June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

Hjertefeilen min

  • 06.09.2017 kl.19:04

Da klokken ble 10:00 i dag formiddag møtte vi til time på sykehuset sammen med Lone-Leandra. Hun var veldig klar på hvorfor hun skulle på sykehuset i dag, og vi har de siste tre dagene snakket en del med henne om hva som skal foregå fra i dag til i morgen. Hun har nemlig blitt koblet på en 24-timers overvåkning av hjertet sitt, nettopp for å se hvordan hjertet hennes har det til alle døgnets tider.

Jeg var faktisk litt i tvil på om jeg ville legge ut bilde av henne i dag eller ikke, men det er dette med åpenhet rundt hennes sjeldne hjertefeil jeg ønsker å formidle. Det at hun har en hjertefeil gjør ikke at jeg som mamma ikke stolt kan vise frem bilder av henne. Tvert i mot! Jeg skal sørge for at hun i sin oppvekst vet at hun er bittelitt annerledes enn andre ja, men hun er en helt fantastisk jente. Hun har noen begrensninger ja, men jeg vil styrke hun i alt hun kan.

Da guttene kom hjem fra barnehagen i dag møtte Lone de stolt i inngangsdøren. Hun ville fortelle brødrene sine at hun hadde vært på sykehuset, og at pappaen hennes var snill som hadde holdt henne i hånden. Videre fortalte hun at hun hadde på seg hjertemåleren fordi hun har hjertefeil, og at hun hadde fått et armbånd siden hun var så flink jente. "Hjertefeilen min" som hun med sin vakre lyse stemme uttaler det.

Jeg er spent på om hun vil fortelle om dette når hun kommer i barnehagen i morgen. Nå som hun har sovnet trygt og godt i sengen sin, tok jeg meg rett og slett lov til og sette meg ned for å slippe løs noen tårer jeg har holdt skjult for hun i dag. Alt den lille jenta har vært med på pågrunn av sin hjertefeil. Alt hun i fremtiden må følges opp for. Vil hun noen gang føle seg redd fordi hun er født med en så sjelden hjertefeil? Hun er faktisk den modigste jeg vet om. Så sterk, og unik på sin helt egne måte. Hun er så livsglad og sjarmerende. De fleste har et hjertebarn, men de færreste får vite det av en lege.

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits