June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

Det kunne vært dramatisk verre

  • 12.03.2017 kl.14:56

Siden alt ser ut til å være bra for Lone med sin hjertefeil, så hender gitt meg troen på at dette skal gå bra. Naturligvis vil vi kanskje møte på litt utfordringer i fremtiden, men vi har valgt som foreldre og tenke positivt, og styrke henne på alt hun er god til. Jeg er også medlem av en gruppe på Facebook hvor vi er foreldre fra hele verden som har barn med denne hjertefeilen. Jeg ser jo at det kunne vært dramatisk mye verre for vår lille jente.

Legene i England fortalte oss at hun er et lite mirakel som vi skal ha stor tro på at vil få et godt og verdig liv. For de av dere som lurer på hva hjertefeilen hennes egentlig betyr så kan jeg kort fortelle at det er kammerne i hjertet hennes som har byttet plass, slik at det i dag er den svakeste hjertedelen som gjør den tyngste jobben, og omvendt. Hun har heller ingen andre feil på hjertet sitt, noe som er svært uvanlig for denne hjertedefekten. Vi har på en måte hatt veldig hell i uhellet. Det er godt å vite at det finnes et par alternativer dersom hjertet hennes svikter, men vi skal fortsette å tro på et mirakel fra himmelen. Som dere vet så er vi en kristen familie, så for oss er det godt å ha et håp og noe å tro på. Vi er så takknemlige for at vi har det lille mennesket i vårt åsyn, så vi tar ingenting forgitt.

Utrolig nok så har jeg lært meg å være hjertemamma uten at det har tatt noe betydning i hverdagen vår som småbarnsforeldre. Selvfølgelig krever det litt ekstra når hun spiser lite og ofte, og trenger ofte hvile. Det skal planlegges i hverdagen, slik at hun til er hvert måltid får riktig mat for hennes behov. For tiden er det fokus på fet mat, slik at vi skal få opp vekten hennes. Til kontrast har vi fire søsken her som ikke skal ha all dette fettet og som ikke har det ekstra behovet for å oppmuntres til å ville spise.

Guttene her syntes det er utrolig gøy de dagene de klarer å få med Lone på sjørøverjakt under måltidet. Det vil si at guttene tar mat på sine asjetter, også skal Lone komme å røve litt av hver av dem. Det er like stor suksess hver gang, så det kan jeg anbefale andre foreldre med småspiste barn. Guttene gjør liksom et nummer ut av det, og syntes selv at det er skikkelig stas. Andre ganger bytter vi på slik at det er guttene som røver mat :)

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits