June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

La barna ta del i slike ting

  • 08.05.2017 kl.12:21

I går kveld ønsket barna at jeg skulle lage risgrøt og saft til kveldsmat, så da gjorde jeg det imens de drev på med små aktiviteter her som perling, tegning og bygging av lego.

Lone-Leandra var som vanlig med på kjøkkenet, og spurte meg med sin nydelige stemme "mamma, jeg dække på bordet? (Dekke på). Jeg tenkte at vi skulle teste ut om hun ville klare denne oppgaven på egenhånd denne gangen, siden hun alltid før har gjort det med hjelp av storebrødrene og oss.

Jeg tok ned en og en asjett, ett og ett glass og en og en skje imens jeg sa til henne fra kjøkkenet hvem sin plass på spisestuen det skulle til. Et stolt, ansvarsfulle "J'A" kom i retur før hun i en fei hadde dekket hele bordet! Jeg ble mektig imponert over at hun tok denne oppgaven på egenhånd, og det vitner jo om hvor inkluderende hun føler seg, når hun som 2-åring dekker spisestuen før et måltid!

Jeg er absolutt veldig for å la barna være med på slike hverdagslige gjøremål. Det å være med å tilberede mat, dekke bordet, rydde opp etter et måltid, smøre skivene selv (så klart med litt hjelp av og til), bli med på å henge opp en klesvask og brette klær, henge opp jakken sin og sette skoene på plass er slike ting vi ser på som en selvfølge at barna kan ta del i. Ting som å rydde opp leker etter seg, og holde litt orden på soverommene er noe de automatisk gjør selv. Nå elsker barna våre å være med på så og si alt både Niklas og jeg gjør, og skygger oss om de har anledning til det. Jeg tenker ikke at man er hverken "streng", urimelig eller krevende som forelder om man lar barna ta del i slike ting som faktisk styrker dem, og gjør dem anstendige til senere i livet. Det er ganske så effektivt, kreativt og artig her skal dere vite, når vi er syv stykker med hver vår vaskeklut for å vaske overflater og tørke støv. Haha ;)

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits