24 år & gravid med NR.6 - Lykken Er Mange

"Det er fordi dere har så mange unger vettu"

 • 31.01.2016 - 06:25

I dag da vi våknet hadde vi alle fire trollene våre oppi sengen. Lone våknet nemlig i natt og var fast bestemt på at å ligge trygt mellom mamma og pappa var det eneste aktuelle.

Finnes det egentlig noe mer koselig enn å våkne til glade barn, som ønsker å starte dagen? Selv var jeg stup trett i dag og ville helst lukke øynene og ta et par timer til. Dette ble umulig. En av guttene skulle sette strikk i håret mitt, en av dem skulle kjenne på magen min fordi Esthelle var aktiv, den tredje satt og sang "trommelomme lomme Lom" for full hals, og lille frøkna oppdaget niplene mine og ble sittende med pinsett grepet. - Spesielt da fikk jeg enda mer lyst til å pakke meg under lakenet og sove noen timer til!

Jeg rakk ikke mer enn å si det til Niklas: "fytti rakkeren Niklas, SE og HØR på det her! Om noen uker har vi en til." Før Noah avbrøt meg, strøk meg på kinnet og sa "det er fordi dere har så mange unger vettu!"... :D

SUITEN SKAL PYNTES, OG DET SKAL FEIRES!

 • 30.01.2016 - 07:45

God morgen til dere! :)

Vi har vært oppe i mange timer allerede, da vi ligger fremfor dere i Norge med hele seks timer!

I dag vekket vi Milian-Mattheus med kake og lys på sengen. Tenk at den lille gode gutten vår allerede er blitt fire år gammel! Milian har fått gaver fra hotellet, noe han ble veldig overrasket over! Akkurat nå har Niklas med seg alle tre guttene en tur ut og finner på noe i mens jeg og Lone slapper av på suiten. Jeg tenkte det ville være veldig godt for henne å få luren sin inne i dag, ettersom det er kjøligere på rommet. Hun har litt varmeutslett på kroppen, så i dag går hun rett og slett naken fordi bleie og klær forverrer som regel utslettet.. Veldig deilig er det at vi har direkte utgang til privat basseng fra suiten, så kan jeg ligge ute litt i solen i mens Lone sover.

Nå banker det snart på døren her, det kommer nemlig et team fra hotellet som skal pynte hele suiten til Milian sin bursdag. Ballonger og full pakke må til når man er så heldig å feire fire års dagen sin i Thailand.

I kveld skal vi ut og feire litt, spise god mat og gjøre akkurat hva Milian måtte ønske. Følg oss gjerne på instagram; @Mammablomsten

Familiens lille sandtroll

 • 29.01.2016 - 11:39

Sitte i skyggen under parasollen blir virkelig kjedelig i lengden. Derfor var det veldig kjekt å få lov til og sitte i vannkanten sammen med brødrene og grave og herje i sanden. Det må være veldig spennende å kjenne og ta på den våte sanden som forsvinner ut av hendene når vannet skylder over dem. Overrskende nok så spytter hun selv ut sanden, og sier "æsj" etter å ha prøvesmaket på den. Stikk motsatt av hva brødrene har gjort på den alderen, de har nemlig tygget så det har knaset sandkorn mellom de bitte små tennene.

NÅR DU SOM FORELDER BARE VIL RIVE AV DEG HÅRET...

 • 29.01.2016 - 09:38

Er det noe jeg har lært meg nå så er det å spille på lag med barna på riktig måte. Oppdragelsen er veldig viktig, og mine verdier som mor sier meg at barn skal få være barn, og få være med å bestemme til en viss grad. Det er alltid vi som foreldre som må ha det siste ordet, og som må veilede til rett og galt. Ufarlig og farlig.

Følelsen du får som forelder når du egentlig bare vil sette deg ned og rive av deg håret og gi klar beskjed om at NÅ er det nok, imens du overhodet ikke kan vise at trassen tar knekken på deg. Den er søren meg en gjentagende følelse jeg har fått kjenne på nå de siste dagene.

Vi har vært innom med både Milian og Noah for nøyaktig ett og to år siden, og på nytt nå om dagen har vi en liten luring på 2,5 år som har inntatt treårs trassen med storm. Alt er nei, han skal kle på seg selv, gjøre alt selv, og aller helst det stikk motsatte av hva vi sier. For all del må ingenting gjøres som vi vil. Når vi setter oss på restaurant og barna har bestilt nøyaktig hva de selv vil ha, og innen maten er servert, har Adriel valgt seg ut noe annet han heller ville ha. Eller bare at han ikke vil spise. Vi har prøvd alle mulig teknikker nå for å få han til å ville spise. Leke, tulle, være strenge og overse trassen. Det verste med alt er at eneste måten vi da får han til å spise maten på, er å si "Adriel, ikke ta en bit av maten din. Ikke spis opp!"

- Ja først da går maten med på høykant imens han sitter og flirer og koser seg. Dette gjelder med absolutt alt når han har bestemt seg for at hans egen vilje skal seire. "Adriel, ikke gjør det"...

"I CAN SEE YOUR BABY KICKING"

 • 28.01.2016 - 16:08

I dag tok jeg meg en times oljemassasje og fikk pleiet mammakroppen litt ekstra!

Det er ganske vanvittig at vi turister kan komme ned hit til Thailand og betale rundt 80 norske kroner for en hel time med oljemassasje på hele kroppen!

Hver dag siden vi kom hit, så har guttene tatt en times fot massasje hver dag. Det er klart barn også trenger å skjemmes bort litt, så det har de virkelig koset seg med! Ganske søtt er det å se de små kroppene sitte i hver sin reclainer og storkose seg!

Da jeg tok massasje så lå jeg på den ene siden og massøren begynte å flire og peke på magen min før hun utbrøt "I can see your baby kicking". Og sannelig kunne hun det. Eleah-Esthelle passer på å vise meg at hun er i live, og ordentlig turner rundt i magen min når jeg slapper av. Det er jo kjent at babyene gjerne blir mer aktive når vi mødre slapper helt av. -her kan jeg skrive under på at min lille huleboer scorer full pott ;)

Nå skal vi komme oss i seng, for i morgen har vi lovet barna at de skal få bestemme nøyaktig hva vi skal finne på. Like spennende er det hver gang, når de skal bli enige om hva vi skal finne på! :)

JEG SPØR ALLTID FØRST...

 • 27.01.2016 - 21:22

God kveld til dere :) Lone våknet nå nettopp og ville ha mammakos, hvilket resulterte i at jeg ikke får sove. Tenkte jeg like gjerne kunne kjøre et innlegg om noe jeg syntes er veldig viktig å ta opp. Det å dele bilder av barna sine på nettet, kan være ganske fremmed og skummelt! Jeg vet ikke hvem som leser dette som jeg skriver, eller hvem som i det hele tatt klikker seg inn på bloggen min.

Jeg og Niklas er veldig enig om hva som er greit å dele og ikke. Jeg er veldig "naturlig" på bildene som kommer ut her. Jeg tilstiller ingen bilder, og kunne aldri fått meg selv til å få barna til å pose for et bilde jeg vil dele på nett. De er hvem de er, nettopp barn!

Noah og Milian er blitt så store at jeg alltid spør dem først om bildene er greie, og om jeg kan få legge dem på bloggen. Sier de nei, så respekteres det. Hvor vidt dem forstår det kan diskuteres, men de vet jeg har en blogg, som de ser på og vi leser innleggene for dem når de spør! Ofte sier dem nå at "Åå, mamma, ta bilde av det, så kan du blogge om det".... Glupe hjerner i små kropper!

FORLENGE OPPHOLDET I THAILAND?

 • 27.01.2016 - 16:55

Her er klokken snart 23 på kvelden, og vi er nettopp kommet oss på suiten. Barna er stelt, og har lagt seg i sengene sine. De bestilte seg hvert sitt tøy armbånd med navn på, som en dame her nede sitter på gaten og lager for hånd. Milian skulle selvfølgelig ha det i rosa, og de to andre i gult. Lone ble veldig misunnelig da hun våknet å fikk se hva brødrene hadde kjøpt seg.

Da vi spiste middag på en restaurant her i nærheten i kveld, kom spørsmålene fra guttene. Kunne vi ikke bli litt lengre i Thailand? Vi kunne jo flytte hit? Om ikke så kunne vi være her lengre. Vi er ikke halvveis av oppholdet vårt her enda, så får håpe de får litt hjemmelengsel i løpet av en ukes tid. Planen for neste Thailand tur er allerede i boks.

KATA BEACH

 • 27.01.2016 - 11:53

I dag har vi brukt hele dagen på stranden. Det er ordentlig varmt og godt her nede, så det blir mye smøring av solkrem og drikking! Normalt er jeg egentlig veldig streng på søte drikker til barna, men her nede er det like så greit å gi etter så de får i seg masse væske. Is blir det mye av, men er man på ferie så er man på ferie! Er det en setning jeg kan gjenta gang på gang, så må det være at ungene stor koser seg enormt mye. Niklas og jeg er også veldig kjærester nå om dagen, noe som er veldig godt å kjenne på!

Det blir veldig mye fokus på barna når vi er på en sånn reise som dette. På dagen så er enten en av oss med Lone under parasollen i skyggen, og den andre å bader eller graver slott med vannbaner i sanden med alle tre guttene. I kveld skal vi ta litt massasje og shoppe litt. Guttene nyter en times fot massasje hver kveld. :)

(En fornøyd liten frøken som var overlykkelig over å ha klart og suttre til seg storebror sin is...)

DET ER EN TID FOR ALT

 • 26.01.2016 - 19:19

Det er en tid for alt. Og en tid for den første gangen. Og nå har vår lille skjønne turist bevist oss, at hun utvikler seg. Kanskje ikke like raskt som andre babyer på hennes alder, men som seg selv. Som det lille premature hjertebarnet hun er. Så dere videoen jeg la på instagram her om dagen? Av at brødrene hadde satt søsteren sin som politisjef på politistasjonen?

Den strenge sjefen tok i dag sats, og reiste seg opp i sengen. Vi alle ble så stolte at vi klappet for henne!

Ikke bare det at hun har lært seg å reise seg opp etter sengen, men hun reiser seg nå også opp i krabbe stilling og har begynt å gynge, så nå er det ikke lenge til hun knekker den koden også.

Stas stas!!

@Mammablomsten på instagram om dete ønsker å følge oss!

EN DAG I PHUKET ZOO

 • 26.01.2016 - 16:03

God mandag til dere. Dagen vår ble etter barna sitt ønske brukt i Phuket Zoo. Adriel, Milian og Noah har virkelig koset seg. Lille Lone har også hatt det veldig kjekt med å se på dyrene. Spesielt artig syntes hun at elefant showet var! Noah sitt favoritt show var krokodille show, ettersom det var så spennende å se på at en mann turte å putte hodet sitt mellom gapet på krokodillen. Milian likte veldig godt å se på ape show, og var imponert over at aper kan sykle! Lille tøffe Adriel skulle absolutt kose med en stor tiger, noe jeg kjente var veldig nervepirrende!

Det at vi har muligheten til å være her, gi barna disse opplevelsene er jeg ekstremt glad for. Når vinser hvilken glede dette er for barna, så fatter og begriper jeg ikke at noen folk mener at barn ikke har glede av reise til varmere strøk. Tull og tøys! - De har kanskje aldri selv opplevd noe slikt, eller fått oppleve en ordentlig ferie med barn?!

SLIK ER DET Å VÆRE GRAVID PÅ EKSOTISK REISE

 • 24.01.2016 - 19:04

Dagen vi reiste fra Gardermoen var som jeg skrev ekstremt krevende! Vi trasket rundt på flyplassen i 12 timer pga. forsinkelsen på flyet vårt.

Det å reise på en så lang flytur som 11,5 time når man er 21 uker på vei er jo i og for seg ganske utmattende, så da har man en pekepinn på hvordan det var for min del når jeg i tillegg har fire barn å ta meg av.

Å komme ned hit var nøyaktig slik jeg forespeilet meg det. Det var enormt varmt, kavende og grusomt det første døgnet. Mest fordi jeg var sliten etter reisen, og luftfuktigheten her er trykkende. Når jeg fikk vendt meg til varmen så er det rett og slett det jeg vil kalle SPA! Det er ufattelig godt for min gravide kropp å være i et så varmt klima. Bekkenløsningen har jeg ikke kjent til i det hele tatt. Isjhas nerven var i klem i går, men etter litt massasje, vandring og noen svømmeturer i havet kjenner jeg ikke noe til den lengre. Det er selvfølgelig en del hensyn man må ta med tanke på overoppheting, mat, mygg, hygiene osv. men det er slikt vi alltid har hatt fokus på når vi har reist til Thailand.

De to siste dagene når jeg har badet i havet så har Eleah-Esthelle begynt og sparke turbulent i livmoren min. Det må være veldig godt for henne også, ettersom hun blir så livlig :)

Alt i alt er det veldig deilig å være her nede, og jeg kjenner at jeg nesten gruer meg til å komme hjem til kalde Norge.

Så hva syntes dere? Trykk LIKER-knappen om dere ser at magen vokser mellom hver oppdatering av den her inne!

OPPDATERING FRA THAILAND

 • 24.01.2016 - 16:48

Nå er vi nettopp kommet oss på hotell suiten, og barna skal stelles og legge seg før Niklas og jeg skal sette oss ut på verandaen med kortstokk og en iskald Pepsi Max!

Dagen vår har blitt brukt på stranden, til barnas store glede. Vi er der i timesvis, spiser mat og is. For is blir det mye av her nede! I går satte ungene sine egne is-rekorderfor en dag, med hele fire is i løpet av hele dagen! Det er utrolig varmt her, og solen er veldig sterk. Barna går for det meste rundt i uv-tøy fra topp til tå. Og vi er vel det jeg kan kalle overhysterisk med smøringen. Tror faktisk ikke jeg overdriver når jeg sier at det fyker en flaske med solkrem for hver dag her nede!

I morgen har vi satt av tid til en utflukt, så en vi kjenner her nede skal hente oss på hotellet fra morgenen av, og ungene skal få bestemme hvor vi reiser! Spent på hva de velger :)

HVORFOR SNUR FOLK SEG ETTER OSS?!

 • 21.01.2016 - 19:05

Er vi så "unormale" i forhold til alle andre familier som vandrer rundt i gatene her i Thailand? Jeg mener, når man kommer gående så begynner folk og peke, smile, vinke, telle til fire for etterfulgt av å smile enda mer til magen min før de utbryter "woow, tre gutter, en jente OG babymage! Wow!" Joda, vi er mange nå. Faktisk blir jeg overrasket over om jeg ser noen andre foreldre som har med seg fler enn to barn.. Det er vel ikke så unormalt å ha fire barn vil jeg tro, det er nok heller det at andre med så mange små barn ikke reiser rundt så man kan se at man helt fint kan ha en knall kjekk ferie med mange barn med seg.

Da vi gikk hjem fra stranden i dag stoppet vi under en palme for å ta litt drikke osv. Og Niklas sa til meg; "June? tenk så kjedelig denne ferien hadde vært uten barna våre."
Og det er så sant! Som jeg hadde kjedet meg!

REISE MED 4 BARN, FLYET 9 TIMER FORSINKET |vel fremme i Thailand|

 • 21.01.2016 - 00:46

Hei og god torsdag til dere! :D Vi er seks timer foran dere i Norge, så oppdateringene blir litt etter denne tidssonen i dagene fremover! Vi er nå endelig på plass og fått sjekket inn på et knall fint hotell i Thailand og klare til å være her i mange dager! Egentlig skulle jeg oppdatert da vi landet i går, men jeg var så ufattelig utmattet!

(Ungene ble stående å se på flyene som sto rundt på gatene) 

Flyet vårt fra Norge var hele 9 timer forsinket, noe som vi trodde skulle bruke opp all tålmodighet hos våre fire små. Å traske rundt på Gardermoen og vente fra klokken 10:00 til 22:00 om kvelden er søren meg en utfordring!
Men, til tross i mot alle sine forventninger så gikk vi ombord med fire små glade barn, som stor koset seg ombord. - Hele veien til Thailand! Så nå har vi prøvd det også. Gravid i uke 21 på en 24 timers reise med fire små barn under fem år. Alt går :) 

Rommet vi har booket er en 88 m2 stor suite med direkte utgang til privat basseng. Alle fire barna stor koser seg! 

"ALT DISSE BARNA FÅR MEG TIL Å GJØRE"

 • 18.01.2016 - 08:00


God mandags morgen! Jeg var våken før alle her i dag, nettopp fordi jeg har lovet barna å sende med dem ingrediensene man trenger for å koke en ordentlig god grønnsakssuppe i barnehagen. Noah, Milian og Adriel syntes det er kjempe stas og ta med mat til alle barna i barnehagen, så det var veldig moro å sende dem av sted med pappaen sin i dag. Nå som det er så kaldt ute så syntes i hvert fall jeg det er godt for barna å få en sunn og varm lunsj.
"Alt disse barna får meg til å gjøre for dem.." ;)

Nå står Lone-Leandra og jeg på farten her. Vi skal først på kontroll av babyen i magen på sykehuset, deretter er det tid for ultralyd av Lone sitt hjerte. Det skal bli godt å få sjekket hjertet hennes nå før vi reiser på ferie! Hun skal også få RS-vaksinen i dag, så det er godt at pappaen møter oss på sykehuset, slik at vi er to foreldre til å trøste det lille gullet vårt.  

Minner om at jeg har fått dele med dere, noen eksklusive rabattkoder hos KNERTEN OG KAROLINE. Ved å bruke koden June50 får dere 50% rabatt på alt som ligger i ryddekurven HER. Og ved å bruke koden June20 får dere 20% rabatt i hele nettbutikken, også nyhetene!
Tilbudet varer t.o.m onsdag 20.01.2016.

DET ER SÅ UBEGRENSET

 • 17.01.2016 - 22:05

Det er så ubegrenset. Så høyt, og så ekstremt. Alle fire små er i seng for kvelden, og jeg har satt med ned en liten pause før jeg skal fortsette med pakkingen. Babyen i magen har i dag virkelig bevist med at hun lever. Hun vokser og for hver dag som går så nærmer vi vårt første møte med lillesøster som vi nå har begynt å lengte etter!

Jeg senket skuldrene nå nettopp, lot tankene bare flyte nøyaktig slik de trenger å gjøre av og til. Igjen så minnes jeg på at det er så ubegrenset. Jeg er faktisk "bare" 23 år gammel på papiret, men herlighet for en erfaring jeg bærer på mine skuldre. En erfaring av å være en mamma som gir alt til en hver tid.
Barna har vært ordentlig innom alle fire trass stadier i dag. Kynnerne haglet på rett før alle fire skulle bades her i dag, så jeg måtte ta et ordentlig pust i bakken og hente krefter slik bare vi mødre kan finne frem.

Det kan være så hektisk og travelt. Faktisk å si noe annet ville vært ren løgn. Men vet dere? Det er så givende. Givende til meg som
Mamma og få se og oppleve all denne kjærligheten. Å få gi, lære og mestre. For å ikke glemme; det er ufattelig givende for barna våre å få vokse opp så tett i alder.
Mammalivet er helt ubeskrivelig. Bare se på bildene; kjærligheten er ubegrenset!! BIKINIEN SATT HELT PERFEKT |femte graviditeten på fem år|

 • 17.01.2016 - 17:40

Siden jeg nå driver aktivt med pakkingen til reisen, måtte jeg finne frem et par av bikiniene jeg hadde i fjord sommer. Helt utrolig nok så satt både overdel og underdel som et skudd, slik at jeg kunne senke skuldrene for den biten. Jeg kikket etter et par nye i går, men fant ingenting i Skien.


Lille Eleah-Esthelle vokser i takt med magen min. Tenk at hun allerede er hele 22 cm lang og et sted mellom 290 og 370 gram allerede. I morgen skal jeg på kontroll på sykehuset hvor jeg skal føde, for å planlegge litt rundt fødselen min. Som jeg har nevnt her inne før så føder jeg skrekkelig fort og to av fødslene mine har vært premature. Så denne gangen skal de prøve å ha litt kontroll på når fødselen skal finne sted. Det blir ihvertfall en mai baby på oss, så sant hun holder seg inne til planlagt dato. Vi håper ihvertfall hun har ro på seg til å bli der inne til da. Men jeg skjønner jo også at det høres artig ut utenfor hulen hennes, med fire spente og livlige storesøsken! :)

DE SISTE INNKJØPENE TIL REISEN

 • 16.01.2016 - 14:09

Nå kommer snart moren og stefaren til Niklas for å være her hos oss til i morgen. Det er alltid like koselig da de kommer på besøk. Vi hadde tenkt å lage litt god mat i kveld, og kose oss sammen! Det blir veldig godt for ungene å få tilbringe litt ekstra med tid sammen med dem nå før vi skal være i utlandet så lenge. De bor jo trossalt i Valdres, så det er ikke hver helg vi får sett dem!  
Niklas og jeg skal kjøre til Larvik for å ta de siste innkjøpene til reisen vår. Jeg merker det er ufattelig mye som skal ordnes for å reise på ferie med 4 unger og meg selv som gravid. Jeg kan dele med dere allerede i morgen om hvor vi skal reise! Det nærmer seg mer og mer til avreise nå, og guttene våre er helt i ekstase! Dette blir veldig fint for dem, og ikke minst; vår lille vakre Milian-Mattheus fyller fire år imens vi er i Paradise!

Legger ved noen bilder av lillesøster, som er kjempe stolt over gåbilen hun fikk av Bestemor til jul.
BLI MED INN PÅ ADRIEL SITT SJØRØVER-ROM

 • 15.01.2016 - 13:00

Når en ordentlig liten pirat på 2 år selv skal bestemme tema på sitt soverom så må selvfølgelig det meste være gjennomført i tema sjørøver!
Vi trodde egentlig han skulle blitt påvirket av brødrene sine valg av tema på dem sitt rom, men der tok vi feil. Adriel-Amadeus har hele tiden vært klar på hvordan rom han ønsker å ha, og slik ble det. Mye vilje i en liten to år gammel kropp!

Trykk LIKER-knappen om dere liker rommet hans, og ønsker og snart få se Spiderman rommet her i huset! ;)


TRAVEL MEN SPENNENDE FREDAG!

 • 15.01.2016 - 10:30

Go' fredag til dere, nå er det snart helg! Dette har vært en travel start på fredagen vår. Guttene er levert i barnehagen og Lone-Leandra sover dagens første lur i vognen sin. Jeg skal innta en giga stor haug med klær som må legges sammen, alle sengene skal skiftes på i dag, og sist men ikke minst; jeg vil ha grønnsåpe med furunål lukt i huset!
Litt senere i dag skal jeg ta dere med inn på Adriel sitt soverom! Når klokken nærmer seg 14 skal vi kle oss og komme oss ned til byen. Vi har nemlig et møte som for min del er veldig spennende! :D 

MY DREAM COMES TRUE IN PARADISE

 • 14.01.2016 - 20:00


Milian-Mattheus fikk lov til å bestemme hva vi skulle ha til middag i dag, så vi endte opp med grønnsakssuppe. Noe spesielt Noah og Lone er veldig glad i.
Som jeg har skrevet her inne tidligere, så har vi flere litt større ting på gang. Jeg kan ikke si mer nå i kveld, annet enn at koffertene våre skal pakkes, og at alle fire barna, Niklas og jeg skal begi oss ut på en 16 dagers reise allerede neste uke! Dette er noe som vi gleder oss ekstremt mye til. Det er på et vis en av drømmene mine, som virkelig går i oppfyllelse og vel så det! Det har ligget litt i kortene over en lengre periode at vi skal på tur, men at det skulle bli så kort tid til avreise hadde vi ikke helt planlagt! I løpet av morgen-dagen håper jeg at alt som foregår rundt reiseplanen er i boks, slik at jeg kan fortelle dere litt mer, og om hvor vi skal reise!

Trykk LIKER-knappen om du er spent på å høre hvor vi skal ta turen med alle fire barna! :D

 VÅR FØRSTE GANG...|23år & gravid med femte barnet|

 • 14.01.2016 - 14:45

En rask tur innom å oppdaterer fra Tønsberg! Vet dere hva vi tok oss tid til i dag? -En lunsj date på Subway etterfulgt av et par serier bowling! Så utrolig kjekt å finne på noe artig sammen med mannen min. Vi ble litt tidligere ferdig i Tbg, så da brukte vi opp litt tid på noe vi faktisk aldri har gjort i lag før. En gang må bli den første når det gjelder alt. Seks og et halvt år tok det før vi fikk lyst til å prøve å bowle sammen. Lone-Leandra var ivrig tilskuer i vognen sin, hun syntes alle disse fargede kulene som forsvant bortover gulvet var veldig festelig å se på! Det er så deilig å kjenne at jeg får sommerfugler i magen når jeg tilbringer tid sammen med Niklas. Det er virkelig ikke feil å kjenne på forelskelsen når man er en fembarnsmor altså :)
Nå kjører vi videre for å hente Adriel, Milian og Noah i barnehagen.

Følg meg gjerne på instagram; @Mammablomsten


TUR TIL TØNSBERG

 • 14.01.2016 - 10:20

God morgen til dere! Nå er barna levert i barnehagen, og vi er på vei til Tønsberg hvor vi har et par avtaler. Blandt annet skal jeg få tatt turen innom XXL for å finne litt nytt til barna! Senere i dag skal jeg la dere få vite hva vi har drevet planlegging av den siste tiden! :D
Ha en fin torsdag, det skal vi ha! :)

 

TERMINDATOEN ER SATT TIL DEN...

 • 13.01.2016 - 19:02

En liten jente, med ti fingre og ti tær var det vi fikk se i dag. Hun ser helt perfekt ut, og vi kan senke skuldrene. Magesekk, nyrer og urinblære er på plass, og hjertet har fire kammer. Nå nærmer det seg tid for ultralyd på Rikshospitalet for å sjekke at lillesøster i magen ikke har hjertefeil.

Terminen er satt til 09.juni, noe som altså tilsier at jeg er i svangerskapsuke 20.
Til mandag skal jeg på fødepoliklinikken, noe jeg vil fortelle dere mer om senere.

PÅ FEMTE FORSØKET KLARTE JEG DET!

 • 13.01.2016 - 11:00

Fin onsdag til dere! Vi har vært oppe en stund, og endelig på mitt femte forsøk så lykkes jeg i å få ut innlegget her på bloggen. Det er nemlig en liten frøken her hjemme som har begynt å bli forkjølet igjen, så det blir veldig lite søvn. Men nå sover hun godt i vognen ved siden av meg, guttene er levert i barnehagen og jeg skal ordne med noe saker før vi tar turen til Larvik for ultralyd av magen. Jeg gleder meg sånn til å se henne igjen, det er så sprøtt hvor mye de vokser fra gang til gang.

Jeg har ofte fått spørsmål om
hvor langt jeg er på vei, og om jeg kan dele termindatoen min her på bloggen. Det har jeg tenkt til å gjøre nå ganske snart. 

HVORFOR LÆRER JEG ALDRI? |23år-Gravid med femte barnet|

 • 11.01.2016 - 19:00

Dagene mine er nesten over før de har begynt! I dag benyttet jeg anledningen, hoppet i kosedressen og har vasket så og si hele huset imens guttene var i barnehagen. En del klær som jeg fant frem i går er nå vasket, brettet og lagt på plass! For å spørre meg selv, når skal jeg lære? Det er trossalt mitt femte svangerskap så jeg burde virkelig ha lært meg å fordele litt på energien, og ta sånt som husvask over litt tid. Men det er så deilig å få gjort ting når man føler seg full av energi. ...Det er bare så innmari kjedelig å bli straffet med bekkenløsning og isjhas nerven i klem når ettermiddagen kommer!Adriel, Milian og Noah har hatt en veldig kjekk dag i barnehagen, og gleder seg allerede til helgen. Da skal de nemlig besøke bestemoren sin, og være der et par dager. Niklas og jeg skal ha en ordentlig kjærestehelg. Lone skal så klart være hjemme med oss. Er det ikke rart, at når man har mange små barn hver dag, så er det nærmest som å ha helt barnefri om man "bare" har ett barn hjemme.
Det er aldri feil å fokusere på å bare være "June og Niklas" av og til også. Man trenger å sette fokus på kjærligheten når man er alt oppslukt i fem små barn hver eneste dag.

Håper dere alle har hatt en fin mandag og start på uken! :)

MINNENE SOM ER GODE Å HA

 • 10.01.2016 - 21:52

Dette har vært en veldig fin søndag for oss. Noah fikk feiret 5-årsdagen sin sammen med vennene sine fra barnehagen. Veldig koselig, og ikke minst veldig stas for Noah.
Nå i kveld tok mannen og jeg harddisken fatt, og har sett igjennom en hel masse bilder fra disse 6,5 årene vi har sammen.
Minner er så godt å ha, uansett om det er på godt eller vondt. Legger ved noen bilder fra kjæresteturen vi hadde til Thailand for 6 år siden. På denne turen forlovet vi oss, og fikk virkelig stor koset oss sammen med hverandre. "Åå, husker du det? Eller da vi gjorde det? Og den gode maten de hadde der?" - Det er så fantastisk å sitte sammen og mimre :) Og ikke minst er det veldig rart å se hvor mye vi har forandret oss på seks år!
VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

DET KJEDELIGE MED Å HA MANGE BARN

 • 09.01.2016 - 22:36

God lørdags kveld til dere.
Først vil jeg virkelig beklage for at jeg ikke ga dere en oppdatering etter kontrollen på sykehuset. Jeg skjønner selv at dere tenkte på oss, og det var ordentlig dårlig at jeg ikke ga dere som heier på oss en oppdatering slik jeg lovet. -Det skjer mye rundt meg, som dere snart skal få vite om!
Kontrollen på sykehuset gikk veldig bra. Det vil si; Lone-Leandra har som vi vet et hjerte som er annerledes, men det fungerer akkurat som et normalt hjerte. Det er ikke noe hjertesvikt å se nå, noe som gleder oss enormt! Vår lille skjønne prinsesse har det pr. i dag stabilt og fint. Nevnte jeg for dere at hun nå vaksineres mot RS-viruset? -Hun er utsatt for å bli meget dårlig om hun får infeksjoner, så derfor er det veldig godt å vite at hun får den behandlingen hun trenger for å være "baseluskene" i forkjøpet.

Så til overskriften min. Mange har spurt meg om hva som er kjedelig med å ha mange barn. Kjapt har jeg svart at det ikke finnes noe kjedelig med å ha fire barn, og en barn på vei.. Men jo, i dag fant jeg ut nøyaktig hva jeg syntes er kjedelig!
En haug med klær. En STOR haug med klær som skal brettes og legges på plass i fem forskjellige skap. Håndklær skal på badet, og smekker og kjøkken håndklær skal på sin plass. -Det er det kjedeligste! Og vet dere? Jeg lærer aldri. Det hoper seg opp en stor haug inkuldert. 67 sokker som skal finne sin partner.

Dagen vår har blitt brukt effektivt. Jeg har fått ordnet opp i masse klær osv. og barna og jeg har baket kake til i morgen. Da skal nemlig Noah-Nathaniel feire femårsdagen sin med venner han har invitert fra barnehagen han går i. Det blir nok kjempe stas! :) E fornøyd liten hjelper som fikk den store gleden av å smake på slikkepotten i dag. En gang måtte bli den første. Gjett om hun var fornøyd da hun også fikk smake på slikkepotten, det samme som brødrene gjør hver gang!
JEG GRUER MEG VELDIG |Sykehuset|

 • 06.01.2016 - 08:00

God onsdags morgen til dere! Dagen vår startet tidlig og vel så det. Nå har vi alle sammen spist og stelt oss, så da er vi klare til å reise av sted.
Vi har en avtale nå ganske tidlig på morgenen, før vi skal levere barna i barnehagen, og vi tar turen videre til sykehuset.
I dag er det tid for ultralyd av Lone-Leandra sitt hjerte, noe jeg har en stor klump i magen for! Jeg skal prøve å oppdatere imens vi er på sykehuset litt senere i dag, så skal dere få se litt bilder av hvordan det ser ut da vi er til kontroll av hjertet hennes.DET FOREGÅR NOE STORT RUNDT MEG

 • 05.01.2016 - 16:00

Er en lynrask tur innom for å oppdatere litt fra dagen vår.
I dag har jeg vært i et møte, samt hatt to andre avtaler som har vært veldig hyggelig. Lone-Leandra er som vanlig med meg rundt, i strålende humør!
Jeg har en nyhet nå som jeg gleder meg utrolig mye til å fortelle dere om, når tiden er inne for det! Jeg kan bare si at jeg gleder meg, og at dette er stort!
Nå skal vi hive oss i bilen og få hentet guttene i barnehagen, så hjem og lage kylling, salat og saus til middag.
Håper dere alle har en fin mandag :D


KJENNER DU DEG IGJEN?

 • 05.01.2016 - 11:30

Kjenner du deg igjen når du leser dette jeg vil frem med i dette innlegget? Er jeg alene om å til stadighet angre på at jeg ikke var flink nok. At jeg ikke tok meg tid, viste det, eller sa det? -Hvor ofte skulle du egentlig ha gjort eller sagt noe så lite som å spørre hvordan det gikk, eller nevnt ordene; "Jeg er glad i deg", "takk for at jeg har deg", "Hei, er alt bra?" ?
Som jeg skrev i går kveld så ble det en kveld alene på sofaen, noe som resulterte i at jeg brukte en del tid på å tenke på hvor fantastisk familie og mine venner var da jeg opplevde noe så traumatisk som å føde en livløs jente, en liten jente som skal leve livet i håp om at hjertet skal holde henne i livet. Håp om at hjertesvikten ikke kommer enda.
De var der for meg. De ringte, de sendte en melding og de besøkte oss. Familien min, de var der. Vennene mine var der. På en måte så forventet jeg det. Det er jo familien og vennene mine.

Men så var det meg da, hvor ofte er jeg egentlig der for min familie og mine venner? -Jeg tror jo selv at jeg er der, og jeg ønsker jo så klart å stille opp om det er noe. Men er jeg like flink til å gi beskjeden til dem om at "Hei, jeg er veldig glad for at jeg har deg. Akkurat deg." - Nei det er jeg utrolig dårlig til.
Jeg er skam dårlig på å vise det. Dagene går, ofte i et travelt tempo. Jeg er jo mamma til snart fem nå, og jeg lever mitt liv. Det foregår mye rundt meg, og det verste av alt, så unnskylder jeg mitt eget ego slik også veldig mange andre gjør. "For jeg er jo så travel?"
Men fra og med i dag skal jeg bli så mye mer flink til å si og vise det.

Si ordene som er så enkle, men samtidig så verdifulle. De gleder mer enn man egentlig tenker over i en travel hverdag.

(Bildet er fra sist gang vi var innlagt på sykehus med Lone)

 

JEG TRENGER DERES HJELP!

 • 04.01.2016 - 20:45

Akkurat nå i skrivende stund er det helt, helt stille her i huset. Det var faktisk så stille at jeg måtte skru av lyden på tv, og bare nyte stilheten. Som dere helt sikkert skjønner så er det ikke ofte det er så stille her hjemme. Mannen min trener, og jeg har poppet meg en pakke med popcorn. Snakk om forskjell på hva vi bedriver tiden vår med i kveld.
Som overskriften min sier, så trenger jeg deres hjelp. Jeg føler at det ofte blir mye barn, baby, "vi gjør det og det" i innleggene mine. Hva vil dere lese mer om?
Jeg kjenner at jeg trenger hjelp til litt inspirasjon fra dere lesere! :) Jeg tenkte jeg skulle ta en ny spørsmåls runde nå snart, da den forrige ikke gikk helt som planlagt fra min side!

BLI MED INN PÅ MILIAN SITT FROST-ROM

 • 04.01.2016 - 18:00

"Når jeg blir seks år, da kan jeg like spiderman. Men frem til da så vil jeg like Elsa. Er det greit Noah?" -Slik låter det da mellomste gutten spør storebroren sin om det høres ut som en grei plan for fremtiden. Da vi drev med oppussing av det nye huset vårt i Skien var det mye frem og tilbake om hvordan ting skulle bli her. Men en ting var sikkert. Barna skulle få bestemme tema selv, så talen var klar da Milian skulle få bestemme over sitt eget rom; jeg ønsker meg Elsa, med Anna, Olaf, Svein og Kristoffer!
Og slik ble det.. Han fikk viljen sin, og rommet bærer preg fra frost filmen.
Det jeg syntes var en veldig kjekk løsning ble å kjøpe klistremerker til vegg, slik at den dagen han faktisk blir møkk lei prinsesse Elsa, så er det bare å ta det vekk, uten å måtte pusse opp rommet på nytt. 
Da barna var med i lekebutikken for å se hva de ønsket seg til jul var han ikke sen med å nevne opp ting på ønskelisten sin. Mest av alt ønsket han seg dette Frost slottet til prinsesse Elsa, så han ble hoppende glad da han fikk se hva han fikk av Niklas og meg til jul! Legger ved bilder av rommet, hvor en stolt Milian har vært med å ta bildene, og har selv bestemt hva vi skal ta bilde av!

Trykk LIKER-knappen om dere liker rommet hans, og ønsker å se de andre soverommene i huset :D
Følg oss gjerne på instagram HER.


UTFORDRENDE Å VÆRE YNGST

 • 04.01.2016 - 10:10

Ny uke, med mange viktige avtaler står for tur. Guttene har planleggingsdag i barnehagen, hvilket som betyr en ekstra kose dag hjemme etter ferien.
Etter Lone har sovet luren sin, skal vi kle oss og komme oss ut i snøen.
Denne uken har vi blant annet ultralyd av hjertet til Lone, samt at jeg skal til jordmor for kontroll av svangerskapet.
De siste dagene her hjemme har blitt litt annerledes. Litt annerledes enn hva i hvert fall guttene har vært vandt med.
Vi har nå nemlig fått en ny sjef i huset, som vet å gi klar beskjed når ting ikke er riktig. Jeg forstår det jo, det må jo være utfordrende å være yngst i søskenflokken, men samtidig ha så sterk vilje. Til jul fikk Lone en del nye leker, som så klart ble veldig godt tatt i mot. -De første dagene. Nå finnes det ikke interesse av babyleker lengre, hun vil ta del i guttene sine leker. Jenter kan også fekte og grave i Sabeltann sin skatte kiste selv om man bare er 10,5 måned gammel.
På en måte er jeg glad for at den lille i magen er en liten jente, så Lone ikke blir alene med fire gutter. Det hadde nok vært veldig kjekt for henne det også, men så klart er det også veldig moro å ha en lillesøster å dele interessene med opp igjennom oppveksten.
TID FOR ULTRALYD PÅ RIKSHOSPITALET | 23 år & gravid med mitt femte barn|

 • 03.01.2016 - 21:05

Tenkte jeg skulle gi dere en liten oppdatering å svangerskapet, ettersom det er en stund siden sist jeg skrev noe spesifikt rundt det.
Vi går nå inn i årets første måned, noe som for oss betyr at det nærmer seg tid for ultralyd av babyen i magen på Rikshospitalet.
Årsaken til at det skal bli tatt en undersøkelse på Riksen er fordi vi tidligere har fått et barn med hjertefeil. -Risikoen går fra 1-2 % til 3-4 % sjans til å få et nytt barn med hjertefeil. Selv forløper dette svangerskapet seg knirkefritt når det kommer til bekymringer. Jeg tenkte mye på det før jeg ble gravid, men nå er jeg helt rolig.

Jeg er nå inne i en periode hvor formen har vært en del bedre. Spisingen går veldig bra, og fysingen på popcorn og salt lakris er fremdeles til stede!
Totalt dette svangerskapet har jeg gått ned hele 9 kilo, så nå må det snu og gå opp den andre veien.
Er det ikke litt artig å se hvordan man kjenner seg selv etter å ha båret frem noen barn?med guttene la jeg på meg mange kilo, og ville ha masse søtt. Jeg fyset på søtsaker!
Imens med jentene er det vært stikk motsatt. Jeg orker knapt en munnfull søtsaker før jeg får nok, og grønnsaker er noe jeg ikke kan få nok av! Egentlig ikke så rart at jeg har vært skråsikker på at jeg bærer på en liten jente helt siden jeg kun var 8-9 uker på vei.
Til uken er det tid for kontroll hos jordmor, noe jeg ser frem til!
Legger ved noen herlige bilder vi tok før guttene la seg i kveld.. Milian-Mattheus er en liten storebror som er full av kjærlighet overfor babyen i magen.Han sang både "Hvem har skapt alle blomstene" og "lille måltrost" for lillesøsteren sin.


5 ÅR SIDEN FØRSTE MIRAKELET VÅRT BLE FØDT | Bilder av dagen |

 • 03.01.2016 - 18:00

Dagen vår har vært helt fantastisk. Vi sto opp og spiste en god frokost før barna gikk løs på hver sin store sjokolade muffins.
Senere på dagen fikk vi besøk av familien som var med på å feire Noah-Nathaniel sin fem års dag! Det er veldig spesielt å tenke tilbake til at det er fem år siden jeg ble mamma for første gang. I kveld 22:49 er det presis fem år siden vi hilste på vår førstefødte.
Hvor blir egentlig tiden av? Når jeg mimres tilbake, så utrolig mye minner og fine opplevelser vi har sammen med god gutten vår! Han er gått fra å være en liten hjelpes løs baby, til en selvstendig, klok, omsorgsfull og flink gutt på fem år. En tøff liten kar som elsker alt av lyder, smell og lys. Tøffe pirater, turteles og spiderman.
I gave fra søskena, Niklas og meg fikk han en ny spiderman drakt, spiderman bilen som spruter spindelvev, spiderman hettegenser, og en stor Star Wars figur som han har ønsket seg! - Alt i alt en veldig fornøyd gutt her i dag!

Nå har vi nettopp bestilt pizza på peppes pizza etter bursdagsbarnet sitt ønske. Nå skal vi gjøre oss klare for å se en film sammen på tv!
Kos dere videre i kveld, vi er overlykkelige for all snøen som har kommet, og gleder oss til å herje i snøen i morgen!
KYNNER-TEXAS OG BEKKENLØSNING!

 • 02.01.2016 - 20:45

I dag fikk vi satt sammen en spiderman kake, og dere kan vel tenke dere hvilke tre super kokker jeg hadde med på laget! Det er så stas å drive på kjøkkenet med barna. Enten det er matlaging, sette inn i oppvaskmaskinen, bake eller smøre lunsj. De hjelper til, ordner og styrer noe voldsomt. Som regel blir det alltid noe tøys og tull ut av det, men det er sånn vi liker det! Vi koset oss lenge med plastelina i dag. Tror vi satt nærmere halvannen time og laget forskjellige figurer, kaker og smile-pizza ;)

Nå har jeg nettopp laget stekt kylling med grønnsaker til kvelds. Senere i kveld skal jeg ordne litt mer i huset her, få pakket opp litt pynteting som ble stuet bort på boden i julen. I dag har jeg virkelig fått kjenne på bekkenløsning, isjhas nerven i klem, og kynner Texas. Jeg merker at jeg har fire barn å underholde samtidig som jeg bærer på lille Eleah-Esthelle nurket vårt for å si det sånn! I morgen tidlig har vi som mål å bake en eplekake etter bursdagsbarnet sitt ønske. Jeg har egentlig tenkt meg å vise dere ordentlig rommet til Milian i morgen, frost rommet som vi kaller det :)

Håper dere alle har hatt en fin lørdag.

JULEN ER ALLEREDE RYDDET UT

 • 02.01.2016 - 14:15

 

God lørdags formiddag! Vi har startet dagen unormalt sent her i dag. Barna sov til klokken var 09:00, noe som er svært uvanlig at alle fire gjør.
Adriel var ikke våken da vi andre gikk ned, så han kom ned når klokken nærmet seg 10:00.
I dag går vi alle seks i ordentlige avslappende klær, noe som er veldig deilig av og til. Vi har fått ryddet ut juletreet, og pakket ned det meste av julepynten allerede i dag! Det er så kjekt å få julen ut av huset igjen.
Nå står vi for tur til å starte med bakingen som må til for i morgen. Noah-Nathaniel er nemlig 5 år gammel i morgen, noe som tilsier at det blir familieselskap for prinsen vår!
Han var ikke særlig interessert i å bli tatt bilder av i dag, så da respekteres selvklart det!

Håper dere alle har en fin lørdag, her håper vi på mye snø! :D
Følg oss gjerne på instagram @Mammablomsten, og lik gjerne siden min på facebook HER.
June-Maria

Sammen med min ektemann Niklas, har jeg fått 5 små barn, tre gutter og to jenter som er født i 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016! Jeg skriver om livet som ung mor til mange små. For spørsmål om reklame/sponsorinnlegg på bloggen kan dere kontakte meg på; junemaria-sr@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no