June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

Niklas: -når fem barn skal gjøres klare om morgenen

  • 08.03.2017 kl.14:33

I dag startet vi dagen utrolig nok ved hjelp av vekkerklokke klokken 06:30. Det er som regel slik her hjemme at dersom vi alle skal tidlig avgårde samtidig, så skal barna sove. Imens dagene hvor vi har god tid om morgenen så skal de sprette opp av sengene før det knapt er menneskelig å åpne øynene.

Vi hadde satt avreise med deadline klokken 07:15, men kom oss ikke avgårde før 07:27 presis. Gutta ble levert i barnehagen, i mens resten av oss reiste til sykehuset i Tønsberg, hvor Lone hadde time hos barnelege. For de som tror at det er en lek å vekke, stelle, mate og klargjøre nister til fem barn, så kan jeg bare si at det kreves rutiner. Som regel så går vi alle syv sammen på badet, og det går som en drøm. Vi hjelper hverandre med strømpebukser, knapper og glidelåser.

Når det kommer til pålegg til brødskivene er det gjerne på dette tidspunktet vi møter våre daglige utfordringer. Som alle andre hverdager er svaret nei til syltetøy, men allikevel så er odsen stor for at vi møter på spørsmålet. Den ene vil ha babypølse, en vil ha prim, en annen skal ha brunost, en leverpostei og den siste skal ha gulost. Alle fem får sin daglig porsjon av grønnsaker, som oppskåret paprika, agurk og tomat. Deretter er det klart for yttertøy, noe som en sjelden gang kan by på utfordringer ettersom en litt bestemt treåring og en kranglefant på to år, ikke skal ha på seg nok mengde tøy for temperaturene. Sånn generelt så er vi klare etter en time om morgenen!

Det gikk veldig fint på sykehuset, og vi reiste hjemover med et smil om munnen. Nå har jentene og jeg klargjort skinkesteken, og fått satt den i ovnen. June jaget jeg i seng like etter at vi kom hjem, for jeg kunne se på henne hele veien hjem fra Tønsberg at hun er sliten i dag. Gutta skal vi hente tidlig i dag, for jeg har lovet dem en "spill ettermiddag" hvor vi skal finne frem litt forskjellig brettspill og kose oss sammen. Til og med til en sjelden hverdag å være, så skal vi ha is til dessert! ;)

-Niklas

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits