June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

Pappapost: Det er urettferdig

  • 08.04.2017 kl.16:02

June skrev i innlegget i går at jeg hadde fortalt henne noe jeg ikke har satt ord på før nå. Natt til fredag.

Jeg fortalte June hvordan jeg som vordende far føler det spesielt rundt dette med tilknyting til babyen i magen.

Jeg syntes faktisk det er ganske urettferdig. Som pappa får jeg ikke oppleve noe annet enn å kjenne spark og bevegelse fra den lille, annet enn med hånden min, eller om jeg legger hodet inntil magen. June får jo knyttet et helt annet bånd til den lille, hun som går med han voksende i sin egen kropp. Forstå meg rett, jeg syntes jo hun gjør en fantastisk jobb, men jeg skulle gjerne ønske man som pappa kunne skapt et bånd til barnet tidligere.

Når babyen er født så er jo den fullstendig avhengig av mammaen sin. Uansett hvordan man vrir og vrenger på det, så tror jeg de aller fleste skjønner hva jeg snakker om nå. Pappaene er absolutt like viktig for barnet, men vi blir liksom ikke helt det samme som mammaene den første tiden. I hvert fall så har alle våre barn vært mer avhengig av June enn av meg i nyfødt perioden. Lukten og lyden av June er jo det tryggeste som finnes for våre barn, og ikke minst må jeg nevne ammingen. For oss har det aldri vært et alternativ å erstatte morsmelk, så jeg har liksom ikke fått tatt del i matingen heller, med unntak av de gangene June har pumpet ut melk kun for at jeg stolt som en hane har fått gi babyen flaske. Jeg forsøker jo så godt jeg kan å ta del ved og sitte sammen med dem når den lille ammes, og tar mer enn gjerne over når babyen skal rape.

En annen ting jeg ikke har sagt så mye om er hvordan det er de første dagene etter fødsel. Kvinnen jeg elsker og deler livet med er fullstappet av morsinnstinkt, og er en veldig god mamma. De første dagene er hun som en superhelt med uendelig krefter. Selvom jeg tilbyr meg å skifte bleie eller bade den lille, så vil hun alltid være med. Hun slipper meg jo til og det handler ikke om at hun ikke stoler på jobben jeg gjør, men hun er slik som person at hun våker babyene sine som en hauk. Det er jo utrolig betryggende for meg å vite at hun passer så godt på barna våre når jeg er på jobb og ellers ikke er til stede. Jeg får nok bare smøre meg med tålmodighet og fortsette å glede meg til tøffingen vår kommer ut, så kan jeg også få knytte et bånd til han :)

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits