hits

June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

Julebukk - koselig eller et ork?

  • 27.12.2017 kl.10:08

Nå som romjulen står for tur, undres jeg på hvor den gode gamle julebukken har tatt veien. Jeg kan enda kjenne følelsen av hvordan det var å kle seg ut og gå fra dør til dør. Jeg gikk alltid med naboen min som lita jente, og vi brukte hele dagen på å øve på julesanger som vi skulle synge for naboene våre. Spenningen, mørket og gleden er en følelse som enda sitter i meg. Jeg kjenner godt følelsen når vi labbet i snø og var litt kalde på nåde hendene og føttene. Fra hus til hus, fra

gård til gård. Spenningen toppet seg på utsiden av husene når vi var så nært at vi kunne se lyset var tent inne, og i de aller fleste vinduene var det advendtslys og julepynt å se. Redd for mørket var jeg, men det glemte jeg litt når vi gikk julebukk.

Nå som jeg er voksen tenker jeg «syntes de voksne der vi banket på at det var slitsomt? Eller syntes de det var koselig?». Ikke vet jeg, annet enn at jeg vet med meg selv at jeg hadde elsket å lukke opp døren for barn kledd ut som smånisser og som sang en liten julesang. Barna mine hadde elsket å få julebukker på døren, som vi kunne dele ut godteri og klementiner til. Ja kan dere til og med huske hvor stas det var å få plukke opp en liten hjemmebakt julekake fra en god gammeldags kakeboks, eller bare en liten gelé-topp?

Det har seg slik at jeg ikke en gang i mitt voksne liv har åpnet døren for en julebukk. Noe så trist! Vi gnåler om våre norske tradisjoner, men vi er de fleste veldig sløve på ivareta dem..

Trykk LIKER-knappen om dere er for den gode gamle julebukken

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no