hits

June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

Vi er EuroJackpot vinnere!

 • 31.01.2018 - 21:59

Fy søren. Vi snakket tidligere i dag om hvor heldig jeg har vært som har kapret drømmejobben. Jeg har en annen nyhet som dere også skal få høre! Hjertet mitt stoppet opp når vi på fredag la oss i sengen på vårt nyoppussede rom, og det tikket inn på telefonen min at jeg var blitt Euro Jackpot vinner!

Fy fasan altså! Jeg skalv når jeg åpnet beskjeden. Tenk at vi i 2018 startet året med å ha slik en flax, at vi dro til oss premie i et lotteri. Jeg er storfornøyd med premien, det sikret meg hele TO nye rekker til fredagen! Gevinst er gevinst, tap og vinn med samme sinn slik jeg lærer barna mine!

Min store nyhet

 • 31.01.2018 - 15:00

God ettermiddag til dere, gode lesere!

Jeg er så stolt og glad for nå kan jeg endelig dele den store nyheten min. Det har seg slik at ved god stå-på vilje kan man som oftes oppnå hva man vil. Jeg utdannet meg innenfor salg, service og sikkerhet før jeg fikk barna, og har samtidig som jeg har vært i permisjon tatt til meg kunnskap. Jeg er gift med en kremmer, og jeg har høye ambisjoner.

«Jeg skal i tiden fremover ikke bare nå mine mål, jeg skal knuse dem!» Denne måneden skal jeg få lære mye nytt, og jeg er så klar. Jeg skal i opplæring og på kurs. Nå ser vi så frem til den 01.mars, for da overtar jeg som kjøpmann i Narvesen. Jeg gleder meg til å kunne ønske dere lesere velkommen innom for en hyggelig handel hos meg på Narvesen PP-senteret i Porsgrunn :D

Vet dere hva? Jeg har fått en av mine drømmer oppfylt!

30.01.2012 klokken 13:54

 • 30.01.2018 - 14:44

Om vi spoler seks år tilbake i tid, vil vi lande på den 30.januar 2012. Dagen hvor jeg ble tobarnsmor. Ut av hulen kom vår skjønneste Milian-Mattheus som et lyn i svangerskapsuke 35. En sterk gutt, som tok brystet fra første stund og som vi fikk lov til å ta med oss hjem fra sykehuset med en gang.

Følelsen sitter i meg enda. Jeg var så stolt, hvilket jeg fremdeles er av den rampete og gode gutten min. En gutt som sluker til seg lærdom, og som Tim en hver tid viser alle rundt seg at han har et hjerte av rent gull. God tvers igjennom, og godt likt i vennegjengen. Milian ser det gode i absolutt alle! Jeg kan sitte her i det uendelige og skrive vakre ting om den lille gutten min. Tenk at nå er han seks år, og til høsten er han også en stor skolegutt.

Dagen har blitt feiret skikkelig med avdelingen hans i barnehagen hjemme på besøk hos oss. For en herlig gjeng altså! Resten av dagen blir bursdagsbarnet å bestemme, hvem vet hva vi skal finne på :D

I skyggen av søsteren

 • 29.01.2018 - 23:38

Nå har kvelden senket seg her i huset, og jeg har endelig fått lagt meg. Jeg fikk lyst til å dele et innlegg, selvom klokken er mye. Jeg syntes jeg ofte forteller dere om Lone, og lyset skrues ofte på rundt henne pågrunn av hennes hjertefeil. Jeg forstår at det kan virke som jeg fremmer henne på et vis, men dere skal vite at den andre lille prinsessen min har også et helt spesielt bånd til mammaen sin. Den minste, bestemte og bortskjemte «Ellie-Bellie» jenta mi.

Jeg ser så vanvittig mye meg selv i den lille snuppa. Det kan nok være fordi jeg og Esthelle har fått være hjemme sammen så lenge, og hun hermer og imiterer meg for alt hun klarer. Personligheten hennes er så vakker, og enestående at hun får virkelig smeltet fjell om hun vil. Brødrene sine har hun ordentlig kontroll over, og de elsker å ha henne med seg i lek!

Jeg er så stolt av Esthelle. Hun lærer nye ord hele tiden, springer rundt her og er helt spesiell for meg. Det er noe med måten hun sier mamma på, som er så vakkert. Bare hvordan hun dirigerer pappaen sin rundt, i en alder av 1,5 år. Med det rampete og sjarmerende smilet sitt, får hun det akkurat som hun vil.

En stor prøve jeg må bestå!

 • 29.01.2018 - 14:36

Siden barnehagen til barna er steng i dag, har jeg til det fulle storkoset meg med de fem minste, imens eldste har vært på skolen. I morgen fyller Milian seks år og han skal feires skikkelig, så jeg tok med meg fem spente lykketroll på shopping på Herkules i dag. Siden Milian skal ha kostyme party i morgen, kjøpte han seg nytt kostyme sammen med Lone, Adriel og Esthelle. Jeg har kjøpt meg noen nye antrekk, og jeg må bare si at det å ha med seg den lille gjengen min på shopping lar selvtilliten vokse. «Wow mamma! Den kjolen var skikkelig fin på deg!» «Så fin du er mamma, DEN var fin den!».

Forøvrig må jeg jo nevne at jeg er så stolt over hvor flotte barn jeg har. Så veloppdratt og høflige. Det kom et eldre ektepar bort til oss for å fortelle meg at jeg hadde en så nydelig bukett med små barn, og videre skrøyt de av sveisen til Adriel og Milian. Ut fra de små kroppene kom et høflig «tusen takk, du er også veldig fin på håret!» smelt i mammahjertet!

Nå har vi nettopp gjort ferdig leksene til Noah, så Niklas har tatt med seg de fem eldste opp for å leke. Jeg ligger sammen med Melion i sengen, for jeg skal lese til en stor prøve jeg har på fredag, og denne prøven MÅ jeg bestå! Nå får jeg virkelig rustet opp pensumet fra videregående, og det er kjempe moro. Jeg blir faktisk overrasket over hvor mye jeg egentlig kan, sånn utenfor mammarollen min. Haha!

Spørsmål og svar del 4

 • 28.01.2018 - 21:16

Jeg er veldig bevisst på hva jeg deler på bloggen angående barna våre. For et par uker siden snakket vi om bloggen hjemme, og de tre eldste guttene ytret ønske om at de ville skrive på bloggen min. Her kommer en liten spørsmål og svar fra Milian-Mattheus. Jeg dåner over hvor fantastisk nydelig lite menneske han er. Jeg er oppriktig stolt! ❤

Hva gleder du deg til?

Jeg gleder meg mest til at jeg har bursdag på tirsdag, og at barnehagen skal komme hjem til meg!

Nå er det ikke lenge til du begynner på skolen, er du spent?

Ja, faktisk veldig spent! Jeg er takknemlig for at bestevennene mine begynner i samme klasse som meg.

Hvilke farger kan du på engelsk?

Jeg kan nesten alle. Black, red, yellow, pink, white, blue, green, brown, orange.

Er du glad i å regne med tall?

Jaha! Veldig. Jeg kan regne med alle tallene fra 0 til 10. Også kan jeg tusen pluss tusen!

Hva syntes du om å ha mange søsken?

Det er veldig fint det. Jeg er glad i mange, og mange er glad i meg. Nå er vi åtte, men når vi får en til lillesøster så blir vi ni. For åtte pluss en er ni.

Er det noe du har lyst til at mamma skal skrive på bloggen sin?

Jaaa! At Noah og jeg har fått nytt rom. Et skikkelig kult gutterom! Og vi har en skikkelig vakker lillesøster som heter Lone, og hun har hjertefeil. Lone er et mirakel hun. Også kan du skrive at jeg synger i kor, og at jeg syntes at Mama maggie er kjempe snill som hjelper barna i søppelfjellet i Kairo. Kanskje jeg kan tjene noen kroner som jeg kan gi til Hilde sånn at hun kan sende de til mama maggie?? De barna i Kairo er ikke like heldig sånn som oss.

En helt annen baby-tid

 • 27.01.2018 - 20:43

Jeg har fått en del spørsmål rundt hvordan det er med amming av minstebror, nå som jeg jobber såpass mye, så det tenkte jeg at jeg kan fortelle litt om. Jeg kan vel egentlig bare si at vi får det til. Det har hendt at Niklas kommer innom meg i butikken i rolige perioder slik at jeg kan ta ammepause på kontoret imens han ser til butikken, kommer det kunder så tar jeg kassen. Null problem.

Jeg pumper en del, og når jeg er hjemme så ammer jeg. Jeg har merket at etter jeg begynte og jobbe så har han vært en skikkelig _moms_ om natten. Han skal ligge klistret inntil meg, og han viser åpenbart at han trenger ammingen i stor grad enda. Det er et faktum at denne tiden med baby har vært annerledes. Jeg begynte jo og jobbe når han var bare 3 måneder, og det er jo helt annerledes enn hva jeg har gjort med de fem første.

Jeg har fått spørsmål om hvorfor jeg begynte så tidlig, og det kan jeg si at det var av den enkle grunnen at jeg var klar. Jeg har vært en mamma som har vært til stede 150% så lenge for barna mine, og nå hadde vi faktisk mulighet til at jeg kunne ta noen vakter. Jeg er like tilstede for barna nå, men jeg har i tillegg til å være mamma, også anledning til å gjøre noe jeg trives veldig godt med. Det har jo forandret seg gradvis, og nå jobber jeg jo fullt. Niklas syntes også det er veldig deilig at han også får mer tid sammen med barna, så dette er virkelig godt for hele familien. Melion viser klare tegn til trivsel, og han er verksemd blideste lille kar. Han utvikler seg så fint, og han er blitt veldig sprek!

Jeg syntes det har vært et helt riktig valg for oss som en familie, og vi alle trives med det. Det er ekstremt deilig å se at vi får hverdagen vår til å gå opp i opp, og enda har Niklas og jeg god tid til kjæreste-tid sammen. For min del kommer det til å skje vanvittig mye i de nærmeste ukene, og det skal jeg fortelle dere mer om i løpet av en ukestid!

Jeg ser at hverdagen med seks barn ikke er noe annet enn en fryd. Ja det er travelt, men det hadde det vært om vi hadde bare tre barn også. Det er lekser, mange barn på besøk, aktiviteter, kjøring og henting her og der, men fy søren så kjekt det er å få følge opp barna våre! Niklas og jeg er ikke noe annet enn ekstremt heldige! ❤

Pappapost: Dette gjør like vondt i pappahjertet!

 • 27.01.2018 - 10:04

Hei på dere og god lørdags formiddag!

June reiste avgårde på jobb i dag tidlig, hvilket som da betyr at jeg har «pappa-dag» med alle seks barna. I dag blir det en helt vanlig lørdag, hvor jeg skal få brettet klær og ryddet litt før June kommer hjem. Ute er det så skrekkelig glatt også, så det er ikke noe særlig å gå ut.

Melion er syk med forkjølelse og feber, så han blir jeg naturligvis å våke ekstra over i dag. Jeg forstår June godt når hun sa at hun egentlig ikke ville reise fra babyen vår i dag. Det er vondt når barna er syke, og spesielt når man ikke har mulighet til å være med de hele tiden. Man hører ofte mødrene si at det gjør så vondt i mammahjertet når barna er syke, men jeg skal sannelig si at det gjør like vondt i pappahjertet!

Småtrollene mine har kjøpt seg en ny film på Apple-tv i dag, og siden den straks er ferdig så får jeg skyndte meg og gjøre klar bolledeigen, slik at neste aktivitet er klar. Hadde det ikke vært for at de fem eldste sitter klistret til TV, og Melion sov på brystet mitt hadde jeg aldri hatt tid til å slenge ut denne oppdateringen fra oss ;) håper dere får en fin lørdag!

-Niklas

Følg oss på Instagram @Lykkenermange

Fødselshistorie: Melion-Marchelius kom til verden

 • 24.01.2018 - 20:45

Det hele startet torsdag 10.08.17 hvor jeg hadde time på sykehuset i Tønsberg. Alt så bra ut med Melion, og jeg reiste hjem med tre skjønne bilder i 3D. Avtalen var at vi skulle forsøke å gå litt lengre før de skulle sette meg i gang i uke 37+0. Det var målet!

Denne dagen hentet jeg i barnehagen og alt var som før. Alle barna ble stelt for tur, men da Niklas pusset tennene til Esthelle og jeg Adriel hørte vi plutselig bare splæsj! Kjolen jeg hadde på meg fanget ikke opp noe, så fostervannet fosset ned på badegulvet. Shit! 18:01 var klokken da vi kikket på mobilen og ringte sykehuset. Plutselig ble Niklas så stresset at jeg finner ikke ord sol beskriver hvor stresset han ble.

Da barnevakten (les: sjefen til Niklas, som også er fadder til Melion❤) kom for å passe barna hev vi oss i bilen og kjørte mot Tønsberg. Jeg var så spent på om vi rakk frem til sykehuset. Det gjorde vi jo, og vel så det. Den lille gutten i magen var en ordentlig mammadalt så han var ikke klar for å komme ut. Kroppen min gikk i hvile og viste null tegn til å gå i fødsel. Null rier, null stress. Søsteren min Andrea kom til sykehuset og var med oss både natt og dag! Tidlig på morgenen 12.08.17 måtte hun reise ettersom hun skulle på jobb. Vi avtalte at hun skulle komme så fort hun var ferdig på vakt. Niklas og jeg spiste sen frokost, jeg dusjet og bare ventet på mirakelet!

(Tante Andrea på sovende vakt)

Litt senere denne dagen ble det satt inn en ballong for å se om det ville trigge i gang rier. Jeg tok til tårene kun av den simple sak at jeg var lei av å vente. Ballongen falt ut etter 13 minutter og jeg hadde faktisk lyst til å gi opp. Jeg hadde ingen smerter eller ubehag, men jeg var bare så frustrert over at jeg ikke fikk møte prinsen raskt nok. Med de andre så har vannet blitt tatt og jeg har hatt babyene i armene innen minutter. Slik ble det altså ikke med Melion!

Omlag 50 minutter etter ballongen falt ut kom panikkfølelsen over meg. Det var rier som kom som perler på en snor, og for første gang hr jeg kjent riene fra 3 cm åpning!

Jeg ringte på jordmor som skjønte at jeg skulle over på fødestue, for nå hadde jeg fem cm åpning. Da vi kom inn der ble jeg egentlig veldig avslappet, før det hele ordentlig braket løs.

Jeg sier det helt ærlig, jeg skulle virkelig ønske jeg fikk en vanlig fødsel hvor det gradvis bygget seg opp. Slik har ikke jeg det. Når kroppen vil føde, så føder den. Fort.

På et tidspunkt når riene stormet og jeg knapt husket hva jeg selv het så tenkte jeg at jeg ikke kunne vært et mer trygt sted! Jeg fikk jordmoren jeg ønsket meg, og barnepleieren jeg har hatt med to av de andre barna var også på plass. Det var så intenst og smertefullt at jeg tror kanskje jeg spurte om jeg kunne få noe smertestillende. Niklas sier at jeg ikke gjorde det, men jeg vet at jeg sa at jeg ikke kunne begripe at jeg hadde vært så dum som gjorde det der for sjette gang!!

Noe av det jeg husker klarest var at etter jeg hadde tisset på Do, så begynte jeg å presse. Jeg kan enda se alvorligheten i øynene på jordmoren når hun så meg i strengt i øynene og ga meg klar beskjed om at jeg IKKE fikk presse han ut i Do. Haha!

Jeg tror jeg både så ut og følte meg som en ku i det jeg stabbet meg bort til sengen, og Melion kom som ei kule. Niklas var så heldig, at han fikk med sine egne hender ta i mot Melion. Et uforglemmelig minne!❤

12.08.2017 klokken 16.01

(Stolt storesøster)

Flinke pappaen skiftet stolt bleier❤

Antibiotika ble satt pågrunn av pramaturitet og langvarig vannavgang.

(Fire dager etter fødsel. Jeg er stolt over at kroppen min har båret frem seks barn på seks år!)

Bilder fra fødselen som aldri før har blitt delt

 • 24.01.2018 - 07:17

God onsdags morgen til dere alle.

Her har vi allerede vært i gang i en liten stund, så nå fikk jeg tid til å slenge inn et lite innlegg. Det er mange som har etterlyst både fødselshistorie, bilder og litt rundt fødselen med Melion. Den ble på en måte annerledes enn de fem første, så bare det gjør jo at jeg burde fortelle dere om den. Det skal jeg litt senere i dag, sammen med bilder fra fødselen som jeg ikke har delt før ;)

Spørsmål og svar del 3

 • 23.01.2018 - 20:30

I dag tenkte jeg at jeg skal slenge ut noen spørsmål og svar, knyttet til meg som June-Maria og ikke meg som mamma!

Hva jobber jeg med, i tillegg til at jeg er blogger?

Som jeg har skrevet her tidligere, jobber jeg i Narvesen. For noen er det kanskje ikke noe, for meg er det lidenskap. Jeg er en selger som person, og jeg elsker hvert et kundemøte jeg har hver eneste dag. Som jeg fortalte dere skulle jeg i utgangspunktet jobbe 40%.. det har endret seg. Nå jobber jeg opp til 7 dager i uken!

Hvor ser du deg selv om ti år?

Dette spørsmålet syntes jeg er festlig. Jeg kjenner ikke en person som har truffet blink. Ting forandrer seg, og veien blir til. Det eneste jeg vet i dag, er at jeg er på stor vei mot mitt mål og min drøm.

Hva gjør deg lykkelig?

I grunn et innholdsrikt spørsmål. Om jeg ikke skal nevne Niklas og barna våre, så må jeg definitivt si jobben min. Bloggen. Vennene våre. Naboene våre. Ja faktisk er det en god del som er med på å gjøre at jeg kjenner at jeg er lykkelig.

Er det sant at du ikke har kontakt med din egen familie?

Et spørsmål jeg igrunn ikke har ønsket å belyse i hensyn til barna mine. Men ja, Ok da. Det stemmer helt og holdent. Jeg har blitt alvorlig sviktet og trakassert, så det stemmer at jeg ikke har noe familie, og barna mine husker knapt familien min. Men jeg vil si at vi har da god kontakt med den ene søsteren min, så det betyr mangt for oss!❤

Siden du sier dere ikke er i sekt, bruker dere prevensjon da?

Det er knapt ingen spørsmål som overrasker meg lengre. Så dette har jeg null problem med å svare på. Det er ikke slik at vi satser og hopper av i svingen nei. Prevensjon er en selvfølge for oss, nettopp av den årsak at vi ikke ønsker flere barn på dette tidspunktet ;)

The candles and the music. The love and the mood.. it's called a date

 • 19.01.2018 - 19:28

Hei og hopp! Jeg legger nå bak meg en travel uke, hvor det ene etter det andre har hendt. Nå står Niklas på kjøkkenet i skrivende stund og lager en bedre middag til oss. Alle våre skjønne små er i seng, foruten om Melion som ligger og sover i vognen sin her i stuen. Jeg kjenner at slike kvelder som dette gir meg kjempe mye. Min beste venn og kjæreste. Dempet lys, tente stearinlys og rolig musikk. Det kan jo ikke bli bedre. Av og til er det så godt og koble helt av, og bare nyte tiden sammen med de som gir livet en mening ❤

Reiser for å fornye ekteskapet

 • 15.01.2018 - 20:45

Ved middagsbordet i dag gikk planene både høyt og lavt. Mye er på stell, og barna vet akkurat hvordan vi skal feire fornyelse av ekteskapsløftene våre i Thailand. Det kom kanskje ikke som noe sjokk at vi velger å reise ned igjen til Thailand med barna? Sist vi var der nede i tre uker, storkoset vi oss så til de grader. Bokstavelig talt ;) Da vi var i Thailand, var vi på stranden hvor Niklas fridde til meg, den samme stranden hvor vi skal fornye ekteskapet. Barna vet derfor nøyaktig hva vi snakker om, og de gleder seg veldig! Kreativiteten til de små er så fantastisk, og det er helt vakkert å høre hvordan de tar del i planleggingen.

Lone og Esthelle er klare i sin tale, de skal ha rosa brudepikekjoler med glitter på. Om jeg er enig får være en annen sak. Jeg håper de innfinner seg i hvite nydelige kjoler, som jeg gleder meg veldig til at de skal ha på seg. De er ganske så søte de to snuppene våre når de sitter og avtaler seg i mellom. Lone «Itte sant vi skal ha rosa kjoler med glitter på, Ellie bellie?!» Esthelle: «ja’a. Jeg ha RoSA!»

Jeg selv har bestemt meg for at jeg ikke skal ha kjolen jeg hadde da vi giftet oss, men en annen som vil være mer passelig til et eksotisk bryllup i mange varmegrader.

Slenger ved et bilde her jeg sitter og drømmer meg bort. Jeg blir jo helt forelsket bare av tanken på brudebildene med alle seks barna våre 💕

Se videoen av Lone på Instagram @Lykkenermange nå, hun gleder seg allerede veldig!

Spørsmål og svar, del 2

 • 14.01.2018 - 21:37

Her kommer del 2 av spørsmål og svar, og det er meg Niklas som har tatt stafettpinnen denne gangen! Jeg lovet Noah at han får del 3 ;)

Hvor lenge har vi vært kjærester, og hvor lenge har vi vært gift? I oktober dette året har vi vært offisielt kjærester i 9 år, og i september har vi vært gift i 7 år.

-Har dere begge to ønsket dere mange barn? Nei. Vi har egentlig ikke hatt noe ønske om hverken det ene eller det andre. Det har bare blitt helt naturlig, og det har føles så rett hele veien.

-Når kommer syvende barnet, siden June skrev at hun ønsker seg flere barn? Det syvende barnet er enda ikke planlagt. Det er ønsket, spesielt fra barna sin side. Akkurat nå blir det ikke aktuelt med en liten baby. Dersom vi velger å prøve på en graviditet igjen, så blir det en attpå-klatt ;)

-Når June skrev at det skjer mye i 2018, hva mener hun med det? Det June mener med det, skal hun fortelle dere når tiden er inne for det. June har veldig mye på gang, og jeg er så vanvittig stolt av henne! Hun er faktisk helt rå ;)

-Har forholdet deres alltid vært bra? Forholdet vårt har alltid vært bra. Men vi har hatt våre utfordringer, og våre fjelltopper vi har besteget sammen. Vi har begge såret hverandre, men viktigst av alt er at vi vet å elske hverandre i gode og onde dager, akkurat slik vi lovet hverandre da vi giftet oss. Vi var unge da vi stiftet familie, men vi har begge vokst med hverandre og hver for oss. Vi har alltid stått sterkt sammen, men det siste året vil jeg si vi har blitt mer sammensveiset enn noen gang.

- Hva jobber Niklas med?

Jeg har forstått det slik at det er veldig fokus på hva jeg jobber med, uten at jeg forstår hvorfor det er noe folk i det hele tatt har rett til å vite. Etter å ha sjekket Google, ser man jo at det åpenbart er et emne i søkefeltet! Det viktigste for oss er at jeg har en jobb jeg trives med, og en jobb som passer vår tilværelse med mange små barn. Jeg har i mange år jobbet som butikksjef, og trives nå veldig godt som salgssjef i Verisure ;)

- Hva ser du frem til?

Dette året er det mye jeg ser frem til! Men en av tingene jeg gleder meg til, er at June reiser innover til Oslo for å farge håret sitt, slik at hun kan la sitt eget rødt hår få vokse ut. Når jeg ser på den lille jenta mi Lone, får jeg bare mer lyst til at June skal få sin egen farge.

-Syntes du det er annerledes å være pappa til jenter og gutter?

Ja det syntes jeg. Guttene trenger meg på en helt annen måte. Vi herjer, bygger lego og gjør typiske gutte-ting. Jeg ser godt nå når de begynner å bli store, at vi har et veldig godt far-sønn forhold. Imens jentene mine trenger meg på en helt annen måte igjen. De skal ha meg til å lakke neglene sine, fikse håret, sminke dukkene sine osv. jeg har sett video på YouTube, og har lært meg å flette håret til Lone! Jentene har vel truffet det bløteste i meg tror jeg. Jeg ser så mye June i begge de små jentene mine, og det er noe jeg er utrolig takknemlig for <3

5 måneder

 • 12.01.2018 - 22:02

For meg går dagene fort unna nå om dagen. Mye travel, men herlighet så kjekt! I dag signerte jeg en avtale relatert til bloggen, og det er kjempe spennende!

I dag er det også 5 måneder siden minstebror kom til verden. Hva har skjedd de siste månedene? På et tidspunkt føles det ut som vi kom hjem fra sykehuset med en liten gutt på 2400 gram, imens på et annet tidspunkt har det jo skjedd så mye disse fem månedene.

Jeg kan ikke tenke på alt som skal skje i tiden fremover, uten at jeg sitter her med et gigantisk smil om munnen. Det er ikke meningen å fortelle litt, men ikke alt på dette tidspunktet. Men veldig snart kan jeg trykke på «publiser» og dere får vite hva det er som foregår! :D

Jeg reiste fra alt ansvaret

 • 09.01.2018 - 17:56

Etter Lone, Milian og Adriel var levert i barnehagen, og Noah på skolen var det tid for at jeg reiste noen få timer på jobb. Det føltes ut som jeg rett og slett reiste fra alt ansvaret på hjemmebane i dag. Jeg må virkelig bare skryte av Niklas som hjemme sammen med Melion og Esthelle, har ordnet i stand til bursdagen til Noah i dag. Han hadde pyntet kaken og ordnet det siste klart her til klassen til Noah var med han hjem fra skolen. En pappa med stor P 😍

Jeg kjenner veldig på at jeg er heldig som har en mann som ønsker familielivet like mye som meg. Vi verdsetter det, og begge elsker er begge to takknemlige for hva vi har skapt sammen. Når barna er i seng litt senere i kveld, skal jeg sette meg ned og jobbe med bloggen. En av de nærmeste dagene skal jeg fortelle dere en stor nyhet! :D

Nåtidens barnebursdager tar jo helt av

 • 08.01.2018 - 19:48

I ettermiddag har jeg koset meg veldig mye sammen med de små trollene mine, imens Niklas har vært på jobb. 
Vi ble enige ved middagsbordet at vi skulle være et lite team i ettermiddag, for i morgen skal Noah-Nathaniel feire bursdagen sin, sammen med vennene sine.
Den ene hjalp til å rydde, den andre ville støvsuge, den tredje dro utover lekene igjen, den fjerde løp rundt med en vaskeklut og tørket støv, femtemann hjalp til med å henge opp en klesvask, imens sjettemann lå i lekegrinden og lekte. I ovnen hadde vi en sjokoladekake, og innerst på benken sto det et gelè-tog til kjøling. 

Er det en ting jeg har bestemt meg for som mamma og blogger, så er det at jeg ikke skal verken overdrive eller over-pynte når det gjelder bursdagsfeiring for barna mine. 
Vi kunne laget til, og fjonget en skikkelig fest for barna våre hvert år. Men vet dere hvorfor vi ikke gjør det? Fordi det er ikke normalt, og det er få barn som får en stilpyntet og hysterisk flott bursdag. Jeg mener at den flotteste bursdagen kan barna i store deler skape selv,ved lek og at vi vokse lærer de til å sette pris på at det ikke er om å gjøre å ha den "beste" bursdagen. Det holder i massevis med en rett, et par kaker, litt snop og brus. Man topper det jo for barna om man arrangerer en gøyal lek for barna, som for eksempel en skattejakt eller fisking av noen søte små poser med rart oppi. 

Jeg vet at jeg ikke er den eneste voksne personen som syntes at nåtidens foreldre har tatt helt av. Jeg syntes vi heller burde være ganske enige om at selv om man kan stelle i stand en kjempe fest for sitt barn, så går det an å tenke litt på de barna som ikke har mulighet til det. Det finnes familier som ikke har sjans til å feire barna sine engang. Dere vet hvordan barn er, de snakker om hva de gjorde i den bursdagen her om dagen. Forstå meg rett nå, selvfølgelig kan man ordne i stand og feire, men heller med måte tenker jeg. Vi burde som foreldre gå frem som eksempler, og lære barna våre å være takknemlige og realistiske. 

Nå har jeg nettopp satt meg ned i sofaen, og venter på at noen lyse muffin blir ferdig. Her i morgen blir det Star WARs plastikkservice og ballonger i ulike farger. Noen leker har vi klare, og vi gleder oss veldig. Som syvåringen vår sa i dag, det han ønsker seg aller mest til i morgen, er at vennene hans kommer i bursdagen sin. 

Følg meg på instagram
@Lykkenermange

Spørsmål og svar, del 1

 • 07.01.2018 - 19:25

På oppfordring av lesere, skal jeg i dag svare på litt spørsmål om familiens nyeste tilskudd, som vi er så utrolig heldig å få ha i livene våre. En bestemt liten kar, som skal ha oppmerksomhet hele tiden. En baby som skulle hett «gliset» bare fordi han er et eneste stort smil i våkentiden sin. Jeg har den siste tiden svart på spørsmål fra dere lesere, så følg med. Det kommer i 7 deler ;)

Hvor gammel har Babyen blitt?

-Melion er 5 måneder gammel neste uke.

Hvordan uttaler dere navnet hans?

Personlig syntes jeg han har et av verdens nydeligste navn. Hele gutten, navnet og personligheten han viser oss er så vakker! Vi sier Melion rett frem, og Marchelius sier vi som «Mars-he-lius». Lone er den eneste som til en hver tid omtaler og henvender seg til hele navnet hans. Jeg skal ta opp hvordan hun sier navnet hans, og legge det ut på Instagram @Lykkenermange. Det er riktig nok helt nydelig!

Ammer du?

-Ja, det gjør jeg. Vi har også begynt med rotgrønnsaker og noe frukt. Jeg lager fra bunnen av, og prinsen elsker det.

Hvor ofte bader du babyen?

- Jeg har den erfaringen at så sjelden som mulig er best. Små barn blir fort tør i huden, så det å bade 2-3 ganger i uken holder i massevis. Vi vasker med klut hver eneste morgen og kveld, og koser oss med et bad kun når det trengs.

Sover han hele natten?

-Nei, det har han aldri gjort. Vi ammer flere ganger om natten, og siden vi samsover kobler han seg bare på selv også❤

Hvem ligner han mest på?

Definitivt Esthelle, Adriel og Niklas! Skikkelig brune øyne, og mørkt hår.

Når skal han begynne i barnehage?

Det er veldig vanskelig å svare på den dag i dag, men slik vi ser for oss det nå, så er det ikke aktuelt før ved 2 års alder. Ingen av barna våre har begynt før den alderen, og det kjennes ut som et helt riktig valg for oss foreldre, og våre barn! Jeg er veldig glad for at vi har muligheten til å la barna bli robuste og sterke før de må møte en travel hverdag i barnehagen.💙

Våre rutiner; det komplette kaos

 • 04.01.2018 - 22:13

Fra den dagen jeg fødte minstebror var jeg egentlig forberedt på at rutinene våre ble noe annerledes. Jeg kan vel i grunn si det at det har endret seg noe, men det fordi vi har skolegutt i huset. Er det noe vi er mestre på, så er det late og rolige morgener. Ungene elsker det vel så mye som meg. Jeg skal nå forklare dere litt hvordan en helt vanlig dag ser ut for oss: 

Vi står som regel opp når klokken er 06:15-06:30. Da er det vel om lag fem minutter før hele huset er vekket, og vi er klare for en ny dag! På dette tidspunktet er det bare å hoppe i det, kle seg på vei ned trappen og sørge for å rekke ned før den ene etter den andre forsyner seg med kakepynt og helgens snop! 
June-Maria Dagsdatter Svendsen (24) fra Skien ? nå med bare Ruud til etternavn er Norges yngste seksbarnsmor. Hun er gift med Niklas Svendsen-Ruud (31). Sammen har de barn Noah Nathaniel (6), Milian-Mattheus (5), Adriel Amadeus (4), Lone-Leandra Miracle (2). Eøoama-Estelle (1) og nyfødte Melion-Marchelius (Født 12. august) Hun driver bloggen «lykken er mange» FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR / NORGE
Vi går sammen på badet, og Lone, Adriel, Milian og Noah kler seg selv. Det er helt rørende og se hvordan de hjelper hverandre med en knapp eller to, om det må til! Like så får de dubbe litt i sofaen imens Niklas og jeg lager frokost og nistepakker. 
Vi fokuserer på at frokost og middag er to viktige måltider å spise sammen. Når barna er levert på skolen og i barnehagen har jeg Esthelle og Melion hjemme. Vi pleier og leke litt på gulvet før vi leser litt bøker. Melion ammes litt innimellom i løpet av dagen, og det passer seg alltid! Imens Esthelle pusler litt med sine jentesaker, og Melion leker med babygymen bruker jeg på dette tidspunktet å legge sammen litt klær. Plutselig er klokken elleve, og Melion har sovnet og Esthelle og jeg skal spise lunsj. Dette måltidet er "vår" gode time alene om formiddagen. Vi lager oss mat, synger og traller litt. Etter mat rydder vi kjøkkenet før det er Esthelle sin tur til å sove. 
June-Maria Dagsdatter Svendsen (24) fra Skien ? nå med bare Ruud til etternavn er Norges yngste seksbarnsmor. Hun er gift med Niklas Svendsen-Ruud (31). Sammen har de barn Noah Nathaniel (6), Milian-Mattheus (5), Adriel Amadeus (4), Lone-Leandra Miracle (2). Eøoama-Estelle (1) og nyfødte Melion-Marchelius (Født 12. august) Hun driver bloggen «lykken er mange» FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR / NORGE
Imens de begge sover pleier jeg å henge opp klær, og rydde klart til neste "etappe". Når de to våkner henter vi Noah på skolen. Da er det som regel rett hjem, Noah spiser litt mellommåltid også gjør vi lekser samtidig som Esthelle tegner og Melion sitter i newborn setet sitt  og leker ved spisestuen. 

Når leksene er unnagjort leker vi litt, og starter på middagen frem til Niklas, Adriel, Lone og Milian kommer hjem. Etter barna kommer hjem, må de alle innom badet en tur for å bytte sokker og vaske hendene. Kun for at vi er litt påpasselig i forhold til smitte ;) 
June-Maria Dagsdatter Svendsen (24) fra Skien ? nå med bare Ruud til etternavn er Norges yngste seksbarnsmor. Hun er gift med Niklas Svendsen-Ruud (31). Sammen har de barn Noah Nathaniel (6), Milian-Mattheus (5), Adriel Amadeus (4), Lone-Leandra Miracle (2). Eøoama-Estelle (1) og nyfødte Melion-Marchelius (Født 12. august) Hun driver bloggen «lykken er mange» FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR / NORGE
Etter middag gjør alle litt det de vil drive på med. Niklas og jeg utnytter denne tiden til å være sammen med barna våre, og forflytter oss gjerne fra lek til lek, om vi alle ikke finner på noe sammen da. Et par dager i uken er det aktiviteter, så det farter vi avgårde på. Barna har ofte også med seg venner hjem, noe vi syntes er veldig hyggelig! Ettermiddagene går fort. Plutselig er det tid for en dusj og kveldsstell. Som regel går vi på badet med et par om gangen, da får vi best tid til hver og en av dem.
June-Maria Dagsdatter Svendsen (24) fra Skien ? nå med bare Ruud til etternavn er Norges yngste seksbarnsmor. Hun er gift med Niklas Svendsen-Ruud (31). Sammen har de barn Noah Nathaniel (6), Milian-Mattheus (5), Adriel Amadeus (4), Lone-Leandra Miracle (2). Eøoama-Estelle (1) og nyfødte Melion-Marchelius (Født 12. august) Hun driver bloggen «lykken er mange» FOTO : SVEND AAGE MADSEN / SE OG HØR / NORGE
Når alle er stelt, legges jentene først siden de har rom sammen. Deretter er det Adriel sin tur til å finne sengen sin. Vi er veldig opptatt av at barna skal følges i seng, og få en nattasang på sengen. Vi snakker litt med hver og en av dem, og planlegger litt dagen i morgen. 
Til slutt legger Noah og Milian seg. Melion er enda nede med oss om kvelden, og sover litt til og fra i vognen sin frem til vi legger oss. 

Når alle barna sover pleier jeg å bruke en liten halvtime på å rydde opp og tørke over her, slik at det er klart for dagen etterpå. Resten av kvelden står da til rådighet. Jeg har jo tatt meg selv enkelte dager i å tenke at noen dager er mer ladet enn andre. For noen ville vår hverdag vært et komplett kaos, men for oss er det en ren lykke. Vi elsker livet vi har skapt sammen, og ikke minst alle våre skjønne rampetroll som sørger for at vi sent blir grå i håra! ;) HAHA

Følg meg gjerne på instagram @Lykkenermange

Badetid med minstebror

 • 04.01.2018 - 12:33

/inneholder reklame/

Hei på dere! Jeg har tidligere fått spørsmål om jeg kan vise dere en oversikt over mine rutiner i hverdagen, og det skal jeg gjøre. 
Jeg hadde et herlig bad sammen med Melion i går kveld, etter at vi kom hjem fra sykehuset. Det er så herlig å se hvor mye det lille smiletrollet mitt stor koser seg i badekaret. Niklas bruker å stå sammen med oss, og når Melion er ferdig badet får han 20 minutters oljemassasje av Nik imens jeg sitter ferdig i karet. I samarbeid med ToStreker.no vil jeg virkelig anbefale dere Konjac svamp.

Når jeg selv fant den på nettet ble jeg veldig nysgjerrig, og jeg har brukt den siden i sommer, så jeg kan trygt anbefale den på det varmeste! Det er en svamp som er håndlaget i Korea og er laget av konjacfibre. Den er ikke tilsatt noen form for kjemikaler eller fargestoffer. Den forstyrrer ikke hudens PH-balanse. Man kan fjerne døde hudceller og urenheter på en skånsom måte. Det er nettopp det som gjør at den er perfekt for babyer og små barn. Her i huset har barna hver sin badesvamp, og både Niklas og jeg bruker svampene til både ansiktet og kroppen. 
Tostreker.no er forresten stedet jeg bestiller diskret levering av både eggløsningstester, graviditetstester, folat osv! ;)


 

En lanterne med et ønske ble sendt opp

 • 03.01.2018 - 15:30

I mars 2010 sendte Niklas og jeg opp en lanterne fra Karon beach på Phuket i Thailand. Vi skrev et ønske «Baby 2011en liten Noah eller Lone❤»

Måneden etter testet jeg positivt, jeg skulle bli mamma for aller første gang. Jeg gledet meg slik at jeg ikke sov om natten den dagen jeg hadde fått positiv graviditetstest. Etter den første ultralyden i uke 7 reiste vi å kjøpte oss ny vogn og masse babyklær. Alt sa meg at vi ventet en liten gutt. På et vis ønsket jeg meg mest en liten prins.

I dag for 7 år siden kom vår skjønneste Noah-Nathaniel til verden i svangerskapsuke 38. Han ble født klokken 22:49 og var 49 cm lang og 3190 gram stor. Den følelsen jeg kjente når jeg for første gang holdt mitt eget lite barn i armene forblir plantet langt inni hjertet mitt. Jeg kan enda huske alt som det var i går. En styrtfødsel. En stjernekikker. En vakker liten skapning, som vi elsker over alt.

Nå er den lille babyen min ikke så liten lengre. Han er hele syv år gammel. En skolegutt, som liker og ha orden i sakene sine. Snill, kreativ og et hjerte av gull.

GRATULERER MED DAGEN, Skjønne eldstebror Mamma, pappa, søstre og brødre.. vi alle elsker deg

En stolt gutt som fikk akkurat det han ønsket seg til bursdagen sin. Nytt TV, PlayStation og spill.

Syk baby og innlagt på sykehus

 • 01.01.2018 - 14:02

I skrivende stund sitter jeg godt tilbakelent i en stressless. Om jeg føler meg mindre stresset kan jeg vel ikke akkurat skryte på meg, men jeg sitter i hvert fall på det eneste stedet som er riktig nå. Rundt meg er det i grunn veldig stille, og det eneste jeg hører er typiske «sykehus-lyder», som en ringeklokke på gangen og noen skritt fra korridoren.

På brystet mitt sover en utslått og tungpusten Melion. Det var ikke nyttårsfeiringen i går som har satt han ut av form, men trolig et grusomt RS-virus. Ordet RS får meg til å føle meg skrekkelig bekymret. Jeg er enda ubegripelig fascinert over hvordan dette morsinnstinktet er sammensatt og begavet oss damer. På et tidspunkt i natt kjente jeg at det ikke var like «godt» å være mamma. Jeg vet jo at på lik linje som livet som mamma er fint og flott, så er det vel så mye bekymringer. Og jeg.. jeg har ikke nubsjans til å selv legge meg til å sove når barna mine er så syke som Melion er nå. Jeg kjenner på følelsen av hvor heldig vi er som har et sykehus å reise til. En avdeling med dyktige ansatte som går på jobb kun for å ta vare på og hjelpe barna våre. Vi er så heldige!!

Jeg hadde egentlig tenkt å oppdatere dere i går, men dagen gikk unna. Jeg håper dere hadde en fin nyttårsfeiring. ❤ vi går for et knakende godt nytt år, med mye spennende i møte. Selvom 2018 ikke fikk en god start, vet jeg erfaringsmessig at det lønner seg å ta nye tak, og komme desto sterkere tilbake ;)

June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 6 små barn, fire gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 & 2017! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no