og lagt, klær til i morgen er funnet frem og jeg har stekt en haug med kanelsnurrer. Resten av kvelden skal nytes sammen med Niklas og babyen vår.

Jeg holder på å vippe av pinnen...

 • 06.05.2016 - 15:00

Nevnte noen morskjærligheten? Joda, det er femte gangen jeg har satt et nytt lite liv til verden, men allikevel så glemmer man litt mellom hver gang hvor ekstremt sterke disse instinktene man får som nybakt mamma er. Jeg har jo dette instinktet for alle fire hjemme, men nå også for den lille jenta som sover så godt på brystet mitt.

Det er akkurat som at jeg hadde glemt litt hvordan dette egentlig er. Forelskelsen, lykkerusen og barseltårene. Nå føler jeg at jeg må holde tungen rett i munn for å ikke vippe av pinnen her. Om det er den tøffe starten vi fikk med Lone-Leandra som gjør at jeg har blitt så hysterisk som jeg er nå, vet jeg sannelig ikke. Men jeg må ta meg selv i å faktisk gå på do eller bare det å gå for og spise. Jeg prioriterer ikke noe annet enn å våke over lille Eliana-Esthelle. Den kosen, den kjærligheten... Finnes det egentlig i det hele tatt ord nok til å forklare den? ;)

Savnet til mine fire små sjarmtroll som er hjemme blir bare mer og mer intenst, så i morgen skal Niklas komme en tur med dem slik at jeg får koset meg en stund med dem. Det er uutholdelig å plutselig skulle være borte fra dem så lenge. Heldigvis skjønner dem hvorfor mamma er på sykehuset, og vi snakkes flere ganger til dagen. Jeg gleder meg til å komme hjem for og skifte bleier, vaske, lage mat, aktivisere, leke, veilede og nyte livet. Rett og slett min normale hverdag som mamma til mange barn.

Jeg har glemt å fortelle dere dette..

 • 05.05.2016 - 22:38

I dag har vi snakket med Lone, Adriel, Milian og Noah på facetime, hvilket jeg syntes var utrolig godt. Guttene er meget begeistret for å få se og høre knitringen til Eliana-Esthelle. Det må være veldig rart for dem at mamma plutselig er avgårde i flere dager, og attpåtil har fått en ny baby.

Det er noe jeg har glemt å fortelle dere de siste dagene. Det er noe jeg føler jeg virkelig må skryte av, nettopp fordi vi er ekstremt heldige. Tre av mine søstre har virkelig stilt opp for oss disse dagene.

De hjelper til, og passer barna hjemme slik at Niklas har muligheten til å være her sammen med lille frøken og meg. Det å få ha han her har vært veldig godt for min del, og ikke minst for Eliana-Esthelle. Hun har nå begynt å ha gode våkenstunder før og etter stell, så det er veldig godt for henne å få se og høre stemmen til både mammaen og pappaen sin. To store mørkebrune øyne som følger med.

En stor takk til Andrea, Mariell og Victoria; dere er utrolig gode!! Dere har gjort de første dagene i barseltiden mye enklere for storesøsteren deres 💗

En liten oppdatering fra oss på sykehuset.

 • 05.05.2016 - 13:02

Hei på dere!

I skrivende stund ligger jeg i sengen med Eliana-Esthelle sovende på brystet mitt. Hun er nå ferdig med pustestøtte, og klarer deg utrolig bra uten den. Hun fikk prøve sitt første ordentlige måltid fra meg i går kveld, hvilket hun klarte utrolig bra! Så nå tar hun gode måltider fra meg, og har begynt å si klart i fra om hvordan hun vil ha det. Det mest populære er å få ligge i mine armer og på mitt bryst. En ordentlig liten mammajente!

Det første møte som de kommer til å huske i lang tid.

 • 04.05.2016 - 10:33

Jeg hadde faktisk ikke tenkt til å skrive noe om det, ettersom det absolutt ikke er verdt hverken oppmerksomhet eller engasjement fra meg eller mine.

Til deg/dere som åpenbart føler dere snytt av å ikke få se bilde av vår nyfødte datter så vil jeg avklare det en gang for alle, slik at unødvendige kommentarer avstår fra nå av: Jo, vi er ufattelig stolt over den lille jenta vår. Jeg gleder meg veldig til å vise henne frem. Hun er selvklart utrolig pen, en liten jente som er utrolig lik de fire søskena sine. Som jeg har skrevet tidligere, så kommer ikke vi til å sende rundt, eller legge ut bilder av henne for hele Norge før søskena har fått hilse på den kjære søsteren sin først!

Så en liten oppdatering;

Jeg er veldig nøye på å ikke bruke mobil eller fokusere på annet enn min lille prinsesse nå. Vi er innlagt på nyfødt intensiv fordi hun er født 5 uker for tidlig. Hun trenger litt pustestøtte til hun kommer seg skikkelig. Det ser ut til at hun snart er ferdig med det behovet, noe som er veldig bra. Mat får hun i sonde, men har nå fått begynne å ligge til brystet og smake seg frem litt! Melken er allerede i stor produksjon, så hun får det beste hun kunne fått av meg nå :)

Vi vet ikke riktig når søskena skal komme å møte henne, ettersom jeg er veldig nøye på at det første møtet skal være veldig fint. Det er tross alt det første møte med lillesøster som de skal huske i lang tid, og da vil jeg ikke at det skal være å se lillesøster ligge i en åpen kuvøse tilkoblet ledninger og pustehjelp. Så fort hun er av den skal de få komme å se den vakre lille som de har ventet lenge på å få møte 💗

Velkommen til verden, vår vakre Eliana-Esthelle 💗

 • 01.05.2016 - 22:49

For femte gang så har jeg klart det. En unik oppgave som å føde et barn. Den 01.05.2016 klokken 19:49 fikk vi møte 2430 gram ren kjærlighet. Jeg er så stolt nå at jeg er i min egen lykkerus. Utrolig stolt over kroppen min, og hvor fantastisk jobb jeg i dag gjorde for å gi Norge en ny landsborger.

Vi kom oss til uke 35+0, og ut kom det en sprek lita jente som så klart er verdens fineste lillesøster. Jeg gleder meg til hennes første møte med storesøskena som passes godt på av Tante Andrea.

Følg meg gjerne på Instagram; Lykkenermange og facebooksiden min HER.

June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 5 små barn, tre gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no