June-Maria, 25 år & mamma til seks sjarmtroll

"Æææsj! Mamma og pappa har SEXA!!!"

  • 26.02.2017 kl.08:25

OK, hvor skal jeg begynne? Vi overlevde en meget innholdsrik frokost i dag, nemlig hvor eldstemann dro i gang en real lekse. Niklas og jeg har utallige ganger fått spørsmål om hvordan en baby bare kan komme inn i magen min, men like herlig hver gang har vi som mange andre foreldre, forsøkt å dikte opp noe litt annerledes enn sannheten. Jo, fordi jeg har ikke ønsket at mine små barn har ant hva sex er for noe.

Dette tok seg nemlig en annen retning ved frokosten i dag. Eldste gutten har lært av noen litt eldre venner, så Niklas og jeg ble egentlig litt uforberedt blåst av banene, da vi ikke helt hadde forberedt oss på at dette skulle komme. I hvert fall ikke så tidlig.

(Vanskelig å finne et passende bilde til dette innlegget, så jeg reposter bilde fra innlegget om foreldre sitt flaueste mareritt. Les det HER.)

Eldste har festet blikket strengt, vekslende på Niklas og meg før han konfronterer oss "Mamma og pappa? Har dere SEXA!!?? -For at om dere har gjort det, så er det suggete. Dere har sagt at voksne ikke får røre på rompa og tissen, også gjør dere det selv?"

Milian spør undrende, før Adriel henger seg på. "Hva er sexe???" Nik og jeg ble bokstavelig talt stumme og sparker hverandre i foten under bordet. Noah rekker å svare før jeg aner hva jeg i det hele tatt kan si "mamma og pappa løy når de sa at de ba til Gud også kom engelen og ga mamma en baby i magen, for det er ikke sånn det er faktisk. Pappa tok tissen sin inn på tissen til mamma, også kom et lite frø fra pappa inn til et lite frø i magen til mamma, også blandet de seg sammen og ble til en baby!"

Milian kikket med det mest sjokkerte, undrende, fortvilte blikket før han brøt ut "ææææææsj!!!!! Det er ikke lov! Voksne skal ikke røre rompa og tissen til barn, vet dere ikke det dere?!" Lone kastet seg på "æææsj, nei nei nei!!!" Imens Adriel fremdeles satt undrende med vidåpne ører, og fulgte med på hva brødrene snakket om.

Jeg var rask med å rette opp at det er ikke en voksen og et barn som kan sexe, det har de helt rett i at ikke er lov. Det er faktisk straffbart det, og gjør en voksen noe sånt så må den voksne i fengsel. Men at når man blir ordentlig voksen, og man har blitt ekte kjærester og skal gifte seg ogsånn, da kan man lage baby.

"Æææsj" sier Adriel, før de to eldste gutta ble enige om å si dette skulle de fortelle til de voksne i barnehagen, for mamma og pappa hadde løyet når de sa at det bare var å be til Gud så kom en engel med en liten baby i magen..

Åhei, denne alderen hvor alt må svares på! De gir seg jo ikke heller dersom de ikke får et godt nok svar på det de lurer på. Jeg ser jo selv her at her er det et felt jeg må lære meg å vite hva og hvordan man svarer. For ikke bare ble de oppgitt over at vi har løyet om skapelsen, men at Halo; vi hadde gjort noe så suggete som å sexe! Personlig syntes jeg dette tema er veldig vanskelig å snakke om, men for barna mine sin del, så skal jeg ta en liten prat med helsesøsteren vår.

Jeg får trøste meg med at det i hvert fall er en ting som er sikkert oppi dette da. Vi har gjort en god jobb med å lære dem at voksne mennesker ikke har lov til å røre hverken rompa eller tissen til barn, og at det er ikke alle hemmeligheter som skal holdes!

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits