June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

Derfor valgte vi privatskole for våre seks barn

  • 06.08.2017 kl.10:36

Jeg syntes denne handlingen og klargjøringen til skolestart for vårt eldste barn er så spesiell. Vi begynte litt tidlig med å handle inn alt han trenger til høsten, nettopp fordi at vi ikke vet når jeg går i fødsel. Jeg er nok like spent som skolegutten selv, for dette er jo nye nytt for meg også.

Vi hat valgt at vår gutt ikke skal gå på SFO, av den grunnen at jeg ønsker mest mulig tid sammen med Noah selv, nå når vi faktisk har muligheten til det. Jeg skal jo ha mammapermisjon med Melion, og har begge jentene hjemme et år til. Lone fordi hun er hjertesyk, og Esthelle fordi hun kun er 1 år gammel. Med andre ord setter vi stor pris på at vi har muligheten til å velge bort SFO nå.

(Fant igjen dette bilde fra høsten 2015, se så små guttene mine var da!)

Jeg har fått spørsmål om hvorfor vi har valgt at våre barn skal gå på privatskole, og om ikke det koster en del? Svaret er enkelt og greit det at Niklas og jeg er opptatt av at våre barn skal få det beste. Vi respekterer at andre velger noe annet enn hva vi selv har valgt, men jeg kan allikevel kun svare på vårt valg. Vi ser at på en privat skole så får barna en roligere hverdag. De får en mye tettere oppfølging, og skolen vi har valgt står for gode verdier vi syntes er viktig. Å ha barn på privatskole koster av egen lomme, men vi syntes det er verdt det.

Vi var på besøk på skolen til Noah en gang, og magefølelsen vår sa at dette var riktig for oss, her måtte vi søke og få plass, noe vi også gjorde. Det virker trygt, og det ga oss som foreldre en god følelse av at denne skolen kan være med på å forme våre barn. For det er faktisk slik at selv hvor mye vi som foreldre stiller opp, så er barnehage og skole et sted barna tilbringer mye tid i en normal hverdag. Det blir litt på samme måte som at vi valgte å bytte barnehage for Adriel og Milian dette året, kun fordi vi ikke klarte å roe oss med at barnehagen barna gikk i er bra nok.

Nå skal Noah og jeg sette oss ned sammen, og bestille litt nye klær på nettet. Han er trossalt blitt seks år gammel og tydelig viser hva slags klær han syntes er kult og ikke ;)

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits