hits

June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

Nåtidens barnebursdager tar jo helt av

  • 08.01.2018 kl.19:48

I ettermiddag har jeg koset meg veldig mye sammen med de små trollene mine, imens Niklas har vært på jobb. 
Vi ble enige ved middagsbordet at vi skulle være et lite team i ettermiddag, for i morgen skal Noah-Nathaniel feire bursdagen sin, sammen med vennene sine.
Den ene hjalp til å rydde, den andre ville støvsuge, den tredje dro utover lekene igjen, den fjerde løp rundt med en vaskeklut og tørket støv, femtemann hjalp til med å henge opp en klesvask, imens sjettemann lå i lekegrinden og lekte. I ovnen hadde vi en sjokoladekake, og innerst på benken sto det et gelè-tog til kjøling. 

Er det en ting jeg har bestemt meg for som mamma og blogger, så er det at jeg ikke skal verken overdrive eller over-pynte når det gjelder bursdagsfeiring for barna mine. 
Vi kunne laget til, og fjonget en skikkelig fest for barna våre hvert år. Men vet dere hvorfor vi ikke gjør det? Fordi det er ikke normalt, og det er få barn som får en stilpyntet og hysterisk flott bursdag. Jeg mener at den flotteste bursdagen kan barna i store deler skape selv,ved lek og at vi vokse lærer de til å sette pris på at det ikke er om å gjøre å ha den "beste" bursdagen. Det holder i massevis med en rett, et par kaker, litt snop og brus. Man topper det jo for barna om man arrangerer en gøyal lek for barna, som for eksempel en skattejakt eller fisking av noen søte små poser med rart oppi. 

Jeg vet at jeg ikke er den eneste voksne personen som syntes at nåtidens foreldre har tatt helt av. Jeg syntes vi heller burde være ganske enige om at selv om man kan stelle i stand en kjempe fest for sitt barn, så går det an å tenke litt på de barna som ikke har mulighet til det. Det finnes familier som ikke har sjans til å feire barna sine engang. Dere vet hvordan barn er, de snakker om hva de gjorde i den bursdagen her om dagen. Forstå meg rett nå, selvfølgelig kan man ordne i stand og feire, men heller med måte tenker jeg. Vi burde som foreldre gå frem som eksempler, og lære barna våre å være takknemlige og realistiske. 

Nå har jeg nettopp satt meg ned i sofaen, og venter på at noen lyse muffin blir ferdig. Her i morgen blir det Star WARs plastikkservice og ballonger i ulike farger. Noen leker har vi klare, og vi gleder oss veldig. Som syvåringen vår sa i dag, det han ønsker seg aller mest til i morgen, er at vennene hans kommer i bursdagen sin. 

Følg meg på instagram
@Lykkenermange

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no