June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

I morgen skal det feires!

 • 30.04.2017 - 20:15

Ååå, dere! Jeg er så spent på morgendagen at jeg snart går i spinn! I morgen, den 01.05.2017 er vår minste jente nemlig 1 år gammel, og vi gleder oss veldig til å feire dagen hennes. Dagen hennes skulle jo egentlig feires på Kypros, så jeg og Niklas måtte ta oss en handlerunde på fredag, imens svigerfar passet barna hjemme, slik at vi fikk handlet inn det som hører med til en ordentlig feiring.

Guttene og Lone er helt i hundre og gleder seg veldig til i morgen. De har kjøpt hver sin presang til lillesøster, og har i kveld før de la seg planlagt hvordan vi skal starte feiringen i morgen tidlig. Tradisjonen tro, selvfølgelig starter vi dagen med kake med lys! I kveld pynter Niklas og jeg kakene sammen, og mimrer tilbake på dette året hvor vi har fått ha den nydelige Eliana-Esthelle i livet vårt!

Selv hvor mange barn jeg har, så kribler det like mye i magen hver gang et av barna fyller år. De blir liksom et år eldre, og får sin egen dag. Jeg gleder meg til å oppdatere dere i morgen💗

Legger ved noen bilder av klargjøringen.

Jeg skal snakke ihjel denne uretten!!

 • 30.04.2017 - 18:45

Hei og hopp, god søndag til dere lesere! Nå vil jeg fortelle litt om graviditeten, siden vi har kommet til uke 21. Hvor blir ukene av? Snart har vi jo prinsen vår her!

Husker dere at jeg og Niklas var skråsikre på at babyen var en liten jente? Siden formen min var såå dårlig de første ukene, tenkte vi at det måtte være en jente, siden jeg langt i fra har vært så dårlig når jeg gikk gravid med guttene. Vi kjøpte til og med kjole til babyen når vi var i Helsinki, men tre uker etterpå reiste vi jo til Birmingham, og ting hadde allerede da endret seg så mye. Navnet til en gutt var spikret, og jeg shoppet i gutteavdelingen. Det var nærmest akkurat som at jeg ble dratt i den retningen, haha.

Det er ganske gøy å se hvor fort formen kan snu, fra dårlig til bra. Derimot i neste øyeblikk kan den være drit dårlig igjen. Jeg følges jo som dere vet veldig godt opp av både jordmor og fødselsoverlege, så jeg føler meg virkelig trygg på at jeg bli ivaretatt. Ganske kult er det å vite at det å bære frem barn er noe kroppen min elsker, og kroppen generelt viser ingen tegn på at den er sliten selvom jeg nå bærer frem det sjette barnet på det sjette året. Fascinerende, jeg må få si jeg er meget stolt over kroppen min!

Nok om det, og over til de premature riene som slo inn før helgen. Det er ikke noe som relateres til at jeg har hatt tette svangerskap, men mer av stress. Dere vil en dag få høre fra meg om hva jeg går igjennom nå om dagen, nettopp fordi jeg skal snakke ihjel en urett, jeg skal aldri mer tie den. Jeg vil først og fremst for min egen selv-verdighet sette ned foten, for jeg har seks mennesker jeg skal oppdra til hva som er rett og galt. For det andre håper jeg at jeg som blogger kan hjelpe andre i en lignende situasjon til å ta det valget som jeg selv etter flere år våget å ta. Siden det stormer om dagen, kan jeg dessverre ikke skrive direkte hva dette handler om på dette tidspunktet. Det er veldig rart at jeg for et år siden satt å tenkte at dette måtte jeg fortsette å holde for meg selv, det måtte aldri komme ut noe sted. Jeg har vokst, jeg fødte et barn til, og jeg har turte å løfte på lokket på kjelen min. Jeg er der i dag at jeg ser på mine barn og kjenner at jeg har tatt et riktig valg, og jeg er stolt av meg selv!

Nå er det nok!

 • 28.04.2017 - 13:58

I dag er det skikkelig møkkavær om jeg kan få kalle det for det. Det er alltid kjipt når været er dårlig, men spesielt for meg i dag som egentlig skulle vært på Kypros! Vi skulle etter planen reise i dag, men natt til i går våknet jeg med så magesmerter som jeg ikke i noen graviditet har kjent! Jeg satt i badekaret i 40 minutter og all smerte avtok før jeg sto opp, og det kom enda kraftigere tilbake. Jeg er egentlig veldig tilbakeholden med å ta Paracet når jeg er gravid, men to stykk svelget jeg nedpå i håp om at det skulle bli bedre. Jeg la meg med fire varmeflasker og sovnet heldigvis etter en stund. Klokken 07.00 i går morges reiste jeg hjemmefra, for jeg fikk komme inn på time hos fødselsoverlegen i Larvik.

Jeg har dessverre allerede veldig kraftige kynnere, og plages allerede med premature rier. Etter en vurdering ble det tryggeste for min lille baby som må holde magehuset i mange uker til, at turen til Kypros måtte avlyses for denne gang. Jeg tar også tabletter for å roe ned livmoren, noe som gir god effekt så langt. Det er ingen tvil om at påkjenningene jeg har rundt meg nå om dagen dessverre får påvirke svangerskapet mitt i negativ retning. Jeg bestemte meg i går for at det som er det eneste som betyr noe for meg nå, er at Lillegutt holder seg i magen i noen uker til, så jeg må ta det mer med ro og rett og slett tillate meg selv å koble litt av. Jeg vil ikke at det som har ødelagt mye av min livskvalitet, skal få ødelegge svangerskapet mitt, så noe kan skje med prinsen som vokser som han skal. Det er en grunn for at jeg har valgt å ta tak i ting som er langt fra greit, og siden jeg er sjef over mitt eget liv har jeg bestemt at nå er nok er nok.

Babyen blir den første i Norge med dette navnet <3

 • 25.04.2017 - 14:04

Jeg forsto tidlig i dette svangerskapet at babyen i magen måtte være en liten gutt. Tross ekstremt dårlig form de første ukene, så var guttenavnet det eneste vi var 100% sikre på. Navnet er aldeles nydelig, og faktisk blir vår sønn den første i Norge som får dette navnet, så sant det ikke er noen som gir sitt barn dette navnet. Jeg tviler egentlig på at noen i det hele tatt finner denne kombinasjonen, siden den er helt unik og egen.

Jeg kaller han til en hver tid det første navnet, og det er ordentlig vanskelig å ikke gjøre en "feil" når jeg publiserer et innlegg, da jeg fire ganger nå har måtte korrigere teksten, så jeg ikke har røpet navnet. Barna snakker hele tiden om lille M-M som vi venter på. Noah og Milian ga forresten politiet på Gardermoen en full oppdatering om at jeg har en gutt i magen, og at han skal hete M-M. Det er ikke lett for dem å skulle holde navnet hans "hemmelig" når de er oppriktig stolte og gleder seg veldig over lillebror i mammas mage.

Noe i meg vil holde på navnet enda litt til, så det tror jeg at jeg skal gjøre i hvert fall i noen dager til. Plutselig føler jeg meg klar til å dele dette unike og særdeles nydelige navnet med dere lesere ❤

Gravidoppdatering uke 20

 • 24.04.2017 - 10:40

God mandagsmorgen til dere lesere!

Her har helgen flydd i fra oss, men vi har storkoset oss sammen. Nå har vi kommet så langt som til uke 20, noe som betyr at vi er halvveis til et fullbåren svangerskap. For min del har vi vært over halvveis i mange dager nå, vi vet nemlig at vi får en dato for igangsettelse av fødselen i god tid før terminen. Målet er selvfølgelig å komme til denne dagen, men jeg er av den typen som føder litt prematurt. I hvert fall så har jeg gjort det 3 av 5 ganger så langt. Det foreligger ingen grunn til at jeg føder prematurt, det eneste vi vet er at kroppen min har bevist at sen bruker litt kortere tid på å ferdigstille sterke babyer litt tidligere enn hva som regnes som gjennomsnittet. Milian kom som et lyn fra klar himmel i uke 35, Lone kom med hjertefeil i 34 (noe som var kroppen min sin måte å varsle at det var noe med babyen), og Esthelle ble jeg satt i gang med i uke 34, da kroppen laget premature rier, og de oppdaget at jeg hadde en mild infeksjon. Siden jeg føder skrekkelig fort og uten mye tegn i forkant, så var det absolutt det tryggeste for både meg og babyen at jeg ble satt i gang på dette tidspunktet.

Formen min er veldig opp og ned, noe som er veldig slitsomt. Jeg stuper i seng tidlig om kveldene, og føler at jeg aldri blir uthvilt. Om noen har kjent hvordan det er å føle seg konstant sulten, så er det hva jeg gjør om dagen. Sulten i det ene øyeblikket og kvalm i det andre. Tissetrengt, svimmel og manko på søvn. Jeg trøbler en del med isjhasnerven som ligger i klem, noe som til tider gjør løft og bøying til et problem for meg. Det var derfor ekstremt godt å være på Gran Canaria i varmen, hvor jeg ikke kjente noe i hverken isjhas eller bekkenet. Så jeg får bare glede meg og håpe vi får en varm sommer i Norge! Men jeg skal virkelig ikke klage, jeg er enormt heldig som får bære frem denne lille skatten!

Dette er helt utrolig

 • 21.04.2017 - 19:10

I dag har vi hatt en effektiv og noe travel fredag. Vi startet dagen med at jentene sov unormalt lenge, og ble vekket når klokken nærmet seg 10:00.. Vi kom oss i tide til kontrollen på helsestasjonen, og alt var bare bra der. Videre måtte vi innom apoteket og noen butikker for noen ærend, før vi tok turen til fastlegen vår. Vi avsluttet dagen med å hente Milian og Adriel i barnehagen, før vi reiste hjem og laget hamburger til middag. Eller om rett skal sies, bestemte guttene middag for barna i dag. I kveld skal Niklas og jeg spise en bedre middag sammen, og feire 7,5 år som kjærester. Haha, alt som feires kan, skal feires her i huset!

Nå om dagen går det i racerfart over gulvene her hjemme. Lille Eliana-Esthelle som ikke er så liten lengre, nærmer seg åring, og vi har allerede planlagt en perfekt ettårsfeiring for minste jenta vår!

Det er veldig rart å tenke på hvor raskt dette året egentlig har gått. Så mye vi har opplevd, og gjort. Mange reiser og gode opplevelser. Fremover har vi minst like mange planer, og mye å glede oss til. Veldig herlig er det å tenke på at denne nydelige lille frøkna allerede skal bli storesøster om kort tid. Egentlig helt utrolig! Hun har begynt å si mange ord, og er en ekstremt blid jente. Familiens lille sjarmtroll! 💗

"Vanskelig å bli glad i et sykt barn"

 • 21.04.2017 - 08:06

De fleste har et hjertebarn, men de færreste får vite det av en lege. Klokken 23:25 den 18.02.15 snudde livet mitt seg på hode. Helt uforberedt, uvitende og uerfaren ble jeg mamma til et lite hjertebarn. Jeg var ikke "bare" en mamma, jeg var også blitt mor til et barn født med en svært sjelden hjertefeil. Det sitter langt inne å skrive dette, så jeg gjør det med tårene trillende. Det var kaotisk de første timene. Vi ble flyttet til Rikshospitalet i full fart, og lite visste vi om fremtiden vår. Hele meg skrek innvendig, at den lille jenta mi ikke skulle dø. Det var ikke aktuelt, og jeg ville ikke høre eller tenke tanken engang.

De første timene tror jeg at jeg både satt og sto rundt datteren min i sjokk. Jeg var livredd. En sykepleier sa til meg at hun forsto om det var vanskelig å bli glad i et barn jeg ikke visste om jeg ville få beholde for alltid. "Hun var jo født med en hjertefeil." Ordene var noe av de mest idiotiske jeg har hørt noen gang. Selvfølgelig elsker jeg barnet mitt, jeg turte bare ikke ta så mye på henne de første timene. Jeg hadde aldri sett et så lite uskyldig barn noen gang. Hun var noe av det vakreste jeg har sett, og jeg var så redd for å ødelegge henne. Redd for om maskinene rundt henne skulle begynne å pipe, og redd for at noe skulle gå galt. Hun var den første jenta mi, jeg hadde jo "bare" tre gutter fra før, så hvordan jeg skulle vaske henne trengte jeg veiledning til. Jeg følte meg på et tidspunkt som en uerfaren og pysete mor.

Etter at jeg fikk henne på brystet den aller første gangen så skjedde det noe mellom Lone og meg. Ikke lengre hadde vi bare den kontakten vi hadde hatt i 34 uker i svangerskapet, men vi hadde nå noe helt uerstattelig, unikt og så sterkt sammen. Vi var blitt mamma og Lone, så sterke og tapre. Sammen har vi klart det helt utrolige. Jeg har lært meg å bli en hjertemamma, og hun er den tøffeste jeg kjenner. Et lite mirakel, så vakker at hun smelter fjell. Av og til litt rampete, bestemt og sta, men allikevel den gode lille jenta mi. Jeg får aldri beskyttet hverken hun eller de andre søskena mot alt her i livet, men jeg får som mamma styrket dem, og gitt dem gode verdier og grunnlag for livet. En oppvekst med en grobunn av kjærlighet.

Jeg får kanskje aldri engstet meg nok, og ei heller grått nok. Jeg vet jo at det er prisen man må betale for å være en mamma. Man får en hel masse kjærlighet og nydelige minner, men det hører også med å være bekymret.

Jeg har bestemt meg for at jeg vil være en positiv hjertemamma, som skal fokusere på alt vi kan gjøre, i plassen for å tenke på hva vi kanskje går glipp av. Jeg klamrer meg fast til ordet mirakel. Jeg vet at jeg har et lite mirakel i livet mitt, og at jeg virkelig er heldig. Jeg tror på Gud, og jeg tror på mirakel. Men mest av alt, så tror jeg må den nydelige lille jenta mi, Lone-Leandra.

Påskeferien vår

 • 09.04.2017 - 20:18

God palmesøndag, vi koser oss veldig på påskeferie i Valdres. I dag har vi vært ute i flere timer, spist god lunsj og ordentlig hygget oss. Denne påskeferien skal vi ha litt todelt. Første delen skal vi være hos familie i Valdres, imens siste delen skal vi hjem til Skien hvor vi får besøk av familie. Vi gleder oss veldig til påsketravet på Klosterskogen i år, og veldig kjekt for oss at vi bor så nærme at vi kan pakke piknik kurven, barnevogner og tusle ned på banen. Guttene gleder seg veldig masse til det, og vi voksne håper på strålende vær! Kan virkelig anbefale alle til å ta turen en tur på travbanen i påsken :)

I morgen har vi planer om å komme oss avgårde på en skogtur, hvor vi skal bygge en liten mini hytte til påskeharen. Gulrøtter til haren er allerede lagt frem, og en skisse av hytten til haren er skisset på papir.

Jeg syntes det er så stas og gjøre litt småting som faktisk har enorm betydning for barna våre. Små artige ting blir fort store minner for barna, som de kan ta med deg resten av livene sine.

Jeg håper dere har hatt en kjempe fin søndag, og koser dere i påskeferien. Niklas og jeg skal begge oppdatere bloggen i løpet av hele påsken! :D

Påskeferien vår

 • 09.04.2017 - 20:17

God palmesøndag, vi koser oss veldig på påskeferie i Valdres. I dag har vi vært ute i flere timer, spist god lunsj og ordentlig hygget oss. Denne påskeferien skal vi ha litt todelt. Første delen skal vi være hos familie i Valdres, imens siste delen skal vi hjem til Skien hvor vi får besøk av familie. Vi gleder oss veldig til påsketravet på Klosterskogen i år, og veldig kjekt for oss at vi bor så nærme at vi kan pakke piknik kurven, barnevogner og tusle ned på banen. Guttene gleder seg veldig masse til det, og vi voksne håper på strålende vær! Kan virkelig anbefale alle til å ta turen en tur på travbanen i påsken :)

I morgen har vi planer om å komme oss avgårde på en skogtur, hvor vi skal bygge en liten mini hytte til påskeharen. Gulrøtter til haren er allerede lagt frem, og en skisse av hytten til haren er skisset på papir.

Jeg syntes det er så stas og gjøre litt småting som faktisk har enorm betydning for barna våre. Små artige ting blir fort store minner for barna, som de kan ta med deg resten av livene sine.

Jeg håper dere har hatt en kjempe fin søndag, og koser dere i påskeferien. Niklas og jeg skal begge oppdatere bloggen i løpet av hele påsken! :D

Påskeferien vår

 • 09.04.2017 - 20:17

God palmesøndag, vi koser oss veldig på påskeferie i Valdres. I dag har vi vært ute i flere timer, spist god lunsj og ordentlig hygget oss. Denne påskeferien skal vi ha litt todelt. Første delen skal vi være hos familie i Valdres, imens siste delen skal vi hjem til Skien hvor vi får besøk av familie. Vi gleder oss veldig til påsketravet på Klosterskogen i år, og veldig kjekt for oss at vi bor så nærme at vi kan pakke piknik kurven, barnevogner og tusle ned på banen. Guttene gleder seg veldig masse til det, og vi voksne håper på strålende vær! Kan virkelig anbefale alle til å ta turen en tur på travbanen i påsken :)

I morgen har vi planer om å komme oss avgårde på en skogtur, hvor vi skal bygge en liten mini hytte til påskeharen. Gulrøtter til haren er allerede lagt frem, og en skisse av hytten til haren er skisset på papir.

Jeg syntes det er så stas og gjøre litt småting som faktisk har enorm betydning for barna våre. Små artige ting blir fort store minner for barna, som de kan ta med deg resten av livene sine.

Jeg håper dere har hatt en kjempe fin søndag, og koser dere i påskeferien. Niklas og jeg skal begge oppdatere bloggen i løpet av hele påsken! :D

Påskeferien vår

 • 09.04.2017 - 20:17

God palmesøndag, vi koser oss veldig på påskeferie i Valdres. I dag har vi vært ute i flere timer, spist god lunsj og ordentlig hygget oss. Denne påskeferien skal vi ha litt todelt. Første delen skal vi være hos familie i Valdres, imens siste delen skal vi hjem til Skien hvor vi får besøk av familie. Vi gleder oss veldig til påsketravet på Klosterskogen i år, og veldig kjekt for oss at vi bor så nærme at vi kan pakke piknik kurven, barnevogner og tusle ned på banen. Guttene gleder seg veldig masse til det, og vi voksne håper på strålende vær! Kan virkelig anbefale alle til å ta turen en tur på travbanen i påsken :)

I morgen har vi planer om å komme oss avgårde på en skogtur, hvor vi skal bygge en liten mini hytte til påskeharen. Gulrøtter til haren er allerede lagt frem, og en skisse av hytten til haren er skisset på papir.

Jeg syntes det er så stas og gjøre litt småting som faktisk har enorm betydning for barna våre. Små artige ting blir fort store minner for barna, som de kan ta med deg resten av livene sine.

Jeg håper dere har hatt en kjempe fin søndag, og koser dere i påskeferien. Niklas og jeg skal begge oppdatere bloggen i løpet av hele påsken! :D

Påskeferien vår

 • 09.04.2017 - 20:17

God palmesøndag, vi koser oss veldig på påskeferie i Valdres. I dag har vi vært ute i flere timer, spist god lunsj og ordentlig hygget oss. Denne påskeferien skal vi ha litt todelt. Første delen skal vi være hos familie i Valdres, imens siste delen skal vi hjem til Skien hvor vi får besøk av familie. Vi gleder oss veldig til påsketravet på Klosterskogen i år, og veldig kjekt for oss at vi bor så nærme at vi kan pakke piknik kurven, barnevogner og tusle ned på banen. Guttene gleder seg veldig masse til det, og vi voksne håper på strålende vær! Kan virkelig anbefale alle til å ta turen en tur på travbanen i påsken :)

I morgen har vi planer om å komme oss avgårde på en skogtur, hvor vi skal bygge en liten mini hytte til påskeharen. Gulrøtter til haren er allerede lagt frem, og en skisse av hytten til haren er skisset på papir.

Jeg syntes det er så stas og gjøre litt småting som faktisk har enorm betydning for barna våre. Små artige ting blir fort store minner for barna, som de kan ta med deg resten av livene sine.

Jeg håper dere har hatt en kjempe fin søndag, og koser dere i påskeferien. Niklas og jeg skal begge oppdatere bloggen i løpet av hele påsken! :D

Påskeferien vår

 • 09.04.2017 - 20:17

God palmesøndag, vi koser oss veldig på påskeferie i Valdres. I dag har vi vært ute i flere timer, spist god lunsj og ordentlig hygget oss. Denne påskeferien skal vi ha litt todelt. Første delen skal vi være hos familie i Valdres, imens siste delen skal vi hjem til Skien hvor vi får besøk av familie. Vi gleder oss veldig til påsketravet på Klosterskogen i år, og veldig kjekt for oss at vi bor så nærme at vi kan pakke piknik kurven, barnevogner og tusle ned på banen. Guttene gleder seg veldig masse til det, og vi voksne håper på strålende vær! Kan virkelig anbefale alle til å ta turen en tur på travbanen i påsken :)

I morgen har vi planer om å komme oss avgårde på en skogtur, hvor vi skal bygge en liten mini hytte til påskeharen. Gulrøtter til haren er allerede lagt frem, og en skisse av hytten til haren er skisset på papir.

Jeg syntes det er så stas og gjøre litt småting som faktisk har enorm betydning for barna våre. Små artige ting blir fort store minner for barna, som de kan ta med deg resten av livene sine.

Jeg håper dere har hatt en kjempe fin søndag, og koser dere i påskeferien. Niklas og jeg skal begge oppdatere bloggen i løpet av hele påsken! :D

Pappapost: Det er urettferdig

 • 08.04.2017 - 16:02

June skrev i innlegget i går at jeg hadde fortalt henne noe jeg ikke har satt ord på før nå. Natt til fredag.

Jeg fortalte June hvordan jeg som vordende far føler det spesielt rundt dette med tilknyting til babyen i magen.

Jeg syntes faktisk det er ganske urettferdig. Som pappa får jeg ikke oppleve noe annet enn å kjenne spark og bevegelse fra den lille, annet enn med hånden min, eller om jeg legger hodet inntil magen. June får jo knyttet et helt annet bånd til den lille, hun som går med han voksende i sin egen kropp. Forstå meg rett, jeg syntes jo hun gjør en fantastisk jobb, men jeg skulle gjerne ønske man som pappa kunne skapt et bånd til barnet tidligere.

Når babyen er født så er jo den fullstendig avhengig av mammaen sin. Uansett hvordan man vrir og vrenger på det, så tror jeg de aller fleste skjønner hva jeg snakker om nå. Pappaene er absolutt like viktig for barnet, men vi blir liksom ikke helt det samme som mammaene den første tiden. I hvert fall så har alle våre barn vært mer avhengig av June enn av meg i nyfødt perioden. Lukten og lyden av June er jo det tryggeste som finnes for våre barn, og ikke minst må jeg nevne ammingen. For oss har det aldri vært et alternativ å erstatte morsmelk, så jeg har liksom ikke fått tatt del i matingen heller, med unntak av de gangene June har pumpet ut melk kun for at jeg stolt som en hane har fått gi babyen flaske. Jeg forsøker jo så godt jeg kan å ta del ved og sitte sammen med dem når den lille ammes, og tar mer enn gjerne over når babyen skal rape.

En annen ting jeg ikke har sagt så mye om er hvordan det er de første dagene etter fødsel. Kvinnen jeg elsker og deler livet med er fullstappet av morsinnstinkt, og er en veldig god mamma. De første dagene er hun som en superhelt med uendelig krefter. Selvom jeg tilbyr meg å skifte bleie eller bade den lille, så vil hun alltid være med. Hun slipper meg jo til og det handler ikke om at hun ikke stoler på jobben jeg gjør, men hun er slik som person at hun våker babyene sine som en hauk. Det er jo utrolig betryggende for meg å vite at hun passer så godt på barna våre når jeg er på jobb og ellers ikke er til stede. Jeg får nok bare smøre meg med tålmodighet og fortsette å glede meg til tøffingen vår kommer ut, så kan jeg også få knytte et bånd til han :)

Siste gangen jeg går gravid

 • 07.04.2017 - 14:09

Vi er vel hjemme i Norge etter en fantastisk ferie på Gran Canaria. Vi reiste direkte hjem til svigermor i Valdres, hvor Niklas, Adriel, Esthelle og Lone ventet på oss. Det var så deilig å se barna igjen, og vi har koset oss kjempe masse så langt i dag.

Jeg sa noe til Niklas som jeg aldri har sagt før. Jeg føler at dette svangerskapet er så fantastisk. Nik fikk for første gang i natt kjenne lillegutt i magen sparke. Han var utrolig fascinert og snakket mye om følelser han ikke har sagt til meg før. Han vil dele det i eget innlegg med dere i løpet av helgen. Jeg tror jeg nå kan si at dette er siste gangen jeg går gravid. I hvert fall så lenge jeg er i tjueårene. Jeg føler at vi er komplett med seks barn nå. Nik og jeg er enige om at vi kan tenke oss et par "att-på-klatter" om 10-12 år. Noe som antageligvis ikke er noe problem i og med at jeg da fremdeles er i fertil alder. Det må vi selvfølgelig se ann når den tiden kommer. Kanskje er vi ferdig med småbarnstiden, eller kanskje passer det seg å berike familien.

For meg er det ekstremt viktig at hver og en av mine barn skal følges opp 100 prosent. Hver og en av dem skal sees, de skal få like mye kjærlighet og oppmerksomhet. De skal få anledning til å bli flinke på skolen, og jeg vil så godt jeg kan være der for dem å støtte dem opp til en god utdannelse. Jeg kommer aldri til å fortelle barna mine hva de skal bli eller ikke bli, da jeg vil at alle seks skal være lykkelig og få oppfylt sine drømmer. De skal ved hjelp av Nik og meg etableres i boligmarkedet, og de skal ha gode forutsetninger til å få et godt liv. Jeg vil aldri sitte med følelsen av at jeg ikke klarte å stille opp nok for mine barn. Hvert og ett av våre barn er ønsket, og vi vet at vi vil klare å gi dem en god oppvekst og support i livene deres.

Lykken er mange-seks❤

Svangerskapsuke 18

 • 06.04.2017 - 14:00

En nydelig start på torsdagen ved at vi alle i leiligheten klarte å forsove oss! Siden mange har spurt om hvilket hotell vi har bodd på, så kan jeg fortelle at vi nok en gang har bodd på Las Villas De Amadores som ligger med havutsikt over Amadores beach. Vi er nok litt i overkant av kresne når det gjelder valg av hotell, og syntes standarden er viktig, og at det er et rent og pent hotell. Denne reisen var det tredje gangen vi bodde på Las Villas, og kommer garantert til å gjøre det igjen.

Jeg lovet å komme med en liten oppdatering om hvordan lillegutt har det i magen. Svangerskapet går så langt utrolig bra! Vi er nå kommet inn i uke 18, og magen vokser jo nærmest for hver dag virker det som. Kroppen min elsker og gå gravid, og jeg har veldig lite plager nå. Bekkenet mitt er strøkent, og kynnerne er rolige. Jeg kan vel nesten si at kroppen har jobbet mer og mer på lag for hvert svangerskap. Heldig er jeg! Her nede i varmen har jeg fått slappe helt av, og koblet ut.

Nå sitter jeg i skrivende stund og venter på guttene mine som shopper litt med bestemoren sin. I går kveld handlet Noah og Milian en nydelig mikke mus overall til lillebror i mammas mage. De har syntes det har vært veldig stas når jeg har badet med dem, slik at lillebror også har fått seg en dukkert i vannet. Jeg blir helt rørt over hvordan de allerede inkluderer han, og snakker om lille som vokser i magen min. Jeg er sikker på at han er veldig etterlengtet, og vil i stor grad skjemmes bort av oss alle. 💙

Uken som har vært + syden

 • 02.04.2017 - 10:30

Hei og god søndag til dere alle. Det har blitt noen dager siden forrige oppdatering, og det føles helt greit. Det har foregått veldig mye rundt oss, og vi har hatt behov for å ta oss ekstra godt av guttene våre som er i sorg. De to eldste guttene våre har mistet en nær venn i en ulykke, og en annen venn av dem ligger fremdeles på sykehuset. Det føles utrolig uvirkelig, og veldig urettferdig! Det er ikke lett for et lite barn og forstå når det kun føles utrolig sårt.

Uken som har vært har fylt seg opp med både sykdom og det som er. Ikke bare ble pusen vår barbert av Vetrinæren fordi han hadde noen floker vi ikke klarte å gre ut, men jeg ble helt slått ut av en heftig streptokokk halsbetennelse med høy feber, og var veldig redd for at det skulle gjøre slik at vi ikke kunne reise til syden som planlagt. Jeg tør ikke tenke på hvor skuffet guttene hadde blitt om vi måtte blitt hjemme. Jeg hadde så høy feber at kynnerne i magen levde sitt eget liv, og det ikke var sjans til å kjenne liv fra babyen i magen. Det var derfor utrolig godt at jeg hadde time til kontroll før vi skulle reise til syden. Lille i magen vokser som han skal, og viser kun tegn på at han trives og har det veldig bra!

Vi storkoser oss på Gran Canaria, de to eldste guttene og jeg. Vi reiser sammen med svigermor og lillesøsteren til Niklas. Reisen ned hit gikk veldig fint, selvom det var litt kjedelig å starte dagen grytidlig med politiet på Gardermoen. Men det var veldig godt å se at systemet i landet vårt fungerer, og at ens egen sikkerhet er god! Jeg forteller mer om dette senere ;)

Det er helt uvirkelig at jeg har reist fra en liten baby på 11 måneder. Jeg snakker med Esthelle på FaceTime flere ganger om dagen, og hun smiler, ler og sier mamma til meg. De første gangene begynte hun å gråte når hun hørte stemmen min, men nå virker det som hun bare koser seg sammen med pappaen, Lone og Adriel. Jeg trengte virkelig å koble litt av fra hverdagen nå, og guttene har også veldig godt av et lite avbrekk. Vi syntes det er veldig viktig å se hver og en av barna våre, og siden vi har muligheten til å reise en del, så er det veldig godt for barna å få reise litt alene med oss foreldrene samtidig som det er veldig godt for oss alle de gangene vi reiser på ferie hele gjengen. I fjor var vi hele gjengen i Thailand i tre uker, og i år skal vi til middelhavet. Jeg kommer tilbake litt senere i dag, med en gravidoppdatering, og jeg tror jeg kommer til å dele navnet til babyen snart, siden guttene stolt forteller det til de fleste vi møter! "Mamma har en liten gutt i magen som skal hete..." :D

Følg oss gjerne på Instagram @Lykkenermange hvor jeg har anledning til å oppdatere oftere.

June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 6 små barn, fire gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 & 2017! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no