June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

"Mamma, hvem av oss barna elsker du høyest?

  • 22.06.2017 kl.11:30

I det jeg slo opp øynene mine i dag tidlig møtte jeg blikket til en ivrig og nysgjerrig seksåring som hadde et spørsmål til meg. Jeg vil si det var et lett spørsmål å svare på, men allikevel ga det meg litt undring i ettertid.
Jeg har funnet ut at det å ha et barn i seksårsalderen byr på en del nye utfordringer. Ikke bare har barna et enormt utviklingssprang i denne alderen, de går fra å være småbarn til et skolebarn, men de spør og lurer på så vanvittig mye forskjellig. Alt fra ting jeg kan svare på, til ting jeg sier at "dette har jeg ikke svaret på, men det ble jeg nysgjerrig på selv så la oss Google det, så kan vi lære oss det sammen". Det siste vi googlet var i går, hvor Noah ønsket og få svar på noe om slanger.

Spørsmålene jeg fikk på sengen i dag var åpenbart basert på følelser. Niklas og jeg forsøker å lære barna våre at vi kan ha forskjellige følelser, og det er lov til å kjenne på dem. Føler man seg veldig glad er det til og med vanlig å kunne få gledestårer, eller lykketårer som barna våre kaller det. Slår man seg eller trist og lei seg, så er det fullstendig lov til å gråte. Blir man sint og irritert så er det også lov å kjenne på de følelsene, men det er viktig å ikke la det gå utover andre. Vi bruker å fortelle barna at dersom de kjenner på engstelse eller savn så er det godt å snakke med noen om det. Ingen følelser skal trenge å holdes for seg selv, det er fint å kjenne på følelser, og det er fint å kunne snakke om det.
 

Spørsmålene jeg fikk på sengen i dag, fikk meg til å tenke litt på dette i ettertid, og ga meg lyst til å fortelle om det i et innlegg.

Noah-Nathaniel: "Du mamma, hvem elsker du høyest?"
Meg: "Hvem jeg elsker høyest? Tøysekoppen min, det sier jeg jo til dere hver eneste dag. Det er barna mine og pappaen din det."
Noah-Nathaniel: Ja, men mamma.. Hvem av oss barna elsker du liksom mest?" De brune øynene hans skinte en glede og de lange piasavakost-øyevippene blunket mot meg.
Meg: "Noah, vet du at siden jeg er mammaen deres, så klarer ikke jeg å skille på hvem av dere jeg elsker aller høyest. Alle seks barna mine betyr like mye for meg, og jeg har akkurat like mye kjærlighet overfor dere."
Noah-Nathaniel: Jeg viste egentlig det mamma, jeg bare følte at du er verdens beste mamma, for du passer så godt på oss barna, og du gir oss god mat og fine klær ogsånn. Også når jeg skal til bestemor så er du så snill som sprayer parfymen din på bamsen min, sånn at jeg kan lukte lukten av deg når jeg savner deg og pappa.

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits