24 år & gravid med NR.6 - Lykken Er Mange

Jeg vil hoppe høyt og juble!!

 • 31.03.2016 - 17:27

I dag har jeg en dag hvor jeg egentlig har lyst til å hoppe høyt og juble! Det er så ufattelig mye kjekt som foregår her om dagen, og om ikke lenge blir jeg fembarnsmor. Det er ganske utrolig :)

På kontroll i dag gikk det veldig bra. Foruten at frøken har satt seg i dypt seteleie med rumpen ordentlig rett ned, så har hun det utmerket i magen min. Fremover nå så blir det kontroll av livmorhalsen en gang i uken, så sant det ikke skjer noen forandringer. Hun er fremdeles en liten jente, som ligger 12 prosent under gjennomsnittet..

Å Gud, jeg er en så stolt mamma nå!!

 • 30.03.2016 - 21:04

Er en rask tur innom for å oppdatere dere om siste nytt herfra!
I dag fikk jeg oppleve noe jeg virkelig ikke hadde ventet meg riktig enda. Lone-Leandra har tatt sine aller første skritt, og jeg er så utrolig stolt!
Nå våger hun å slippe seg mer og mer, og forsker ut dette med å stå lenge alene før hun tar noen få skritt!
Forstå meg rett her nå, fy søren og stolt jeg er av Lone. Selvfølgelig er jeg like stolt av guttene mine, men hallo... Lille hjertesyke barnet vårt som til stadighet overrasker oss med ting vi ikke skal forvente av henne. Lille flinke gullet vårt, som veldig snart blir storesøster.

Jeg klarte å fange hennes aller første skritt alene, som jeg har lagt ut på Instagram; Lykkenermange


 

Jeg er i en skikkelig babyboble! |Den første klesvasken|

 • 30.03.2016 - 17:10

Denne dagen er brukt til å gjøre klar til vesle frøken. Den aller første klesvasken hennes er tatt, hengt opp og ut. Nå kjenner jeg at jeg er gått inn i en skikkelig babyboble, hvor det er mye fokus på klargjøringen.

Guttene gleder seg mer og mer til lillesøster kommer nå, og prater veldig mye om henne. Vi har de siste dagene begynt å prate om at det ikke er lenge til mamma skal på sykehuset for at babyen skal komme ut av magen, slik at det ikke skal være noe brått som skjer for dem sin del. Da vi fikk Lone kom hun lenge før vi trodde, så de fikk en reaksjon på at jeg plutselig var på sykehuset i 9 dager, ettersom vi ikke hadde pratet noe om det på forhånd, og at vi så sjeldent er fra hverandre. Barn har jo ikke det samme tidsbegrepet, men vi syntes allikevel det er viktig og starte forberedelsene allerede nå :)

Nyeste innkjøpene

 • 30.03.2016 - 13:18

Jeg kjenner at jeg i dag begynner å bli stresset over å ikke ha alt på plass til den lille jenta vår. Plutselig er hun her, og da er det fryktelig dumt å ikke ha alt på stell. I går kveld fant Niklas frem plastkassene med tøyet etter Lone, så jeg har nå sittet å sortert dem :)

Oppdatering fra føden.

 • 29.03.2016 - 19:05

Da jeg var på apoteket for å kjøpe det jeg trenger til fødebagen osv. tidligere i dag, kjente jeg plutselig noen intense tak i magen som minnet meg veldig om modningsrier. Jeg valgte å gi beskjed til Niklas om dette og han ble mildt sagt litt i overkant hysterisk. Han har fødselen til Lone friskt i minne, og er veldig hysterisk for fødselen vi har fremfor oss.

Etter litt så følte jeg at jeg måtte kontakte fødselsoverlegen jeg går til oppfølging hos, og han sendte oss direkte på føden. Da vi ankom føden ble det tatt ctg-registrering som viser at jeg har premature rier. Etter en del undersøkelser ble det besluttet at jeg skulle legges inn på føden. Men ettersom vi bor rett ved sykehuset fikk jeg reise hjem etter eget ønske, og har en avtale om å komme ned igjen ved minste mistanke om at det skjer noe mer.

-Det er nettopp dette vi har ventet på. At en prematur fødsel kan oppstå, og at jeg ikke klarer å gå til dagen vi har fått for igangsettelse av fødselen. Men frem til jeg sitter med lille i armene mine, så skal jeg ha troen på at vi skal nå datoen som er satt til igangsettelse.

En ting er om fødselen starter nå de nærmeste dagene, og jeg hadde fått føde henne på den naturlige måten. Men noe annet ble funnet ut i dag; frøken E-Esthelle sitter i seteleie og er altfor liten til å kunne fødes i seteleie. Det blir da altså keisersnitt som er eneste alternativ.

-Så frøken E-Esthelle, mamma ønsker virkelig at du kan ligge i mamma sin mage i noen uker til. Kanskje vi sammen kan klare å nå datoen som er satt? Jeg gleder meg ufattelig mye til å hilse på deg, for jeg tror du er verdens vakreste lille Esthelle, men mamma tør faktisk ikke et keisersnitt. Mest av alt fordi det ikke er det beste for deg, og fordi mamma er redd for det. Jeg vil veldig gjerne at du skal ligge så lenge som mulig i magen min, så du kan vokse deg stor, og klare å spise måltidene dine selv. Så vesle frøken, hold ihvertfall i 3 uker til, slik at vi når uke 34. Det er det beste for deg jenta mi -

Hun har begynt å skjønne tegningen...

 • 29.03.2016 - 14:16

I dag var det nok en gang tid for kontroll på helsestasjonen med lille Lone-Leandra. Hun fikk i dag ny dose med RS vaksinen, hvilket hun ikke er særlig begeistret for. Forståelig det der ;)

Hun har gjort det så ofte nå, at hun har begynt å skjønne tegningen når vi kommer inn til helsesøsteren.

Jeg må også takke dere for veldig fine ord og meldinger etter artikkelen om Lone-Leandra og hennes hjertefeil som ble delt av mammanett i går.

Vi setter pris på hver og en av dem.

"En morfar i livet skulle alle ha"

 • 28.03.2016 - 19:33

Noah fikk for seg i dag at vi måtte ta oss en tur til morfar og Mommo i Larvik fordi han trengte å trene litt fotball med onklene sine. På med treningstøy og fotballsko for så avgårde ble det. Noah og Mamma.

Av og til så kjenner jeg at det er så ufattelig deilig å tilbringe litt alenetid med hver og en av de små barna mine. Niklas har koset seg hjemme med de tre minste nå i ettermiddag. Heldige som vi er, fikk Noah og jeg servert fiskemiddag i dag også. Er det noe jeg kunne spist hver dag nå som jeg er gravid så er det definitivt reker og fisk! Så sunt og godt.

Noah er en ordentlig liten morfar gutt. Han er svært opptatt av hva morfar syntes og viste dere? Ingen er så flink og kunnskapsrik som morfar. For han kan alt han ;)

Noah sa da vi var på vei til Larvik i dag"Du mamma, jeg syntes at en morfar skulle alle ha..." :)

15 spørsmål og svar

 • 28.03.2016 - 13:48

Jeg fikk veldig mange spørsmål denne gangen, og har plukket ut 15 av dem. Mulig det kommer en svar del 2 etterhvert, men det må evt. bli litt mellom slagene her hjemme. Det er travelt med fire små :)

Hvordan/ hva er din utdannelse?

- Jeg har utdannet meg innen salg og service, og skal til høsten gå mer skole som privatist.

Prioriterer du/dere stort hus eller uteområde?

-Begge deler er veldig viktig for oss.

Hva har du i fødebagen?

-Jeg tenkte at jeg skal lage et eget innlegg om dette da jeg skal pakke den. Tenker det blir i løpet av et par uker.

Har dere planer om å få de neste barna så tett som dere har fått tidligere?

-Det vet jeg faktisk ikke. Først av alt nå så venter vi et barn, og må se hvordan familien vår blir fra å være seks til syv.

Ønsker du å bli gravid så fort som mulig når Esthelle er født?

-Nei, absolutt ikke. Nå har vi ikke tenkt på noe nytt barn igjen etter Esthelle enda. Nå går vi gravide med henne, gleder oss over henne og gleder oss til å møte den lille babyen vår.

Kommer de neste barna til å få dobbeltnavn med samme bokstav?

-Det vet vi ikke.

Har dere tenkt på navn til de neste barna? Du må gjerne skrive ned noen favoritter :)

-Nei, det har vi ikke tenkt på..

Har dere dyr?

-Ja vi har en liten hund som heter Birk, og en liten katt som heter Pascal.

Er det viktig dere at barna tar utdannelse?

-Selvklart er det viktig for oss, og vi kommer til å støtte dem i den utdanningen hver og en av dem

vil ta. Hvert av barna våre har egen konto hvor det spares til utdanning.

Ble hjertefeilen til Lone oppdaget når hun lå i magen?

-Nei, den ble oppdaget umiddelbart etter fødselen. Det kom som et stort sjokk for oss.

Er hjertefeilen arvelig?

-Ingen hjertefeil sies å være arvelig, men risikoen for å kunne få hjertefeil er til stedet dersom en av foreldrene eller søskena har det. Lone har en veldig sjelden hjertefeil som de ikke har sett mye til i Norge.

Kjøper du alt nytt til den lille som er på vei?

- Nei alt kjøper vi ikke nytt. Men mye av det. Hun skal ha klærne etter Lone, men har også fått en god del eget tøy. Ny vogn, bilstol, nest, pledd, dyne, stellekommode, seng, madrass og litt andre ting.

Har skjønt at du ikke vil si hvor du jobbet før, men hva jobbet du innen? Kunne du tenke deg å begynne igjen etterhvert? Eller vil du være hjemmeværende ?

-Jeg har fast stilling innen salg og service, en jobb jeg trives godt i. Nå har jeg hatt veldig lang permisjon da permisjonene mine har overlappet hverandre da barna er født så tett. Jeg skal tilbake i jobb når babyen er gammel nok til å begynne i barnehage, og det er forsvarlig at hjertebarnet vårt begynner i barnehage. Slik det er i dag, får hun ikke gå i bhg før hun ihvertfall er tre år. Det vil også tiden og utviklingen hennes vise. Så frem til da er planen at jeg må gå hjemme.

Har du ammet alle barna dine?

-Ja alle fire har jeg fullammet i seks måneder. Eldste gutten til han var 10 mnd, mellomste til han var 2 år, yngste gutten til han var 13 mnd. Lone orket ikke amme lengre enn 7 mnd pga. hjertefeilen hennes.

Hvordan reagerte ungene på graviditeten med barn nummer fem?

-Taket løftet seg da vi fortalte dem om babyen i magen. De ble kjempe glad, og gleder seg veldig over lillesøster som snart kommer til verden. Barn våre har en ekstrem glede av å være en så tett og god søskenflokk.

Riedempende tabletter og mye venting...

 • 28.03.2016 - 11:33

God morgen. Vi var utrolig sent hjemme i går etter å ha kjørt t/r Valdres for å hente guttene våre. Turen opp gikk knirkefritt, vi hadde et par stopp for at Lone skulle slippe å sitte i setet sitt så lenge sammenhengende. Etter en god fiskemiddag hos svigermor og stefaren til Niklas, og noen timer venting valgte vi å prøve og kjøre nedover. Maken til mye trafikk! Jeg må virkelig skryte av tålmodigheten til de fire barna våre som tok så mye venting med et smil. Vi ble stående i kø i lang tid, og det var en ting som bekymret Niklas under all ventingen; "Starter fødselen din nå så har vi et skikkelig problem".

Heldigvis så holder lille E-Esthelle seg i magen og jeg kjenner at for hver uke blir jeg mer og mer optimistisk til at vi når datoen som er satt til igangsettelse. Årsaken til at jeg har fått en dato for å sette i gang fødselen under kontrollerte forhold, er kun fordi at jeg ikke kjenner åpningsriene mine og plutselig er i fødsel. Det går med andre ord styggfort og noe både sykehuset og vi har lyst til å unngå.

Jeg tok riedempende tabletter før vi reiste i går, da kynneraktiviteten er stor om dagen, så om det har påvirket noe, blir spennende å se når vi skal til fødselsoverlegen om få dager. Med mine tre siste svangerskap har jeg kommet til kontroll i uke 32 og de har oppdaget en lang og sterk livmorhals, men som har hatt en åpning på 2-3 cm. Så som fleregangsfødene så vet jeg at min kropp starter klargjøring til fødselen tidlig. Tiden fremover er veldig spennende for oss :)

Gjesteinnlegg; Fra Niklas.

 • 27.03.2016 - 12:53
Siden jeg skulle en tur innom bloggen for å gå igjennom kommentarfeltet ditt, og du sitter å kjører bil, så tenkte jeg å benytte muligheten til å skrive et lite gjesteinnlegg til deg June. Tenkte å skrive noen ord til deg om hva du betyr for meg. Jeg burde kanskje minne deg på det oftere, men jeg er ganske sikker på at du vet hva jeg tenker og føler selv om det ikke beskrives med ord hver dag. Jeg har aldri trodd på kjærlighet ved første blikk, men første gang jeg så deg stoppet hjerte mitt opp. Du fylte hjerte mitt med kjærlighet, og det fortsetter å fylles opp. Er det virkelig plass til så mye kjærlighet i et hjerte? Jeg tror hjerte mitt er avhengig av kjærlighet fra deg.Du har også gitt meg fire barn, og snart venter vi den femte sammen. Fem barn vi kan dele vår kjærlighet med. Fem barn som også gir oss uendelig med kjærlighet.

Når jeg tenker over det er du egentlig enestående. Du er min beste venn, en fantastisk kone, og en kjærlig mamma. En unikt god mamma og kone. Du gjør oss til en familie. Jeg vet at jeg ikke kunne funnet en bedre mamma til mine barn.

Takk for at du er min og alt du har gitt meg, jeg elsker deg.Din kjære

Min verste dag på lenge, som endte med skilsmisse!

 • 26.03.2016 - 19:48

Jeg var våken og oppe lenge før hanen galte i dag. Faktisk 06:14 var klokken da jeg spratt opp med Lone. Hun sto tent som et lys i sengen sin, og sang "mamma, mammaaaa, mamma", så det var umulig å la vær å ta gullet opp i sengen vår!

Videre i dag tok vi turen til byen for å anskaffe oss en ny seng. Sengen vi hadde var faktisk kun litt over ett år gammel, og en Svane seng fra Skeidar. Ærlig kan jeg si at det er den verste driten vi har hatt noen gang. Men så, når man allerede er trett, lavt blodsukker og meget stresset over at påsketravet ikke venter, så endte vi faktisk opp med skilsmisse et par-tre ganger i løpet av dagen. OBS! "Endte med skilsmisse" er et annet begrep for å ha hatt et hormonelt utbrudd gjentatte ganger. Det er ikke så ille at vi tenker tanken på å forlate hverandre, kun et annet ord for å definere en diskusjon. Mannen min skulle hatt en stor pokal for å overleve det humøret jeg har nå om dagen. -Niklas, leser du dette, så tusen takk for at du overlever meg, og frivillig begir deg ut på dette gang på gang. Jeg vet at jeg er en tikkende bombe, men prøver virkelig å ikke la det gå utover deg. Jeg er bare så glad i deg, og det er du som kjenner meg best, så derfor er det du som får se meg når jeg også er på mitt verste. Du er god!-

Etter å ha letet igjennom samtlige møbelforretninger i Skien og Porsgrunn fant vi på siste forsøket en seng som var midt i blinken for oss, OG som ikke hadde bestillingstid på tre til fire uker. Men, hele travkjøringen fikk vi ikke med oss!

Vi tok oss også en tur innom Barnashus og Barn&Utstyr i Skien, og fikk handlet litt mer bitte små klær til babyen i magen. Hun har noe mini-tøy etter Lone, men trenger nok mer nå som hun blir født på våren, og ikke på vinteren!

Nå begynner ting å komme seg.. |Spørsmålsrunde|

 • 25.03.2016 - 20:18

I dag har jeg fått ordnet til litt i spisestuen, og i husets entré. Jeg syntes det tar så langt tid å få det slik man vil ha det, men nå begynner ting å komme seg her hjemme. Lone og jeg tok oss en lang dusj sammen i stad, og ble sittende lenge i sofaen å se på "Byens helter". Hun har egentlig ikke hatt særlig interesse for TV, men nå har hun plutselig begynt og syntes at det er spennende. Sånn i maks fem minutter av gangen.

Det er veldig lenge siden jeg har hatt spørsmålsrunde her på bloggen, så det tenkte jeg å kjøre i gang nå. Så om dere har noen spørsmål så legg dem igjen i kommentarfeltet :)

Niklas har vært veldig "på" meg den siste tiden..

 • 25.03.2016 - 17:07

Hverdagen er hektisk, krevende med samtidig veldig givende og innholdsrik. Det å få noen dager "barnefri" en sjelden gang er noe jeg vil prioritere i fremtiden. Vi har så og si aldri hjelp med barna, mest fordi vi selv ikke ønsker det. Men sånne dager som i dag, hvor jeg har gjort ingenting, annet enn å være skikkelig lat og gravid så kjenner jeg at det er veldig godt å koble litt av også.

Niklas og Lone har montert en del nye møbler i dag, imens jeg har holdt meg fremfor TV i sofaen og fokuserer på å gjøre absolutt ingenting. Det å få være helt alene litt, og kun ha meg selv å tenke på kan jeg bli flinkere til. Om så det er å gå ut i skogen for og klemme et tre, eller som i dag: bli sittende i stuen og se travløp, så er det på tide for min del å prioritere litt egentid også. Niklas har vært veldig "på" meg den siste tiden, og fortalt hvor viktig det er at jeg senker skuldrene og konsentrerer meg litt om å bare være June også, og ikke bare Mamma. Men det er nok lettere sagt enn gjort, slik jeg føler det..

Magen har sunket -Oppdatering uke 31!

 • 25.03.2016 - 14:14

Svangerskapsoppdatering - Uke 31//

Den største forandringen må definitivt være at jeg har fått dobbel dose lungemodning, magen har sunket og frøken lillesøster har funnet veien med hodet sitt godt ned i bekkenet mitt.

Graviditetsuke: Nettopp påbegynt uke 31!

Termin: 07.juni 2016. Denne ble flyttet en dag frem pga. det er skuddår.

Trimester: Tredje og siste.

Dager til termin: Kun 71 dager igjen til termin.

Neste kontroll: Torsdag 31.mars hos fødselsoverlege.

Navn: Som jeg skrev om tidligere så har vi endret litt på navnet hennes... E-Esthelle.💗

Innkjøp siste uken: Klær, vognpynt, bestilt nytt babynest, den første luen hun skal ha på seg rett etter at hun er født.

Mangler: Litt småting, og ting til fødebagen som jeg tenkte å begynne å pakke neste uke. Bestilt ny stellekommode som kommer etter påske.

Utålmodig: Nei, ikke utålmodig men mer spent på å få se henne. Søskena hennes er mer utålmodig, og har begynt og telle ned til den dagen vi VET at vi får lillesøster ut til oss.

Strekkmerker: Noen bitte små på utsiden av lårene.

Søvn: Ikke mye å skryte av, men skal absolutt ikke klage heller. Sover i rykk og napp gjennom natten, og er blitt flink til å legge meg ned for en rask powernap når sjansen byr seg.

Gravidmage: Har sunket veldig nå siste dagene, og frøken har lagt seg i hodeleie ned i bekkenet mitt.

Vektøkning: Jepp, opp 0,8 kilo den siste uken.

Aktivitet: Veldig mye, men i hennes mønster. Sover mye før hun er en del aktiv og sovner igjen. Reagerer når pappaen eller søskena stryker på magen min, ingen tvil om at hun liker det!

Cravings: Appelsin juice og festkarameller.

Svangerskapsplager: Kvalme, og bekkenet lever sin egen hverdag. Aller helst ikke på lag med meg....

Lillesøster i magen har fått nytt navn!

 • 25.03.2016 - 10:05

God morgen! I dag hadde vi virkelig satt pris på ordentlig påskevær, ettersom vi hadde tenkt oss en tur på travbanen. Men det ser ut til at skyet, tåke og uggent vær har inntatt byen. Utrolig kjedelig! Så muligens løpene blir sett på TV i dag.

Niklas og jeg har de siste tre ukene følt litt på dette med navnet til babyen i magen. Plutselig har vi følt at Eleah er et navn vi ikke har vært helt tilfreds med, og jeg som mamma pleier å kjenne at "Å ja, DET heter den lille jeg bærer på!" Eleah har liksom ikke vært den følelsen, så vi har snuser litt på andre navn, og kan fortelle at vi har funnet et annet navn vi begge er helt hodestups forelsket i. Endelig følte vi begge at dette navnet, ER den lille jenta jeg bærer frem. Hun skal fremdeles hete Esthelle, men har fått et annet navn foran. Vi syntes det er så nydelig, at vi har litt lyst til å holde det for oss selv litt til.

Jeg har forresten byttet navn på Instagram; Lykkenermange og følg meg gjerne på www.facebook.no/lykkenermange

(Fant et bilde fra Lone var et halvt år gammel, og jeg akkurat var blitt gravid med lille E-Esthelle.)

Vi har fått barnefri og skal...

 • 24.03.2016 - 11:19

God formiddag til dere :) I dag våknet jeg med tidenes bekkenløsning, og måtte få Niklas til å hjelpe meg opp av sengen. Man føler seg ikke som en hval da nei.. Nå sitter vi faktisk i bilen, og er på tur! Det ble litt endringer for påsken vår, da Svigermor gjerne ville ha Adriel, Milian og Noah på påskeferie slik at Niklas og jeg får utnyttet siste mulighet til å ha litt kjærestetid før Esthelle blir født. Vi har selvsagt bare nesten barnefri, da Lone er med oss. Jeg er virkelig ikke klar til å være i fra henne enda, og som dere vet prøvde vi jo oss uten henne et par dager i februar og det endte jo ikke så bra i den forstand at vi måtte reise hjem tidligere enn planlagt. Men å ha ett barn og ikke fire, er som å ha barnefri!

Hva vi skal fylle dagene våre med nå imens guttene er hos svigermor og stefaren til Niklas, vet vi ikke riktig enda. Vi kommer kanskje til å ta oss en tur på hotell. I hovedsak kommer vi til å sove mye, slappe av og være kjærester. I hvertfall har vi bestemt oss for å ta oss en tur på påsketravet på Klosterskogen. ;)

På vei til bestemor, men med et uventet stopp!

 • 23.03.2016 - 12:05

Da er vi på vei til barna sin bestemor som bor i Valdres. Guttene har med seg kusinen sin, Mathea. Hun skal få være med dem på ferie, hvilket de gleder seg enormt over! Når vi kjører på lengre turer er det som regel jeg som må kjøre, ettersom jeg blir så himla bilsyk av å sitte på når jeg er gravid. Vi fikk oss en aldri så liten overraskelse da vi oppdaget at vi har punktert, heldigvis var vi like utenfor Horten så vi står nå på Møller bil og får fikset dekket.

Jaja, godt vi regnet god tid oppover i dag. Forhåpentligvis kommer vi oss unna den værste påsketrafikken :)

Første natten i Prinsessefløyen.

 • 22.03.2016 - 19:47

I dag har vi gjort litt for å få prinsessefløyen til Lone-Leandra klar. Den er inne på vårt soverom, hvor hun på en måte får et eget lite rom på innsiden av vårt, men den skilles ikke av med egen dør. Vi ser sengen hennes fra våres. Da vi kjøpe huset her så vi umiddelbart hvilken perfekt løsning det var for en egen liten prinsessefløy til vårt lille hjertebarn. Så lenge vi bor her, så skal vi ha den muligheten til at hun får ha rom inne hos oss. Om det blir som vi tenker nå, med å bygge nytt hus i Siljan, så blir det bygget et soverom til henne på innsiden av vårt rom, slik at vi alltid kan ha døren åpen inn til henne frem til hun blir så stor at hun ikke selv ønsker det. Kanskje litt i overkant hysterisk, men en trygghet for oss!

Guttene har heller ikke flyttet inn på eget rom før de har vært rett over året, da jeg syntes det er en del av tilknytningen å ha dem inne hos oss. Vi er enda ikke ferdig med prinsessefløyen, det mangler blandt annet en små møbler som kommer på plass i løpet av neste uke tenker jeg.. Rommet hennes ble definitivt godkjent, hun sovnet med en gang vi la henne.

En sånn dag hvor det føles så urettferdig

 • 22.03.2016 - 16:14

I går kveld så Niklas og jeg på en film om et barn som er født med noe av den samme hjertefeilen som Lone har. Det resulterte i at jeg måtte ta Lone opp fra sengen sin og over i vår seng og ha henne mellom oss i natt. I dag har jeg en dag hvor det føles så urettferdig at lille Lone-Leandra har en medfødt hjertefeil. Det er veldig spesielt å ha et hjertebarn. På mange måter så føler jeg meg så sterk, og at jeg virkelig mestrer å være hjertemamma. Men på en annen måte så er jeg ikke så sterk når det kommer til stykket. Det er allikevel så viktig å klare og si hva det er jeg syntes er vanskelig, og det å klare og innrømme at det er veldig tøft i perioder. Jeg overbeskytter den lille datteren min.

Uansett hvor mye jeg setter ord og tanker på det, så klarer jeg ikke akseptere at det er så urettferdig. Mye er urettferdig her i verden. At små uskyldige barn som Lone og alle andre hjertesyke der ute, hvorfor? Samtidig som jeg tenker over hvor urettferdig det er, så tenker jeg også over hvor ekstremt heldig vi er. Lone kunne nå hatt mange tilleggs misdannelser på hjertet sitt, men hun er faktisk så heldig at hun ikke har noen andre feil på hjertet sitt. Vi har blitt noen ordentlig livsnytere, som vet å elske det sårbare livet vi har fått tildelt.

"Du er den beste mamma!" - "kan du vise dette frem på bloggen"

 • 22.03.2016 - 10:47

Vi gikk forbi butikken i Larvik, og kikket inn på jakken som hang så pent på et stativ. "Åååå, mamma, se på den Elsa jakken!" kom det fra fireåringen vår, som viste tydelig sin begeistring. Han snudde deg gang på gang og kikket seg over skulderen. Men av prinsippsak så er jeg veldig bevisst på at barna kan se mye i butikkene, uten å nødvendigvis få alt. Vi prøver å lære dem at det er ekstremt mye vi kan ha lyst på her i verden, men dessverre er det ikke alt man kan få. Vi er også veldig opptatt av at de skal kunne være med til byen og kikke, se og ønske seg uten at det skal være et evig mas om "kan jeg få, kan vi kjøpe sånn, jeg vil ha sånn, kan vi få sånn?".

Jeg så at denne jakken var noe som

ville være perfekt for Milian. Endelig noe blått med prinsesse Elsa på. Dessuten trengte han ny vår/høst jakke, så jeg klikket meg inn på nettet og bestilte en jakke til han. Den gleden, det hylet og den begeistringen vi fikk se da han åpnet pakken som kom i posten traff meg ordentlig godt i mammahjertet. En jakke liksom, kan gi så ufattelig stor glede. Så stor begeistring at vi måtte overtale han til å ikke legge seg til å sove med jakken på seg. Ja det er kanskje "rart" å gi han prinsesser og ting som egentlig er tilegnet "jenter". Men viktigst av alt mener jeg er å la han få leke med det han selv ønsker, og ha de interessene han selv vil.

Han kysset meg på kinnet, og sa "Du er den BESTE mamma!" Etterfulgt av "Kan du ta bilde av meg med Elsa jakken min og vise på bloggen din? Nå med en gang?"

Morning surprise

 • 21.03.2016 - 21:00

Denne dagen har mildt sagt vært ekstremt effektiv. Niklas og guttene har drevet ute og fått ryddet opp en hel masse, i mens Lone og jeg har drevet på inne. Vi sa til guttene at siden de hadde vært så flinke i dag med å hjelpe til, så skulle de få en overtakelse i morgen. Så i morgen tidlig har vi som plan å overraske våre tre små gutter. Nå som det endelig er ordentlig bart ute, vil det være perfekt å gå på tur med sparkesykkel, og dette er noe de har ønsket seg i vinter! Adriel er enda litt liten til å ville ha sparkesykkel, så han får en brannbil som han har ønsket seg. Han får nemlig ikke lov til å leke med prinsesse bilen til lillesøsteren, så nå kan dere tro det vil bli stas med egen brannbil.. ;)

Seks år siden prevensjon stopp = Femte barnet på vei.

 • 21.03.2016 - 16:38

I dag har Niklas og jeg tenkt til å bruke tid på kjøkkenet sammen, og lage oss en riktig god middag for å "feire" at det i dag er seks år siden vi forlovet oss i Thailand. Vi skal tenne lys og sette oss sammen i stuen med en film på TV. Bare oss to.

Det er ganske sprøtt å tenke tilbake til den dagen han gikk ned på kne på freedom beach. En dag som var starten på vårt liv sammen på en mer forpliktet måte. Vi bestemte oss for å stoppe på prevensjon, og prøve på å få en liten baby sammen. Vi sendte opp en "Lucky balloon" fra Karon beach sent på kvelden hvor vi skrev: Baby 2011. Og som vi ønsket oss så ble jeg faktisk gravid på slutten av ferien vår i Thailand, og vår lille Noah-Nathaniel var på vei med termin i januar 2011. Snakk om at det var meningen!

Jeg flirer litt av det selv, samtidig som jeg er ufattelig stolt og blir helt varm inni meg! Man ser tydelig resultatet av hva som hendte da vi valgte å stoppe på prevensjon 21.03.2010.. Fem små barn, tre gutter, og to jenter. For en ren lykke

I dag har jeg satt meg et mål

 • 21.03.2016 - 08:40

Jeg var tidlig oppe i dag, mest fordi jeg våknet til følelsen av sult! Merkelig denne matlysten nå om dagen. Enten er jeg sulten, eller så orker jeg ikke tanken på mat. I dag har jeg som mål å få tatt en skikkelig husvask her hjemme. Har mange vinduer som blandt annet må vaskes! Niklas har med seg alle fire barna på en del ærend i dag, slik at jeg skal få gjort en del hjemme!

Søsteren min er her på besøk også, og heldig som jeg er så hjelper hun med med gulv vaskingen, ettersom det er ting jeg ikke skal gjøre nå i forhold til risikoen for at en for tidlig fødsel skal fremskyndes.

Litt senere i dag tenkte jeg å vise dere litt mer fra huset vårt :) følg meg gjerne på Instagram; Mammablomsten

Søndag, baking og utelek!

 • 20.03.2016 - 11:30

For et utrolig fint vær vi har nå om dagen. Er ordentlig deilig. På verandaen har jeg hengt ut et par klesvask, og i ovnen står en gulrotkake. Barna sitter rundt spisestuen og spiser lunsj sammen med Niklas, og jeg klargjør litt til vi skal ut å leke. Finnes ikke bedre enn å være ute i slikt vær. Godt for liten og stor :)

Påskeferiens planer

 • 19.03.2016 - 20:45

Milian har besøk av fetteren sin som er like gammel som han, og de har virkelig koset seg sammen i dag. Nå sover de alle søtt i sengene sine, og Niklas og jeg tenkte å planlegge påskeferien ferdig. Foreløpig vet vi at vi skal reise til Valdres for å besøke svigermor og stefaren til Niklas i selve påskehelgen, hvilket barna gleder seg veldig til. Bestemor skal ta med seg barna på påskeegg jakt, og vi skal forhåpentligvis være en del ute. Krysser fingrene for fint vær!

Vi har kikket på litt forskjellig alternativ for de første dagene til uken, men er veldig usikre på hva vi skal gjøre enda. Forhåpentligvis finner vi ut av det i løpet av kvelden, etter litt planlegging ;)

Må skryte litt av påske pynten barna har laget i barnehagen. Veldig stolt mamma! :)

Hils på vår lille Eleah-Esthelle i HD-Live ultralyd..

 • 19.03.2016 - 18:05

Det var utrolig fint å se den lille jenta vår i dag. Det er noe helt spesielt med henne, og jeg gleder meg bare mer og mer til å se henne nå. Det er egentlig helt uvirkelig at jeg er så heldig å få bære henne frem. Takk Gud for denne gaven!

Det vi fikk se i dag, er noe av det peneste jeg har sett. Jeg ble helt varm inni meg, og det traff meg ordentlig godt i mammahjertet, det å få se henne. Nok en spesialist kan si at hun ser helt perfekt ut, og at alt ser veldig bra ut i magen min! Vi fikk i dag også vite av denne spesialisten at hun er en liten pike på 12 % under gjennomsnittet. -Men det har også de fire første barna våre vært. Niklas og jeg er ingen store mennesker, så å forvente at vi skal få store barn er vel inne helt å forvente denne gangen heller.

I dag skal vi få hilse på babyen i magen..

 • 19.03.2016 - 11:16

Jeg hadde egentlig bare lyst til å pakke meg godt under dynen og forbli i sengen i evigheter i dag, men med fire barn så lar det seg ikke gjøre! Jeg hadde altfor mye klær å legge sammen, og fire livlige små som var mer enn klare for dagens planer.

Nå er vi på vei til Tønsberg, hvor vi faktisk skal på en HD-live ultralyd av babyen i magen. Den ene søsteren min har Lone og Adriel imens vi har med oss de to eldste på ultralyden! Gjett om det er to storebrødre som gleder seg enormt mye til å hilse på henne, og det skravles heftig i baksetet her om hva de håper henne gjør. "Kanskje hun vinker til oss, eller kanskje hun sutter på tommelen sin?" -forslagene er mange! Gleder meg til å vise henne frem til dere litt senere i dag :D

Megler besøket, og en enklere løsning i kveld!

 • 18.03.2016 - 20:21

God fredags kveld til dere!

Nå har barna sovnet for kvelden, og vi skal sette oss ned med idol på TV. I kveld ble det en enklere løsning for middag, nemlig loff, reker og roastbiff.

Vi har besøk av søsteren min, noe som alltid er like koselig. Barna sin tante hjerte :)

Det gikk veldig fint med besøk av megleren i dag, og jeg kan si så mye at oppdrags avtalen er signert!

Håper dere har en fin kveld. Følg meg gjerne på Snapchat; Lykkenermange og på Instagram; Mammablomsten

Vet dere hva? Nå skjer det virkelig, og jeg er så spent!

 • 18.03.2016 - 13:23
I dag har vi hatt besøk av pappaen min som har hjulpet meg med å tapetsere den ene veggen i stuen, og jeg ble bare så ufattelig fornøyd! Ulempen nå er at det blir mer og mer slik jeg ønsker å ha det, også skal vi flytte herfra. Typisk, hva?!

Niklas har i dag tidlig vært i møte med et firma som bygger hus, som blandt annet har sett på tomten vi ønsker å bygge på. Huset vi drømmer om, og som nå faktisk kan bli en realitet, vil bli helt perfekt på den tomten, så nå er vi virkelig i tenkeboksen på om skal kline til, og følge drømmen vår. Vi har faktisk alltid hatt et stort ønske om å bygge eget hus, slik vi vil ha det, men som to unge personer som gikk inn på boligmarkedet så var det faktisk ikke bare å bygge hva man ønsket seg. Faktisk så sitter jeg i skrivende stund og venter på megleren som skal komme innom og verdivurdering boligen vår, og gi oss et tilbud på å selge huset for oss. -Nå skjer det virkelig!! :D

"Lillesøster kan være en prinsesse da, selvom hun har hjertefeil" -Tårevåt mamma.

 • 18.03.2016 - 09:30
I dag har vi hatt en lat start på dagen. Guttene er nettopp kjørt til barnehagen, og jeg skal rydde litt og legge sammen noen klær nå fra morgenen av i mens Lone sover den første luren sin. Litt senere i dag har vi en spennende avtale. Milian kom å spurte om han kunne få lov til å ha med seg Lone på rommet sitt, for å leke med Elsa prinsessene sine og slottet. Selvklart ville hun det, og de drev faktisk en drøy time på rommet hans. Er det noe Lone forguder, så er det å få lov til å være med brødrene sine i lek.Milian ble sittende lenge å leke uten og si et eneste ord, før han snudde seg til meg og sa "Du mamma? Lillesøsteren min er jo en prinsesse da, selvom hun har hjertefeil." Jeg var der umiddelbart og bekreftet at man selvfølgelig er like mye prinsesse og like mye verdt som andre mennesker selvom man har en feil på hjertet sitt. Den lille bekreftelsen, de få ordene var det som skulle til for å at han ga Lone en kyss på hodet, lyste opp og fortsatte leken sammen med søsteren sin. Jeg ble helt tårevåt og det knøt seg i magen min.

I ett år og en mnd. har jeg i dag den 18. mars, vist om at jeg er forelder til et hjertebarn, men enda så er det vanskelig i noen situasjoner å ikke ta til tårene eller vise at dette er fryktelig vanskelig.Jeg tror vi voksne ofte undervurderer tankene til de små. Konstant bærer jeg på tankene av at Lone har et annerledes og uvanlig hjerte. Men det viser seg jo at brødrene også tenker på henne, og det at hun har en hjertefeil.

Mitt beste tips; IKKE forsvar at du ønsker mange barn. -Uansett om det er med ulike fedre!

 • 17.03.2016 - 20:01

Det er en ting som går igjen i media nå om dagen. Jeg blir helt forfjamset over å se all den galskapen som skrives i kommentarfelt, forum og diverse steder.
Jeg har nå prøvd å synse og finne ut hvem det er som står bak disse kommentarene, og jeg tenker stadig over; hvem er disse menneskene som tar seg friheten til å dømme, snakke nedlatende og støte ut en mor som ønsker seg flere barn? Når man ønsker seg et barn, man planlegger det, og er ufattelig stolt over at et mirakel er hendt i magen å velger og gå ut med det, så skal man bli stemplet som "Hore, ludder, vinglepetter" og masse andre stygge ord. Er det rettferdig?

Jeg har vært der selv. Eller skal jeg si, jeg ER der selv. Da jeg var 20 hadde jeg født tre barn og nå er jeg er 23 år å bærer femte barnet, men jeg har dem alle med en og samme mann.. Jeg har faktisk ikke ord for hvor utrolig mye hets jeg fikk i dagene etter jeg publiserte på bloggen om at vi venter et lite barn til. Jeg ble bedt av vilt fremmede om å sterilisere meg, en eldre dame på 50 år mente det var virkelig på tide at mannen min kappet strengen, hadde vi ikke lært om prevensjon? Vi fikk slengt etter oss at vi overbefolket verden.
Først reagerte jeg ved å svare på det, og det skapte bare mer storm i vannglasset. Men den dagen jeg forsto at jeg har ingen behov for å forsvare at vi ønsker oss mange barn. Mannen min trenger ikke forsvare at vi ønsker oss mange barn. Hvorfor gjør vi ikke det? -Jo, fordi det er våres liv vi lever. Det er ingen andre som lever vårt liv, våre drømmer og våre avgjørelser. Det rammer overhodet ingen at vi får flere barn. Annet enn at vi faktisk bidrar i samfunnet, vi beriker dette landet med nye borgere, hvilket vår statsminister for ikke så forferdelig lenge siden gikk ut og oppfordret oss mødre til å gjøre.

Jeg blir så mektig provosert over å lese så mye stygt som er spredt rundt på nettet nå de siste dagene, ikke bare til denne moren på 20 år som stolt delte med oss andre nordmenn at hun ventet sitt tredje mirakel, men også til andre bloggere som har valgt å få flere barn. På en måte så føler jeg meg truffet av alt dette stygge som skrives rundtom på nett, for det virker som det er blitt en trend å skrive nedlatende og hetsende til unge damer som deler stolt om lykken med flere barn. Mitt beste tips vil definitivt være; Lev det livet DU ønkser, og få de barna du selv føler er rikitg, og som du selv kan forsørge og oppdra. Vær stolt over mirakelene dine og gi faen i alle disse nettrollene som tar seg friheten til å rakke ned så fort de får anledning. Husk på at det er faktisk av en grunn de gidder å klikke seg inn på et innlegg eller en artikkel, for så å legge igjen en kommentar. Tenk over det, det er ingen andre som har rett til å bestemme over ditt liv.

Plutselig skjer det, nå har vi bestemt oss!

 • 17.03.2016 - 15:05

Her om dagen skrev jeg om hvor krevende det var å gå under dette bolig presset, og hvor mye det plager meg. Nå har vi altså tatt en stor-stor avgjørelse, som vil endre en del for oss. Vi har nå bestemt oss for å selge det store huset vårt i Skien, og har tenkt oss opp til Siljan igjen. Hvilke planer vi sitter på akkurat nå kommer jeg til å dele med dere litt senere. Jeg kjenner at jeg har sommerfugler i magen, for dette gleder jeg meg virkelig til, og jeg er sikker på at dette vil bli perfekt for den lille store familien vår!

Første antrekket + siste innkjøpene til babyen!

 • 17.03.2016 - 10:11

Det å skulle velge det første antrekket syntes jeg er ufattelig vanskelig. Jeg har alltid hatt klart et eget antrekk til barna som har vært dems første tøy på kroppen. Veldig moro er det å spare på det, slik at de kan få det når de blir voksne! Det er så mye fint å velge i, så det er ikke lett det her med å bestemme seg. Senere i dag tenkte jeg å ta meg en tur til byen for å se etter litt tøy i størrelse 48!

I går fikk vi kjøpt hennes første lue, som hun skal ha på seg med en gang hun kommer ut. Pappaen var utrolig stolt, og ble sittende lenge her i går bare for å se på luen og fortelle hvor mye han gleder seg til å se den lille jenta vår.

Det må jo være veldig spesielt å være vordende far også?! ;)

Vi kjøpte litt tøy og nytt bilsete til henne i går, og landet på en Cybex Aton 4 med ISO-fix base. Dette setet har jo tronet en del tester, og skal vist nok være et godt og trygt valg.

Ultralyd & Lungemodningssprøyte

 • 16.03.2016 - 15:55
Da har vi vært på ultralyd av lille Eleah-Esthelle, og fått vite at hun har det veldig godt i magen min. Hun følger sin kurve, og er en liten jente på 12% under gjennomsnittet! Ettersom vi venter en prematur fødsel, fikk jeg i dag første dose med lungemodning, og skal tilbake i morgen når det er gått 24 timer, for å få dose nummer to. Det er helt umulig for legene og si når eksakt de tror det braker løs, men eneste vi vet er at når kroppen min plutselig bestemmer seg for å gå i fødsel, så går det fort. Kynnerne blir plutselig veldig gode rier, som sørger for å få fødselen unna gjort i en fei..

Det er alltid like godt å få kontrollert at alt er som det skal med den lille. En aktiv liten frøken som har lagt seg i hodeleie med rumpen rett opp og bena i mine ribbein ;)

Kjære gubben min, dette gjør jeg IKKE for deg!

 • 16.03.2016 - 10:45

Kjære gubben min. Du skal vite at jeg gjør ikke dette for deg, men kun for meg selv. Neste gang du braser inn på badet så trenger du ikke få deg en ordentlig latterkule av å se meg sitte å skreve i dusjen! Jeg vet nøyaktig hva du tenkte, håpet og innbilte deg.

Magen er så stor nå at det eneste som er mulig er å sitte på rumpa for å klare å gjennomføre det. Hadde det ikke vært for at jeg føler at jeg virkelig må, mye fordi jeg er hos "dr, tittimus" for å måle livmorhalslengden min annen hver uke, og fødsel kan skje når som helst, ja da hadde du nok pent måtte overleve regnskogen resten av dette svangerskapet ;)

At jeg begir meg ut på denne risikosporten, og velger faktisk å tillate å bli SVETT imens jeg dusjer er et mysterium. Nå sitter jeg igjen med følelsen av hvorfor gidder jeg i det hele tatt å barbere meg "down there" når jeg ikke engang ser mitt eget underliv?!

//Svangerskapsoppdatering -uke 29//

 • 15.03.2016 - 22:45

//Svangerskapsoppdatering - Uke 29//

Nå er det nok en gang tid for en ukentlig oppdatering. Jeg tenkte å komme med en liten oppdatering i morgen også, etter jeg har vært til kontroll hos fødselsoverlegen.

Graviditetsuke: 29

Termin: 07.juni 2016. Denne ble flyttet en dag frem pga. det er skuddår.

Trimester: Tredje og siste :D

Dager til termin: Kun 81 dager igjen til termin.

Neste kontroll: Onsdag 16.mars hos fødselsoverlege.

Navn: Eleah-Esthelle.💗

Innkjøp siste uken: Noe mer babytøy, tepper, dynetrekk, laken, ammekluter.

Mangler: Litt diverse småting, og ting til fødebagen som jeg snart tenkte å begynne å pakke.

Utålmodig: Nei, faktisk er jeg mer der at jeg absolutt ikke er klar enda.

Strekkmerker: Noen bitte små på utsiden av lårene. Søvn: Ikke mye å skryte av, men skal absolutt ikke klage heller.

Gravidmage: Har sunket veldig nå siste dagene.

Vektøkning: En kilo til den siste uken.

Aktivitet: Veldig mye, men i hennes mønster. Sover mye før hun er en del aktiv og sovner igjen.

Cravings: Appelsin juice.

Svangerskapsplager: Kvalmen har meldt seg igjen, og bekkenet lever sin egen hverdag. Aller helst ikke på lag med meg....

Følelsen av å være mørbanket i ribbeina. |23år & gravid med femte barnet|

 • 15.03.2016 - 19:00

Som kjent så er det ikke bare en fryd og gammen det å gå gravid. Det er femte gangen jeg gjør det, men har vel ikke helt lært meg å innfri meg med å nærmest føle meg mørbanket i ribbeina hver eneste dag. Enten så er det på høyre side, og klarer jeg å få henne til å legge seg på venstre side litt så fyrer det løs der også. For å ikke glemme de gangene hun velter seg rundt, sitter på baken og det vesle hodet ligger å presser opp midt i magen! Herlig ;)

Det er ikke lenge igjen nå, så går det over til ren dulting ettersom det begynner å bli veldig trangt for henne å kave seg rundt der inne. Jeg er så spent på hva fødselsoverlegen vil si i morgen, både i forhold til lengde på livmorhalsen, og veksten til lille frøken.

Minner om at jeg hat fått meg Snapchat, som jeg skal prøve å være aktiv på! Legg meg gjerne til; Lykkenermange

Hvorfor kan jeg aldri utnytte muligheten?! |Legg meg til på Snapchat|

 • 15.03.2016 - 15:30

Hva er det med meg og ikke klare å være lat for en dag? Akkurat som de få gangene jeg virkelig har mulighet til å gjøre ingen verdens ting, så bare MÅ jeg få gjort ting. Fant raskt ut her i dag formiddag at trekket på sofaene kunne vaskes, og leke kassen i stuen trengte en opprydning. Har også fått vasket en haug med klær og fått hengt det ut i finværet. Kjekt med alt som blir gjort.

Lone har stor koset seg med pappaen sin i dag, men hun syntes nok det var veldig godt å komme hjem til Birk og meg. Hun sa "mamma, mamma!" før hun krabbet etter Birk og har lekt med han mye i dag. Jeg tror ikke jeg har sett en så barnevennlig hund noen gang. Han er så tålmodig med ungene, og går å legger seg når han blir litt lei. Har lært barna at han er ingen leketøy, så vi må være veldig forsiktig med han. Så det er han som for det meste oppsøker ungene i lek :)

Det er veldig mange som har spurt etter min Snapchat bruker, så nå tenkte jeg det var på tide å anskaffe meg en som jeg vil bruke i forbindelse med bloggen.

Legg meg gjerne til dersom du ønsker å følge oss; Lykkenermange

Jeg får dårlig samvittighet av å si det.

 • 15.03.2016 - 09:40

Jeg får dårlig samvittighet av å si det, men i dag fikk jeg en perfekt start på dagen. Akkurat hva jeg trengte nå! Mannen har permisjon og sto opp med barna, tatt seg av dem og kjørt guttene i barnehagen for dagen. Han har også tatt med seg Lone på tur i dag, slik at jeg skulle få slappe helt av.

Det er ikke ofte jeg får anledningen til det. Mest fordi jeg selv ikke ønsker det, men fordi det er slik det er å ha barn. Svangerskapet begynner å merkes mer og mer nå. Det begynner å bli tungt, og forferdelig vanskelig å sove om nettene. Heldigvis så ser jeg kun det positive med dette; Niklas og jeg får en liten datter om få uker❤

Det er noe jeg har glemt å fortelle..

 • 14.03.2016 - 20:17

Siden Lone-Leandra er født prematur i svangerskapsuke 34, og i tillegg har en medfødt hjertefeil så har vi hele tiden vært forberedt på at hun vil henge litt etter i utviklingen sin. Og det har hun gjort også. Hun er langt fremme i det motoriske og psykiske, hun sier allerede mange ord og viser forståelse og kommunikasjon som at hun er eldre enn hva hun faktisk er. Nå har hun plutselig dratt på, og springer over gulvene her med gåvognen sin. Jeg tror ikke det er lenge til hun slipper taket og går alene.

Jeg har helt glemt å fortelle at hun her om dagen sto ved stuebordet, slapp taket og sto helt alene. Jeg hadde faktisk Snapchat videoen på da hun slapp seg, og jeg tok helt av. Jeg ble så overrasket over at den lille skjønne jenta mi plutselig sto helt alene. Så det kommer tydelig frem i videoen. Hun ble så forfjamset over hvorfor jeg reagerte som jeg gjorde at hun nesten mistet balansen, men klarte å ta tak i sofaen i tide. Hehe! Jeg tenkte jeg skal legge den ut på Instagram nå i kveld, så kan dere se den. MEN, husk... En litt ivrig mamma høres i bakgrunn ;)

Sjekk den ut på Instagram; @mammablomsten

Mor og datter tid.

 • 14.03.2016 - 16:10

I dag har vi vært i et viktig møte for min del, noe Lone syntes var helt greit å være med på. Vi tok oss en tur innom senteret i Skien i dag for å anskaffe oss litt ny solskjerming til soverommet vårt, og noen nye gardiner til prinsesserommet til Lone som snart er ferdig. Denne uken kommer pappaen min til oss for å hjelpe meg med tapetseringen. Jeg har vært med på det en del ganger nå, så det skal bli spennende å prøve meg selv nå, men da er det veldig godt å ha en veiledende fagmann i ryggen som raskt er fremme og hjelper meg om det trengs.

Utslitt av å gå under dette presset.

 • 14.03.2016 - 10:00

God mandags morgen. Jeg tenkte at jeg vil fortelle dere litt om hvilket vanskelig valg vi står overfor nå om dagen.

Det handler om vi skal følge drømmen vår nå, eller legge den på is. Som dere vet så kjøpte vi huset i Skien i august i fjor, men fant vel relativt raskt ut at vi ikke trives på samme måte her i byen slik vi trivdes i Siljan. Fra høsten av så har vi fått barnehageplass til guttene her i Skien, men alt i meg sier at dette ikke er riktig. Selv ønsker ikke guttene å bytte barnehage nå som det ble en realitet, så vondt gjør det også dersom vi må ta dem ut av nettverket de har i Siljan. Hønemoren i meg sier at det vil være veldig synd å ta barna ut av en så god barnehage som det dem går i nå.

Jo mer vi prater om det her hjemme så er vi ganske sikre på at vi ønsker å flytte "hjem" til Siljan igjen. Problemet vårt nå er at det ikke finnes et eneste alternativ å få kjøpt der oppe, så vi heller nå også mot det å bygge nytt hus. Det er jo også lov å håpe at det dukker opp noe stort nok i løpet av våren. Så spørsmålet vårt nå er faktisk om vi skal ta sats, legge huset her for salg og håpe det dukker opp noe i Siljan.

Det er veldig vemodig å ha pusset opp et så stort og fint hus som vi eier i Skien nå, for så å vurdere å flytte i fra det. Det er egentlig helt perfekt for oss her, mange soverom og god plass. Mye muligheter til å få det enda mer tilrettelagt for oss i Hagen osv. Planene har vært store for både ny veranda og opparbeide uteområdet. Vi har kjekke naboer og et trygt sted å bo. Men det er ikke Siljan..

Jeg kjenner at å gå under dette bolig presset gjør meg ufattelig sliten. Nå venter vi snart en ny baby, og det er ikke veldig fristende å begynne på et nytt oppussings prosjekt nå med flytting og det som hører med. Derfor er det veldig viktig for oss å finne et ordentlig stort hus og et sted vi kan slå oss til "ro" med i Siljan, der vi ønsker at barna skal vokse opp.

Gjesteinnlegg; Noah sitt første blogginnlegg

 • 13.03.2016 - 21:05

Hei bloggen. Siden jeg er fem år så kan jeg skrive på mamma sin blogg. Men jeg får hjelp til å skrive da, for det har jeg ikke lært meg helt enda. I dag har vi vært i Larvik på middag hos Mommo og Far, og spist kalkun. Og jeg likte rosenkål veldig godt. Jeg vil fortelle dere om hva vi liker å høre på av musikk i bilen når vi kjører bil. Lillesøstera mi, Lone, hun vil bare høre på "I like to move it", Adriel vil bare høre på "Hey ho", Milian liker å høre på "Putti plutti pott" og jeg som er eldst og skal begynne på fotball syntes det er best å høre på Rosenborg sanger. Og jeg liker å kjøre bil til Valdres, for å besøke oldefaren min Bebbe.

Nå har vi akkurat kommet hjem for å legge oss siden det er mørkt ute og klokken er så mye.

Hilsen Noah-Nathaniel.

Reise for å fornye ekteskapet..

 • 13.03.2016 - 10:30

Av og til i en hektisk hverdag så er det ikke noe som bringer så mange fine følelser med seg, som det er å sette seg ned sammen med Niklas for å se på bilder fra årene vi har sammen. Alt fra reiser, tullebilder, fødsel, oppussing og ikke minst fra bryllupet vårt.

I går kveld satt vi sammen her med album og minnebrikker. Vi tok oss en liten reise tilbake til den 3.September 2011. Dagen vi gikk til alteret sammen, og ble til kone og mann.

Man kommer liksom inn i en boble der og da, og de første årene. Man husker utrolig mye, men enda mer husker man etterhvert. Vi snakket mye i går om hvordan vi hadde det den dagen, og hva vi ville gjort annerledes. Dagen vi giftet oss var utrolig fin for oss, vi fikk trossalt et løfte fra hverandre.

Siden jeg var gravid med vårt andre barn da vi giftet oss, så ønsket vi å ha en noe annerledes bryllupsdag enn hva mange andre har. Vi feiret sammen familie og venner hvor alle barna i familien også var med. En dag med middag, kaffe og kaker. Selv var jo lille Noah 8 mnd. gammel, så noe fest ønsket ikke vi å ha den gangen. Planen har vært hele tiden å ta festen 3.september 2016, den dagen vi har vært gift i 5 år. Men siden vi nå får Esthelle denne våren så vil vi jo ha en enda mindre baby til høsten, hvilket som blir uakstuelt for oss å få barnepass til, så har vi det siste halvåret begynt å planlegge en reise hvor vi har med alle fem barna våre, foreldrene mine, moren og stefaren til Niklas og forlovere, til Thailand for å på en måte "fornye" ekteskapet på den stranden Niklas fridde til meg på.

Oppdatering: Nå nærmer det seg fødsel.

 • 12.03.2016 - 19:45

Dersom dere som leser dette ikke ønsker å lese om detaljer tilknyttet fødsel osv. så anbefaler jeg dere til å stoppe og lese videre.

At jeg kommer til å føde prematurt vet vi jo. Eller som mer er riktig å si; at risikoen for prematur fødsel er høy, er vi forberedt på.

Men at slimproppen skulle gå allerede i går ettermiddag, i min 29 svangerskapsuke gjorde meg skjelven.

Jeg vet av erfaringene fra mine fire første svangerskap at den kan gå noen uker før, men på meg har den gått maks 4 uker før fødsel.

Dette vil altså si at vi er svært spente i tiden fremover nå. Mannen kommer fra nå av til å vaske og det som trengs av tunge løft i hjemmet osv. slik at jeg ikke kan fremskynde fødsel ved for mye aktivitet.

Så får vi virkelig håpe at Eleah-Esthelle har tenkt til å holde magehuset sitt i hvertfall i 5 uker til. Aller helst lengre enn det også!

En vanlig ukeshandel for oss som småbarnsfamilie.

 • 12.03.2016 - 12:10

Som jeg skrev på instagram @Mammablomsten i går, så tenkte jeg å vise frem en typisk vanlig ukeshandel for oss. Her har vi jo som regel alltid det mest vanlige i skapene, som mel, gryn, frø osv. Så det er jo veldig forskjellig hva som trengs å kjøpes inn for hver uke. Sånn som fisk og kjøtt fryser vi jo ned i fryseboksen, så det trengs ikke å handles inn hver uke.. Grønnsaker og frukt bruker vi å kjøpe et par-tre ganger i uken, ettersom det er viktig at er friskt og ferskt.

Det er litt dette jeg skrev om i går da jeg skrev om hvorfan det er å være en fembarnsmor i en alder av 23 år. Hva ville en annen 23-åring ukeshandlet? Hvilke mengder? Det er jo ingen tvil om at jeg er en litt annerledes 23 åring, i en helt annenn livssituasjon en hva som er vanlig tenker jeg.. :)

I dag var det min tur.. |23år & gravid med femte barnet|

 • 12.03.2016 - 09:50

God lørdags morgen til dere alle! Vi har vært våkne siden klokken 06:00 i dag, og til en stor forandring så var det jeg som spratt opp med alle fire små i dag. Niklas er veldig snill og lar meg få sove ut i helgene, så nå følte jeg at det var min tur til å gi han muligheten. Han ligger fremdeles og sover, så tydelig at han trengte å hente seg inn litt.

Guttene hadde veldig lyst til å spise havregrøt til frokost, så det var inntatt allerede før klokken ble syv i dag. Nå har vi nettopp hatt en god time sammen, rundt spisestuen hvor barna har laget kort som vi skal gå på posthuset for å sende litt senere i dag.

Håper dere får en fin lørdag.

Besøk og lunsj-date.

 • 11.03.2016 - 15:02

I dag kom foreldrene mine en tur på besøk sammen med tantebarnet mitt Savannah. Ei nydelig liten jente, som Lone syntes det er ekstremt stas å få leke sammen med. De satt lenge og styret med baby born, og spesielt artig var det å bytte på smokkene til babydukkene ;)

Mannen og jeg bestemte oss for å ta en lunsj-date sammen med lille Lone i dag, noe som alltid er like koselig. Av og til så er det veldig godt å sette seg ned sammen, og snakke om alt og ingenting. Nå skal vi straks kjøre avgårde for å handle litt, og hente guttene våre i barnehagen.

Håper dere alle har en fin fredag :)

Slik er det å være 23 år og mamma til fem barn.

 • 11.03.2016 - 11:00

Siden det er mange som spør og undres over hvordan det oppleves for meg å være 23 år og gravid med mitt femte barn, så tenkte jeg at jeg ville fortelle litt om det.

Egentlig så er jo dette livet slik jeg lever det, og det blir jo nettopp det som er naturlig for min del. Jeg ser jo at jeg er veldig annerledes enn mine venninner, som kanskje får sitt første barn rundt i disse tider. Noen av dem har kanskje en eller to, imens jeg venter mitt femte.

For meg så er det altså helt naturlig, og jeg føler meg jo ikke akkurat som en ung dame på 23 år, av denne grunnen at jeg ikke gjør ting som andre 23-åringer gjør. Reiser, fester og studerer.

Jeg er veldig takknemlig for at vi er forskjellige. Selv hadde jeg aldri i mitt liv sett for meg at jeg skulle få mitt femte barn i en så ung alder. Før jeg traff Niklas hadde jeg totalt noia for å få barn, og var vel mest lysten på å få reise og jobbe som flyvertinne og reiseleder i utlandet. Jeg ble gravid første gangen i eksamens tidene siste året på VGs, og etter høsten var planen egentlig å reise ned som lærling i Thailand. Dette ble straks forandret da det viste seg at Noah var på vei.

Den ene søsteren min som også er vokst opp med mange rundt seg, slik som meg, kom til oss her om dagen og ble helt utslitt etter en ettermiddag med oss. Hun sa at hun kunne ikke begripe at jeg orket å gå gravid samtidig som jeg har ansvaret for fire små.

Av alt her i livet, så ville jeg aldri byttet bort livet som fembarnsmor❤

Slik ser vårt femte barn ut i 3D. "Hun er en tro kopi av..."

 • 10.03.2016 - 21:00

Det er veldig spesielt å se vårt femte barn i 3D, mye fordi vi ser så mye likheter i de fire søskena hun har. Mest av alt er hun en tro kopi av Lone-Leandra. Guttene var helt i ekstase her i dag, da de fikk se bildene. De spurte oss om vi kan reise på en slik ultralyd en gang til, slik at de kan være med, så ny time er allerede bestilt, men da skal vi ta HD-live ultralyd.

Jeg kjenner at jeg virkelig begynner å glede meg til å se henne nå. Til å kjenne henne, og la henne vokse opp i den fine søskenflokken vi har her hjemme.

Lille vakre menneske, så liten, men allikevel så høyt elsket og etterlengtet. ❤

Hvem er den lille jenta i magen min? 3D ultralyd ga oss svar!

 • 10.03.2016 - 13:00

I dag har vi vært på 3D ultralyd av Esthelle. Og jeg kan inne annet en å skryte av henne. Jeg tenkte å dele bilde av henne her litt senere i dag, men vil at foreldrene mine og moren til Niklas skal få se bildene først!

Spørsmålene er så mange. Vil hun ligne på søskna sine? Har hun kobber farget hår? Vil hun være mørk som Niklas og Adriel? Får hun og brune øyne som de fire andre? -uansett hvor mye jeg tenker, så vet jeg at vi må vente til fødselen med å få se henne! Det er bare så innmari godt å kjenne på livet, de små sparkene som blir sterkere og sterkere. Det å gå og vite at det er en perfekt liten jente i magen, er så godt. Lille menneske vokser seg stor og sterk i min mage. Jeg er så ufattelig heldig!

"Å glede noen vi er glad i, ble til stor suksess for barna"

 • 09.03.2016 - 10:15

Vi var ikke hjemme før klokken var 20:00 i går kveld, og etter barna var stelt og lagt for kvelden var jeg selv så sliten at jeg la meg til å sove på sofaen!

I går var det på nytt tid for å begi oss ut på en lengre biltur, ettersom barna hadde bestemt seg for hvem vi skulle glede. Vi kjørte t/r Valdres i går, kun for å glede barna sin oldefar som bor der oppe! På veien opp stoppet vi på Plantasjen for å handle inn litt påske blomster til han. Guttene ville kjøpe hver sin blomst/bukett, som de selv ga han. Han ble ekstremt overrasket og glad da han fikk se oldebarna sine.

Til tider er jeg en tikkende hormonbombe...

 • 08.03.2016 - 16:15

Huff, jeg må bare le av de små papegøyene vi har i baksetet! Som gravid så skal det ikke legges skjul på at jeg er til tider en tikkende bombe. Hormonbombe.

Dette fikk vi bekreftet i trafikken i dag. Er det noe som irriterer meg som mest, så må det være bilister som kaster seg ut, ikke bruker blinklys eller som ikke forstår at man ikke ønsker å kjøre som et svin når man har fem små barn i bilen.

I dag uffet jeg meg over en slik tulling og sa til Niklas at jeg ville kjøre av på en busslomme og slippe galskapen forbi. Plutselig smalt det fra Adriel på to år i baksetet; "ååh, for en TORSK!!!"

Opprinnelig prøvde han nok å gjenspeile et av mine beskrivende ord som frustrert i trafikken; Tosk!

//Svangerskapsoppdatering - Uke 28//

 • 08.03.2016 - 08:00

Tenkte at jeg fremover skal begynne å legge ut en ukentlig oppdatering frem til fødselen. Har dere noen spørsmål så legg de gjerne igjen i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt det lar seg gjøre!

Graviditetsuke: 28

Termin: 07.juni 2016. Denne ble flyttet en dag frem pga. det er skuddår.

Trimester: Helt på tampen av det andre trimesteret.

Dager til termin: Kun 88 dager.

Neste kontroll: Torsdag 10.mars, hos jordmor.

Kjønn: Fremdeles en liten jente sier de, så vi får håpe det stemmer, ettersom absolutt alt er rosa, lilla og veldig "jentete".

Navn: Eleah-Esthelle.💗

Innkjøp: veldig mye tøy, Emmaljunga Deluxe vogn, helsetepper, håndklær, små babykluter, smokker med navnet, stellekommode, seng, sengehimmel, og babynest.

Mangler: Litt diverse småting, og ting til fødebagen som jeg snart tenkte å begynne å pakke.

Utålmodig: Nei, absolutt ikke. Så klart gleder jeg meg veldig til å se henne, men utålmodig er jeg ikke enda. Jeg er glad for hver eneste dag hun ligger i magen min og vokser seg stor og sterk!

Strekkmerker: Noen bitte små på utsiden av lårene.

Søvn: Det går i rykk og napp. Veldig styrt av bekkenet mitt.

Gravidmage: Ja den vokser som den skal. Ligger i det øverste laget på symfysemålet. Men det er jo helt normalt når man går gravid for femte gang.

Vektøkning: Jepp, endelig har vekten snudd, og jeg har lagt på meg to kilo! :D

Aktivitet: Veldig mye. Lillesøster i magen ligger mye med hodet ned og gir derfor mye spark i ribbena nå om dagen.

Cravings: Egentlig ingen spesielle akkurat nå. Veldig akutt søtsug, som gir seg nærmest med en gang jeg putter noe søtt i munn. Haha

Svangerskapsplager: Dette svangerskapet går egentlig knirkefritt så langt. Den ekstreme kvalmen er borte. Nå er jeg kun lavt blodsukker kvalm, så å spise lite og regelmessig er viktig. Bekkenet mitt lever sin egen hverdag, men det får jeg ikke gjort noe med. Bare jeg får sovet nok så fungerer kroppen utmerket.

I morgen skal jeg og barna gjøre noe helt spesielt..

 • 07.03.2016 - 19:55

Ved middagsbordet i dag valgte vi å ta opp et veldig viktig tema. Eller kan jeg si, et tema vi syntes er veldig viktig å lære barna våre.

Vi spurte dem om de viste hva det ville si å glede noen andre. Det å overraske, og glede dem med noe.

Vi bestemte oss for å bake en kake, for så å bruke hele dagen vår på å glede noen andre i morgen. Barna har tegnet tegninger og perlet noe de ønsker å gi bort. Så i morgen tar jeg altså med meg alle mine fire barn, en piknikkurv med rart, og en stor gulrotkake for å glede noen vi har veldig lyst til å glede. Barna fikk bestemme hvem og hvor vi skal reise i morgen, så jeg gleder meg til å oppdatere dere!

Noah og Milian hadde hver sin forklaring på hva det vil si å glede noen, og Adriel hadde sin helt egen gode forklaring.

Noah på fem år; å glede noen betyr å være snill med hjertet sitt, og være venn med alle, så alle skal ha det godt. Av og til kan man si fine ting, som at "så fin du er på håret, eller så kul genser du har!"

Milian på fire år; hvis man skal glede noen så kan man gjøre noe fint mot dem. Jeg gledet bestevenninnen min og sa at hun hadde så fin kjole på seg, også ga jeg henne eple fra frukt koppen min i barnehagen.

Adriel på 2,5 år; jeg kan dele godteriet mitt, og leke sammen!

Det er ganske fascinerende å se at de allerede i så ung alder er så reflekterte på hva det vil si å være gode og snille medmennesker. Mye av æren for det, skal absolutt barnehagen de går i ha for det. De er ekstremt flinke med barna, og gir de så mange gode egenskaper og erfaringer. Mye vil jeg også få skryte på oss som foreldre også, da vi har veldig stort fokus på å prate, veilede og gi barna våre egne erfaringer og lærdom.

Video: Adriel-Amadeus "Jeg elsker mamma!"

 • 07.03.2016 - 15:01

Denne videoen fikk jeg tilsendt da vi var i Sverige, og tante Andrea passet ungene hjemme. Den er virkelig så nydelig å høre på, at jeg støtt og stadig må se på den. Lille vakre toåringen vår, Adriel-Amadeus❤️

"Takk Takk, Mamma!"

 • 06.03.2016 - 12:30

I går da vi var på kjøretur hadde vi tre stopp bare på vei opp. Guttene er blitt så store at vi sammen kan leke "hvem ser en rød bil", "mitt skip er lastet med.." Osv. Den følelsen jeg fikk i går kan jeg egentlig ikke beskrive godt nok med ord. Den er så spesiell, men spesiell på en enormt god måte. Jeg er ikke bare heldig som har Niklas og ungene, men jeg har min helt egne gode familie som trenger meg akkurat like mye som jeg trenger dem.

Vi stoppet på Statoil på Vik, noe som er fast stoppsted når vi kjører til Valdres. Guttene ville kjøpe seg boller og drikkeboks. Vi er egentlig veldig strenge på at Lone ikke skal spise slikt enda, men med unntak. Som i går.

Hun strakte den lille babyhånden sin mot meg etter å ha sett på at brødrene fikk hver sin bolle. Hun kikket på meg med to store brune øyne før hun sa "Takk takk, Mamma!" ... I hvertfall jeg har veldig vanskelig for å stå i mot, hun er jo en av søskenflokken hun også.

Roadtrip med alle fire barna..

 • 06.03.2016 - 09:12

Beklager for lite oppdateringer her inne de to siste dagene. På fredag var jeg nærmest utslått, og gjorde vel egentlig ikke annet enn å være mamma og husmor her hjemme. I går var vi ganske så spontane hele gjengen her, og tok oss en aldri så liten kjøretur t/r Valdres. I kjøretid så er det litt over tre timer hver vei, men med alle stoppene våre så bruker vi egentlig rett over fire timer. Vi var ganske sent hjemme igjen, men av og til så gjør det ikke noe å skeie ut fra rutinene!

Velkommen til verden, lille vakre skapning.

 • 03.03.2016 - 19:40

02.03.2016 klokken 20:36.

Så liten, så vakker og så velskapt. Livets mirakel, og uten tvil livets gave. Tenk at i hele ni måneder lå du trygt i magen til mammaen din, hun passet veldig godt på deg vet jeg. Jeg måtte faktisk si det til henne i dag, for en utrolig god jobb hun har gjort med å bære deg frem og gi deg livet. Storebroren din var plutselig blitt en stor gutt også, og for å ikke glemme pappaen din; for en stolt hane!

Jeg gleder meg sånn til å bli kjent med deg.

Så kjære lille Lucas-Alexander, velkommen til verden 💙

- En meget stolt tante June-Maria.

Når du opptrer som en ufattelig dum gullfisk....

 • 02.03.2016 - 20:54

God kveld. Dersom du som leser dette nå er en av mange som er redd for å føde, anbefaler jeg å la være å lese videre da dette vil være et blandet innlegg fra meg.

I dag ga vi alle tre guttene en fridag fra barnehagen, noe vi syntes var veldig koselig. Selv vet jeg ikke helt hva som foregår med meg nå om dagen, eneste jeg kjenner er at det ikke oppleves som så greit. Jeg har i dag fått kjenne på noe som har gjort meg delvis satt ut av den vanlige "meg".

Jeg har gjentatte ganger spurt meg selv opptil syv-åtte ganger om hvordan kan jeg selv være en så ufattelig glemsk person, som nærmest opptrer som en forvirret gullfisk.

Jeg ror meg i land etter å ha kommet frem til at det er ikke bare jeg, men også alle andre mødre som har vært igjennom en vaginal fødsel før, som på nytt lar seg bli gravid som må være like dum som jeg føler meg nå. Men takk og lov for at vi er litt gullfisker av og til. Jeg mener; hadde jeg husket hvordan det var å føde, husket på smertene, så tror jeg ikke jeg hadde blitt gravid igjen. Vi mennesker er nok laget slik at vi glemmer det delvis, men blir minnet på det når det begynner og nærme seg.

Nå skal det også nevnes at jeg aldri har gruet meg noen av de andre gangene jeg har født. Mye av dette jeg gruer meg til nå, er nok trigget av den traumatiske starten vi fikk med Lone.

Jeg vet jo hva vi kvinner er skapt for, og hvor fantastisk kvinnekroppen er. Det er bare litt grøssent å til stadighet tenke på hva jeg snart skal igjennom for femte gang.

Å føde er ikke så forferdelig egentlig, jeg vet det. Det er nok grunnen for at jeg har klart å føde alle fire uten smertestillende. Men allikevel så er det jo noe stort vi skal igjennom etter et fullgått svangerskap. Jeg trøster meg selv, med den ufattelig fine gulleroten jeg har fremfor nesen min.

Nemlig å få møte min lille Eleah-Esthelle❤

Slik så det ut da Lone-Leandra var på tur alene med pappaen sin!

 • 01.03.2016 - 20:47

Niklas og Lone kom hjem klokken halv ett i dag, etter å ha kjørt brødrene i barnehagen, levert bilen på rens/vask, og koset seg på café. Det var en rimelig fornøyd jente som kom hjem her i strålende humør. I dag har hun kun bablet om "Pappa, pappa, pappa". Gud så heldige vi er som har den ordningen med pappapermisjon! ❤

Hva er det med folk?!

 • 01.03.2016 - 17:30

Vi bestemte oss litt brått her i 13-tiden for å ta oss en tur på senteret her i Skien. Jeg ville finne litt nytt interiør til å ha i spisestuen, og nye overgangssko til guttene. Niklas, Lone og jeg satte oss på en benk på senteret for en liten drikkepause da det plutselig kom en voksen mann snikende bak meg og ropte "BØ" inn i øret mitt. Lone kvakk minst like mye som meg, og kikket helt forfjamset på denne mannen som spasserte videre med følget sitt. Selv smilte jeg av det, men ble ganske irritert da jeg snudde meg og oppdaget at det var en fremmed mann i 30-åra som selv gikk med det som så ut til å være hans egen sønn som spurte han om hvem jeg var. Jeg mener, altså han kan ha trodd jeg var en han kjente, for så å oppdage at det ikke stemte, men da har vi vel alle det som heter folkeskikk nok til å beklage seg?! "Oi, beklager, jeg trodde du var en annen!".. Jeg vet ihvertfall å lære mine barn at man braser ikke bort til fremmede mennesker som sitter med ryggen til, for å forsøke å skremme dem. Hva er det med folk..?

I helgen valgte vi å teste ut noe nytt..

 • 01.03.2016 - 15:00

I helgen valgte vi å teste ut et nytt alternativ til lørdagsgodt for de små guttene våre. Her får jeg vel legge til at vesle frøken på 1 år også fikk prøvesmake litt hun og. Det guttene gjør, vil som regel hun få gjøre også. Vi er veldig bevist på å begrense inntaket av søtt for barna, og spesielt opptatt av at de spiser ordentlige produter. Vi ønsker å unngå kunstigs søtningsstoffer osv, så ofte i helgene her så går vi for et stort fat med oppskåret frukt, grønnsaker med kesam i stedet.
Men denne helgen valgte vi sammen med guttene å erstatte snop posen, med barer fra ROO-BAR som ble til stor favoritt for guttene! Det er nemlig økologiske næringsbarer som er rå, frie for tilsatt sukker og veganske. Adriel valgte ut baren med kakaobiter & Mandler som sin favoritt, Milian syntes at Roo-baren med Gojibær var veldig god, og Noah har allerede lagt klar en bar med chia & kokosnøtt til lørdagen! Barene er å få kjøpt på Meny, og ut ifra min mening til en god pris! Jeg syntes det er veldig godt at det finnes slike alternativer til lørdags godt til barna! :)

//Anbefaling//


"Du er virkelig verdt å dele livet med.. Takk for det du gjorde i dag!"

 • 01.03.2016 - 12:01

Jeg våknet en gang ganske tidlig i dag, men må ha sovnet umiddelbart igjen. Da jeg på nytt våknet da klokken var 10:37, skjønte jeg at det var noe.. Huset var helt stille, og hverken mann eller barn var å høre. Da jeg kom ned forsto jeg at barna var kjørt i batnehagen, og at mannen har gitt meg anledningen til å sove ordentlig ut. Da jeg kom på kjøkkenet var det ryddet etter frokost, og i kjøleskapet sto det klart en pannekakerøre til meg. Det er faktisk litt rart, å ha "fri" fra barna nå en morgen. Niklas og Lone er fremdeles ikke kommet hjem, så jeg må si at jeg er litt nysgjerrig på hva de gjør i dag.

Jeg har bestemt meg for å være flink nå, og ikke ringe eller sende melding etter dem. Lille Lone-Leandra koser seg nok ekstremt med pappaen som har pappapermisjon noen dager nå. Jeg sitter fremdeles i pysjamasen, og tenkte å slappe helt av i dag. Kjenner at jeg er sliten i kroppen etter å ha vært syk noen dager. Magen begynner å bli stor, og bekkenet lever jo sin egenstyrte hverdag :)

....Og om du leser dette Niklas, så vit at jeg er ekstremt takknemlig for den morgenen og starten på dagen som du ga meg i dag. Du er virkelig verdt å dele livet med altså. ❤

June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 5 små barn, tre gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no