June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

Derfor føder jeg for tidlig

  • 23.07.2017 kl.19:40

God søndagskveld til dere lesere, jeg sitter i skrivende stund ute på verandaen og nyter litt sol og den nydelige utsikten over Skien by. Niklas står og griller noen spyd, imens potetene steker i ovnen. Barna sovnet raskt i dag, noe som er et tegn på at de har fått herjet relativt bra fra seg i godværet!

Jeg får av og til spørsmål av noen av mine lesere, om det er en grunn for at jeg aldri har gått til termin før. Det er ingen "årsak" eller påvist svikt i livmorhalsen min som tilsier at jeg føder prematurt. Det eneste vi vet er at i svangerskapet med Milian som kom i uke 35, hadde jeg GBS infeksjon. Trolig kan det ha vært årsaken til at han kom for tidlig. Legene mener at årsaken til at Lone kom i styrtfart i uke 34 er fordi hun har en hjertefeil og kroppen min signaliserte med å få henne trygt ut i tide. Med Esthelle hadde jeg på nytt fått påvist GBS infeksjon, så da det forekom premature rier i uke 34, ble jeg satt i gang ved at de først ga meg antibiotika for så å kneppe vannet mitt. Hun kom da til verden i en voldsom rakettfart.

Denne gangen er det ikke påvist noe infeksjon eller noe annet som skal forklare hvorfor jeg allerede har vært innlagt med premature rier. Det eneste vi vet er at stress kan fremskynde en fødsel, så nå har jeg bare koblet av fra absolutt alt, i håp om å få gå gravid lengre.

En annen ting som er snakket litt om er at min kropp muligens ikke "trenger" å gå til termin, altså til uke 37+ da jeg har født sterke, ernæringsdyktige premature barn. Kanskje bruker min kropp bare litt kortere tid på å ferdigstille barna mine. Det er nødvendigvis ikke noe fasit svar på hvorfor noen går på overtid, og hvorfor noen føder litt for tidlig.

En annen ting jeg kan svare litt på til de som lurer, er årsaken til at jeg har fått en dato for igangsettelse. Denne gangen har jeg som de to siste svangerskapene fått en dato for igangsettelse av fødselen av den årsak at jeg føder styggfort. Jeg kjenner ikke åpningsriene mine, og merker ikke særlig tegn til at fødselen er på gang før sånn rett før babyen skal presses ut. Da blir jeg kastet rett inn i det, og da kommer barnet på det stedet jeg er på den tiden. Om det hadde vært på butikken, hjemme, i bilen eller uansett hvor, så hadde det vært veldig ukontrollert for både babyen og meg. Det er derfor satt en dato for tidlig igangsettelse, med bakgrunn av hva som skal være det tryggeste for babyen og meg. Det er derfor veldig betryggende å vite at sykehuset nå kjenner min journal og er veldig på vakt. Jeg følges veldig tett opp i håp om å kunne oppdage noe tegn på endring, men det er ikke mye tegn kroppen min gir før jeg sitter med et ferskt lite nurk i armene mine.

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits